Keresés

Részletes keresés

kertvarosi Creative Commons License 2009.10.25 0 0 244

Nem feltétlen sznobizmus az arany, hanem pl. fémérzékenység esetén nincs nagyon más választásod.

Nekem pl.  azért kellett az összes korábbi tömésemet kicseréltetnem és a koronáimat újracsináltatnom (ez utóbbiakhoz aranyat használt a technikus), mert nikkel- és kobaltérzékenység miatt folyamatosan viszketett a bőröm. Az érzékenységre egy allergiateszt mutatott rá, ezek után javasolta a bőrgyógyász a komoly fogorvosi beavatkozást (továbbá bizonyos diétát és az ezüst és egyéb - nem arany - ékszerek használatának kerülését).

Előzmény: radi00 (239)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 243
Ahol kezelték - a járóbeteg fogászati szakrendelő főorvosához forduljon, ha a kezelőorvos nem hajlandó érdemben a dologgal foglalkozni. Ha a főorvos véleménye az, hogy a fájdalom ellenére is minden rendben van, akkor a diagnosisát kérje írásban, egyben kérdezze meg, hol találja a betegjogi képviselőt. Ha megvan, őt keresse fel.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (216)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 242
Rezekált fog - nyilvánvalóan devitalizált (fogbél el van távolítva, a csatorna le van tömve.) A fájdalom nem jogos. Mindenképpen cseréltesse le a tömést. A tömésnek pontosan a rezekció helyéi kell terjednie, nem jó, ha feljebb zár és nem jó, ha túlterjed. Ha a röntgen gyökérhártyagyulladást nem mutat ki, az jó - ellenkező esetben sajnos a fogat el kell távolítani.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (217)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 241
Az amalgámtömés az egészségre ártalmas.
Előzmény: radi00 (239)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 240
Üdvözöllek !

Az amalgámtömésről a svéd egészségbiztosító által kezdeményezett (ezelőtt 10-15 évvel !) vizsgálat kimutatta, hogy az amalgámtömés az időközben kioldódó higany miatt az egészségre ártalmas. A svédeknél 10 év alatt lecserélték a teljes lakosság amalgámtöméseit. Az amalgámot semmiképpen nem ajánlom.

Ma már léteznek nagyon jó kopásállóságú, ún. hideg fényre keményedő tömőanyagok, jelenleg ezek a legjobbak - ezt ajánlom. (Ezek fogszínűek, tehát a frontfogaknál is jó esztétikai hatással alkalmazhatók.)

Ha a fogszuvasodás olyan mértékű, hogy elhelyezkedése és nagysága miatt tömőanyag nem ajánlott, de a kialakítható cavítás (kifúrt üreg) kialakítható olyanra, hogy porcelán inlay alkalmazható, akkor az jó megoldás.

Ha a fogkorona annyira destruált (leromlott), hogy a fogat tömni már nem lehet, akkor még (ha a kezelőorvos úgy ítéli meg) ún. borítókorona kerülhet a fogra. Ez készülhet fémből, vagy porcelánból. Hátsó, őrlőfogaknál - amelyek szájnyitásnál kevésbé láthatók, megfelelnek a hagyományos (nikkel-króm bázisú) öntött koronák (ha a páciens nem allergiás valamelyik összetevőre- ilyen döntés előtt ajánlatos allergológiai szakvizsgálat az ún. fogászati sorral) - ha frontfogról van szó, akkor mindenképpen a porcelánkorona indikált.

ÜGYI
Előzmény: Sepu81 (238)
radi00 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 239

a mai napig a legjobb tömések közé tartozik az amalgán, az egyetemen is ezt javasolják!

amennyiben esztétikus kell lehet válogatni bőszen, de az arany nem ide tartozik.. az inkább sznobizmus! Nem is beszélve arról, hogy az arany jól vezeti a hőt és sok fogfájást, erős érzékenységet okoz!

