Valaki nyilván arra élvez, hogyan lehet a lehető legbonyolultabb módon szívatni a bringásokat. Mostantól az északi parton csak pénztár nélküli helyeken kell bicajjal felszállni...
Biztos van olyan eset, amikor nem, de normál esetben ne haragudj, de igen.
Ha 3 szerelvény pörög akkor arra kell egy nap minimum 3*2 fő, számoljunk normál, nem extrém hosszú munkaidővel...
Zóna esetén 1 szerelvénynél 2 fő kell egy napra, de mivel a zóna hosszabb időszakban megy, ha 3-mal számolunk az akkor is a Katica emberszükségletének a fele.
Nyilván lehet olyan extrém fordát csinálni, hogy a zónára is 6 embert osztasz be, mert 1 fő csak 2-3 kanyart csinál, de alapból szerintem több ember kell a Katicára így.
De ha írsz egy konkrét, reális esetet hogy a 3 katicára kevesebb ember kell, mint az 1 zónára, biztos meggyőzhető vagyok. :)
Simán elfogadom amúgy hogy lenne jobb helye a Talentnek, de ha Bécsbe jó, talán Fehérvárra is jó lesz...
Tényleg értelmesebb lett volna a Katicára rakni őket, oda is elég 3 hétközben. Vagy az S36-ra. De akár járhatnának Gödöllő, Hatvan felé, vagy a veresiben, olyan területen, ahol van több típusos ember.. Mindegyik jobb lett volna annál hogy triplában bohóckodnak velük a zónázón..
Június 14-től a Start oldalán a díjszabások között fent van a balatoni nyári díjszabásváltozás. Gyakorlatilag ahány vonat, annyiféle tarifa.
A balatoni kerékpárjegy felfüggesztésre kerül, helyette viszonylatra és vonatra érvényes egy utas kilométerfüggetlen bringajegy lesz Bringának helyjegy minden vonatra kötelező lesz. De a bringahelyjegyek esetén első látásra elég nehezen áttekinthető a káosz, lesz itt mindenféle árú bringahelyjegy, 0, 350 és 700 Ft is.
Tehát a korábban idecitált Balatonarács -Aszófő viszonylatra, egy szem bringa fuvarozására van 99 és 1149 Ft ajánlat is. Tehát 7 (hetes ) kilométer esetén azért ez elég durva kontraszt.
A dunaújvàrosi léptetett egységet -sajnos- megszüntetik. Ill. beàll 3 talent csatolva zónàzónak.
A Katica hétköznap szóló, hétvégén dupla.
Bmx, nagypakli, Bpm,Bmz, Bpmz kocsik a törzsvonatok. De hétvégén ill. pénteken is ne lepődjön meg senki ha már valamely vonat az új, vagy eltérő összeállítással megy, terv szerint van így. Lesz szombaton még halbis vízipók, ill. "kék hullám" szerelvényes vízipók is ilyesmikre gondolok.
A szolnoki tekergő Bdt+Bmx-kocsik, a zánkai pedig 2BDbh+4Bd. Remélem tudtam segíteni.
sokat javítottak a Siófok-Veszprém összeköttetésen, de nem minden esetben sikerültek jól a csatlakozások (Balatonkenesén, Balatonaligán, vagy Siófokon a szekszárdi iránnyal összevetve)
én sokat utaztam a vonalon, de túl sokan nem használták, ők is csak inkább helyközi hivatásforgalomban, pár megállót. (Én mindig végigutaztam, mert mentem tovább Lepsénytől Dny-i irányba)
Hálózat összekötő szerepe sajnos gyenge volt. A győri fürdősön akadtak azért, de az is megállt minden bokornál.
Két, nem is különösebben összehangolt átszállással szerintem senki nem ment körbe, viszont Siófok-Veszprém busz van elég.
Hajóval nem lehet számolni helyi közlekedésben drága, megbízhatatlan, bármilyen időjárási tényezőre rámondják, hogy ma nem tudnak közlekedni, és az egyre szűkülő kínálat azt mutatja, hogy nem is nagyon akarnak...
Most sok szó van itt a 27-es vonalról de én sosem utaztam rajta amikor még volt személyszállítás.
Az idősebb topictársaktól kérdezem: ti használtátok amikor ment? Voltak rajta utasok akik nem helyi forgalom miatt voltak ott hanem tényleg a két part között utaztak például?
Szerintem a balaton körbevonatozása egyszerűen nem praktikus, hajóval legalább olyan kényelmes és legtöbbször gyorsabb egyik partról a másikra jutni, de kíváncsi vagyok az olyanok véleményére akiknek lehetőség volt a Lepsény-Csajág is.