Keresés

Részletes keresés

Buksi Creative Commons License 2002.09.28 0 0 29
Sziasztok!

Előástam, ne hagyjuk elsüllyedni!!

Képzeljétek, ma délelőtt nagy csatazajt hallottunk az utca felől, gyorsan kinéztük és csodák csodájára egy munkagépet láttunk, amelyik éppen túrta az utat!:))
Így a választások előtt jó húzásnak tűnik, hogy az eddig földes utcával kezdenek valamit és remélem, hogy nem csak elkezdték, hanem be is fejezik.
De ha így hagyják, akkor valakit megharapok!:))))

További kellemes hétvégét!

Sziasztok:
Buksi

Buksi Creative Commons License 2002.09.17 0 0 28
Sziasztok!

Játszótér nagyon jó lenne, de ha az állomásnál fogják megcsinálni, akkor a faluból nem nagyon tudnak majd eljönni. :(
Néhány darabból álló játszó van az iskolával szemben, de mostanában nagyon le van pukkanva, ráadásul egyre kisebb a területe, mert folyamatosan adnak el belőle 1-1 darabot (??????) (2 teleknyi területet adtak el, az egyiken már áll a ház, a másikon még nem).

Mi nagyon sokszor átmegyünk Martonba. A kastélykert nagyon szépen rendben van tartva, nyugodtan szabadon lehet engedni a gyereket, szaladozhat, motorozhat, nagy ritkán jön-megy 1-1 autó, nincs tele kutyagumival, szép a környezet, jót lehet sétálni.

2,5 éve költöztünk ide, akkor is volt egy felmérés kábeltévé ügyben. Akkor Battáról vittek valami kábelt Érdre, és szó volt arról, hogy Tárnok felé kanyarodnak ha van elég érdeklődő rá, de aztán semmi sem történt, gondoltuk is, hogy nem jött össze a kellő mennyiségű jelentkező. :( Egyébként talán ismét elő lehet ásni ezt a témát, hiszen nagyon sokan költöztek az elmúlt években ide, nagyon sok új ház épült, és kezdik az építkezéseket a Falu és Liget közötti részen is. Lehet, hogy most már összejönne a létszám.:)))

Ma délelőtt a gyógyszertárban, a másik sor elején egy nénike vacakolt, mögötte egy anyuka a fiával, meg állandóan kiugrált a sorból és a megállót sasolta, hogy itthagyta-e már a busz??:( A néni azon vetyegett, hogy most másik gombásodás elleni lötyit kérne, mert az előzőnek erős, kellemetlen szaga volt. A gyógyszerész nagyon lelkes volt, jó néhány fajtát előhozott, a néni szépen komótosan megszaglászta az összeset, majd megköszönte és egyikből sem vett, mert egyiknek sem volt megfelelő az illata. Közben a mögötte állóknak erőteljesen hullani kezdett a haja az idegtől. Szóval a buszközlekedés elég gáz. Mert az rendben van, hogy tudod, hogy a busz indul a templom elől 9:40-kor és akkorra kimész, de azt már nem tudod, hogy a rendelőben 5-en vannak előtted, vagy 15-en, aztán jön esetleg a gyógyszertár, amit szintén megúszhatsz pillanatok alatt, vagy ácsingózol egy jót, miközben két busz is elmegy és akkor vagy gyalogolsz, vagy valami ebéd után nézel....:(

Tényleg gyermekekkel hogy áll a T. Társaság?? Pl. óvoda miatt kérdezem. Van egy ovi a faluban, van egy a Falu és Liget között (tavaly újították fel, kívülről láttam csak, de az nagyon szép lett) és van egy Ligeten a Templom utcában (legalábbis én ezekről tudok), viszont az ott dolgozókról nem tudok semmit, sőt arról sem, hogy pl. a gyermekfelügyeleten kívül történik-e ott valami, vannak-e foglalkozások, stb.?

Legyetek jók!

