Keresés

Részletes keresés

szomi_szomi Creative Commons License 2005.04.05 0 0 250
Namost SZVSZ ha nem lehet beleköltözni akkor ugyebár nem olyan sürgős átvenni se. Ilyenkor érdemes legalább a legfontosabb hiányok pótlásáig illetve a nagyobb hibák kijavításáig várni az átvétellel. Mi negyedik alkalommal vettük át, de volt olyan aki egy évig nem vette át. Sokat segített egy építőmérnök ismerősöm aki eljött velem és mondhatni az én általam megbízott szakértő volt. Ami elég fontos, hogy ivóvíz (Köjál engedély kell), meg melegvíz legyen. Be van már szerelve a kazán? És a lift? Nekünk az átadás megkezdésétől számítva egy év alatt kerültek be a liftek.
Előzmény: TopáZ (248)
joc_ Creative Commons License 2005.04.05 0 0 249

kerub1:

A ház mindaddig amíg nincs meg a jogerős használatbavételi engedély, addig hivatalosan még csak épülőfélben van, addig nincs társasház megalakulás, nincs közös képviselő. Ergo addig nem lehet "közös" biztosítást sem kötni. Ez nálunk (II. ütem) is így volt. Addig kénytelen vagy az ingatlanra te kötni biztosítást egyénileg. Ha viszont megalakul a társasház (erre elég sokára számíthatsz szerintem, mert én úgy tudom hogy a III. ütem 4 épülete is EGY társasház lesz jogilag, ebből az is következik, hogy használatbavételi engedély csak akkor lesz, amikor mind a négy ház nagyjából elkészült), akkor az új társasház megkötheti közösen az általad is ajánlott biztosítást (ilyen méretű társasházakra 30-50% kedvezményt is el lehet érni a biztosítóknál), te egyénileg lemondod a saját épületbiztosításodat, és ha akarsz kötsz (betörésre fedezetet nyújtó) ingóság biztosítást. Ez egy kis papírmunka meg rohangálás, mert ha hitelt is vettél fel akkor a hitelfedezetet is át kell iratni az egyéni ingatlanbiztosításról a közös ingatlanbiztosításra, de valóban sokat lehet vele spórolni.

Előzmény: kerub1 (244)
TopáZ Creative Commons License 2005.04.05 0 0 248
Nálunk (III/A) a lépcsőház már kb 3 hónapja teljesen le van burkolva, mégsem adják át. A napokban hívtam őket, azt mondták áprilisban el akarják kezdeni az átadást, de csk máj. 31 után lehet költözni.
Előzmény: lurko (247)


lurko Creative Commons License 2005.04.05 0 0 247
Sziasztok,

II. ütem F épület jelentkezik.

Jelen pillanatban még nálunk is akadnak fizetési problémák, ha minden igaz.

Torma/Sajó, mit tudom én már, hogy ez most pontosan melyik cég hatásköre lenne, de nem fizette ki a nyílászáróinkat, így a beszerelő cég nem jön garanciális javításra addighozzánk. Csak hogy tudjátok: én személy szerint kb 8-9 hónapja kifizettem a saját laksom teljes vételárát .....

Abban szerintem ne is reménykedjetek sajnos, hogy előbb átadják a lakásokat. Mindket is ezzel hitegettek, aztán mindig kiderült szépen, hogy csúszik, csúszik ... stb stb

Nekünk még szerencsénk volt, mert kb 3-4 hónapnál megáltunk( költöznünk kellett volna nagyon gyorsan ...)

Ez is csak úgy sikerült, hogy úgy vettük át a lakást és költöztünk be, hogy a lépcsőház még nem volt mindenhol leburkolva ....

Kitaratás, türelem, csak ennyit tudok mondani. Az viszont nagy pozitívum szerintem, hogy bár voltak problémák, de pl a mi lakásunknál semmi komoly problémánk nem volt eddig. Hallottam persze olyanról is, de nálunk minden rendben van (eddig).

Üdv,
lurko
Előzmény: kerub1 (240)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.04.05 0 0 246
Jelentem 10 munkást láttam "tolongani" ma délben a III./A-nál. Fele az alapot pucolta a másik fele álldogált.
szomi_szomi Creative Commons License 2005.04.05 0 0 245
Egyáltalán nem biztos, hogy így van. Például nálunk a bank jelzáloga rajta maradt a lakáson egészen addig amíg ki nem fizettük a teljes vételárat. Tehát nem a vásárlók befizetéseivel arányosan csökkent a bank fedezete, hanem szépen ült a bank a biztos fedezeten egészen addig míg egy-egy lakás el nem készült teljesen. Nemhiába írtam, hogy az a tuti, ha a vevő csak használatbavételi után fizeti a nagylóvét. Persze így is lehetnek gondok, de legalább nem hazardírozik a beruházó meg a bank a vevő pénzével.
Előzmény: kerub1 (243)
kerub1 Creative Commons License 2005.04.04 0 0 244

Sziasztok III ütem A épületesek.

