Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.27 0 0 179
Sajnos Podlesokban nem jártam a kempingben, de azt nem hiszem, hogy sátorhely ne lenne! A szállodát főleg a német és lengyel, valamint a cseh turisták foglalják le! A szlovákok inkább a faházban és a kempingben laknka! Azért nézd meg azt a lapot, amit Zoli írt, ahol a kemping után lehet érdeklődni!
Előzmény: HegyenVolgyon (177)
dolina Creative Commons License 2003.07.27 0 0 178
Helló Kóbor Lovag!

Nagyon tetszett a leírásod, köszi. Én ugyan megrögzött tátrás vagyok, de nagyon szeretem a SP-t is. Csak annyit jegyeznék meg, hogy a knédli az cseh nemzeti specialitás (bár ott sincs minden vendéglőben). Abban egyetértünk, hogy nagyon finom.

Előzmény: Törölt nick (174)
HegyenVolgyon Creative Commons License 2003.07.27 0 0 177
Szia!

Én kérdeznék: Annyira tele van, hogy sátorhly sincs a kempingekben, vagy az azért akad?

Előzmény: Törölt nick (176)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.27 0 0 176
Igen Zavos!
Tényleg sok volt a szobaár, de nem kaptam máshol helyet! Egy biztos, már készülök a következő túrára, de már a megszokott Penzion Maria lesz a szálláshelyem!
Valóban idáig megy a villamos, de ez a lanovka is villamos, csak kötélen lóg!:) A négyüléses megy 1750-ig, a nagy pedig két lépésben a csúcsra! Sajnos az idő volt kevés, és a lányokat sem akartuk sokáig unatkozni hagyni, ezért csak az un. start pontig mentünk fel, ahonnan még egy úttal jutottunk volna a második 1750m-es szintre!
Sajnálom, de ki kell ábrándítsalak! Augusztus végéig tele van az SP. A szlovákok és csehek mellett a lengyelek nagy számban, valamint a most szabadságukat kezdő németek is előszeretettel látogatják a parkot! Ezt támasztja alá az is, hogy a szállodában megnéztük a foglalásokat, még szeptemberben is tele volt!
Egyébként kérdezz nyugodtan! Itt nem haragszunk egymásra, csak segítünk!
Előzmény: Zivos (175)
Zivos Creative Commons License 2003.07.27 0 0 175
Azert 5k eleg sok Szlovakiaban a szallasert. Csak 1170 meter a lanovka vege? Nekem a TV -bol az jott at, hogy idaig megy a villamos, es innet van a ket Lanovka 2k fole. Valamit felre hallottam? A masik dolog, hogy ilyenkor nem erdemes oda menni, remelem 20 -an mar kevesebben lesznek.
Előzmény: Törölt nick (174)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.27 0 0 174
Sziasztok!
Látom nem volt itt unalom, amíg kint voltam!:)
Hát mit mondjak! A várakozásomat meghaladó embertömeg volt a paradicsomban az elmúlt napokbna! Csoport csoportot ért! Miután a Flóra Hotelban elszállásoltuk magunkat. megállapítottam, hogy ez valamikor egy jó kis szakszervezeti üdülő lehetett, csak már a fénye kopott meg:)) A bútorok is a hetvenes éveket idézték stílusban és minőségben is! Ezért az árért egy magánpanzióban még TV-t és minibárt is adtak volna! Sajnos - más lehetőség nem lévén - ezt kellett elfogadnom!:) Nem ajánlom nagyon senkinek a 19 eurós árat éjszakánként reggelivel! Az első túránk, mivel a családom még sohasem volt itt a Tamásfalvi kilátóhoz indult! Ha láttatok volna tömeget odafent! Alig lehetett egy jó fotót készíten, mert mindenol emberek tucatjai, akik kiabáltak, ettek, cigiztek és rohangáltak! NEm volt semmi! Szerencsére az átlag túrista miután kiordibálta magát a sziklán, visszafordul és lemegy Cingow-ba! Mi a zöld jelzésen - kissé meredek de nagyon szép erdei úton lementünk a Fehér patak és a Hernád torkolatához, ahonnan felnézve csodálatos a Tamásfalvi kilátó! Jó félórás sétával visszamentünk, majd a parkolóban egy nagy és hideg sörrel fejeztük be a napot! Finom volt, hideg és olcsó! Mindenhol 20-22 sk a korsó sör!!! Ezután vissza a Flórába, hogy megfürödve - némi langyos vízben - el tudjunk menni Spiska Nova Ves-be egy jó vacsorázni!