 

Előzmény: Sepu81 (238)
Sepu81 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 238
Sziasztok!
A feleségemnek a régi amalgán tömései megérettek már a cserére. Szeretném a hozzáértők véleményét kérni, hogy melyik a legjobb minőségű tömés. Azt tudom, hogy az aranytömés a legdrágább. Vajon az is a legjobb? Ha igen, miért?
A válaszokat előre is köszönöm.
mammamija Creative Commons License 2009.09.15 0 0 237
Háát, nem semmi probléma az biztos. Van hipnózist alkalmazó fogdoki is - talán ezzel a módszerrel elmúlna az öklendezés, mert azt valamilyen "tudatalattid" működteti, viszont fogalmam sincs mennyibe kerülne:(

Más.
Túl vagyunk a lányom jobb alsó bölcsességfog kiszedésénél is, hála égnek, és a doki arany kezének!!!! - ezt nem tudta egyből kiszedni - négybe kellett vágni - (édes Lajosom!) - szóval pénteken varratszedés, és itt a kánaán.
Egy órás műtét volt amúgy, és nem dagadt be egyik sem horrorisztikus méretekben.
Előzmény: Petya1977 (236)
Petya1977 Creative Commons License 2009.09.06 0 0 236
Üdv Mindenkinek!

Van egy olyan problémám, hogy ha"turkálnak" a számban, akkor hányigerem támad, és ebből kifolyólag öklendezem. Nem is lenne baj ez, ha éppen a fogorvosnál nem nyúlnának a szába, de mint azt bizonyára tudjátok, egy ilyen helyen, bizony gyakran előferdül az ilyesmi...
Nos a gond az az, hogy nálam ez olyan szinten problémát okoz-az öklendezés-, hogy gyakorlatilag betömni nem tudták a bal alsó hetes fogamat/nem is értem, hogy sokan hogy bírják azt a tömésnél használt fémet, amit rácsavaroznak a fogra.../.
Most ideiglenes tömés van benne, elméletileg, ha az égiek is úgy akarják, csütörtökön kerülne bele a végleges tömés, seduxenes rásegítéssel, sajna mint a tömésnél kiderült a xanax, hogy finoman fogalmazzak nem ért semmit, a lidocain sprayt már nem is említem, azzal meg egyenesen jóllaktam...Mondták rossz lesz az íze, de nem is, igazán Fincsi...:P
Csak mellékesen megjegyzem, hogy a tömés a kisebb probléma, ugyanis a hatost meg gyökérkezelni kell, aminél meg ugye aztán végképp nem csukhatom be a számat...
Tudom létezik altatás, de erre sem pénzem, sem merszem nincs.
A következő ötlet a húzást is kicsuktam, mert ha a hátsó fogaim elromlanak, nem huzathatom ki őket, érthető okoból.
Lehet kissé komolytalanra sikerült a hozzászólásom, de alaphuzaton elég jó kedélyű emberke vagyok, és nehéz elvenni az életkedvemet.
Tehát, ha valakinek épitőjellegű ötlete lenne a témával kapcsolatban, az kérem jelezze Nekem.
mammamija Creative Commons License 2009.07.30 0 0 235
Ha még aktuális:
Dr. Keszeg János tudom ajánlani.
Ma estünk túl a lányom egyik bölcsességfogának a kivételén - hála égnek semmi komplikáció nem volt, a doki néha abbahagyta a vésést amikor jelzett, hogy fáj. Szóval nagyon rendes volt.
Szeptemberben a másik fogára sor kerül - szóval... tudom ajánlani a dokit.
Előzmény: hessa (231)
mammamija Creative Commons License 2009.07.03 0 0 234
Most olvastam vissza - mehetsz a Csengery-be te is. Ha nagyon helyes, és jóképű:)) dokit akarsz - írj el mélt , megírom a nevét.
Előzmény: hessa (231)
mammamija Creative Commons License 2009.07.03 0 0 233
Monnyuk a VII. kerület Csengery utca 25.-ben, bárki mehet, még külföldről is. Kistarcsáról lazán fel tudsz jönni.
Előzmény: Törölt nick (229)
mammamija Creative Commons License 2009.07.03 0 0 232
Szia. Attól függ mennyire sürgős, mert ahová végülis megyünk a MÁria u-ban rendel, de most szabadságra megy. június 30.-án lesz a lányom műtétje - nem akarom ragozni, de három-négy dokit megkérdeztünk, végül a Mária utcai doki azt mondta, hogy nem vészes ha bentmarad a lányom igazi, rendes fogsora alatti + két fog, mert a műtéttel megsérül(het) az idegpálya, és (zsibbad(hat) vagy 1 hétig, vagy 1 hónapig, vagy élete végéig a szája jobb oldala.
Na, én ennek nem teszem ki a lányt, majd meglátjuk mit hoz az idő, mert ha "vehemensen" el kezd növekedni, akkor mégis műtét kell, egyelőre marad a ki nem bújt, ferdén növekvő bölcsességfog eltávolítása )szerintem az is elég lesz neki:((
Szóval, ha nem sürgős, június 30.-a után tudok referálni a dokiról.
Előzmény: hessa (231)
hessa Creative Commons License 2009.07.01 0 0 231
Sziasztok!
Tudtok valakit ajánlani a Mária u.-i szájsebészeten?
xpl Creative Commons License 2009.06.28 0 0 230
Ezt nem hiszem el !
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.28 0 0 229
És hol vannak azok a tisztelt SZTK-s rendelők ? Mert én a kórházunk rendelőjébe is bementem (kistarcsai), de már ott is magánorvos tartózkodik. A saját falusi rendelőnkben pedig egy ajánlás van kitéve a fogorvosi díjak alsó határára, amit a dr. úr kft-je szigorúan be is tart. Számlaadás egyébként nincs, az ármegállapítás pofára megy. kezelési terv készítése - 2000 többgyökerű fog gyökértömése - 7500 fogeltávolítás - 3000 fogkőeltávolítás - 3000
Előzmény: bakajsik (226)
mammamija Creative Commons License 2009.06.20 0 0 228
Hétfőn megyek valamelyik szájsebészhez, majd megkérdezem.
Előzmény: hessa (224)
mammamija Creative Commons License 2009.06.20 0 0 227
:)) Még nem derült ki semmi. Most azon hezitálok, hogy ahhoz a szájsebészhez menjek-e amit a fogorvosnő adott (nem oda tartozunk), vagy menjek a VIII. ker. Szentkirályi utcába, mert oda tartozunk.... hétfőig még eldöntöm... jó lenne egy tuti doki, ne kínozza már agyon szegény lányt - én tök be vagyok sz@rva - ő még nem:) (gondolom nem sejti mi vár rá....)