Sziasztok:
Buksi

felpillantó küllő Creative Commons License 2002.09.13 0 0 27
Köszönöm az infot, legalább arra sem kell költeni ...
Előzmény: CAIN (26)
CAIN Creative Commons License 2002.09.13 0 0 26
Amennyire tudom nincs kábel. 5-6 évvel ezelőtt elkezdték kiépíteni, de leállították az egészet, mert nem volt rá megfelelő kereslet. Egyenlőre nem is tervezik hogy újraindítják a projektet, mivel a nemrégiben végzett kérdezősködés megint azt hozta ki, hogy csak igen kevesen csatlakoznának rá. (Ha megnézed a tetőket, rengeteg a műholdvevő cucc, akkor meg ugyebár minek.)
Előzmény: felpillantó küllő (25)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.09.13 0 0 25
Elérhető az egész faluban kábeltévé? Nem mintha annyira fontos lenne, de ezt még nem sikerült tisztáznunk.
Előzmény: CAIN (24)
CAIN Creative Commons License 2002.09.13 0 0 24
Az állomásnál az un. Gödörben fognak a tervek szerint egy új az EU előírásoknak megfelelő játszóteret építeni. Egyébként sok infót találhattok a www.tarnok.hu-n elég gagyi a site, de viszonylag informatív.
Előzmény: felpillantó küllő (22)
CAIN Creative Commons License 2002.09.13 0 0 23
Majd csak figyeljetek :). Én Újtelepen lakom, ott pl. leaszfaltozták az utat, majd feltörték, csatornáztak, visszatemették, leaszfaltozták a csíkot. Ledöngölni elfelejtették... Mostanában javítgatják az így keletkezett fél méter mély horpadásokat :).
Előzmény: Buksi (21)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.09.13 0 0 22
Szia Buksi, igazad van a süllyedéssel, illetve süllyedni nemhagyással kapcsolatban. :)
Az a házvásárlás amiért a topikot nyitottam, végül nem jött össze, de továbbra is Tárnokon kutattunk, és találtunk egy nekünk még jobban tetszőt, pont az emlegetett falu részen, ahova 1-2 hónapon belül be is költözünk (már nagyon várjuk). Az utcánk szerencsére aszfaltozott, az autópálya kb. másfél perc. Nagyon tetszik ezen a részen, hogy érezni a falu régi hangulatát is, és általában nagyok a telkek (mikor rendben kell tartani, akkor ez valószínűleg nem fog tetszeni).
Persze a helyet még nem ismerjük, de a helyi busz kb. 2 percre áll meg (gondolom a faluban azzal minden fontos helyre gyorsan el lehet jutni), és ahogy néztem, Pestre is megy napi 4 járat, ami a semminél több.
Még annyi, hogy mintha valahol úgy láttam volna, hogy Tárnok nyert támogatást játszótér-felújításra. Abból viszont csak egy nagyon lerobbantat láttunk. Szóval ezzel mi a helyzet?
Előzmény: Buksi (21)
Buksi Creative Commons License 2002.09.12 0 0 21
Ne hagyjuk elsüllyedni!!!

Üdv az errejáróknak!

Mojo felesége vagyok és ha nem haragszotok, akkor csatlakoznék a csevegéshez.:)

A faluba csütörtökönként szoktunk járni, akkor van a művházban baba-mama klub. Sajnos azt látom, hogy egyre messzebb kerül a falu és a liget rész egymástól. Gyermekeseknek nagyon rossz lehet, hogy orvoshoz, gyógyszertárba át kell jönni Ligetre. Persze nem csak a gyerekeseknek, hiszen háziorvosi rendelés csak az egészségházban van, de gyerekkel kocsi nélkül elég nehéz lehet.
Az aszfaltozás menetét mi sem nagyon értjük, tavaly ősszel, vagy talán az idén tavasszal leaszfaltozták a Tompa M. u egyik felét, a csatornázás még nem történt meg, de a hozzáértők biztosan jó indokkal tudnak szolgálni. Aztán tavasszal az állomástól kezdve a Hazatérők útját újra aszfaltozták, és a járdát!! is megcsinálták.
Ezek persze egyáltalán nem bajok, csak pl. a Dózsa Gy. úton (ami összeköti a falut és Ligetet) alig van egy-egy járdarészlet. Előfordult, hogy a baba-mama klubba babakocsival sétáltunk át, de ez csak egyszer fordult elő, mert gyalogolni csak az úttest szélén lehet, és szembe velünk kamion jött a hátunk mögött meg a busz. Eléggé tele lett a nacim amikor elsuhantak mellettünk...

