Keresés

Részletes keresés

Zsoltx Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4253
Csak akkor, ha valaki adott rá mondjuk 698-at.

Mondom, puhatold ki, hogy hol jár a licit és a végén mindent bele.
Nem érdemes idő előtt nagyon fölverni az árat.

Próbálj mondjuk 10 egységgel emelgetni és előbb utóbb meglesz, hogy hol jár a licit.
Előzmény: fodorzs (4252)
fodorzs Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4252
Konkret pelda: :D

Erre az obira 750 € szanok. A licit tart 350-nel, es ha licitalok 362.11-et, akkor jon a hir, hogy keves. Vki tullicitalt. Okes, de akkor a legmagasabb licit miert csak 350€.
A megoldas az, hogy en is betom a pl 700€-ot? Megjelenik legmagasabb tetkent?
SzentesBalazs Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4251
Ha jól sejtem, akkor a proxy bidding nevű funkció áll a háttérben. Ez azt jelenti kb, hogy megadod azt a max összeget, amit rászánsz a dologra, és eddig az összegig a rendszer automatikusan emel, ha valaki túllicitált.
Előzmény: fodorzs (4249)
Zsoltx Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4250
Semmit nem csinálsz rosszul. Az általad megadott tétből, csak annyit tesz be ténylegesen az ebay, amenny kell. Ha közben valaki emeli a tétet, akkor amíg tart a keret emeli vele automatikusan.
Ilyenkor esetleg kis emelésekkel ki lehet puhatolni, hogy hol járhat a licit, de egyébként csak az utolsó percekben szokott eldőlni a dolog.

Igaz én már nyertem úgy, hogy megadtam az indulóárat és 8 nap múlva érdeklődés híján enyém lett a cucc nevetséges pénzért. (De ez nagyon ritka)

Előzmény: fodorzs (4249)
fodorzs Creative Commons License 2004.12.02 0 0 4249
Sziasztok!

Akarok venni egy olyan objektivet, amit ma mar nem lehet ujonnan kapni. Nincs tapasztalatom az ebay-jel, pedig ott mindig talalhato elado darab.

Kerdesem:

ha licitalok (nem kerek osszeg, nem a felajanlott minimun) akkor szinte mindig kiirja nekem a rendszer:

You have been outbid by another bidder (if you'd like, bid again).

Magyaran vki tullicital engem. Mikor, hogyan? Nem lehet ilyen gyors. Azt is probaltam, hogy ekkor egy magasabb arat adtam meg, de akkor magamat licitaltam felul :P

Hogy is van ez? Mit csinalok rosszul? Need help!

Koszi!
Accord22 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4248
nagyon köszönöm az infókat,fel is nyomtam a jóembert:)
az a legdühítőbb hogy nem válaszol semmilyen mélre,remélem most fog ha megtudja hogy rákültem azefbíájt:)
Előzmény: KennyOMG (4247)
KennyOMG Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4247

Hat, az idiota barmokbol nekem is kezdett elegem lenni, az ajtot az tette be, amikor egy csaj lehuzott $300-al, de ugy, hogy egy konyvgyujtemenyenek egy reszet vettem meg egyben (32 konyv), a maradek egyesevel-kettesevel elment. Nekem nem kuldte el (es meg par nagyobb cuccot vasarlonak), masoknak igen, tehat nem mezei penzszerzes motivalta, hiszen a gyujtemenye felet elkuldte a vasarloknak, tehat azt cseszheti, tenyleg el akarta adni.. Ezek utan csak azt tudtam vegkovetkezteteskent kihozni, hogy a) vagy eszmeletlen rosszindualtu illetve b) valami istentelenul idiota.

 

Lenyeg a lenyeg, megkatogattam egy cuki kis oldalt, amit mindenkinek ajanlok, akit egy jenki le akar huzni: www.ifccfbi.gov tessenek boszen feljelentgetni az illetoket, es ezutan telefonalni nekik. Az en eladom tob, mint keszsegesnek mutatkozott arra, hogy minel gyorsabban elkuldje a konyveket, amint meghallotta a magikus szot: EFBIAJ!. :DDD Ezenkivul persze nem art minel elobb utananezni a banknal is, hogy egy kartyaval fizetett tetelt hogy es miert es mikor lehet megreklamalni, hogy a penz visszajojjon. Persze ehhez nem wu-t kell hasznalni, vagy kp-t kuldeni, akkor az hello.

