Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.25 0 0 11112
Szia!

Sok mindentöl lehetnek ilyen tünetek. Kiváncsi vagyok mit lát majd dr.Székely.De az a minimális kopás biztosan nem okozhatja.
Előzmény: Törölt nick (11111)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.25 0 0 11111

Szia Brigi!

 

A piriformis izmom rettento nyomásérzékeny jobb oldalon, de fogalmam sincs már hogy mi okozhatja ezeket a rettenetes fájdalmakat. Boka, lábfej, sipcsont, vádli, comb, mikor hova hasit. Sokszor fáj a derekamnál is ahol a protrusio volt vagy van. Sokszor lépésre hasit. Az is fura hogy mindkét lábam fáj, zsibbadás viszont nincs. Tudom hogy talán szoba johet kisizuleti szindroma is. A CT leletemen egyébként semmi más info nem volt. Az MR leletem meg teljesen jo lett, porckorongok jol hidráltak, egyedul a kisizuletekben irtak le kezdodo kopást. Ez csinálna egy éve ilyen durva panaszokat?! Hát nem tudom, mindenesetre jovo hét kedden megyek a Székely Gyorgyhoz, remélem o fog tudni segiteni nekem.

Előzmény: Törölt nick (11110)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.23 0 0 11110
Szia! Sajnos van ilyen tapasztalatom. Nekem négy éve fáj az a terület, ami Neked is. A lapockám körül megjelentek a nyomásra fájdalmas izomcsomók. A reumatológus az mr leletemre szintén legyintett, mondván: "Ha behívnék tíz ember az utcáról, nyolcnak biztosan lenne ilyen eltérése". Mondta, hogy szedjek antidepresszánst. Nagyon mérges lettem. A véletlen úgy hozta, hogy valami miatt nem tudtam aludni és valakitöl kaptam egy xanaxot. Rövid idön belül elmúlt minden fájdalmam. Hát nem nagyon értettem a dolgot. Éppen akkor kerestem fel egy idegsebészt a leletemmel, gondoltam ezt is megemlítem. Annyit mondott, hogy ha nagy lenne a gond, azt xanaxal nem tudnám tünetmentesíteni. Egy izomhoz jól értötöl azt tudtam meg, hogy némelyik antidepi ellazítja az izmokat. És Neked nem készült semmilyen felvétel a nyakadról? Üdv.
Előzmény: marczi123 (11108)
GeriSoft07 Creative Commons License 2014.11.23 0 0 11109

a stressz, szorongás okozhat izomgörcsöket, ami izületi panaszokat is okozhat, nem kizárt, hogy segít

Előzmény: marczi123 (11108)
marczi123 Creative Commons License 2014.11.23 0 0 11108

Sziasztok!

 

Nyaki, illetve lapocka körüli fájdalmakkal, kézzsibbadással és fájdalommal kerestem fel egy reumatológust a közelmúltban. Másfél évvel ezelőtt egy legyintés mellett fürdőbeutalót kaptam, így érdekes módon nem múltak el a panaszaim, sőt az eltelt idő alatt sokkal erősebbek lettek, gyakorlatilag állandósultak. Mostani alkalommal (gyógytorna és fizikoterápia mellett) Diclac tablettát és Frontint írt fel a doki. Meglehetősen stresszes az életem és nem is kezelem túl jól a stresszt. A frontint az orvos állítólag ezért írta fel, mert szerinte a merev izomzat (csupa csomó a hátam) is a stressz miatt van, illetve azt próbálta sugallni, hogy mivel stresszes vagyok, bizonyára pánikbeteg is... Mondanom sem kell, nem váltottam ki a Frontint, viszont utánaolvasva majdnem leestem a székről. Alkalmazási területei: pánikbetegség, szorongás, depresszió, stb. Hál istennek ilyen téren nincs semmi bajom, ahogy a vicc szól, "normális vagyok, a hangok is megmondták" :)).


Van esetleg valakinek tapasztalata arra vonatkozólag, hogy az ilyen jellegű gyógyszereket (pl. Xanax is hasonló) tényleg alkalmazzák ízületi-, illetve izomfájdalmak esetén, vagy csak egy önjelölt pszichiáterrel sikerült összefutnom? Amennyiben ez egy bevett eljárás, mik a hátulütői? A mellékhatások listája meglehetősen hosszú és szerteágazó.