Nagy hirtelen most ennyit, biztosan változik majd a helyzet csak ki kell várni türelemmel. Tudom én, hogy nagyon sok helyre lehetne tenni a pénzt, de talán a már meglévő aszfaltos út újraaszfaltozásából lehetett volna költeni olyan utcákra, ahol ma még esőben fülig sarasan járkálnak az ott élők.....

Sziasztok:

Buksi

Ui.: Az is "jó", hogy a Benta hídtól Érd felé a Rákóczi úton a közvilágítás az úttest egyik oldalán van, a járda pedig a másikon....

Nyegleo Creative Commons License 2002.08.12 0 0 20
Ahoj!

Eppen azon tunodtem h nyitok egy Tarnok topicot, de megeloztek benne:). En '98 ota elek itt es eddig egesszen pozitiv elemenyek ertek (pl: kozlekedesnel), kiveve h ofaluban lako reven ugy tunik h ezt a reszt elegge elhanyagolja az onkormanyzat (csatorna, jarda, utak stb.).

Udv: Nyegleo

felpillantó küllő Creative Commons License 2002.08.12 0 0 19
Mojo, ha erre járnál, küldtem egy emilt a címedre.
Mojo Creative Commons License 2002.08.09 0 0 18
Már megint eszembe jutott valami: nyáron permetezik a szúnyogokat. Tavaly többször is megtették, bár az idén még nem láttam a repülőt.
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.08.09 0 0 17
Hova mentettétek őket? És milyenek voltak még? Már ha nem vagyok indiszk-réti csík. :)
Előzmény: szega (14)
Mojo Creative Commons License 2002.08.09 0 0 16
A martoni jobb, mi azt használjuk, csak most a Balcsi felőli oldal le van zárva. Érdnél is.
Kápolnásnyéknél lehet legkésőbb lehajtani a pályáról, vagy elmégy a nullásig oszt' Diósd felől kavarsz be. Az viszont nagy kerülő.
Kevesen ismerik a váli völgyi pihenőnél (benzinkútnál) a fel- és lehajtási lehetőséget. De most az sem használható a Balaton felől érkezők számára.
Előzmény: Wazze Lean (12)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.08.09 0 0 15
Köszönöm az adatokat. Azt hiszem, ha a szülők szűrőjén is átmegy, és a tulajjal is sikerül az árban megegyezni, elégedett tárnoki lakosok (és esetleg Mojoékkal szinte szomszédok) leszünk.

Úgy látszik, az Eger patakok faunája világszerte megegyezik. Bár mindig csodálkoztam, mért hívnak a Balaton-felvidéken egy patakot Egernek. :)

Tényleg köszi, hogy megkönnyítettétek a dolgom, és persze a topiknak ettől még nem lenne muszáj megszűnnie, sőt... hiszen Tárnokon tudtommal több mint 7000-en laknak.

szega Creative Commons License 2002.08.09 0 0 14
Na, ha már OFF: tegnap fenékjáró küllőket (plusz egyéb védett halakat) mentettünk a patakból Kemencén... :)))))
Előzmény: felpillantó küllő (11)
Mojo Creative Commons License 2002.08.09 0 0 13
Arany János rulez! Mi a Petőfin lakunk.
Ez az oldal jobb (dimbes-dombos) a vasút felőli majdnem sík terep.

Az egri Eger patak volt gyerekkorom színhelye. Egyszer egy pisztráng is sikerült. Most nagy domolykók riogatják a horgászokat.

Előzmény: felpillantó küllő (11)
Wazze Lean Creative Commons License 2002.08.09 0 0 12
A temető melletti bekötő útról lehet ráhajtani az M7-re, de csak Budapest irányába.

Illetve a Regionális Szemétlerakó táblánál -csak Budapest felől- Tárnok irányába.
Az M7-esen Tárnok nincs jelezve. De miután lehajtottál már igen.

