Keresés

Részletes keresés

kicsi sziget Creative Commons License 2005.06.07 0 0 372

Szia!

 

Én csak annyit fűznék ehhez a bizonyos műszaki átadás-átvételhez, hogy nagyon nézzétek meg a dolgokat, mindent, olyat is, amiről nem is gondolnátok, hogy rosszul vagy hiányosan van megcsinálva. Mi először amikor mentünk vittünk magunkkal egy műszaki ellenőrt is. nem fogjátok elhinni mi mindent talált! Többek közt a termosztát fordítva volt bekötve, amikor nem akartunk h fűtsön fűtött, amikor akartuk akkor meg nem. Mi kértünk klímát, mármint hogy vigyéka csöveket a falban, azt is rosszul csinálták meg, mert azt is fordítva kötötték be. az illesztések az ajtófélfánál pontatlanok voltak, a burkolat amit mi vittünk több sérülten került fel a falra és nagyon sok el is tűnt! A laminált padló is karcos volt már...meg ilyenek. Szóval nagyon de nagyon nézzézek meg a dolgokat! Nálam is tolódott az átadás, pontosan 11 hónappal!!! jó mi? és ne legyek dühös, igaz?

 

na ha van vmi kérdésetek, nyugodtan tegyétek csak fel. Ha tudok, szívesen segítek!

 

Üdv!

Előzmény: TopáZ (355)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.06.06 0 0 371
Ha jól tudom ez a törvények miatt van így: minden épület ami egy telken van az egy társasházhoz tartozik.
Előzmény: kofish (369)
TopáZ Creative Commons License 2005.06.06 0 0 370
Egyenlőre nem tudnak mást tenni, mint egyben megkérni az engedélyeket, mivel a 4 ház közös helyrajzi számon van nyilvántartva. Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy, később lehet kezdeményezni a különválást 2-2 társasházzá, mert a közös garázzsal nem lehet mit kezdeni.
Előzmény: kofish (369)


kofish Creative Commons License 2005.06.06 0 0 369

úgy gondolom,  a saját erkélyeden azt szerelsz amit szeretnél, de ha a ház a majdani SZMSZ-ébe belefogalmazza hogy csak egységesen lehet, akkor nyilván nem.

 

Szerintem pedig a 4 ház 1 társasház lesz, ami azért elég nagy szívás, kicsit panel jelleget ölt a dolog így.  túl könnyen nem lehet majd döntéseket hozni ennyi lakóval véleméyem szerint. ha jól rémlik a szerződésben ez benne is volt, hogy hogy a használatbavételi engedélyt majd csak a 4 házra együtt fogják megkérni, ezért gondoltam hogy 1 társasház. De aztán ki tudja?

TopáZ Creative Commons License 2005.06.06 0 0 368
Én redőnyt fogok szereltetni, mást nem. Azt viszont nem tudom, hogy van-e valami előírás az egységes színre, vagy azt majd a közgyűlésen kell eldönteni? Egyáltalán a 4 ház lesz 1 társasház?
Előzmény: kofish (367)
kofish Creative Commons License 2005.06.06 0 0 367

Sziasztok

 

örülök, hogy ilyen pozitív élményetek van már az A-val kapcsolatban. Mi a D-be fogunk maaaaaaaaajd költözni. az érdekelne, hogy terveztek-e valamilyen biztonsági megoldást az erkély felől? Gondolok itt rácsra, redőnyre vagy valamire.

Mi a véleményetek erről? Azt tudom hogy majd ezt csak a műszaki átadást követően lehet csak kiépíteni.

TopáZ Creative Commons License 2005.06.06 0 0 366

Mi az egyik lakást ma átvettük. Megkaptuk az összes kulcsot a kapukulcs kivételével mert azt csak birtokbavételkor,aminek a konkrét időpontját még mindig nem tudják, de legkésőbb júli 31. Az én lakásom szerdán kerül sorra, de ma azt is megnéztem, és elég jól néz ki, csak a konyhaszekrény nincs teljesen összerakva(ajtók és fogantyúk hiányoznak). Ez azt jelenti, hogy ha tartani tudák az eredeti 3 hónapos különbségeket, akkor a B épületben október végén lesz birtokbavétel.

Egyébként elég szép munkát végeztek az A épületben. Azt viszont a műszakis lányok nem tudták megmondani, hogy ki vette meg a földszinti üzleteket v. irodákat, sajnos.

Előzmény: alorinc (365)
alorinc Creative Commons License 2005.06.06 0 0 365
Nekem tetszik a színe, mediterrán hangulatú. Már tudtuk, hogy ilyen lesz a megvételkor (az A épület invertje), csak nem tudtuk elképzelni. Hétvégén láttuk, hogy egy részét lefestették a háznak, és nagyon tettszett.

Szept. 30 előtti költözésben én sem bízom.
md22 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 364

 

Sziasztok!