 

Köszönettel

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.21 0 0 11107
Sajnos a porckorong sosem lesz már a régi. De a cél nem is ez, hanem a tünetmentesség.Nagy dolog, hogy ilyen fokú javulást értél el.Nem tudom mennyit tornázol naponta, így nem bíztatlak, hogy fokozd. Érezni fogod a Neked optimális idöt. De semmi esetre se hanyagold el a mozgást, mondván, hogy már meggyógyultam. Hát a sérv az ott marad, de ha nem nyom gyököt......A protrusiö az ami visszahúzható, viszont a sérvet le lehet húzni a gyökröl nyújtással.Ezt mondják az Értök! Az a fizikóterápia , amire most mész , az izomzatra kéne hasson. Nekem nem használt. Hány infúziót kaptál? Szteroid?
Előzmény: zlota (11105)
ilsi Creative Commons License 2014.11.21 0 0 11106

GERINCSÉRV, LUMBÁGÓ, DERÉKFÁJÁS IDEGZSÁBA KEZELÉSE

1.V-ÁGY: Hasra fekve homorítunk!

 

kép lemaradt!

 

Homorító-ágy: matracokból, ládákból, párnákból építhető. Friss lumbágó esetén is, 2x10 perc naponta, de ne homorítsunk túlságosan meredeken, mert majd az okoz fájdalmat.

Fóka-járás: Nyújtott kézre támaszkodva evickélj!

Ne ülj! Ülés jobban nyomja a porckorongot.

Állj vagy heverj! Semmi pirulát ne szedjünk!

4. HOMORÍTÓ PAD: Háttal ráfekszünk!

 

Fahulladékból összecsavarozható, a hajlat kövesse gerincünk hátrahajlását (Nem tatár-kivégzés gerinctöréssel!) Jobb: léceket élével fölfelé rögzíteni! Tehát ne legyen túl meredek. Friss sérülésnél ne, csak pár nap teljes nyugalom után! Takarjuk le sok takaróval, hogy a csigolyatüskék ne sérüljenek. Óvatosan kússzunk föl hátra, közben föl-föl emelkedve, billegve, hogy az idegek helyezkedhessenek. Semmi hirtelen mozdulat, mert ettől is kaphatunk idegzsábát! Egyszerűbb lazító torna: hasaljunk rá egy stabil asztalra, lábunkkal „gyalogoljunk”, keresztbe járjunk.

Légy kitartó: hatás 2-3 hónap után!

TENS-idegstimulátor:

Egy igazán high-tech-csúcstechnika! Annyit tud, mint a rendelők fizikoterápiája! 12eFt, megéri!

Friss sérülésnél, izomgörcsnél - egészségeseknek is! 40 EUR, ne többet! Pl.SANITAS SEM 40.

Gerincsérvnél ne várjunk tőle csodát.

Szívesen segítek: vils@freemail.hu

3. LEPEDŐ-HINTA: Csüngj fejjel lefelé!

 

 

 

Minden lakásban, ajtótokban fölszerelhető. Kell: kötél, heveder, lepedő A magasságot testmére-tünkhöz állítsuk be (kiforduláskor fejünk pár cm-re legyen a küszöbtől). Mindig ellenőrizzük a kötéseket, fejre esni nem kellemes! Vastagon fölöltözve (csípő körül pulóver), a lepedőt széthúzva a hintába bele ülünk és kifordulunk.

LEGHATÉKONYABB GERINCSZÉTHÚZÁS!

A csigolyák visszaszívják a kinyúlt porckorongot

a helyére, újjáépülés gyorsul. De csak azoknak ajánlatos, akiknek testük ezt megengedi!!! Sérülésveszély!

Egyszerűbb: lábakat merőlegesen föltenni.

 

Ha hozzá szoktunk, akár 5-10 percet is csünghetünk fejjel lefelé, mint a denevér.

 

4.. TENS-Idegstimulátor:  

 

zlota Creative Commons License 2014.11.19 0 0 11105

Én most kapok - végre infúziót.

Hát nagyon jó.Nagyon-nagyon sokat segít.

Nem tudom azonban, hogy ezzel a hirtelen gyógyulással mit szabad "kezdeni".

 

Remélem értitek a kérdésem lényegét...

Pl,most akkor folytassam a gyógytornát, fokozatosan még tovább emelve az adagot, illetve élhetek úgy mint régen?Múlt héten még sokat pihentem.Az hogy most a fájdalom megszűnik, esetleg teljesen attól még a sérv ott van ugye...

