Keresés

Részletes keresés

Nincstöbbnick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2169

Hát igen, van ez így :P Amúgy diák oysteren szerepel egy igazolványkép is, gondolom kicsi az esélye, hogy hasonlítasz a tulajra :D

Amúgy a "lényegesen olcsóbbal" vitatkoznék. Mondjuk mi spórolunk vagy 2-3 fontot hetente a diákoyster miatt, szóval ez egy hambi ára, nem jelentős szerintem. A 16 éven aluliak meg úgyis ingyeneset kapnak, viszont nekik "csiripel" a leolvasó. Na ha azzal lebuksz, akkor az elég ciki :D

Én úgy spórolok most diákként, hogy busszal, másfél-két óra alatt teszem meg azt a távot, amit vonattal (a közelben nincs metró) kb. 25-30 perc alatt tennék meg. Igaz, két és félszer annyiért...

Illetve másik megoldás, hogy mihelyst barátibb lesz az idő, beszerzek egy bringát, 100-150 font körül már újat lehet venni. Ezzel 2-3 hónap alatt behozom majd a bérlet árát, ráadásul gyorsabb is lesz, mint a busz. Bár én egy szép sötétkéket néztem 300-ért, majd meglátjuk hogyan alakul a büdzsé jövőre :(

Amúgy tényleg elég drága a metró, itt az új helyünkön is csak buszozunk vagy vonatozunk ha muszáj. Szinte csak a Heathrowra megyünk metróval, annyit megér viszont.

Előzmény: wog33 (2168)
wog33 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2168

Hát pl. valaki felrakott egy hirdetést, hogy tolmácsot keres, 5 fontot fizet egy órára. Belegondoltam, hogy ha 2 órát tolmácsolok (és nagyon elfáradok, ezt nem lehet pihenés nélkül csinálni), még épp csak a metrójegyem árát kerestem meg, ill. épp csak fölötte.

 

De még ha valaki 20 fontot is fizet (az már igencsak decens), és csak 1 órára van rám szüksége. Akkor is csak 10 font tiszta nyereség, plusz rengeteg idő utazgatni.

 

Na jó, felfedem a Nagy Titkot, ország-világ előtt :) Az volt a Nagy Tervem, hogy találtam egy diák oystert, valaki elhagyta. Elkezdtem érdeklődni, hogyan lehet ezzel lebukni (a diákjegy LÉNYEGESEN olcsóbb, mint a felnőtt). De totál le lehet, nem érdemes próbálkozni. Folyamatosan figyelnek, személyesen, üvegablakon át, és nagyon egyértelmű kiskapu, bizonyára nem én vagyok az első, akinek eszébe jutott. Nemcsak a mögöttem haladó látja, hogy "child", hanem mindenki, aki épp figyel, márpedig figyelnek. A monitor ott van az üvegablak mögött ülőnél is, honnan tudjam, pont ki hová néz? Elég necces.

Hát nekem mint "igazi magyarnak" első gondolatom a bliccelés lehetőségei voltak, amint tudomást szereztem a londoni metróárakról...Finoman szólva nincs összhangban a bevételemmel.

 

De nem adom fel, folyamatosan töröm a fejemet, miket lehetne még csinálni (vak vagyok, vagy mittomén), ne mondja nekem senki, hogy egy 3-5 fontos metrójegy reális (egyszeri odaút). Azelőtt mindig vidéken dolgoztam Angliában, sose volt még ilyen problémám.

 

Előzmény: Nincstöbbnick (2167)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2167

Itt érdemes megemlíteni, hogy létezik az ún. London minimum wage, azaz a nemzeti minimálbér londoni megfelelője. Mivel itt drágább az élet, a nemzeti minimálbért keresők de facto a szegénységi szint alatt élnek. 5.93 a nemzeti (~925 bruttó), míg a londoni 7.85 (~1225 bruttó). Aki Londonban kevesebbet keres 6.80-nál, még segélyekkel és tax credittel meg hasonlókkal is hivatalosan a szegénységi küszöb alatt él. A gond az, hogy ezt nem ismerik el állami szinten, így elképzelhető az is, hogy valaki 2.50-et kapjon óránként (apprenticek) ill. 3.64-et a 16-17 évesek. Hogy abból hogyan fizetnek ki bármit is?! (ezt csak az 5 fontos melóra mondtam).

 

Nem tudom, hogyan gondoltad kijátszani, de érdekelne. Mivel már nem aktuális, ezért meg is mondhatnád, mire gondoltál, hadd okuljunk :) Egyébként ha jól emlékszem holland egyetemisták törték fel még pár éve az oyster titkosítását, és tudtak ingyen utazni korlátlanul. Ha erre gondoltál. Vagy át kell ugrani a kaput és jó gyorsan elfutni az ellenőrök elől. Vagy vonaton utazni, ahol kevesebb a kapu, vagy sokszor nyitva van. Nem tudom, sosem bliccelek, valami baj van velem? :C

Előzmény: wog33 (2165)
Ati73 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2166

Sziasztok!

 

Ha lenne valaki, aki Magyarországra jön a héten, vagy a jövő héten, kérem írjon egy levelet az ati73 kukac freemail pont hu-ra, szeretnék kérdezni valamit!