Előzmény: Accord22 (4246)
Accord22 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4246
Sziasztok,
Olvasgattam hozzászólásaitok,nagyon sok hasznos infót merítettem belőlük,sajnos ennek ellenére első vásárlásomnál belefutottam egy igazi trógerbe :(.
Volt 60 pozítív feedback-je csak 1 negatív,eladott 13 db vga kártyát 363$+szállítási költésgért/db. paypal kilőve,kártyát nem fogad,átutalás nem (mivel nem adja meg a számát,ahogy írtátok többen is ez nem szokás USAban),maradt a bidpay és a WU,bidpay szintén nem jó neki,mert sokáig tart amíg odaér a pénz,legyen WU.
Elküldtem a pénz lassan 2hónapja és azóta semmi. Azt mondja elküdlte a cuccot nekem(ezt is 3hét után),de se tracking number se a szállító céget nem tudta megmondani sőt azt sem hjogy mikor küldte el,csak annyit hogy valamikor elment(kösz).
E-mailokra csak ritkán válaszol,felhívni nem tudom mert rögzítő van mindig.
Közben kiderült hogy a többiek sem nagyon kapták meg a cuccot(azért volt aki igen),és az arc meg is szüntette az accountját az ebay-en.Írtam az ebaynek 2x de mindig csak ugyanaz az automata levél jött hogy nyugi,kivizsgálják az ügyet.
Sikerült kiharcolnom azt hogy feladja a cuccot ha megszervezem a szállítást saját költségemre.CSakhogy nincs aki behozná mert mindig az eladónak kell megrendelni a fuvart,a címzett nem teheti....
Kérdésem az lenne,tudtok esetleg olyan céget aki behozná nekem(internetvilág,DHL,UPS,TNT,EMS próbáltam már),illetve szerintetek hogy szerezhetném vissza a pénzemet?
Köszönöm a segítséget
Üdv mindenkinek!
Leopold Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4245
Lehet, hogy ez eBay piszkálta meg az eladódat, de lehet, hogy ennyire slampos volt.

A csomag postabélyegzőjét scanneld be, másold le (hogy lehessen látni, mikor adták fel) és azt küldd el az eBay-nek, hogy így oldódott meg az ügy. Aztán majd ők kezdenek valamit a helyzettel.
Előzmény: grishnakh (4243)
digicat Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4244
Örülj, hogy csak 300 Ft. Én hitelkártyával szívtam meg. 750 Ft+kamat :-(

A fogyasztóvédők szerint pedig szó sincs megtévesztésről. Abban nem is reménykedtem, hogy a pénzem visszakapom, de legalább kötelezték volna őket, hogy írják ki.
Előzmény: bugmaker (4240)
grishnakh Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4243
Most mit csinálnátok a helyemben? Felnyomtam az eladód, mert nem jelentkezett (kb 10 levél+ 1 ajánlott), és nem is küldte az általan megvásárolt cuccost. Múlthéten jelezte az e-bay, hogy írjam alá az általuk küldött nyomtatványt, csatoljam az átutalási nyomtatványt, küldjem vissza, és visszautalják a pénzemet. Ezek után megérkezett ma a csomag (szeptember elejétől), amit sógornőm átvett, és aláírásával igazolt. A csomag múlt csütörtökön lett feladva! Most mi a szentsz@rt csináljak?
Kösz a segítséget előre is
chapelle Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4242
A minap kérdezte valaki, hogy mekkora vámot kell fizetni az USA-ból behozott cuccokra. Nos, nekem fényképezőgép-optikára 6,7% vámot szabtak ki. Mivel az így számított vám 10 EUR alatti, ezért nem kellett megfizetni. A 25% ÁFÁt persze fizetni kell.