Tárnokról Balaton felé illetve Tárnokra a Balaton felől nem lehet fel illetve lehajtani. Erre vagy az érdi, vagy a martonvásári le- illetve felhajtókat kell használni.

Előzmény: felpillantó küllő (11)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.08.09 0 0 11
Szia Mojo!
Köszönöm, hogy gyakorlatilag mindent leírtál. Ennél többet nehéz lett volna segíteni... :))

Először a küllőkről... Te a Káli medencében található Eger-patakról beszélsz? Mert abból - két cseresznyefa-fosztogatás közben - Kapolcs térségében bizony én is bőszen emeltem ki a fenékjárókat, nem beszélve a folyami rákokról, víziskorpiókról, stb. Sajnos a bányászat miatt azóta a patak meghalt, de talán lassan visszatér bele az élet.

A biztonság végett megkérdezem: akkor a vasút felőli rész a vizesebb, és a másik a szárazabb (a ház az Arany János utcán van)?
A másik... hol lehet legközelebb rákeveredni az M7-re? Mi bejártuk a fél Dunántúlt, de nem sikerült.

Előre is köszönettel:
FK

Előzmény: Mojo (9)
Mojo Creative Commons License 2002.08.09 0 0 10
Jaj, még valami, amit nagyon nem szeretek, de faluhelyen jellemző.
Esténként ősszel és tavasszal égetik a gazt, néha megspékelve egy két műanyag flakonnal. Persze akkor, amikor a feleségem kiteregetett, és elmegyünk otthonról...
Vagy akkor, amikor kinyitná az ember az ablakot egy kis friss levegőért...

A szemetet rendszeresen viszik, nincs vele baj, de a kuka mellé kitett anyagot csak külön honorárium fejében hajlandók feltenni a kocsira.

Nemrég voltunk Ámerikában, középnyugaton. Ott tilos mindenféle égetés (nem csak az aszály miatt), és a kocsira feltesznek mindent, ami a kuka mellett van.
Nagyon szimpi hely, az anyós is elhelyezhető junk-ként, vagy szelektív hulladékként...:))

Előzmény: Mojo (9)
Mojo Creative Commons License 2002.08.09 0 0 9
Szia felpillantó küllő!

Mi van halványfoltú küllővel és fenékjáró küllővel? Az utóbbit gyerekkoromban (amely még most is tart, túl a 35-ön) putrának becéztük az Eger-patakon töltött horgászatokon.:)

Bebe megkért telefonon, nézzek be ide, mert Tárnokról érdeklődsz.

Mi 3 éve lakunk ott, a Testvériség u. közelében. Ha jól sejtem, Ti az Egyenlőség "jegyében" kívántok oda költözni, mivel a Szabadság messzebb van. (Ez egy kis rébusz a többi olvasónak.)

Szerintem Liget nagyon jó kis hely. Csendes, csak a kb. 300-500 méterre lévő, az állomáson és a Benta-hídon 130-cal átrobogó gyorsvonat zaja hallatszik. Ja és a szomszéd kakasa (tavaly) aki miatt egy vadászfegyver beszerzését fontolgattam, de a tulaj megelőzött és egy lyó kis kakashere pörkölttel véget vetett hajnali szenvedéseimnek.

Kicsi gyerekünk van, Ő már Tárnokra született. Nagyon jó az orvosi ellátás. Aranyos és ügyes a doktornéni és a védőnő, a háziorvosunk is rendben van. Az egészségház közel van (az a nagy zöld épület a Benta mellett), az aljában este 7-ig nyitvatartó patika üzemel.

A kenyérbolt (bocsánat: PÉKSÉG) hajnaltól este 8-ig van nyitva. Hétvégén is várja a vevőket, de rövidebb nyitvatartással. A kenyér, zsömle, kifli finom, az édes péksütemények néha szárazak. Ezek mellett az alapvető élelmiszereket is megtalálod: Kinder tejszelet, cukrász sütemények, kimért fagylalt.

Apropó: két jó cuki is van, az egyik az egészségház mellett, a másik a Hazatérők útján, közel a kenyérbolthoz.

