Keresés

Részletes keresés

Vlaszij Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14523

Cserehátban egyébként vannak jó szálláshelyek hamár beljebb vagytok.

Abaújszolnokon pölö van Mickolciak kulcsosháza.

2003 ban 500 Ft volt.

Előzmény: Fgg (14518)
geo-elvont Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14522

Én már régóta nyomozok a mozgalom után, a fent lévő infók is tőlem vannak de semmit mást nem sikerült kiderítenem sajnos :(

Előzmény: Vagdalthús (14515)
Joeyline Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14521
1992-ben.

Én 1994-ben jártam ott először, akkor még viszonylag stabilan álltak a falak.
Előzmény: Lud (14513)
Güsziológus Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14519

Miskolc, MÁV szálló, laktanya.

Az épület megközelítése: az utolsó peronon visszafelé (Bp. felé), majd át a vágányon, és előre.

Nem elírás, a telefonszám:

1-514-1552, tehát budapesti.

Csomagszállítás, vagy valmi ilyesmi jelentkezik be, de ezzel nem kell törődni.

Ez a laktanya száma.

Ha van hely, akkor előjegyzik.

4 ágyas szobák vannak, de 1 főre is kiadják, és csak 1-et kell fizetni!

Közös WC és zuhanyozó, minden szobában mosdó, hideg-meleg vízzel.

Kicsit zajos a vonatok miatt, de tiszta és 1.000 alatt van egy éjszaka személyenként.

Előzmény: Fgg (14518)
Fgg Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14518

Sziaszok!

--Güsziológus!--

Úgy hallottam, hogy jó és megfizethető szállás-címmel rendelkezel Miskolcról. Megosztanád ezt velünk? A Csereháti okt-zás első szálláshelye lenne.

Köszönöm!

-Fgg-

HEV Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14517

Ügy látom egész népes topicos túra lett ebből a Téry Emléktúrából.

A Dél-Alföldi Regionális Találkozó 2 napján, amin résztvettem annak fotóit végre én is fölraktam ide:

www.zselic.extra.hu

Előzmény: (budai-)H.G. (14495)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14516

Jól visszaadja :-)))

Te egy arc  vagy, no.

:-))

Előzmény: Törölt nick (14508)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14515

Nem tudjátok, a Vásárhelyi István-túra létezik még?

A Túrabázisban nem sokat olvasni róla, viszont a bükki hetem (részletek lentebb) során Szentléleken és Bánkúton is "beleszaladtam" a mozgalomba, előbbi helyen a turistabüfében tábla jelzi a bélyegzőhelyet, míg a Fehér Sas panzió a színes szóróanyagában külön is említi. 

Vagdalthús Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14514
Amúgy sohasem vinnék haza egyet sem, sőt, előbb helyeznék ki egyet saját magam saját költségen elkészíttetve.
Előzmény: Törölt nick (14511)
Lud Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14513
tényleg. mikor égett le? 96-ban már csak a romjait láttam. pecsét természetesen nem volt.
Előzmény: nagypapi (14512)
nagypapi Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14512

Manapság divatos szófordulattal élve: Nem áll az alku!

Van nekem is egy csomó kevély-nyergi pecsétem, tudod, összegyűjtöttem őket, persze csakis azért, hogy el ne égjenek a turistaházzal együtt.

Előzmény: Lud (14502)
Güsziológus Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14507

AK, Bács-Kiskun megyei szakasza

Nem készült minden szakaszról részletes beszámoló, de néhány emlékezetes eseményt megpróbáltam megörökíteni, aki olvasta olvasta, aki nem, az visszakeresheti.

Most, hogy vége, már csak az archiválás van hátra.

Pótoltam az adminisztrációnak azt a részét is, mely a füzet elején személyes adataimat tartalmazza.

Már csak egy egyesületi pecsét és aláírás hiányzik.

Mivel táblázatban nem rögzítettem a túrákat, most pótoltam ezt is, igaz, csak hevenyészve.

A történet, röviden:

2005. december 8.   Császártöltés - Kunfehértó

2005. december 12. Kunfehértó - Öttömös

2006. január 10.      Sükösd - Érsekhalma

2006. május 21.       Baja - Sükösd

2006. május 27.       Érsekhalma - Császártöltés

Ezzel a rövid összefoglalóval, mely leginkább az utókor számára készült, most már valóban vége.

A táv 111 kilométer, a szint 0 méter.

Az "alap" MTSZ pont 166,5.

Hivatalosan nincs szint, de Sükösd és Érsekhalma között 100 szint biztosan összejön, van szint Kéleshalom és Kunfehértó között is.

A három téli túra +9 MTSZ pont, az 5 síkvidéki +10 MTSZ pont.

Összesen 185,5 MTSZ pontot könyvelhetek tehát.

Még annyi, hogy a második alkalommal már nem voltam annyira precíz, mint először.

Annak azonban örülök, hogy sikerült a szakaszolást eltérő módon "megoldani".

