az ábra csal, ezeken a lyukakon ugyan nem tudnál nokedlit szaggatni, ahhoz túl kicsik :) Mi ketten egy ebédre simán befalunk 30-35 deka lisztből készített pizzatésztát (majdnem nagy gáztepsi méretre nyújtva, jól megrakva), szóval normál családnál szerintem ez a forma (bár többféle méretben létezik) nem elég, rögtön kettő kell. Egyszer az ikrek is megnőnek! :)
a pizzasütést egyelőre hanyagolom, mert van egy pici sütőm, de ha felfűtöm 250 fokra és kinyitom az ajtaját sec perc alatt megy ki belőle a meleg (nem a hagyományos sütő méret), így pizzának annyira nem jó.... kenyér még jól megsül benne.
Itt nincs szalonna... nalunk a foghagymas kenyér megy/menne nagyon, de azt ugye csak 7végén, mert utana nem lehet emberek közelébe menni (nalunk a dél a kenyeres étkezés, este fözök).
Chapatiit nagyon egyszerüen, liszt (normal fehér), bele annyi langyos viz, hogy jo keményre összealljon, a végén kis olvasztott vaj, allni hagy félorat, aztan a lehetö legvékonyabbra kinyujt, majd teflonserpenyöben megsüt és lehetöleg forron feleszi:)))
nálunk most a hagymás-szalonnás a menő :o), kicsit drágább ugyan, viszont ez szendvics kettő az egyben, mert ehhez még vaj sem kell, magában is isteni! a chapatii-t hogy sütötted?
Talán csak nem mernek...:) Nálunk légkeveréses-grilles elektromos Whirpool ketyeg a konyhában, 250 fokon is tökéletes a pizza (perforált sütőformát használok)
Itt sajnos nem sárga, hanem piros külsejű "salátakrumpli" van. A célre ugyanúgy megfelel -gondolom-, de jóanyámnak kifejezetten sárga kiflikrumpli kellene... Hivatalos neve Somogyi sárga kifli, mint megtudtam.
Pár éve, még én is vadásztam rá, meg szinte csak karácsony előtt lehetett kapni. Ma már egyre több helyen van rendszeresen. Szerintem amerre jársz nézz körül, az otthoni zöldségesnél meg rendszeresen kérdezz rá, hogy van e, meg mikor lesz már??? Előbb utóbb megunnak, és hoznak :)))
XIII. ker Pozsonyi és Ipoly u sarkán, vagy a Kárpát utcában az Ipoly és Victor Hugo u. között szoktam venni.
Sokfelé. Pesten dolgozom, Vecsésen vagyok albérletben, és Mezőberényben laknak a szüleim, akiknek legfőképpen kellene kiflikrumpli. Amolyan igazi sárga keményes.