 

Jelentem, hogy a B épületet színezik. Ami a színt illeti, hát elég furcsa. Nem tudom, miért nem olyan, mint az A épület. Jelenleg a ház utcasarok felöli oldala téglavörösben tündököl. Kb. olyan, mint az A épület legfelső szintjének színe.

 

Ami az átadást illeti, nálunk műszaki átadással egybekötött birtokbavételnek hívták, ha jól emélkszem, és az 5% ugyan így volt.

 

Egyébként az átriumban levő "parkot" nagyon irigylem!

 

Hétvégén találkozzunk!!

szomi_szomi Creative Commons License 2005.06.03 0 0 363
Nekem lesz ott egy 1.2 éves porontyom, úgyhogy lesz játszótárs. :-) (A vizipisztolyt majd meglátjuk mennyire volt jó ötlet, de ha minden igaz elég meleg lesz.)
Előzmény: md22 (361)
TopáZ Creative Commons License 2005.06.03 0 0 362
Nálunk 95%-ot kell befizetni a műszaki átadásig, mivel 5%-ot az OTP visszatart. A 85 és 95% közötti 10%-ról beszéltünk. A birtokba vétel nálunk úgy lett megoldva, hogy a szerződésbe bekerült, hogy hivatalosan csak a használatbavételi után lehet, de annak aki kifejezetten kéri, hogy be akar költözni, az eladó engedélyezi. Gondolom mindenki kifejezetten kérni fogja. Nekem az a furcsa, hogy tudtommal az II. ütemben nem volt külön műszaki átvétel, meg kulcsátadás. Nálunk viszont van.
Előzmény: md22 (361)
md22 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 361

 

Sziasztok!

 

A rendezvényre mi is megpróbálunk lenézni a kislányommal! (1,5 éves) Gondolom vizipisztolyozni nem fog, de játszani szeret!

 

A másik dolog, hogy én nem értem azt a 10%-ot amiről beszéltek. Nekünk az OTP a használatbavételi engedélyig visszatartotta az utolsó részletet. Azt pedig ti is csak akkor kapjátok meg, ha már minden ház kész van! A műszaki átadás után egyébként úgy tudom, jogilag nem lakhatsz ott folyamatosan. Ez kb. azt jelenti, hogy nappal ott vagy, de nem alszol ott :-) Ettől függetlenül, aki teheti költözik, mert ez ellen úgyse tesz senki semmit.

A műszaki átadásnak nekünk az volt a feltétele, hogy 90% be legyen fizetve, és elfogadjuk a végelszámolást.

A liftet pedig nekünk két hónap után kapcsolták be, és engedélyekről beszéltek, hogy csak a ház teljes műszaki átadása után kapcsolják be, vagy valami ilyesmi.

A közös helyiségek, illetve a gépész dolgok átadása meg megtörténik, de nem a lkaóközösség felé. Majd, ha egyszer társasház lesztek, akkor a saját közös képviselőtök átveszi, addig az üzemeltető köteles azokat karban tartani, és üzemeltetni (víz, fűtés, villany, lift...)

Remélem segítettem a válaszokkal, és gondolom, hogy ez nem sokat fog változni nálatok sem.

Egyébként a B épületet nagyon elkezdték bebugyolálni, de hát tudjuk, hogy az A épület is már mióta készen áll...

Azért jó reménykedést!

szomi_szomi Creative Commons License 2005.06.02 0 0 360
És kis rendezvényünk már ki is került a honlapra. :-) http://nadorliget-u-8.hu/kozossegi.html
Előzmény: szomi_szomi (354)
TopáZ Creative Commons License 2005.06.02 0 0 359

A kulcsot nem adták ide, mivel nem vettük át a lakást, csak majd akkor, ha a konyhát javítják (jövő hétfő).

A közös helyiségek még csak szóba sem kerültek. Tudtommal a műszaki átadásnak feltétele, hogy be legyen fizetve a pénz.

Előzmény: grunfeld (358)
grunfeld Creative Commons License 2005.06.02 0 0 358

TopáZ!

 

Akkor ezt nem értem: ha ők nem magyarázzák semmivel, hogy nem költözhetsz be, akkor neked sem kellene magyarázni, hogy nem fizetsz. Nem igaz? A kulcsot nem adták oda?

 

Mikor végeznek a lakások átadásával? Mi újság a közös helyiségekkel? Azokat maguknak adják át?

 

Üdv,

  grunfeld

Előzmény: TopáZ (357)
TopáZ Creative Commons License 2005.06.02 0 0 357

Igen, a 10%-ot ki kell fizetni (vagy fizettetni az OTP-vel). Semmivel nem magyarázzák, hogy nem lehet azonnal költözni, csak azzal, hogy a szerződés szerint jogukban áll egyszer két hónappal elhalasztani az átadást.

A liftet azért nem üzemelik be, hogy ne tegyük tönkre a költözéssel. Pedig már benn van a lift, és elég jól néz ki.