 

Nem tudom, hogy intézitek/intéztétek-e már a lakásbiztosításokat, van-e már közös képviselő, aki ezzel foglalkozik, vagy még nem aktuális, - mindenesetre  szólok: egy ismerősöm baromi jó csomagot tud intézni az egész házra.  

 

kerub1 Creative Commons License 2005.04.03 0 0 243

Üdv

 

De azért azt nem gondolod komolyan, hogy az OTP odaadott egy összegben 4 e "dokumentumot" a Nádorliget Kft-nek, hogy saját belátása szerinti ütemezésben / határidőre építse. Egy szvsz logikus konstrukció: a beruházó betol x% lóvét, azt beépíti ->x% készültség, ->OTP utal egy részletet, hogy tovább tudjon haladni az építés az értékesítéstől függetlenül -> beépítés, y% készültség -> újabb részlet utalás az OTP-től, ... Ha jön egy vevő, a vételárból a Nádorliget hitele kerül "törlesztésre", azt nem a Nádorliget kapja meg. Pontosabban a vevő befizetésének összegével csökken az OTP hitel fedezetének - az épülő háznak - az értéke, mivel a befizetés összegének erejéig a vevő jogot formál az ingatlan adott hányadára. Ezt a fedezetérték csökkenést kompenzálja a befizetés zárolt számlán történő elhelyezése. (Ha hitelből veszi a vevő a lakást, az OTP az egyik zsebéből átteszi a pénzt a zipzáras zsebébe.) Vagyis az OTP mindig csak egy adott mértékű (10%-os) előrehaladásra ad lóvét a cégnek. Ha a cég elkavarja a kapott pénzt - nem az eredetileg tervezett beépítésre fordítja - nem kapja meg a következő részt a banktól, ezért a következő ütem (vagy épület) eladás árából kell pótolni a hiányzó lóvét.  Persze, ezt ellenőrízhetné a bank, ha a cég minden havi főkönyvét átnézné, de erre feltehetően nem kerül sor. Ha mégis, akkor sem tud sok mindent csinálni, ha olyan kifizetést talál, ami nem "odaillő".

  

Bocs, ha hosszú voltam és unalmas. 

Előzmény: mirla (241)
jajajca Creative Commons License 2005.04.02 0 0 242

Meg ne haragudj, de ez egy röhej amit beírtál.

Már hogy a jó fenébe ne lenne érdekük mielőbb átadni?

Egy cég ha 1 év alatt két házat tud felépíteni de csak 1 házat épít fel akkor egy év alatt pont fele annyit keres mint kereshetett volna.

 

 

 

Előzmény: mirla (241)
mirla Creative Commons License 2005.04.02 0 0 241
Szerintem egyszeruen nem erdekuk a gyors atadas, foleg nem a hatarido elotti atadas.
Az epitkezes nem a mi befizeteseinkbol folyik, arra tobb milliardos kolcsont vettek fel az OTP-tol. A mi befizeteseink pedig nekik kamatoznak (igaz elkulonitett szamlan). Ez lehet az oka, hogy mindegyik utem nagyon lassan keszul el. Az OTP kothetett volna osztonzobb szerzodest is a Nadorligettel.
kerub1 Creative Commons License 2005.04.02 0 0 240

Egy nem túl pesszimista gondolat: elfogyott a lóvé, a IV ütemet meg tudják olyan gyorsan értékesíteni, ahogy az III eredeti ütemezéséhez kellene a pénz. 

Előzmény: jajajca (239)
jajajca Creative Commons License 2005.04.02 0 0 239

Van valakinek infója arról, hogy miért áll az egész III. ütem építkezés a jó idő ellenére?

 

Mindenütt csak szüttyögés látszik, érdemi haladós munka nem.

TopáZ Creative Commons License 2005.03.30 0 0 238
Azt hiszem az feltétel az átadáshoz, hogy a telken már nem lehet daru.
Előzmény: szomi_szomi (237)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.03.30 0 0 237

Most vettem észre, hogy a III. ütemnél eltüntek a daruk. Mintha múlt héten még lett volna a D-nél...

Egyébként III.nál továbbra is csak tereprendezöket látni. Nagy melózás inkább a negyedik ütemnél van, ahol húzzák fel a szerkezetet.