A posta környéki kis ABC-k kínálata megfelel egy pestkörnyéki faluénak. A zöldségesnél (szintén a posta közelében) pedig rendre szebb áru van, mint pl. a Cora-ban. Mi persze a Cora-ba járunk vásárolni hetente egyszer, és csak a "kiegészítőket" vesszük meg a kisboltban.
A többit ott megvásárolni nagyon snassz lenne. Egyébként a postaládánkon a "Sznobék" felirat szerepel.:)

A virág- és ajándékárusok hétvégén is nyitva vannak.

Érden nagy "lengyelpiac" van, ha érdekel az ilyesmi. A plázás butikos cuccok jóval olcsóbban megvehetők.

Az állomás negyedóra, húsz perc séta a postához, de buszmeg a posta közvetlen közelében található.
Lyól be lehet tömegközlekedni Pestre.

Az autópálya elérése nagyon könnyű és gyors. Érden 5-10 percet kell sorban állnod, hogy feljuss, de a lehajtás is gázos.
Nálunk pikk-pakk megy a dolog.

Most 20-25 perc alatt vagyok a Petőfi hídnál reggelente. 7-kor indulok.
Ha beindul az iskolaszezon, fél és háromnegyed hét körül vágok neki a 25 kilométernek, akkor 30-35 perc a menet. Később indulva már súrolja a 45 percet.

Apropó, kocsi: házhoz megy érte a szerelő, ha végzett, vissza is viszi. Elintéz mindent ami kell, de igyekszik költségtakarékosan megoldani. Nem cserél pl. fölöslegesen alkatrészeket, csak hogy nagyobb legyen a számla. És nem másolja le a kulcsot!:)

A feleségem már szinte mindenkit ismer a faluban. Ugye a fodrász, meg a kozmetikus...
Van konditorna, baba-mama klub, fitnessz, foci stb.

Az általános iskolában úttörőcsapat(!) működik. A tanítás színvonaláról még nem tudok nyilatkozni.
Van több óvoda.
A sulit most újítják fel és bővítik, a Dózsa Gy. úti óvoda pedig már egy új épülettel és szintén megújulva várja a kicsiket.

A Polgármesteri Hivatalban nem kell sorban állni, mint máshol. Bemégy és elintézik az ügyedet.

A Hivatal mögött van a focipálya. Van gyerekeknek is sportolási lehetőség, délutánonként, hazafelé tartva látom az edzéseket.

Van helyi újság, a Tárnokhír. Folyóirat!:)

Az áram és gázellátás rendben van. Nyáron, kánikulai időszakban este 8 körül előfordul, hogy nincs víz. Locsolnak, és engem bosszant, hogy ezért nem tudjuk a gyereket fürdetni. Locsolásra nekünk van saját kutunk.
Az emeleti fürdőszobátokra, ha lesz, nyáron ne nagyon számíts!:)

A csatornázás folyamatban van és azt követően aszfaltozzák az utakat.

Sajnos járda van kevés, és a meglévők is gyalázatos állapotúak. Mi szeretünk sétálni, de nemigen lehet, csak az utakat használva.

Park és játszótér nincs.:((
Martonvásáron áll egy szép kastély, gyönyörű parkkal.

Liget, a Rákóczi u. posta felőli oldala nem belvizes. A másik oldalon tudok olyan házról, amelyet azért adtak el, mert rendszeresen teliszaladt a pince.
Nálam a legnagyobb belvizes időszakban is száraz maradt.

A battai finomító és az erőmű "anyagait" a Csepel-sziget felé fújja a szél. Évente kb. két alkalom van, amikor érződik a finomító szaga.
A pusztazámori hulladéklerakó nagyon messze van, és igen szigorú környezetvédelmi előírások alapján készült. Érdemes elkocsikázni arra, és megnézni. Maga Pusztazámor nagyon szép fekvésű, infrastruktúrával kiválóan ellátott kis település. Csak hát a közlekedés...

A benszülöttek nagyon aranyosak, a bevándorlók között van egy-két bunfordi.
Sötét bőrűeket alig-alig látok. Érd Tárnokhoz közel eső része (Vadlúd u. és környéke) a gázos.

Rendre folynak a házépítések, és az Önkormányzat is folyamatosan fejleszti a települést. A mi utcánkban (a szomszédságunkban) az idén 5 új kérót húztak fel.