Ja, annyi még kiderült, hogy köll egy panoráma röntgen is - hátha vannak még ilyen elbújt fogai. )még csak az kéne...
Előzmény: aker23 (223)
bakajsik Creative Commons License 2009.06.18 0 0 226
Minden fogmegtartó kezelés ingyenes: tömés, gyökérkezelés, fogkőleszedés. A foghúzás is ingyenes. A fogpótlásokért fizetni kell. Az árak rendelőnként, orvosonként változhatnak.
Előzmény: BuffyT (225)
BuffyT Creative Commons License 2009.06.18 0 0 225
Sziasztok!
Érdeklődnék, tudjátok -e, h. manapság mit támogat a TB az Sztk-s fogorvosi rendelőkben, továbbá mik a tarifák abban ami nem ingyenes?
Köszönöm a segítséget!
hessa Creative Commons License 2009.06.18 0 0 224
Üdv mindenkinek!
Volt már valakinek szerencséje a ceglédi szájsebészethez? Szeretnék egy kicsit tájékozódni, mielőtt alávetem a bölcsességfogaimat eme nem túl kellemes beavatkozásnak. Ceglédre irányított a fogorvosom, mert hát az van a legközelebb, de a jó ellátásért hajlandó vagyok utazni. (Fizetni annyira nem szeretnék, tehát a második kérdés az, hogy vajon csak Cegléden térítésmentes ez az ellátás nekem, vagy mehetek Pestre is?)
aker23 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 223

csak mert azt gondoltam, hogy egy fogszabályzó doki dolga megmondani mit tegyenek egy szabálytalan helyen megjelenő foggal. :)

 

kiderült mit fognak csinálni vele?

Előzmény: mammamija (222)
mammamija Creative Commons License 2009.06.18 0 0 222
Hali:)
Elvitte a röntgent a fogdokihoz.... szájsebészet lett a vége (még nem tudom melyik, amelyet az orvos mondott, vagy a Szentkirályi utca).

Nem értem, miért mondod a fogszabályzót. Tök rendben állnak a fogai, a rendes fogak alatt nő két foga.
Előzmény: aker23 (221)
aker23 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 221

szia!

