Úgy látszik, egyre szélesebb márkaválasztékkal jelentkezik az itthoni piacon is a Kymco motorgyár. Motorok, robogók és quadok is szerepelnek a palettán. Milyen tapasztalatotok van a márkával kapcsolatban, milyen kiegészítőkkel érdemes hozzáfogni egy ilyen gyártmány megvásárlásakor?!
Nem kell itt a pánikhangulat látod :) A kedved is sokkal jobb lett így vasárnap :D Nekem is max 5 lityi megy a tankba ráadásul valami nagyon barom forma. A Runnert azért jól megcsinálták tankügyileg...13 lityi megy bele :-P
Nos kicsit "felülírva" magamat cseppikét megnyugodtam, mivel szombaton leeresztettem a benyát a tankból aztán felöntöttem ismét, nos jelentem a KYMCO(megne sértődjön)Cobrának a tankja 4,5 literes... A fene se gondolta volna ezt én úgy 5-6 liter közé tettem gondolatban a méretét, mivel erről még sehol nem találtam adatot, ha valaki tud akkor LINKRT!!, a manual az meg van..
Azért így már kicsit más a fogyasztás 100 km.-en, mivel mielőtt bepánikoltam még maradt is benzin a tankban, tehát a 85-ös fúvókával kb. 4 litert vagy az alatt fogyasztott 100-on, ja, és a negyed táv hegynek felfelé szerpentineken, oda vissza is!
Tehát meg vissza bele a 85-ös... a 65-össel is megy, de nem akarom "kínozni"... :-)
Mindenesetre örülök, hogy kicsit megmozdult ez a fórum... :-)
Én meg már leírtam Kymco Super 8 50 2T kis okosítással nyélgázon 3,58 volt eddig a max, most óvatosba megyek hátha lesz valami rekord alacsony fogyim ;)
Előtte Runner 50 2T karbi, kipu, görgö, rugó tehát full tuning 4,5-5, de ment is mint a veszedelem 95-100 at....
Előtte People S200 4T 3-3,5 Lítyi az utóbi erőssen hajtva igaz gyári állapotban
az se mind1 mennyit futottak a mocik. nekem így áltak a km-ek: 2900, 7800, 6500....tehát nem egy leélt darabokról beszélünk.
Lehet az a baj, hogy vérig sértetted szegény mocit a Cymco-val :-P
Tegnap este utána néztem és a Cobrának gyárilag 85-ös fúvókája van, tehát az enyém nem volt tuning fúvóka.
Nos az logikus, ami ennyit pörög percenként azt valaminek pörgetni is kell, plussz az elég széles kerekei miatt a gördülési ellenállása is jelentős lehet. Minden esetre, megpróbálok a 65-ös fúvókával megint menni 100 km-t, aztán meglátom mi lesz, de kicsit lehangoló számomra ez a fogyasztás!!
Nos a Babetta.... hát nyüstölök egyet már vagy 30 éve, de az igazat megvallva, nem tudom mennyit fogyaszthat mivel azon aztán se km. óra, se benzinszint jelző, de az igazság az, hogy 1-2 liternél többet meg még szinte sosem tankoltam bele, 5-6 km.-nél nagyobb távra meg nem használtam soha.
Legkisebb fogyasztású motorom talán a tőlem 1 évvel idősebb pedálos Simsonom lehet (SR 2-es) ami elzárt benzincsappal kb. 3-5 percig ketyerészik alapjáraton. :-)
Ha ilyen fogyasztásokat produkál egy robogó akkor nem értem mi értelme az egésznek, akkor inkább autózik az ember nem ázik nem fázik...???