Nem tudok elszakadni témámtól, bocsánat érte: Hogy milyen árfolyamokat használnak az Orczy téren? Ne tudjátok meg, le sem merem írni, mert nem fogjátok elhinni. Na jó, mégis. Az USD-t a kitűzött instrukció alapján az október 20 - november 30 közötti periódusban 198 Ft-ért mérik a Hivatalban. Mai deviza középárfolyam: 185,93 Ft/$
Ha én cég vagyok akkor a törvények szerint napi árfolyamon kell számítani a tartozást/követelést. No de hogyan is várhatnánk el egy Hivataltól, hogy napi árfolyamot kövessen ha egyszer nincs számítógépe... Most már ígérem abbahagyom.
chapelle Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4241
Igen, ez is igaz. Minden ami lehetetlen igaz a Postára.
Ez is offtopik, de azért leírom: előttem próbálkozott egy ír srác, szegényt a Keleti PU-nál működő hivatal küldte át ide, mondván az Írországból október 20-n elküldött csomagját áthelyezték az Orczy térre, mert a vámos azt hitte, hogy vámolni kell.
Természetesen nem várható el minden postás alkalmazottól, hogy a yes és a no-n kívül Shakespeare-t (vagy akár egy amerikai szókimondó rappert) megszégyenítő angolságal magyarázza el, hogy "nincs csomag", de azért egy nemzetközi desztinációban dolgozó, vámosokat is foglalkoztató intézménynél igazán lehetne találni valakit aki alapfoknál többet tud idegenül. EU rulez.
A srác kérte, hogy a Hivatal a megadott "tracking number " alapján nézzen utána, hogy hol a csomag, mire a Postás kisasszony válasza az volt szó szerint, hogy "nekik nincs számítógépük". Menjen föl a negyedik emeletre, nekik van. De csak holnap, mert ma 14:00-kor bezártak. Ha nem én hallom úgysem hiszem el senkinek.
Előzmény: bugmaker (4240)
bugmaker Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4240
chapelle: egyébként tévedsz. Nem FIZETNI tudsz a postán kártyával, hanem pénzt FELVENNI, majd abból fizetni. Ráadásul a lehető legrosszabb jutalékkal dolgoznak. Nekem kb 300 Ft-volt az OTP-s kártyával történő "fizetés" jutaléka ....
Előzmény: chapelle (4238)
bugmaker Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4239
chapelle: nekem volt olyan, hogy pénteken USPS-szel feladtak egy csomagot, köv. hétfőn itt volt .... Az Orczy-n tényleg bukás, hogy vastag bukszával kell menni, nem tudsz kártyával fizetni ... de legalább már tegeződöm a lányokkal ...
chapelle Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4238
Státuszjelentés:
New Yorkban feladott csomag Budapestre USPS-szel 5 munkanap alatt érkezett meg, ugyanannyi idő alatt mint csomagom Magyarországról Németországba.

És mégvalami. Ha valaki tapasztalatlan azt gondolná, hogy ma már minden postahivatalban lehet fizetni bankkártyával, -de az Orczy téren, a garantáltan készpénzforgalmas központban biztosan-, nos az téved. A legközelebbi készpénzfelvételi lehetőség egy OTP bank amelyik kb. 10 perc gyalogtúra. Az Orczy tér amúgy igazi retro hely. Érdemes ebédidő (13:00 - 13:30) tájékán menni, akkor kellemes illatok lengik körbe az épületet. Igaz, ekkor minden ablak zárva is van.
Előzmény: chapelle (4235)
Zsoltx Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4237
www.parcelforce.co.uk

Van az oldalukon kalkulátor, mindent megtalálsz.

Nagyon fontos, hogy atombiztosan csomagoltasd be, mert a magyar postások vadbarom módon bánnak a csomagokkal.

Nekem motoralkatrészt törtek rommá és képesek voltak ráfogni, hogy szar volt a csomagolás, ezért csak 5000 Ft. kártérítést kapok.

Sok angol nem is hajlandó szállítani ide, mert rendszeresen rommá törik a csomagokat, de kis rábeszéléssel szokott menni a dolog. Inkább fizess többet a profi csomagolásért, hidd el megéri. Nekem már vagy 8 csomagom jött Angliából, eddig 2 tört össze :-(
Ezek tényleg nem túl profin voltak csomagolva.

Előzmény: style (4236)
style Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4236
Szevasztok.Angliában vettem 2 hátsó lámpát az oldtimer autómra használtan ebayen.Hogy tudom megoldani a legkedvezőbben a szállítást?Ha valaki rendelt Angliából esetleg magánban is megbeszélhetnénk. Köszi.
chapelle Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4235
Ez hasznos információ, köszönöm szépen az utánajárást. Engedelmeddel megosztom majd ezt a később érdeklődőkkel is. A Budafoki Postahivatalban sokadmagammal sokadszorra nagyon rossz a tapasztalatunk, ott nincs az a lehetetlen ami ne számítana természetesnek.
Amúgy még a múlt héten megnéztem a Posta honlapját, kiváncsi voltam arra, hogy mire számíthatok a sillabusz szerint. Valószínűleg nem szándékosan, de engem levettek az alkalmazottak, hiszen nem kellett volna annyit fizetnem a díjszabás szerint.

