Szeretnénk jövő július elején Santorínire menni és mivel úgy olvastam, hogy november decemberben lehet a legjobb árakon repjegyet venni oda, gondoltam felmérem a lehetőségeket.
Ebben kellene egy kis gyakorlati tapasztalat.
Első verzió, hogy Kréta és hajóval át(úgy tudom 6óra, júliusi eleji árat nem találtam). Itt a hajó úgy tudom ott áll meg, ahol a rengeteg lépcsőt kell megmászni. Ez csomagokkal kicsit kihívásnak tűnik. Ez így van?
Mármint nem a kihívás, hanem az útvonal:)
A másik az Athén és onnan komppal, ami viszont 9 óra. Kb. árat erre a hajóra sem találok.
Próbáltam a Thessaloniki vonalat, repülővel (wizz+aegean)70.000,- + 1-1 éjjszaka a csatlakozáshoz.
olyan nincs, golight vagy flex néven mennek ezek. de megnéztem most, ez az ár a golight-ra vonatkozik. azért kérdeztem ezt, mert ebben nincsen benne a feladott csomag (annak díja még 40 euró fejenként), nem tudom ezt tudtad-e.
nem tudom, mennyire vagy árérzékeny és bevállalós, de fapadosokkal, átszállással, esetleg ha lesz ideihez hasonló árakon skyexpress, akkor azzal ennél talán meg lehet oldani olcsóbban. de ez meg már itt van, ráadásul kényelmes is az átszállás oda is, vissza is, minőségi a légitársaság, ráadásul az időpontod is, mint írod, eléggé fix.
ezeket figyelembe véve én azt hiszem, megvenném a helyedben.
(és ugyan nem ezen múlik, de ha a petas.gr oldalon keresztül veszed, akkor az aegean kezelési költségét meg tudod spórolni).
Én szeptember 11-12 voltam Santorinin,Krétáról mentem át hajóval,és busszal mentem mindenhova.Reggeltől estig járnak a buszok,az más kérdés,hogy bazi nagy tömeg volt,bármerre mentem,de 2 nap alatt voltam Firába,Oiába és Kamariba. Oiába a naplemente miatt több időt voltam.Most pedig még Krétán vagyok,ahol még javában tombol a nyár!!!Adio.
en Akrotirit nem hagynam ki. Nem tudom osszel milyen a busz menetrend de kb 20 perc alatt ott van a busz. A muzeum pici max 30 perc mindent megnezni es vegigolvasni. Uj vagy regi kikotobe er be a hajo?
A muzeumot konnyu megtalalni a belepore mar nem emlekszem. Akrotiri es Oia ahol erdemes idozni.
Szerintem jobban jársz robogó bérléssel egy napra mert a taxi csak oia (kb reptér) fira 22eu volt agusztusba1irany. az kb amit leirsz utat 60eu alatt nem uszod meg,és idöbe se kényelmes.ha mégis taxit választod én csak oia fele mennék (az ásatás csak ha megörülsz a régiségért,minden kiásot dolog firaba van a muzeumba ,itt csak köveket látsz,mi elmentünk egy délelotti programnak,de biztos nem ezt választanám 1napos programnak,akkor inkabb fira muzeum(viszonyitási alapom pompei volt ahova vissza megyek még tutti) Egy robogó napi 30eu meguszod,feljössz a városba(felvonoval) minden sarkon találsz kölcsönzöt,jogsit elveszik (az napra) az a kaukcó.szük utcákba is betudsz vele menni mert a taxi az kirak a város fö utjain és hajrá séta.az autosok nagyon oda figyelnek a turista robogosra,nem kell félni.bárhol ott hagyhatod nyugodtan a robogot. Van busz járat felejtös ,ritkán jár. benzin ára 1,85L igy a taxi sokat eszik ,a robogo egy nap non stop nyuzva 5 eu eszik max.
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy októberben egy napra ki fogunk kötni a hajónkkal Santorini szigetén.Sajnos csak 9-16 óra között tudunk a szigeten lenni.
Nem sok az idő tudom, de ha valakinek van taxis tapasztalata, megoszthatná velem.
Az a tervem, hogy taxival elmegyünk Firából Akrotiribe, megnézzük az ásatást és onnét vissza megyünk taxival a fővárosba, majd onnét Oia-ba és vissza Firába.
Szerintetek ez belefér-e ebbe pár órába?
Valamint érdekelne még, hogy mennyibe kerül a taxi a szigeten vagy milyen a buszjárat, busszal megoldható-e ennyi-minden?
mi bécsböl austria airline közvetlen járatal menttünk (múlthét)hétfö reggel ,ez a járat fordul vissza délután.(mi1hetet voltunk) de megy szombat este is ki.nagyon kényelmes, 750 eu oda vissa 2 fő! (kb majusba vettük a jegyet) kisvendéglő vacsora mindig 35,40 eu/2fő(oia vagy fira) gyros 3eu vulkan tura 15eu/fő fira kikötöből , elvisz a hot springhez is FEHÉR FÜRDÖRUHAból lehetetlen kimosni erre figyeljetek állat szeretőknek nem ajánlom a szamaragolást firába a lépcsőn csuszkálnak nagyon,fájdalmas még nézzni is de van advence tura oia előtt (donky terminal) öket jol tartják meg perissaba.a szamár nem a lépcsö és márvány járásra született.
na, most rápillantottam az aegean honlapjára: athéni átszállással odafelé d.u 5-kor indulsz, este 10-re már a szigeten vagy (mindössze másfél óra a várakozás), míg hazafelé reggel 7-kor indulsz és d.u f5-re vagy pesten (7 óra athénben).
Pirreuszban semmiség eligazodni, reptérről metróval kimehetsz, metróállomáson hajójegyet vehetsz, jegyen rajta van a dokk ahonnan indul a hajó és egy kikötői busz odavisz de gyalog sem nagy durranás.
nem. a legegyszerűbb és legolcsóbb elrepülni a wizz air-rel thessalonikibe, onnan pedig skyexpress-szel átrepülni santorinire. ha figyeli az ember mikor adja ki a sky a menetrendjét, akkor 29 euróért tud rá foglalni. mindez a nyári hónapokra vonatkozik.
de ennél a krétásnál nem bonyolultabb athénbe repülni és onnan áthajózni sem; a kettő között a pillanatnyi árazások döntik el, melyik a jobb deal.