A Cymco Cobrával 2 alkalommal elmentem melóba, ami kb. 100 km, Nos a tankot a kb 100 km alatt szinte kiürítette, ez a "drágaság".. :-(, Nos nem tudom mekkora a tank befogadó képessége, de kb 5-6 lityi lehet de az azt jelenti, hogy akkor a fogyasztása is veri az 5 litert, vagy a hatot, amibe bele se merek gondolni, mivel A Mitsubishim eszeget ennyit vagy esetleg még kevesebbet. Mondjuk megy is rendesen a gép, a fordulatszám mérőt túl lehet hajszolni a piros mezőn, 8 ezernél kezdődik... Nos eléggé felfújtam magamat, és nekiestem a karbinak, a súbertű az nem állítható, tehát ez nem volt járható út, a főfúvóka 85-ös volt benne, a Simson fúvókáktól kisebb menettel, talán M4-es. Nosza nagy hirtelen egy Wartburg karbi felújító készletből akadt a kezembe, egy 65-ös fúvóka. Nos ezzel összerakva a karbit, a motor ment, hasonló vehemenciával indult mint addig a nagyobb fúvókával, de aztán 50 méter után, és 3/4 gáznál többet csavarva neki meghalt... Aztán az alapjárat állító csavar melletti kisebb csavar teljes becsavarása után ment rendesen, szinte úgy mint addig, no azért olyan 5-10 % teljesítmény vesztést talán észre lehetett venni, de így is eléggé meggyőzően teszi a dolgát, kb. mint egy jó S51-es. A KÉRDÉS: Mivel el lett véve tőle az üzemanyag ez ESETLEG nem károsíthatja-e a motort, gondolok itt a szegény keverék miatti túlmelegedési hajlam (mivel az a fent említett állító-csavar teljesen be lett csavarva.... nos ez nem annyira megszokott egy állító-csavarnál.) Majd megpróbálok 75-ös fúvókát felhajtani azzal kb. fél fordulatot kéne kicsavarni a fent emlegetett csavart. De addig is mi az esetleges véleményetek??
Legalább nem hajtod szét ;) Ne gondolj nagy dologra. Kipuban a leömlő résznél, esetleg a légszűrőben. és a shuberen tudsz esetleg állítani a karbiban. Alap, hogy után kell állítani a gázbovdent is, hogy feszesebb legyen, így magasabra emelheti a shubert is. Max ennyi. Innen tovább a sportkipu és a könyebb görgő van még és karbi átfúvókázás...de szerintem max a görgöt cseréld.
Nekem a Super 8 2T-n Technigas sportjipu van, picit könyebb görgőkel és igy 80 at megy, de nem hajtom max 70 et ,a nagyfaluban inkább 60 at. Így a fogyasztás is elviselhető. a legjobb 2,8 volt de akkor majd elaludtam rajta, a legrosszabb 3,5 :)
Nem találtam neten leírást, hogy egy kymco fever zx 50-ben hogy oldották meg a fojtást. Tudtok ebben segíteni? Nem vagyok nagy robogós, de azért az 50-es végsebességet karcsúnak tartom.
Hát nem bántam meg, hogy újra a márka mellett dömtöttem!
Ma mértem a fogyit, így okosítva kupakig tankolva 3,25L/100km "nyélgázon" Pesten lámpától lámpáig, Pesten kívül ami a csövön kifért. Elégedett vagyok :) Most már jöhet a normál hjasználat...
Üdv a klubban :) Azért jön a nyár, vigyázz magadra :) Egyébként pont múlt pénteken előttem 30 méterrel ugyanazon a sarkon volt még egy baleset ahol engem elkaszáltak. És lám milyen kisci a világ, ugyanaz a csaj lőtt ki a forgalomba :) Csak most tele is csapták a kocsiját. Tehát ez a negyedik balesete az idén. (nem tudom egyesek hogy kapnak jogsit) :(
Ááá semmi gond. Ez benne van a pakliban. Kapott egy piros maszkot meg furkálva faragva egyben tartom :) nem szép de legalább csúnya és nem lopják el :)
Ja és az olajzabáló (1 liter/100) henger helyett felpakoltam egy 150-es bontott szettet. Azóta szedi a lábait. Igaz közben elhagytam egy dugócsavart a lendkerék oldalról ami kúpos parafadugóval lett behajtva ideiglenes jelleggel :)
Már köszi ezt is! De sajna nem találok semmit... illetve annyit kihámoztam, hogy német, osztrák és talán USA-Kanada piacaira is szállítottak. Félreértés ne essék, de már sok mindent megcsináltam rajta, na nem azért mintha nem ment volna... Sőt nagyon is szedi a lábait, de ezt azt már átfésültem megigazgattam, és sokkal jobb lett!! :-)
PL. a karbi kapott egy előszűrőt, egyik felfogató tő-csavar újra cserélve meg egy teljes átpucolást, illetve az O gyűrűkkel ellátott középtömítést még kiegészítettem saját gyártmányú papírtömítéssel és máris "kisimultabb" lett a moci viselkedése.