Most már mindegy, a csomagom (bocsánat, levelem) 1 naptári hét, azaz 5 munkanap alatt megérkezett Németországba légipostával. Ehhez képest a New Yorkban feladott csomagom 3 nap alatt érkezett Budapestre, hogy a hivatalból mennyi idő alatt hozza ki a Posta a XXII. kerületbe (nem Karakószörcsök alsóra) az egy másik kérdés.
Mégegyszer, köszönöm
Előzmény: handras (4234)
handras Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4234

chapelle és másoknak:

 

Utólagos engedelmeddel "no comment" jelzéssel továbbítottam hozzászólásodat egy a posta vezérigazgatóságon dolgozó barátomnak. Az alábbi válasz jött:

 

Kedves handras!

 

Eljutott hozzánk a Postával kapcsolatos észrevétele.

Nagyon sajnáljuk, hogy az említett küldemény feladásakor a felvevő kollégák nem tudtak az Ön számára optimális megoldást ajánlani a küldemény kiszállítására.

 

Engedje meg, hogy röviden tájékoztassuk a Posta WorldExpress termékcsaládjáról, amely gyors és biztonságos nemzetközi szállítást nyújt az ügyfelek számára.

Néhány pontban kiemelnénk az Ön számára fontos jellemzőket:  

 

WorldExpress Business Class:

  • világszínvonalú, gyors szolgáltatás
  • Európában általában 1 munkanapos átfutási idő
  • törékeny küldemények szállítása
  • internetes nyomonkövetés és értékgarancia lehetősége
WorldExpress EMS szolgáltatás:

  • költséghatékony, gyors szállítási mód
  • Németországba 2 munkanapos átfutási idő, erre vonatkozó időgarancia
  • nyomonkövetési lehetőség telefonon 
  • törékeny küldemények felvétele a feladó felelősségére

Mindkét szolgáltatásunkhoz hozzátartozik, hogy a feladó kérésére házhoz megyünk a küldeményért, mindenféle plussz költség nélkül, ezáltal kényelmesebbé téve a feladást.

Termékeinkről további információt talál honlapunkon (www.posta.hu), illetve készséggel állunk rendelkezésére a 06-1/333-7777-es  ügyfélszolgálati telefonszámon.

 

Reméljük, hogy szolgáltatásaink elnyerik tetszését és a legközelebbi feladás alkalmával bennünket választ.  

 

Üdvözlettel:

 

Szókán Judit

EMS ügyfélszolgálati munkatárs

Előzmény: chapelle (4132)
ZE Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4233
CSak arrafelé nem szokás adót meg közterhet elbliccelni/csalni -- nem nagyon fogja érteni, hogy miért is kellene neki a "gift" rubrika mellé tenni a kicsike x-et, mikor nem az...
(Pszt! a távol-keleti eladók viszont minden kérés nélkül(!) így küldték a cuccokat...)

Előzmény: kivi (4232)
kivi Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4232
És ne derüljön ki hogy fizetett érte. Tehát ne "Merchandise" jelzéssel jöjjön a csomag.
Előzmény: bugmaker (4231)
bugmaker Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4231
lmr: magánszemély legyen a feladó és $50-nál ne legyen nagyobb érték ráírva.
Lmr Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4230
Szisztok! rendeltem egy alkatrészt a zusából, szeretném lehetőség szerint vám nélkül megúszni. Tippek? Ezt találtam a vpop weboldalán: Csomagküldemények A magánszemély által magánszemélynek küldött, 45 eurót meg nem haladó összértékű küldemények után nem kell vámot és ÁFA-t fizetni. Ennek feltétele, hogy a küldemény alkalmi jellegű, kizárólag a címzett vagy családtagjai személyes használatára szolgál, és jellegénél vagy mennyiségénél fogva nem tükröz semmilyen kereskedelmi szándékot, nem tartalmaz olyan árucikket, amelynek teljes értéke, meghaladja a 35 eurót, a feladó azt a címzettnek bármiféle pénzbeli ellenszolgáltatástól
digicat Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4229
Létezik még az ECU? Azt hittem megszűnt.
Előzmény: GyGab (4226)
bugmaker Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4228
epton: csináltatsz egy folyószámlát, melyen a pénzecskéd van FORINTban. Ehhez tartozik egy dombornyomott VISA kártya. Amikor fizetsz a BIDPAY megterheli a kártyádat, pl $50 értékben, de neked a bank ezt átváltja deviza eladási árfolyam alapján forintra, és úgy terheli meg a számládat.
Előzmény: Törölt nick (4225)
jorewas Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4227
Akkor nem tudjátok mennyibe kerül Németországból egy biztosításos levél? Mert nekem ebben még nincs tapasztalatom, de fontos lenne. Köszi.
GyGab Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4226