"Szórakozni" a kocsmákban lehet. Étterem, kultúrált kávézó, mozi nincs.
Mindenért be kell menni Pestre.

A Velencei tó 25km, a Balaton 80.

Horgászni Válra járok. A Bentában egyszer pecáltam, de csak bodorka akadt. Pedig lehet, hogy van benne felpillantó küllő is, amiről tudni levő, hogy védett!:)

Üdv!

Ui.: írj bátran, ha még érdekel valami!

Előzmény: felpillantó küllő (8)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.08.08 0 0 8
Na, nincsenek itt újabb tárnokiak?
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.08.07 0 0 7
Köszönöm a hozzászólást, érdekeseket írtál.
Elnézést ha félreérthető voltam.
Természetesen jártam ott, meg is tekintettük a házat, amiről szó van.
De egy néhány perces körbefurikázásból azért sok minden nem állapítható meg. Idegenként odamenni helybéli emberekhez és kérdezősködni pedig furcsa lenne, bár a lehetséges szomszédokkal ezt nyilván meg fogom tenni.
Az ember pedig nem 1-2 hónapra vesz házat (főleg ha egy része hitel), hanem hosszú évekre, tehát szeretne elkerülni minden későbbi kellemetlen meglepetést.
Előzmény: gombfoci (6)
gombfoci Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6
Tárnok jó hely. Nyugis. Csak olyan, mint a többi falu: a sok új betelepülő mellett ismer mindenki mindenkit.
A Posta környéke is nyugis, és elég magasan fekszik, nincs belvíz veszély: a benta parton (ahol az iskola is van) magasabb a talajvíz, ott szokott néha gond lenni.

A Tárnokliget nevű rész milyen? Zsúfolt/nyugodt? Igényes/igénytelen?
ezt nem értem. ezek szerint nem is jártál ott?! csak mert akkor látnád, hogy mennyire igényes vagy zsúfolt - a Te mércédhez mérve. (szvsz egyik sem.)
Ha nem voltál, akkor meg tudom ajánlani, hogy ülj autóba (M7-en kb 20 perc) vagy ülj vonatra a déliben (kb 1 óra személlyel) vagy biciklizz le oda (kb 1 óra). Nincs messze.

ui.: romák pedig inkább a szomszédos Érd-en laknak...

Előzmény: felpillantó küllő (3)
Zolcsi67 Creative Commons License 2002.08.07 0 0 5
Anyai ágon onnan származom, Tárnok "ófalusi" részéből (én már nem laktam ott, sőt, Anyukám sem, de nagymamám ott született), szlovák ajkú család volt eredetileg. Pár éve néhány családtaggal visszamentünk, és körbekameráztuk Anyukám és testvéreinek gyerekkori emlékeit, a házat, a volt pincét, a kőfejtőt, a vízmosást, a temetőt...
Bebe Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4
Írjál az Egy utolsó esély a Nyilasoknak topikban Buksi és Mojo nickeknek, ők ott laknak és szívesen felhomályosítanak Tárnok ügyben.

Bebe

Előzmény: felpillantó küllő (-)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.08.07 0 0 3
Kifejtenéd miért jó hely szerinted?
Egyébként ott laksz? Vagy sokat jársz ott?
A Tárnokliget nevű rész milyen? Zsúfolt/nyugodt? Igényes/igénytelen?
Az, hogy cigány van bőven, jelent valami problémát vagy kellemetlenséget is, vagy egyszerűen csak 1 tény? Mit jelent egyáltalán a bőven?
Az is érdekelne, hogy általában milyen a lakosság. De ezt nagyrészt írtam a kezdő hozzászólásban.
Előzmény: oregmedve (2)
oregmedve Creative Commons License 2002.08.07 0 0 2
Tarnok jo hely. Cigany van boven.
Meg valami?
Előzmény: TomAce (1)
TomAce Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1
Ja latom mar a cimben ott van, hogy nagykozseg.
Előzmény: TomAce (0)
TomAce Creative Commons License 2002.08.07 0 0 0
var0s, falu, k0zseg?
Előzmény: felpillantó küllő (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!