Viszont az "átriumban" a kert már szépen be van ültetve növényekkel.

A földszintről nem tudunk semmit.

Előzmény: grunfeld (356)
grunfeld Creative Commons License 2005.06.02 0 0 356

Szia TopáZ!

 

A műszaki átadáshoz kötött (ha jól emlékszem 10%-ot) kifitettetik a beköltözés előtt? A szerződés szerint a műszaki átadás után be lehet költözni. A szerződés szerint hogyan magyarázzák, hogy mégsem lehet azonnal költözni?

 

Miért nem üzemelik be a liftet? Mi a kibúvó? Mikor árható ez? Elég nagy szívás lift nélkül költözni, bár a lift legalább nem megy tönkre.

 

Mi lesz nálatok a földszinten?

 

Üdv, grunfeld

Előzmény: TopáZ (355)
TopáZ Creative Commons License 2005.06.02 0 0 355

Voltunk műszaki átadáson az A épületben. Egyetlen problémánk volt, hogy túl hosszú lett a konyhaszekrény, és így nem fér be mellé a hűtő. Hétfőre meg is csinálják. Legnagyobb meglepetésünkre más hibát nem találtunk, pedig mindent kipróbáltunk.

Rákérdeztem a mellettünk levő telken az építkezésre, azt mondták igaz a hír, de csak 4 emeletes házat terveznek, így marad a Gellérthegyi kilátás (hiszem ha látom).

Amúgy szép lett az A épület, már a lift is benn van, de nem fogják beüzemelni a költözések idejére. A birtokbaadás időpontját még nem tudjuk, de legkésőbb júli 31.

 

szomi_szomi Creative Commons License 2005.06.02 0 0 354
Hali, Most szombaton délután öt órakor közös játszást szervezünk a gyerekeknek az I. ütem belső udvarán. Mindenkit szeretettel várunk más ütemből is (a III.-ból is természetesen). Hozzatok esetleg: biciklit, vizipisztolyt, egyéb kinti játékot, kis innivalót/rágcsálnivalót és esetleg a szülőket is.
palatine grove Creative Commons License 2005.06.01 0 0 353

Megerősítem. Szorgos munkások szigetelik a D épület felőli homlokzatot :-)))

Most éppen a harmadik emeleten

Előzmény: szomi_szomi (352)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.05.27 0 0 352
Heten pucolják a III./B Nádorliget felöli homlokzatát.
mogi Creative Commons License 2005.05.26 0 0 351
Egy építész ismerősöm mesélte, hogy hallot erről a beruházásról.
Én is örülnék, ha kacsa lenne...
Lassan annyian fogunk itt élni mint egy kisvárosban. :))
Előzmény: szomi_szomi (347)
md22 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 350

 

Sziasztok!

 

A Hauszmannon hétköznap elég nagy a forgalom, sokszor vágnak át itt a Volán buszok, és a szirénázó mentők a Szent Imre kórháztól Pestre itt mennek át és vissza. De nagyon sokan azt mondják, és én is így gondolom, hogy ahhoz képest, hogy Buda belvárosában vagyunk nagyon csöndes a környék.

Ami a plusz 1 házat illeti, a Prielle-Sopron-Nádorliget utca között a telephely helyén fog épülni. Állítólag nemrég vette meg a Sajó.

Egyébként a 3. ütemben teljes a csönd, az A épületben néha lézengenek munkások, de senki nem költözik, sajnos.

kicsi sziget Creative Commons License 2005.05.24 0 0 349

Én már nem lepődök meg semmin. Miért Ti igen???

Előzmény: TopáZ (348)
TopáZ Creative Commons License 2005.05.24 0 0 348
Ez nagyon rossz hír. Remélem kacsa!
szomi_szomi Creative Commons License 2005.05.23 0 0 347
Jaj ne! Honnan hallottad?
Előzmény: mogi (346)
mogi Creative Commons License 2005.05.23 0 0 346
Sziasztok!

Úgytudom hogy a 3. ütem mellett is lesz még egy új ház!
7 emeletes, ezért az A épületből mindenki (északiak) bukta a Gellért hegy látványát.
Valaki más hallott erről a beruházásról?

szomi_szomi Creative Commons License 2005.05.23 0 0 345
"... A vásárlást a Nádorliget sikere indokolta – válaszolta megkeresésünkre Farkas Dániel, a Sajó Rt. projektvezetője –, az ottani negyedik ütem 176 lakásának készültsége 35 százalékos..." Hát ha a beépített anyagok súlyát nézzük, akkor biztos. :-)
kofish Creative Commons License 2005.05.23 0 0 344
a cikk amit olvastam megtalálható a lakaspont.hu weboldalon az aktuális szám linken, ha érdekel valakit.
szomi_szomi Creative Commons License 2005.05.23 0 0 343
És ez szerintem érdemben nem fog változni a nádorház miatt.
Előzmény: szomi_szomi (342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!