 

lehet, hogy egy fogszabályzós dokit kellene felkeresnie, aki különféle megoldást tudna ajánlani. mégha nem is akar fogszabályzót, akkor is érdemes kikérni a véleményét. az első konzultáció általában ingyenes. vigye el a röntgenét is!

ha kell e-mailben küldhetek egy jó fogszabis doki címet! :)

Előzmény: mammamija (220)
mammamija Creative Commons License 2009.06.17 0 0 220
Sziasztok... remélem tudtok segíteni.

20 éves lányom cápafogsort növeszt:( Először egy kis púp keletkezett az ínyén, a jobb oldalon a 4. 5. fognál. Szerencsére éppen a barátnőjét kísérgette a fogorvoshoz aki belekukkantott a szájába, és adott egy beutalót röntgenre (Baross utca, ár: 600.- Ft).
Most hívott, hogy a röntgenfelvételen az látszik, hogy a 4.és 5.-ös alatt foga akar nőni (persze helye nincs már - épek, szépek a fogai.
(Az már csak hab a tortán, hogy a két bölcsességfogának sincs hely a szájában.

Szerintetek ez már szájsebészeti megoldás lesz? És ha igen, akkor tudotok-e segíteni ebben az ügyben, hova menjen, kihez stb.stb.
Köszönöm.
szaguldo kacaj Creative Commons License 2009.06.10 0 0 219
Szia! Menj vissza a doki rendelőjébe. Ha szerencséd van, megtalálod kiakasztva a váróban az illetékes betegjogi képviselőt. Ott lehet panaszkodni.
Előzmény: Törölt nick (216)
szaguldo kacaj Creative Commons License 2009.06.10 0 0 218
A fogkőleszedés most is ingyenes - a körzeti orvosnál persze.
Előzmény: Csyzma (215)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.09 0 0 217

Egyebkent a rezekalt fogam fajhat,fogorvosom a rontgen alapjan ezt allapitotta meg.

Mondta ,lehetne kitisztitani, de semmit sem erne es a szervezetem is megviselne...

Miert viseli meg ez annyira a szervezetet?....

 Egyeduli lehetoseg a kihuzas mar...Otos vagy melyik fogam, az mar azert elol van elegge,160 ezer az implantatum...Pont mult heten kerdeztem egy masik fogorvost maganrendeloben, amikor baratomat oda elkisertem.

Igaz az ,hogy lelkiismeretes fogorvos hidat nem ajanl harmincas paciensnek? Mert ahhoz meg tul fiatal.Erre az volt az ellenerv,hogy a ket szomszedos fog se egeszseges mar ugyse, tomottek azok is.

Előzmény: Törölt nick (216)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.09 0 0 216

Sziasztok!

 

Milyen jogi lehetosegem van akkor,ha SZTK fogorvosom betomte fogam,de egy honap mulva letorott a tomesbol ,es a fogorvos nem hajlando elismerni a hibat,kijavitani? Feher tomest kaptam,de a baratom mobiltelefonjaval lefenykepezte szamat belulrol es a foton egyertelmuen latszik,hogy a feher tomes kozepen egy fekete kis lyuk van...Ha megprobalok ragni azon az oldalon ,baromira megfajdul a fogam.Mellette van a rezekalt fogam,az is lehet,hogy a bunos kulonben,az faj...

De miert latszik fekete lyuk az ujonnan betomott fogamon?...

Letezik fuggetlen fogorvosi rendelo,ahol megitelik,hogy kinek van igaza? Kotelezhetik a fogorvosomat,hogy a penzem visszafizesse? Ha arra kotelezik,hogy a tomest kijavitsa,felek,abban nem lesz koszonet...Meg ki mer mar aztan egy olyan fogorvos szekebe beulni?!

 

a.

Csyzma Creative Commons License 2009.06.08 0 0 215

A fogkövezés régen teljesen ingyenes volt.

A fogorvosnak előírt kötelessége volt minden arra szoruló páciensnél bérmentve elvégezni.

Mostanában akár 10000 ft-ot is kérhetnek érte. Egyszerű ultrahangos technika. Ha ezt egyáltalán valaminek állítják be, az bizony elég szomorú.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!