Valaki tud erre válaszolni? Állítólag műbizonylatot kellene adniuk ilyenkor. Vagy nem veszikezt olyan szigorúan? ÉMI engedély elvileg kell minden készülékre,
Hajdú pelletégetőről (E1-24) van véleményetek? Azt néztem ki egy HVK30-al (vagy 20-al). Így még fatüzeléses kazánként is tudom használni - persze csak ha szükséges. Ha nem akarok hmv-t előállítani akkor is kell puffertartály?
Még az lenne ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy mennyivel gyorsabban "eszi meg" a kazánt a szén a magasabb kéntartalom miatt? S sokkal büdösebb-e. Gondolom a beállításokkal majd szórakozni kell, de ez benne van az átállásban.
S kivancsi lennék, hogy kinek menni idős a kazánja..., meddig bírják? nálam eddig 3 telet szolgált.
lenne egy kérdésem. A mérnök a pellet kazán hatásfokát 67,7%-al számolta. Azt mondta, a szabvány ennyit állapít meg. A honlapokon 85-95%-os hatásfokokat írnak. Ez hogy lehetséges? Továbbá járulékos költségei is vannak a pelletkazánnak, mint elektromosáram igény.
Köszönöm hogy megírtad a véleményed. Én is hasonlóan gondolom, mármint, hogy 6-800.000.- Ft körül már lehet pellet kazánt is és egy kicsit még rászánva multipellet kazánt is venni, és akkor nem függünk senkitől. Jó az ötlet a zöld hitellel kapcsolatban - erről még nem is hallottam, de utána nézek! Köszönöm. A biomassza kazánról viszont semmit nem tudok. Kicsit bővebben tudnál írni róla? Köszönöm a segítséged!
600000+áfáért már kazánt is vehetsz majdnem és nem vagy kötve senkihez.
Pálázattal komolyab berendezést is tudsz vásárolni, ill. K&H Zöld hitellel ha ki számolod kevesebb a törlesztő részleted mint a megtakarításod.
A több féle üzemanyaggal működő kazán jó döntés hosszú távon.
A pellet kazánokkal 10-30% megtakarítás érhető el míg a multi pelletes készülékekkel ez 60% is lehet. Viszont többet kell takarítani vagy autómata takarítású készüléket kell választani.
Évente legalább egy teljes tisztítás, ezt úgy a nyár idején. Hogy kell e hozzá szakember? Ez attól függ milyen műszaki szinvonalat képvisel a berendezés. Az egyszerűbbekhez nem kell.
A karbantartását mennyire sűrűn kell elvégezni? Az égőfej egységet és a ventillátort ki kell takarítani bizonyos időközönként (ha pl. kazánra szerelhető pelletégetőről van szó)? Vagy ezt is szakembernek illik végeznie (mint pl. gázkazánnál)?
Olyan ajánlatról már hallottam, hogy a mindenkori FG.-al történő fűtés ára, - 20%.
De a te esetedben ez a fix összeg már öt év múlva is enyhémnszólva necces.
Meg aztán ott van az a kérdés, milyen berendezésről van szó? Mert ha egy nevenincs berendezés, egy nevenincs szervízzel, és egy bizonytalan létű "energia szolgáltatóval" és még ráadásul semmi sem a tiéd????
lehet, amatőr kérdés, de a pelletégetős kazánban mi égethető el a pelleten kívül?
Állítólag ha a Celsius telephelyén veszel nagyobb mennyiségben zsákos pelletet, akkor mindenképpen olcsóbb, mint ha tüzépen veszed. Van ilyen lehetőség szerintetek?
A pelletégetőnél is ki lehet használni a kondenzációs kazánok elvét? Azaz a meleg füstgáz lecsapását?
Nem havi 21.000.- + hődíj, hanem összesen 21.000.- Éves szinten 252.000.- összesen. Ahol most lakunk gázfűtés van és egy évben 385.000.- Ft. a fűtésünk. Csak nem tudom, hogy 10 éves távlatban mennyire fog ez változni....
"A havi fix díjak össz. 21000.-. A csomag szolgáltatási tartalma: a mindenkori területi gázárhoz képest min. -20 %-os energiaár garancia (havi díj + hődíj)"
Én erre nem mondanám, hogy jó ár! Gondolj csak bele 21 000*12 már magában is jelentős összeg+ hődíj ami 20%-al kevesebb mint gázzal lenne?
Minimum 1 250 000Ft-os jelenlegi gázszámla esetén jönne ki a nyereséged zéróra, bár ha ennél jelentősen többet fogyasztasz akkor nem szóltam, vágj bele!
Pont ilyen aggályaim vannak nekem is ezzel a megoldással kapcsolatban. A cég és a lakóhelyünk között 300 km a távolság, nem tudom mekkora ez a cég és milyen referenciái vannak, mert mi csak most keztdünk foglalkozni a pellet fűtéssel, de ha gondolod privátban megírom a cég nevét. Beszerelési költség nincs, ezt is tartalmazza a "csatlakozási díj". Attól tartok én is, hogy ki fogja nekem garantálni, hogy a mostani nagyon kedvező ajánlat tíz évig ugyanilyen kedvező lesz. Mert most nagyon szépen hangzik, hogy kb 600.000.- Ft.-os befizetéssel és havi 21.000.- Ft-os fix díjjal van egy szuper pellet fűtésünk, amivel még annyi gondunk sincs, hogy a tüzelőanyag után járjunk. Te mit tudsz ajánlani?
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen gazdaságossági szempontok szerint jön szóba egy pellet kazán.
Vegyeskazán + pufferes rendszerem van, kiegészítő fűtésként rá van kötve a pufferre a régi gázkazán is.
Faelgázosító és pelletes között őrlődöm, de igazából a tüzelőanyag közötti árkülönbségen kívül nem látok más tényezőt mi nagyon módosítja a gazdaságosságot.