Köszi a tippet! A Pedalománban elvileg van, az itt van Újpesten, megnézem! A "nyári" cipőm (1000 éves Adidas El Moro) is kezd elvásni, de még bírja valameddig.
Én meg lámpa híján nem tudok menni, visszaküldtem George-nak a hibás HIPFlexet, a most megrendeltek pedig még nem érkeztek meg :-( (mondjuk ilyen hidegben amúgy is kétszer-háromszor meggondolnám a lefelé vezető út miatt... sajnos nincs megfelelő téli cipőm, a lábujjam meg mindig lefagy :-( )
Ma azonban megtudtam, hogy a munkáltató által fizetett ruhapénzt lehet sportruházatra is költeni, közte mindenféle sportcipőre is! (persze ha viszek számlát róla) Keresek valami jófajta, "felstoplizható" bakancsot... nem tudtok ilyesmiről?
Hogy azt ott hogy sikerült, nem tudom, csak egy egyszerű ctrl+c-ctrlv+v lett volna, de ezek szerint továbbcsúszott. Biztos a hideg, tiszta levegő miatt volt! :-) Majd a következőnél javítom.
dhpage, az a helyzet, hogy most csak minimálisan lenne közelebb Siófok, mint Bp, nekem mindkettő esélytelen még egy darabig. Majd alapítok egy újat, ha addig nem esik le a beígért 25 centi hó, akkor szombaton megejtem az 1. Telehódas Stromberget! :-)
Az egerszegi és a tatabányai társszervezőktől kérnék visszajelzést, ott működik-e még a dolog, vagy ne erőltessem tovább a kiírásokat! Málna e-mail címérél pl. visszajött a levél, amit küldtem neki!
[Telehódas Topik Túrák]
107. telehódas HHH Hely
: Budapest Dátum: 2010. január 30. (szombat) Időpont: 18:30 Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyőgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók. Program (Extra): Rekettyés, zsíroskenyér hagymával, üdítő, miazmás. Kötelező kiegészítők: lámpa előre, hátra!!
Ajánlott kiegészítők: bukó, pulóver, stb. Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Értelmi szerző: robi
Szervező: esetleges, alapjáraton dhpage
79. Telehódas Bazita Hely: Zalaegerszeg Dátum: 2010. január 30. (szombat) Időpont: 18:30 Találkozó: bazitai elágazó, Csiszárkútnál Program (Classic): a Becsali felöli úton a TV torony érintésével fel Bazitára a helyi műintézményhez (kocsma). Vissza: TV torony érintése után a Panoráma úton le Alsóerdőig, majd a bicóuton be a városba. Program (Extra): "hozott anyagból" Ajánlott kiegészítők: bukó és a LÁMPA!! nagyon fontos, mert felfele forgalom van. A lefele az elzárt rész, de ott meg világítás nincs! Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Szervező: Pinye
78. TTTT (Tatabányai Teleholdas Topik Túra) Hely: Tatabánya Dátum: 2010. január 30. (szombat) Időpont: 18:30 Találkozó: Tatabánya, Tesco parkoló Program (Classic): "Szokásos" aszfalton fel a Turulhoz, majd tisztelettétel a kilátó tetején forró tea kíséretében. Program (Extrém): Ugyanez lépcsőn. Hard: Látogatás a barlangnál. Ami kell: Bike (FONTOS), frissítő, lámpák tömkelege + jókedv. Szervező: malna77
74. Sijófoki Telihold Túra Hely: Siófok Dátum: 2010. január 30. (szombat) Időpont: 18:30 Találkozó: a Víztorony melletti parkolóban Program (Classic): végig aszfalton kirándulás a balatonvilágosi Panoráma kilátóhoz. Program (Special): a balatonvilágosi Panoráma kilátó megközelítése autópályán (matrica kötelező!). Program (Extrém): Közlekedés céljára a Balaton felületének igénybe vétele(vitorlások előnyben, de a dombra cipeléshez külső segítség nem vehető igénybe). Ajánlott felszerelés: bicikli, bukósisak, első-hátsó lámpa, strandpapucs, fürdőlepedő, napszemüveg, strandlabda, jókedv, kacaj, forró tea, stb.
Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Szervező: bátyó
szavazz te is a búrát budapest fölé mozgalomra! ne hagyjuk, hogy a saját fáradtságosan és drágán megtermelt szmogunkat elvegyék tőlünk az idegenszívű elnyomó szomszédok! csatolják vissza a triantriklórmetános területeket!
A legdurvább jeges-kalandom a Vértesben volt. Akkor is azt hittem, hogy már tavasz van. Önfeledten száguldottam az erdészeti aszfaltúton, sütött a nap, csiviteletek a madarak, balkanyar ... és ha tudtam volna sikítok.
Kb 5 centis, jéggé fagyott tömör hó olvadozott sziklától a szakadékig. Végül is nem volt vészes, csak hirtelen sokkolt a látvány.
Később szilárdabb lett, azon jobban lehetett haladni. Később 'kozma után volt még vicces, lefelé Várgesztesre, de az nem jeges volt, hanem inkább kásás.
Én már láttam olyat, hogy a Normafánál tavasz volt, a János-hegy északi oldalán meg olyan tél, hogy pszichésen fogytam 2 kilót miközben legurultam a szerpentinen :-)
Tegyünk azert különbseget varos es varos között, nem olyan rossz mindenhol a helyzet, mint a nagy vizfejben! Abban a kisvarosban, ahol en lakom, pl. meg a települes jelentös reszeröl is van mit nezni, ha nem paras a levegö.
Meg lelekszamban is csak max. a magyar nepesseg 1/3-a elhet (par napig, hetig)olyan szennyezett levegöben, mint amit belinkeltel, területileg meg szerencser ez csak eleg kis helyre korlatozodik, de ez mar legyen a budapestiek baja.
Azzal a modatoddal meg nem tudok mit kezdeni, hogy nyaron senkinek nem jut eszebe a havas taj! Csak nem azt akarod allitani, hogy akkor senkinek nem jut eszebe kirandulni? Ugyanis barmilyen furcsa neked, en meg mindig azt allitom, hogy a "vitaindito" hozzaszolasban nem a nagykörut panoramajat hianyoltam.
De, van olyan is, de akkor nem jut eszébe senkinek a "havas tájban, a kristálytiszta levegôben gyönyörködni!" A magyar emberek jelentős (és egyre növekvő) része amúgy városban lakik, úgyhogy nekik el kell hagyniuk a lakóhelyüket ahhoz, hogy legyen miben gyönyörködni. Ha ez az információ neked okoskodás, az már a te dolgod, én úgy gondolom, hogy nem mellékes.
Nekem nincs bajom az évszakok változatosságával még akkor sem ha a telet szeretem legkevésbé. Aki morog, az minden évszakban találhat kifogásolni valót.
Lattam a kepet, ertettem, hogy mit mutat, de szerinted van olyan hülye, aki azt hiszi, hogy en panoramanal arra gondoltam, hogy atnezek a nagykörut egyik oldalarol a masikra? Magyarorszag jelentös resze szerencsere nem nagyvaros, az alabbi hely pl. nincs is olyan messze töle, megis mennyivel szebb, nem? De ha mar okoskodsz, nem szurnal be egy kepet a nagy nyari szmogokrol is? Mikor 37 fok van, es nem mozdul napokig a levegö? Vagy olyan nincs?
Csak azt, hogy nagyvárosokban a tél éppenhogy tipikusan az az időszak, amikor tartósan szennyezett a levegő, úgyhogy nem nagyon lehet a tisztaságában gyönyörködni sajnos. :( A beszúrt kép pl. épp a ma délelőtti helyzetet szemlélteti.
Elképzeltelek a tavaszi áradás idején Szolnok főterén egy kenuban evezve amint azt mondod az értekeiket menteni próbálóknak, hogy "tavasz van, áradjanak a folyók, ha nem tetszik költözzenek el" :-))
Várja a fene! Tél van, legyen hideg, lehessen síelni, sífutni, hógolyózni, a havas tájban, a kristálytiszta levegôben gyönyörködni! Akinek nem tetszik, költözzön Rómába! :-)