Kis tájékoztatás kellene: Vettem egy Kymco Cobra Racert 50-es, elég jó áron volt nagyon jól megy..
Szóval mit kell tudni, mire kell figyelni ennél a motornál. Állítólag az országban nem sok van, bár jó pár eladó szerepel a hirdetésekben ... Milyen az alkatrész ellátottsága? Mit melyik Kymco, vagy Honda típussal lehet helyettesíteni, benna ezt azt esetleg.
Szétnéztem a neten, de letölthető, normális service manualt nem nagyon találtam. Vagy nem lehet letölteni, vagy ha letöltöm, akkor nincs jelszó a .rar-hoz. Ha valakinek megvan, vagy tud letölteni, akkor legyen olyan nice és küldje el nekem emailben a mission.overlord@gmail.com-ra.
Pár napja vettem egy Kymco Grand Dink 125-öt, nagyon szép, szinte új állapotban van. 4200Km van benne. Az olajat megnéztem, le lett benne cserélve, a motor szerviz is azt mondta, hogy rendben van a szerkezet. Azonban azt nem tudom, hogy milyen szerviz intervallum és alkatrséz csere igényei vannak a motornak. Valaki tudna nekem erre válaszolni, vagy ha van erről valami szervizkönyv, akkor azt el tudná nekem küldeni?
Köszi körbenézek náluk. Bár most nagy hirtelen pár idom élvez prioritást egy figyelmetlen autósnak aki képes volt a csont üres főúton haladó egyetlen motoros elé kifordulni. A csaj megállt, körbenézett, majd előttem 4-5 méterrel kövér gázzal kifordult. Én már csak lefektettem a motort és szépen elcsúsztam addig. Ruha is kukás lett. (talán drágább mint a motorcuccok :( )
Ez a német szekciójuk, Dirk a fönök, öt keresd. Tudd meg, hogy mekkora a görgö mérete és sulya, és abbol vonj le 15%ot (mármint csak a sulyból :D) és azt rendeld. Slider (csuszka) is kell hozzá. Ha felujitás lesz, akkor rendelj tőlük egy komplett variátort. Azzal ám az igazi. Megéri.
Rendeltem a 125ös Grand Dinkembe Dr. Pulley görgöket és csúszkákat. Németországból rendeltem, az egész tranzakció 43 ojró volt és 2 nap alatt megjött a cucc. Nagyon kedvesek és segitőkészek voltak.
Szétszedtem a variátort és beleraktam (ha már ott jártam kitisztitottam a kuplungot is, iszonyatos dzsuva jött ki belőle. Konkrét sár. Most már nem rángatózik :D ). 11,5gr-os görgöket ajánlottak a gyári 12,5esek helyett. Teljesen már lett a moci viselkedése. Sokkal jobban húz, rugalmasabb. Ami érdekes, eltünt 40-60 között tapasztalható lyuk a gyorsulásban, most szépen egyenletesen húz végig. A fogyasztás nem emelkedett, maradt 3.6l/100km.
Mindenképpen ajánlom ezt a dolgot, mert az árához képest nagy változást hoz. Olvassatok utána, youtubeon is sok videio van róla.