Zoli! Ezek a knédlit úgy rejtik előlünk, mintha féltenék! Alig tudtam kicsikarni belőlük egy óriási adagot!:) Először azt mondta a pincér, hogy nincs, de kiderült, hogy van, csak olyan vadasszerű hússal! Finom volt! A Zlatky Bazan-nal még inkább!:))
Másnap Kéken Hernádáttörés végig a folyó partján. Indulás után leszakadt az ég! Mit mondjak! Úgy esett, mint ahogy Medárd-kor kellett volna! Mire a hídhoz értünk - ahol a jelzések találkoznak - már folyta rajtunk a víz! Ezután kezdődött az igazi út, Klastoriskó! Hát tavaly voltam már itt száraz időben! Azért így szakadó esőben ez sokkal izgalmasabb! Szerencsére az eső sok csoportot elrémisztett, így szinte csak mi voltunk a szakadékban! Mire felértünk a fensíkra jól eláztunk és már nagyon vártuk, hogy a vendéglőben igyunk valamit! Itt ért a legnagyobb meglepetés, mert kb 50 ember állt kint az esőben és várt arra, hogy beengedjék oda, mert hogy tele volt! Éltél már ilyet!? Fél órát vártunk, de még voltak előttünk vagy huszan!! Úgy döntöttem, hagyjuk a fenébe és menjünk le! Elindultunk a kék jelzésen vissza Cingow felé, de közben szakadt az eső! Hát mint mondjak, erre még nem jártam. Egy rövid fensíkon átgyalogolt rész után, valami iszonyatos meredek és ebben az esőben csúszos részen gyalogoltunk majd másfél órát, mire leírtünk a már jól ismert Fehér patak - Hernád találkozásához! Ezután az ismert úton a szállóhoz gyalogoltunk! Hihetetelen módon a víz is követte az időjárást, mert már túllépte a 30 fokot! Talán érezték, hogy az esőben többre van szükség, mint egy langyos zuhany!!! Pihentünk, majd Smizany-ban vacsoráztunk a tamplommal szemben lévő kisvendéglőben! Minden finom volt, de se knédli, se gőzgombóc! De légy az volt rendesen!:) Érdekes, nem hiszem, hogy van magyar étterem, ahol paprikás csirke ne lenne! Nem?:)
A harmadik napon Dobsinát terveztük, de a fiam teljesen elkábult a Tátra látványán, ezért egy merész fordulattal Tátra Lomnic felé vettük az irányt! Sajnos felhős volt az idő, ezért nem volt minden csúcs látható! Ez a kisváros egy csoda! Minden részében látható a vendégvárás! Csodaszépek a parkok, és kedvesek az emberek! FElsétáltunk - ellentétben a kényelmes túristákkal - a Lanovkához, és egy 10 perces úttal felmentünk az első szintre! Gyönyörű! Sajnos a lányok nem akartak feljönni, ezért csak a fiammal egy gyors forduló, majd máris jöttünk vissza! Azt hiszem a következő alkalommal inkább felmegyek gyalog. Nagyon szép az útvonal, ahogyan a lanovkából láttuk! Mellesleg 220 sk volt egy forduló az első pontig, ami 1170 m-en van! Egyelőre ennyi, majd ha még leülepszik írok! Zoli! A képeket kidolgozom, lekicsinyítem és elküldöm! Tégy velük belátásod szerint!
Ha van aktuális kérdés - írjatok!
KL
HegyenVolgyon Creative Commons License 2003.07.26 0 0 173
Imi: Kösz
Előzmény: IMi (172)
IMi Creative Commons License 2003.07.26 0 0 172
Előzmény: HegyenVolgyon (169)
HegyenVolgyon Creative Commons License 2003.07.25 0 0 171
Köszi, mostmár tényleg csemegézhetek...
baluzoli Creative Commons License 2003.07.25 0 0 170
Ok, legyen:
1. nap: Podlesok-Sucha Bela(zöld)-sárga-piros-Klastorisko-sárga-Hernád-kék-Podlesok kb.13km kb.5-6 óra
2. nap: Podlesok-kék-zöld-Klastorisko-sárga-zöld-Sokolia Dolina(sárga)-zöld-sárga-kék-Sucha Bela teteje-sárga-piros-Podlesok kb.14-15 km kb.6-7 óra
3. nap: kocsival Sokol-ig-Sárga-Velky Sokol-vissza a piroson Sokolba kb.kb 13 km kb. 5 óra
Szintemelkedés mindegyiknél van rendesen. kb. 580 -ról 1000-1100 méterig mész fel. Lanovkáról infót talán a Tátra topikban találsz.Az SP-ban nincs, csak Dedinkynél egy libeg?.
Előzmény: HegyenVolgyon (169)
HegyenVolgyon Creative Commons License 2003.07.25 0 0 169
Baluzoli:
Köszönöm! És igen, kérnék hosszabb túrákat is, nem elpuhult videón nevelkedett fiatalok vagyunk,rendszeresen túrázunk (többé-kevésbé :-), a 10-15-20 kilcsi is simán belefér...
És a lanovka-árakról is érdeklődnék, ha tudsz mit mondani.