 

Mától ráadásul megyek fizikoterápiára is, pl ultrahangos és azt hiszem elektromos kezelésre.Attól pl mit lehet várni?

A sérvet csökkenti?

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.18 0 0 11104
Szia! Arra gondoltam, hogy az orvosod nem csak a Raditec véleményét olvassa el, hanem remélhetöleg megnézi, hogy mi áll a lemezen.De a legfontossabbak a tüneteid.
Ilyen jellegü panaszokat nemcsak sérv okozhat.
Nyomhatja a gyököt meszes, csörös felrakódás, söt a protrusió is.Nov.25-én már okosabb leszel.
Remélem, hogy egy nagyob jó orvost fogtál ki.

Üdv.
Előzmény: mormogi76 (11102)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.18 0 0 11103
Szia! A porckorong áll a belsö kocsonyás magból (nucleus) és az öt körülvevö rostos gyürüböl (anulus). Protrusió esetén a belsö kocsonyás mag elöboltosul, de a külsö rostos gyürü ép marad. Sérvröl akkor beszélnek, amikor a belsö mag átszakítja a rostos gyürüt. De nem ezt hívják kiszakadt sérvnek. A sima sérv az, amikor átszakad a rostos gyürü, de a mag ösazefüggö marad. Kiszakadt sérvröl akkor beszélnek, ha nucleus darabkák jelennek meg, azaz nem összefüggö. Üdv.
Előzmény: MBman (11101)
mormogi76 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 11102

Szia. A György Doktor küldött MRi. tehát ő fog véleményt mondani, a tünetek és a mostani vizsgálat alapján. Elsődleges vizsgálata alapján nem kizárt hogy műteni kell, de ezt majd csak november 25. tudja biztosra mondani. Nem tudom mi okoz fájdalmat de az biztos hogy a bal lábam zsibbad, fáj és néha el "hal,,

Előzmény: Törölt nick (11100)
MBman Creative Commons License 2014.11.18 0 0 11101

Az előboltosulás nem sérvet jelent? Akkor mikortól számít sérvnek? Ha már kiszakadt?

Előzmény: Törölt nick (11100)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.18 0 0 11100
Szia! Nincs személyes tapasztalatom az OGYK-ról, de általában dicsérik. POLYSEGMENTALIS SPONDYLARTRÓSIS Egy szegmentum két csigolyából és az öket összekötö anatómiai struktúrákból áll. Nálad több szegmentumot érintö csigolyaizületi bántalom, meszesedés, kopás áll fenn. PROTRUSIÓ DISCI L 3/4, 4/5 A porckorong elöboltosulása. A discopathia pedig azt jelenti, hogy lelapult, vízvesztett a porckorongod. Nem ír sérvet, de a kisizületek bizony okozhatnak fájdalmakat. Én nem elégednék meg a Raditec vélemenyével! Üdv.
Előzmény: mormogi76 (11099)
mormogi76 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 11099

Helló. Van tapasztalata valakinek az Országos gerincgyógyászati központról és a Dr. György Zoltán Magor doktor úrról? 22 év kísérletezgetés után végre be utalt a körzeti orvos az intézménybe egyszer már voltam a doktornál, elsőre szimpatikus és a hely is. Ma voltam Mri, a Raditecnél, orvossal nem tudtam beszélni ezt írták a leletre.

polysegmentalis spondylarthrosis

protursio disci L 3/4

discopathia el protursio disci L 4/5 mediolat l .d.

Hogyha esetleg valaki segítene nagyjából megérteni megköszönném.

danekadoki Creative Commons License 2014.11.15 0 0 11098

Ne várd meg míg elvisz a mentő.Én több hónapos orvosi bénázás(reumatológus,neurologus) mikor már szinte járni sem tudtam beutaltattam magam a háziorvosommal a kórházba(IX.ker István kórház neurológia) másnap vittek MR-re,mikor megvolt az eredmény 2 nap múlva ezerrel vittek az Amerikai útra ahol másnap műtöttek.Nagy szerencsém volt hogy nem bénultam le teljesen azóta lassan javulnak a lábaim kacsázva már tudok járni.Ha akkor a reumatologusra hallgatok,már toloszékben lennék,Ő elküldött diabétesz rendelésre,miközben kiszakadt nyaki sérvem volt,ami már jó ideje nyomta a gerincvelőt.Ne várj mert nagy baj lehet.