Vagdalthús Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14506

Jujjujjujjjujjjjjj, valahogy éreztem, hogy egyszer nekem is bejön az élet!!!

:-))

Előzmény: nagypapi (14505)
nagypapi Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14505
Ön NYERT!!!! :-)
Előzmény: Vagdalthús (14503)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14504
Egyenesen már cikinek érzem, hogy nekem egy sincs... a közelemben pedig van néhány, ami esélyes.... no majd jól ellopom nagyon, miután kikérem a kocsmá(k)ban :-)) 
Vagdalthús Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14503
Szerintem nemzeti sport :-))
Előzmény: nagypapi (14500)
Lud Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14502
csere három alig használt Kevély-nyergiért? Na? :)
Előzmény: nagypapi (14500)
Zete Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14501

Kösz, hogy írtál kiegészítést.

turista és/vagy természetbarát:

tipikus akadémiai vitatéma, szvsz totál felesleges boncolgatni...

Előzmény: Güsziológus (14484)
nagypapi Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14500

Na, ha erre kitalálod a helyes választ, nyersz tőlem egy vadi új Rozália télgagyári OKT bélyegzőt. Becsüld majd meg, nagy rá a kereslet!!

;-)

Előzmény: Vagdalthús (14498)
Güsziológus Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14499

Díjazom a kérdést, de nem tudom:o)

Előzmény: rézike (14494)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.05.30 0 0 14498
Ez most vicc, vagy tényleg kéktúrás nemzeti sport a bélyegzők lenyúlása?
Előzmény: Törölt nick (14492)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2006.05.29 0 0 14497

Szia Bálint!

Ez igen, le a kalappal, gratulálok a túraszakasz teljesítéséhez!

Előzmény: sétáLós bácsi (14496)
sétáLós bácsi Creative Commons License 2006.05.29 0 0 14496

11-kor valahol a Kismindszenti út környékén zötykölődtem hazafelé a vonaton.

H.G. is nagyrészt bejárta a Téry emlékút alföldi szakaszát az óbébai program után; ráadásul autóval :o)

(...)Óbébán érdekesen számolták a lej-t forintba. Gethének azt mondták, hogy 480 Ft a kolbász. Kért hozzá 0,5 l üdítőt; úgy 500 Ft lett. Ezzel szemben én az 1 kolbász+ 1 liter üdítőért 960 Ft-ot fizettem. A harmadik kombinációra már nem emlékszem. Az a lényeg, hogy elfogadták a forintot. (...) Kübekházán a marhapörköltfőző versenynek köszönhetően meg is tudtam ebédelni. A nagyhátizsákos aszfaltkoptatás közben éhányan csábítottak, hogy szálljak autóba (kvte, ha jól sejtem, akkor te is közöttük voltál); de mindössze egy rövid csomagszállítást fogadtam el H.G-éktől; ez azért jól jött. Sok volt az aszfalt és a beton. Továbbra sem értem, hogy miért szerepel a Téry emlékút füzetében a "Tiszasziget Tsz" bélyegzőhely; ahol nekem sem sikerült semmilyen bélyegzőt szereznem. A faluban a templom mellett egy fagyizóban viszont nagyon rutinosan pecsételtek. Tiszaszigeten elkezdett esni az eső, de még nagyjából szárazon értem a mélypontra. Itt szépen kiépített pihenőhely és kiéhezett szúnyogok fogadtak. A nádtetős pihenőhely alatt, a betonon állítottam fel a sátramat. Éjjel talán volt valamennyi eső. Reggel érdekes módon még vadabbak voltak a szúnyogok. A gátőrháznál a nagy sürgés-forgásban tudtam aláírást szerezni. Ezután a gáton ballagtam Szegedig. A Csmtsz/Sporthivatal épületét nem találtam meg (a térkép szerint a gát mentén; a Belvárosi híd közelében kellene lennie); de Óbébán szerencsére kaptunk a szegedi ablakba egy egyesületi bélyegzőt. A szépen felújított vasútállomáson egy gyors menetjegy-kiegészítés után 7 órás, 5 átszállással és vicinálisokkal tarkított vonatozással jutottam haza.

Előzmény: Güsziológus (14479)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2006.05.29 0 0 14495

Téry Ödön emléktúra - 2006. május 28.

Mi vasárnap reggel utaztunk le a rendezvényre Budapestről ot. Gyuri és ot. Lidi társaságában. A Gerecsében, illetve a fővárosban még reggel is intenzíven esett az eső, így erre számítottam a túrán is. A hármashatár környékén ezzel szemben délelőtt lényegében sütött a nap és kifejezetten meleg volt, legalábbis bakancsban és hosszúnadrágban. 8:55-kor értünk a starthelyre, így lényegében a mezőny végén baktattunk el Óbébára. Az induláskor a topikosok közül cejast, gethét, sétáLós bácsit és Vlaszijt véltem felfedezni.