;-)

IMi Creative Commons License 2003.07.25 0 0 168
Nejemmel, kocsival és a Sasankában szállunk meg.
A Magas Tátrában vonattal minden elérhető és kocsival a SZP sincs messze. Még tervben van egy kis lengyel nézőpont, milyen is északról a Tátra. Persze majd az időjárás pontosítja a programot.


http://www.tatry.net/sasanka/


Előzmény: Zivos (165)
Zivos Creative Commons License 2003.07.25 0 0 167
Ja es a sor, az nem egy nagy igeret olyan arakon. Azert a szandekot dijazom :-).
Előzmény: baluzoli (162)
Zivos Creative Commons License 2003.07.25 0 0 166
Oda csak a gazdagok jarnak :-). Iden voltam kinn Zeltwegben a repulonapon. Valahogy kevesbe tetszett az egesz osztrak mentalitas. Egy jo nagy zuhe is belejatszott. Meg az 500km, a SzP 250km. Meg az arak ... A latnivalok is "kicsit" dragabbak. Nem mondom azert a 2-3 km -es alagutak nem voltak rosszak, meg ott is van egy-ket szebb taj. Talan jovore. Elvileg, egy heti programot osszeszedtem Stajerorszagon belul.
Előzmény: baluzoli (162)
Zivos Creative Commons License 2003.07.25 0 0 165
Ez kisertetiesen emlekeztet az En tervemre. Hanyan mentek, szallas, kocsi?
Előzmény: IMi (164)
IMi Creative Commons License 2003.07.25 0 0 164
A sör engem is érdekel :-)
Terveim szerint agusztus 19.-én én is megyek Lomnicra és természetesen a Tátrát és a Szlovák paradicsomot egyaránt célba veszem.
Tervbe vettem a Zöld-tavi és egy Sucha Bela kirándulást. Kiegészítve egy kis tutajozással.

Imi

Előzmény: baluzoli (162)
baluzoli Creative Commons License 2003.07.25 0 0 163
Szia! Javaslatom:
1. nap:(bemelegítés)
Sucha Bela(zöld)-sárga majd piros-Podlesok kb. 5km 4-5 óra
2. nap: (izomláz lazítása)
Hernád áttörés(kék)-Klastorisko roklina (feljárat zöld)-Klastorisko(ebéd+sör esetleg jégkrém)-zöldön le(másik zöld!)-Podlesok kb. 6 km szintén 4-5 óra
3. nap (nem tudom milyen az er?nlétetek, de talán 1 lazább nap):kocsival dobsinai jégbarlang,Dedinky libeg?zés és fürdés a tóban
Ha túrát szeretnétek a 3. napra is írok, de már csak hosszabbak vannak.
Hasznos link: www.raj.sk, www.meteo.sk, www.baluzoli.ini.hu
Jó túrázást!
Előzmény: HegyenVolgyon (161)
baluzoli Creative Commons License 2003.07.25 0 0 162
Szia Zivos! Én is arra gondoltam, hogy a sógorokhoz ruccansz ki augusztus végén, de így már egyértelm?. Lehet, hogy összefutunk, mert mi is tervezünk augusztusi túrát.Az id?pontot még nem tudom, de ha kinnt találkozunk, az els? sört én fizetem! :))
Előzmény: Zivos (159)
HegyenVolgyon Creative Commons License 2003.07.25 0 0 161
Sziasztok!