Előzmény: csupa6os (11090)
sziporka66 Creative Commons License 2014.11.13 0 0 11097

Sziasztok!

Ez nagyon jó oldal a Fészen.

 

https://www.facebook.com/GerincesMagazin?fref=ts

 

 

 

csibe1014 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 11096

Sziasztok!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Már 3 éve küzdök gerincsérvel.2 éve kiirt az orvosom műtétre ami Miskolci idegseben lett volna,de mikor feljött a doki a kórterembe és újra megvizsgált (kb ez volt a 10-ik) hazaküldött azt mondta jelenleg olyan jó állapotba vagyok hogy nem műt meg!Hát örültem is meg nem is.Most megint nagyon vacakol a sérvem L5 gyöki kompresszióval,nyomja a járóidegemet bal láb már a nagy lábujam alig érzem, menni alig birok,és mellete dolgozni is kell.2 hete voltam megint ct-én doki megnézte és azt mondta kiir műtétre,mert nagy a sérvem,mondtam neki nem tudom még gondolkodok.Fügedi László a dokim valaki tud róla irni valami véleményt??.Mult héten egy ismerősöm ajánlot egy kiropaktőrt Pesten ő hozzá jár:Jack conway.Őt valaki ismeri?volt már nála??Hozzá készülök.Köszönöm a segitséget!

                                                                                      

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.12 0 0 11095
Köszi az infót! 2011-ben nézték ezt a CRP-t utoljára, akkor normális (0,70) volt. és akkor még csak kicsit fájt a nyakam. Amire a reumatológus most kért laborvizsgálatot, az a vesére, májra szól. Három hátsó gyökérkezelt fogamon sejt gócot az asszisztens, majd az orvos megnézi. Azokat az izomcsómókat is el kéne tüntetni, de nagyon kevés a képzett masszôr erre a trigger masszazsra.Egyet találtam (Balázsik Anikó) de nem találom az elérhetöségét.Illetve úgy tünik, mintha teljesen ráállt volna a füles golyóval való testedzés oktatására.
Előzmény: gombóc63 (11094)
gombóc63 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 11094

Ha góc van a szervezetben az fenntarthatja folyamatosan az izületi gyulladást mindenféle gyógyszeres kezelés mellett. Egyébként a CRP érték mutatja meg, hogy a szervezetben fennáll-e valamilyen gyulladás.

Előzmény: Törölt nick (11093)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.12 0 0 11093
Lehetséges, hogy igazad van és a gyulladás alapból jelen van. Nem tudom, mire a laborvizsgálat. Talán, hogy lássam tesz valamit értem. Ha három szakorvos azt mondja, hogy "nincs nagy baj a nyakával", ennek ellenére fáj a nyakam, vállövem, hátam, akkor miért nem javasolnak további vizsgálatokat. Miért nem keresik tovább az okot! ? Én, mint hozzá nem értö kell, hogy kutakodjak, mi okozhat ilyen panaszokat. A gyógytornász talált a lapocka körül izomcsomókat. Piszokul fáj nyomásra. A háziorvosnak fogalma sincs a trigger pontról, nem is hallott róla. Beütötte a szót a keresöbe, "jé, tényleg van ilyen".(Siralmas!). Mivel fájt a fogam, elmentem egy panoráma rtg-re.Úgy néz ki, gócot találtak, de ez még csak az asszisztens véleménye.Majd hétfön kiderül. Ezek mind OKOZHATNAK ilyen panaszokat. Sajnos nagyon rossz a tapasztalatom az eü-röl. Szedem a gyulladáscsökkentöt, de ez sem visz elöbbre. Üdv.
Előzmény: kheiron (11086)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.10 0 0 11092
Én nem hiszem, hogy a "gyulladás mindenképpen adott".
Sajnos ha megszünik a gyulladás, a fájdalom attól még fenn áll.
Előzmény: kheiron (11086)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.10 0 0 11091
Szia!

Nem tudom mit értesz sima laborvizsgálaton.
Feltételezem, hogy a gyulladás kimutatására is vannak markerek.