Óbébán az adminisztrációs asztalnálnál találkoztam még Güszivel, akinek a feleségével is sikerült megismerkednem. A napon elviselhetetlennek éreztem a forróságot, így inkább az árnyékba húzódtam, és a Himnusz elhangzása után már a sült kolbászt falatozva figyeltem az eseményeket. Utána még megkóstoltam mics-húst, ittam egy tájjellegű frutti üdítőt, majd a templomkertben vásároltam egy jégkrémet és egy zacskó cseresznyét. A fülledt meleg idő és az előző napi program miatt kissé zombi voltam, így főleg az árnyékban felállított sörpadoknál pihentem.

Délután 1 körül még elmentünk megtekinteni a faluban található kőhidat, majd elindultunk visszafelé, kellemes hűsítő szélben. Kübekházán ismét találkoztunk Güsziékkel, majd betértünk egy bélyegzésre és egy fagyira a főtéri kocsmába, ahol kvte-vel találkoztunk, illetve a kaposvári különbuszos túrázókkal.

Ezután autóba pattantunk és elindultunk jó útvonalkövetők módjára a Téry úton Tiszasziget felé. A régi vasút töltésének keresztezését követően utolértük a gyalogosan túrázó sétáLós bácsit, aki ellenállt az autós invitálásnak, csak a hátizsákja szállt be a kocsiba.

Tiszaszigeten a buszmegállónál kiszállt ot. Lidi és sétáLós zsákja, mi pedig elmentünk megtekinteni az ország legmélyebb pontját, ot. Gyurival és az autóval. Amikor visszaértünk, már a bélyegzésből érkezett meg rövidesen sétáLós, de közben eleredt az eső. Közben ot. Vencelék egy másik autóval szintén elmentek a mélyponthoz, így Gyuri autójával utánuk eredtünk, és ismét a mélypontnál találtuk magunkat, ám ezúttal esett az eső.

A mélypontnál egyébként szépen kialakított fedett pihenő található, a kerítésen kívül egy zárt, tájidegen konténer, mellette működő pumpálós kút. Valamint egy ismertető tábla, mely szerint a környéken található egy kék sáv, egy piros sáv, egy zöld háromszög és egy piros négyzet, a CSMTSZ által nyilvántartott, hivatalos K körséta jelzésről viszont nem tesz említést. Mint ahogyan az sem derül ki, hogy ezek a helyi jelzések pontosan honnan hová vezetnek.

Képek a túráról
rézike Creative Commons License 2006.05.29 0 0 14494
Szia! Csak egy kicsit illik ide: a neten láttam egy képeslapot, amit Téry Ödönke úrfinak túrista üdvözlettel címeztek a Várfok u. 7-be 1903.aug.4-én." Sok szép kirándulást kíván Béla bácsi." Tudod esetleg, hogy kik Ők? Köszi.
Előzmény: Güsziológus (14488)
rézike Creative Commons License 2006.05.29 0 0 14493
Ha már mindenkinek van, akkor ki viszi még mindíg?
Előzmény: Törölt nick (14492)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.05.29 0 0 14491
Miért, gyűjti a kihelyezett bélyegzőket? :-))
Előzmény: Törölt nick (14490)
Joeyline Creative Commons License 2006.05.29 0 0 14489
Igen-igen, puha vagyok, de tervben se volt a K100 után a Téry túrára menni. Érdekes is volt, mikor kérdezték páran útközben, hogy én is megyek e...
Bubuval együtt utaztunk a vonaton Szárligettől Kelenföldig, meg útközben is találkoztunk/mentünk együtt egy kicsit a táv második felében.
Előzmény: Güsziológus (14479)
Güsziológus Creative Commons License 2006.05.29 0 0 14488

Elnézést a monológért, de legyünk pontosak!

Ezt írtam:

"Pontosan már nem emlékszem, de arra hívta fel a figyelmet, hogy ennél a kútnál határozta el Téry és néhány társa a magyar természtbarát mozgalom megalapítását."

Emlékeztem, hogy feljegyeztem, és arra is, hogy "elektronizáltam" a feliratot, de reggel nem találtam.

Íme:

1888. SZEPTEMBER 24-ÉN E FORRÁS MELLETT MEGPIHENVE TŰZTE KI CÉLUL

BÁRÓ EÖTVÖS LORÁND, TÉRY ÖDÖN ÉS THIRRING GUSZTÁV A HAZAI TERMÉSZETBARÁT

MOZGALOM MEGALAKULÁSÁT

Ez tehát a felirat, Pilisszentléleken, a Klastrom-kútnál.

Előzmény: Güsziológus (14480)
HEV Creative Commons License 2006.05.29 0 0 14487

Most kaptam meg a KDP veszprém megyei szakasz teljesítéséért járó dolgokat.

Ennek örömére egy kis összefoglalót csináltam a honlapomra.

www.zselic.extra.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!