Baluzoli és kedves fanok!
Jövő szerdán indulunk kb 5 napra kettesben a kedvesemmel Szlovákiába, ebből 2-3-at a Raj-ba.
Én már voltam egyszer gyerekként, vagy 12 éve.
Nagyon sok hasznos infót szereztem már eddig is, végigolvasva ezt a topicot,(pl hogy Podlesok a legmegfelelőbb kiindulóhely,árak,stb).
Azt kérném, hogy segíts(etek) egy kb.3 napra szóló "best of Sz.P." :-) útvonalterv kialakításában,amin végigmenve a rendelkezésre álló pár nap alatt a Sz.P. esszenciáját kapom...
Nagyon örülnék gyalogos távolságadatoknak is!

Köszönöm előre is!

Zivos Creative Commons License 2003.07.25 0 0 160
A hulye monitor miatt elneztem, azt hittem nekem valaszolsz. De attol a terv meg ez marad.
Előzmény: Zivos (159)
Zivos Creative Commons License 2003.07.25 0 0 159
Dehogyis, az mar megvolt. Inkabb Velky Sokol, Piecky, Klastersko.
Előzmény: baluzoli (156)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.07.25 0 0 158
attól messzi vagyok, hogy sok pízem legyen :O), de azért még a szomszédba eljutok.
viszont, tényleg borzasztó szembetűnő, hogy mennyivel olcsóbb minden Szlovákiában még hozzánk képest is.
mondjuk, Szlovéniában a benzin meg egy két hasznos dolog hasonló árakkal bírt. de pl. Olaszo.
hú bazzzz
letettem hajamat.
mindegy, irány a Vysoké és Nizké Tatry és a Slovensky Ráj!!!!!

Előzmény: Zivos (155)
IMi Creative Commons License 2003.07.25 0 0 157
hova vissza?
Előzmény: Zivos (155)
baluzoli Creative Commons License 2003.07.25 0 0 156
Egyértelm? a válasz: Sucha Bela
Előzmény: juti1 (154)
Zivos Creative Commons License 2003.07.25 0 0 155
Hat igen! Aki tele van penzzel, az ausztriaba megy :-). Mi (En) augusztus 22-24, esetleg 19-24 kozott szeretnek vissza menni. Nem terveztek, ekkorra valamit?
Előzmény: Fatboy Slim (153)
juti1 Creative Commons License 2003.07.25 0 0 154
Sziaszto SZP fanok!
Egy kérdésem van össz:Klastoriskora melyik útvonal a legszebb Podlesoktól?
Üdv
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.07.25 0 0 153
Hello,

azért, mert szabin voltam, igaz, konkurens helyeken :))
bár a helyek nagyon hasonlóak, ti. a sógoroknál voltunk hegyet mászni, de láttuk a szlovén és az olasz Alpok csúcsait is. igaz, csak utak mentéről, tisztes távolról.
ajánlom neked, mert hasonló szépségeket rejtenek e tájak.
de a hegytúra folytatódik, és hát a szlovák hegyek és kempingjei inkább a mi pénztárcánknak valók. a kemping is lehet ugyanaz lesz. Podlesok forever!!!!

Fatboy

Előzmény: baluzoli (152)
baluzoli Creative Commons License 2003.07.25 0 0 152
Hi Fatboy! Régen láttalak itt. Sajnos a Tátrát túra szempontjából nem ismerem, a Tatransky Pivo-nál jobban szeretem a Kozelt vagy a fácánt :))
Előzmény: Fatboy Slim (151)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.07.25 0 0 151
Maestro,

ösmerős vagy a Tátrában is?
mindkettőben..

Előzmény: baluzoli (150)
baluzoli Creative Commons License 2003.07.24 0 0 150
Ott.
Előzmény: ribiz-lee (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!