TopáZ Creative Commons License 2005.03.30 0 0 236
Nekünk az A épülethez már kb 2 hónapja megküldték. azóta semmi.
Előzmény: alorinc (235)
alorinc Creative Commons License 2005.03.30 0 0 235
Elküldték a műszaki egyeztetés utáni elszámolást. Anyagbehozatal, illetve felárak, stb.
szomi_szomi Creative Commons License 2005.03.25 0 0 234

Amit megfigyeltem az elmúlt 2 évben, hogy az építkezések sebességének minimális köze van az idöjáráshoz. Elég sok szerkezetet gyakorlatilag télen, hóban, fagyban, sötétben húztak föl és gyönyörü napsütéses idökben meg többhónapos üresjáratok voltak.

 

Amit a mult héten láttam: Az A külsejét szigetelték az alapoknál, a D-be raktak be ablakokat, tereprendezgetés az AB körül. És a Negyedik ütem felénél elérték a földszintet. A szomszédos Kornélia rezidencia építésén nagyobb a nyüzsgés az biztos.

palatine grove Creative Commons License 2005.03.21 0 0 233

Ajaj, másfél hónapja még augusztust mondtak :-(

 

Hétvégén körbesétáltam a helyszínt, az A és B épület közötti részt "parkosították" - homokszínű murvával szórták fel.

Előzmény: kerub1 (232)
kerub1 Creative Commons License 2005.03.20 0 0 232

Szeva

 

Nekem kb 3 hete, mikor kint voltam, Bartha András azt mondta, szeptember előtti költözést ne nagyon tervezzek.

Előzmény: grunfeld (229)
joc_ Creative Commons License 2005.03.19 0 0 231

Innen a 2. ütemből nézve a 3. ütemen november óta nem sok történt, talan az őrökön kívül más nem is járt arra - na jó, egy kis tereprendezés történt. Hogy belső munkák voltak-e az nem nagyon látszik, de munkazaj sem nagyon volt.

Viszont a hét elején ahogy megjött a jobb idő, már láttam komplett csapatokat megérkezni és dolgozni. Szerintem remélhetitek, hogy vége a téli szünetnek.

Előzmény: grunfeld (229)
palatine grove Creative Commons License 2005.03.18 0 0 230

A "B" áll, a szó minden értelmében, kívülről semmi változás nem látszik.

Utolsó látogatásunkkor (kb. egy hónapja) augusztusi beköltözést ígértek, ez megegyezik a szerződésben vállalt időponttal. A radiátorok állítólag az 5-6. emeleteken még nincsenek a helyükön, nálunk már felszerelték őket.

Grünfeld szomszéd, te hányadikra költözöl - jól sejtem, a B-be?

PG

Előzmény: grunfeld (229)
grunfeld Creative Commons License 2005.03.18 0 0 229

Nincs itt senki a III. ütemből? Mit tudtok, hogy halad a project? A B épület hogy áll?

 

Üdv, Grünfeld

agha Creative Commons License 2005.03.11 0 0 228
[off]
Úgy tudom, elég sokan vagyunk informatikus vénával a környéken.
Jómagam a BME-n, infó szakon épp a diplomamunkám írom. Ehhez készítettem egy kérdőívet, amelyet szoftverfejlesztőkkel, IT projektmenedzserekkel, fejlesztési vezetőkkel stb. szeretnék kitöltetni.
A kérdőívről bővebb leírást és a pontos elérhetőséget itt találjátok.
Előre is köszönök minden segítséget!
[on]
alorinc Creative Commons License 2005.03.07 0 0 227
Jártam a B felé, az elmúlt 2 hónapban semmi változás kívülről, de bízom benne, hogy be lesznek tartva a határidők.
szomi_szomi Creative Commons License 2005.03.07 0 0 226
Ugyszintén.
Előzmény: agha (225)
agha Creative Commons License 2005.03.06 0 0 225
Szia,
Az itt található e-mail címemre írj nyugodtan, azon elérhető vagyok.
Előzmény: Bony55 (224)
Bony55 Creative Commons License 2005.03.06 0 0 224
hello szomi szomi és agha,

Informatikával kapcsolatban szeretnék beszélni veletek.
Kérlek, adjátok meg elérhetőségeteket.
Bony55
Előzmény: agha (187)
Bony55 Creative Commons License 2005.03.06 0 0 223
hello szomi szomi és agha,

Informatikával kapcsolatban szeretnék beszélni veletek.
Kérlek, adjátok meg elérhetőségeteket.
Bony55
grunfeld Creative Commons License 2005.03.03 0 0 222
A B épülethez csak lépcső vezet, baba/tolókocsi feljátó nincs. Ha jól emlékszem kb. 8-10 lépcső van, azt megmászni igen nehéz a fenti járművekkel. Üdv
Előzmény: alorinc (221)
alorinc Creative Commons License 2005.03.01 0 0 221
Miért nem lehet bemenni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!