Hivatalos info az ajándékküldemények vám fizetéséről:

 

Vámmentesek a harmadik országból magánszemélyek által magánszemélyeknek küldött olyan küldemények, melyek nem kereskedelmi céllal érkeznek, vagyis

  • alkalmi jellegűek,
  • kizárólag a címzett, vagy családtagjainak személyes használatára szolgálnak,
  • az ajándékozó pénzbeli ellenszolgáltatástól mentesen küldi, (Ebből következően a manapság igen elterjedt interneten keresztül történő árumegrendelés esetében, a vámot az általános szabályok szerint meg kell fizetni.)
  • a küldemény értéke a 45 ECU összértéket nem haladja meg (Amennyiben az ajándék cikkek összértéke meghaladja a jelzett értéket, a mentesség azon árucikkekre adható meg, amelyek külön történő behozatal esetén mentességet élveznének, ugyanakkor az egyes áruk értékének megosztása nem lehetséges.)

Az ajándékok tekintetében is vannak bizonyos árucikkek, melyekre mennyiségi korlátozás van érvényben. Ezek az alábbiak:

Dohányáru:
  • 50 db cigaretta, vagy
  • 25 db szivarka (darabonként maximum 3 gramm súlyú szivar), vagy
  • 10 db szívar, vagy
  • 50 gramm cigaretta- vagy pipadohány, vagy
  • a fenti termékekből vegyesen összeállított arányos mennyiségek.

Alkohol és alkoholtartalmú italok:
  • a 22%-ot meghaladó erősségű alkoholtartalmú égetett italok és párlatok; 80%-os vagy azt meghaladó alkoholtartalmú denaturálatlan etilalkohol: egy liter, vagy
  • párlatok és szeszes italok, bor vagy egyéb alkohol-alapú aperitifek, tafia, szaké vagy ezekhez hasonló italok, amelyeknek alkoholtartalma 22% vagy kevesebb; pezsgő borok, likőrborok: egy liter, vagy több tétel esetében részarányosan megfelelő mennyiség és
  • csendes borok: két liter;

parfüm: 50 gramm, vagy
kölnivíz: 0,25 liter.

Ha a küldeményben kávé, vagy tea illetve ezek kivonata, esszenciája található, akkor az ÁFA fizetési kötelezettség alól csak 500 gramm kávé, vagy 200 gramm kávékivonat- és esszencia, illetve 100 gramm tea vagy 40 gramm teakivonat- és esszencia mentesül.

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4225

bugmaker,

szoval csinaltatok egy ilyen kartyat. gondolom ezen tudok devizat, dollart is rakni. majd ha ez a dombornyomott (es nem elektronikus) VISA kartya megvan, akkor a bidpay.com oldalon ettol teljesen fuggetlenul tudom majd fizetni a dolgot. szoval ott gondolom csak megadom a kartyam szamat, meg hogy mit vettem, mennyiert kitol, es utana ok intezkednek (telleg, ki emeli le majd az osszeget, a bidpay, vagy az elado?)? jol ertem? bocsanat ha nagyon lama vagyok...

 

chapelle,

kosz a linket!

Előzmény: bugmaker (4215)
souris Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4224

Köszi, erre máris rátérhetünk: -ők sem (szívesen) veszik fel háztól (v. legalábbis nincs benne nagy praxisuk és emiatt körülményes). Én viszonylag sokat szállíttatok velük; nem valami olcsóak, de van amikor ez a legegyszerűbb megoldás, és összességében pozitív a véleményem.

 

 

Előzmény: jorewas (4220)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!