Üdv.
Előzmény: kheiron (11086)
csupa6os Creative Commons License 2014.11.10 0 0 11090

Igen, tudom, hogy van fizetős megoldás is. De van 3 gyerekem, minden fillérnek megvan a helye, nem engedhetem meg magamnak...Valószínűleg az lesz, hogy egyszer majd összecsuklok valahol elvisz egy mentő és talán hamarabb meglesz az MR, mint normálisan...Bár valahol azt olvastam,hogy ha rajta van az MR beutalón,hogy sürgős, talán előbb sorra kerül az ember. Az, hogy megint végigjárjam a háziorvos-ideggyógyász-mr-idegsebész stb. utat...a műtétem után 5 hónapig voltam otthon táppénzen...nem nagyon akaródzik ezt megint végigcsinálni. De van egy olyan érzésem, hogy ennek ismét műtét lesz a vége...De ameddig bírom,húzom a dolgot. Mindenesetre valami nem stimmel odabenn és jó lenne tudni mennyire nagy a baj.

Előzmény: zlota (11089)
zlota Creative Commons License 2014.11.10 0 0 11089

Jelentkezz be máshová, mert bármelyik doki fel tud írni.

Háziorvos és onnan a legközelebbi trauma, vagy ideggyógyász -> MR 

 

Vagy fizetős MR sacc 30e 

 

De itt pl:

Gerinc MR vizsgálata natív gerinc 22 000 Ft

http://raditec.hu/ct-mr-vizsgalat-dijak/

Előzmény: csupa6os (11087)
zlota Creative Commons License 2014.11.10 0 0 11088

Ne haragudj, de miért pont hozzá?

A kórházban azt mondják már nem a "régi".Régen nagyon jó volt, de hát sebészet az a biztos kéz, tökéletes látás stb...

 

Előzmény: Monadana (11085)
csupa6os Creative Commons License 2014.11.10 0 0 11087

Sziasztok!

 

3 éve én is küzdök a gerincemmel, párszor már írtam is ide, most megint megteszem, hátha valaki volt már ilyen cipőben mint én. LIV-LV sérvvel műtöttek az OITI-ben pár évvel ezelőtt. A lábfejzsibbadásom megmaradt, de abba már belenyugodtam. Most viszont újra jönnek elő az újabb és újabb tünetek. A lábfejzsibbadásból már vádlizsibbadás lett, sőt most már az egész bal lábam fáj, a derekamtól kezdve a combomán át végig. Bal lábam kb 6 cm-el keskenyebb mint a jobb, gondolom izomsorvadás, nem úgy terhelem mint a jót. Eddig csak bizonyos mozdulatokra jött elő a fájdalom, most gyakorlatilag folyamatos. Gyaloglásnál a legrosszabb. Be-beremeg, mintha össze akarna csuklani néha alattam a lábam. Derekam is nyillal rendesen olyankor, illetve szinte érezni amint "lefut" a fájdalom.

Próbáltam időpontot kérni az operáló orvosomtól, külföldön dolgozik már... új doki december közepén tud fogadni...tuti fog kérni új mr-t...lesz március...mi lesz ezzel addig?

 

kheiron Creative Commons License 2014.11.09 0 0 11086

A gyulladás mindenképp adott - vagy a porckorong és a csigolyatest, vagy a kisízületek, vagy mindkettő gyulladásban van (az esetleges csípő-térd-váll gyulladásokról nem is beszélve), ezért a "sima" laborvizsgálat nem visz érdemben előre.

Előzmény: Törölt nick (11082)
Monadana Creative Commons License 2014.11.09 0 0 11085

Sziasztok! Dr. Rónai László magánrendelésehez szeretném az elérhetőséget. Esetleg valaki tudna segíteni? Köszönöm!

zlota Creative Commons License 2014.11.08 0 0 11084

Szia!

Nyaki sérv - ujjzsibbadás.

Természetesen -> doktor!

Előzmény: Geli. (11083)
Geli. Creative Commons License 2014.11.07 0 0 11083

Sziasztok!

 

3 hete fáj a lapockám és a derekam. A kezeim kisujjaiba sokszor érzek zsibbadást, valamint a talpaim folyamatosan zsibbadnak. Legrosszabb éjszaka, illetve reggel, akkor szinte mindenem el van zsibbadva.

 

 Másfél hete nagyon lágy a székletem, 3 naponta van és nagyon közel van a hasmenéshez. A vizeletem rendben van, naponta 3-4szer normális mennyiség. Lehet ez a puha széklet a sérv miatt? Sürgősen kórházba kéne mennem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!