Előre is köszönöm!

wog33 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2165

Ó, egy újabb verzió, mi történik akkor, amikor álláshirdetésre jelentkezem. Angolul nem tud, magyarul meg értelmi fogyatékos... (ma reggeli telefonos próbálkozásom...)

 

Nincstöbbnick, tárgytalan a londoni tömegközlekedés általam feltalált spanyolviasz verziója :) Ezt a rendszert nagyon kockázatos kijátszani, ill. nem is lehet. Ez ügyben akartam volna veled értekezni, de időközben lebeszéltek. Ez nem Budapest, ahol becsültetkassza van, és a képébe röhögünk az ellenőrnek... Jó, oké, fizetek.

A londoni közlekedés még Oyster kártyával is NAGYON drága, halljátok, ez valami rémes. Ha valaki 5 fontos órabért kínál, nagyon sok órát kell ledolgozni, hogy érdemes legyen egyáltalán elmenni odáig.

Baszajev Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2164

Három éve még más volt a helyzet. A folyékony angol egyébként (jogos) elvárás..

Előzmény: csifu1 (2161)
Baszajev Creative Commons License 2010.11.21 0 0 2163

Én speciel keményen dolgozom és nem panaszkodom. Megbízhatónak tartanak, én pedig szeretem a munkámat.

(Lehet, hogy nem vagyok nooormális??)..DD

Előzmény: Nincstöbbnick (2155)
csifu1 Creative Commons License 2010.11.20 0 0 2161

Sziasztok!

Hálásan köszönöm a tanácsaitokat!:)Beszéltem az állatorvossal és azt moná, hogy tavaly volt az a rendelet, hogy 6 hónapot várni kell a kutyákkal.Ez legelább is azt mindja idán módosúlt és nem kell már a 6 hónap.Elegendőek az oltások a chpp és az útlevél.

Az a legnagyobb gondunk, hogy nincs őket kire hagyni, de nem is szeretnénk a kis Wesztit őt Beninek hívják és a Bobit.:)Szóval azt sugaljátok, hogy már nem éri meg ki menni?Az a rossz ebben, hogy három éve erre készülök.Szeretek mindent elintézni és biztosre menni.Hmm...egy kicsit el szomorodtam emiatt:( DE köszönöm, hogy szántatok időt a válaszotokra!:)

wog33 Creative Commons License 2010.11.20 0 0 2159

Nincstöbbnick hozzászólását csak megtámogatni tudom. Tényleg elég szar a helyzet. Lehet böngészni álláshirdetéseket, sok van, de tudni kell, hogy mindre 100-300 jelentkező esik. (ez otthon sincs másként, tudom) Engem a mostani helyemre 200 jelentkező közül választottak ki, és ez még csak nem is jó hely, nagyon alul vagyok fizetve, és ennek is örülhetek, ill. örülök is.

Sőt, igazából azért esett rám a választás, mert én nagyon jó referenciát tudok felmutatni, és az egészet szinte annak köszönhetem - látod, nektek ilyen ráadásul nincs is, mármint angliai referencia.

 

A kutya-témához semmit nem tudok hozzászólni, mármint nem tudok pontos hatályos rendeleteket, de az aranyszabályt tudom: "kutyát külföldre magunkkal vinni semmiképpen sem ajánlatos".

 

Persze attól még lehet nézelődni, jelentkezni gumtree-hirdetésekre, ezzel semmit nem veszít az ember.

 

Nincstöbbnick, ha olvasod ezt a hozzászólásomat, szeretnék tőled valamit privátban kérdezni, és nem mindenki előtt, nem tudnék valahogy írni neked? Tipikus magyar kérdés lesz :) (téma: londoni közlekedés, ill. olcsóbban megúszása, némi kockázattal... támadt ma egy ötletem:))

Előzmény: csifu1 (2157)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2010.11.19 0 0 2158

Nehéz erre pozitívan reagálni, hiszen házat referencia nélkül elég nehezen fogtok tudni bérelni, ráadásul 2-3 hónap kauciót is el szoktak kérni, közüzemi számlákat is rögtön el kell kezdeni perkálni, ahogy a tv licenset meg a council taxet is. Ez sok-sok ropogós ezres, és még csak aludni van hol.

Van itt (meg talán 2-3 másik európai országban) egy olyan szabály, hogy kutyákat csak veszettség elleni oltással ÉS annak tesztjével lehet utaztatni. Azaz, hiába van nekik magyar állatorvostól kapott oltásuk (gondolom van), nincs meg a teszt, amit 6 hónapos késéssel végeznek az állaton. Nekünk is most itt ropogtat a sarokban a morzsi, ő márciusban utazhat leghamarabb. Kifelé mehetne, de visszafelé már nem, különben karanténba zárják a határon.

A többire pedig én azt mondanám, hogy a helyetekben én háromszor is meggondolnám, hogy kijöjjek-e. Nem tudom, hallottatok-e az itteni áfa-emelésről (felmegy 20-ra), jövő januárban mintegy 500.000 embert küldenek el az önkoriktól, majd fokozatosan még egy milliót, kevesebb támogatást igényelhetnek emberek (ha megszorulnátok), munka pedig alig van. Írország is a csőd határán van, nem lepődnék meg, ha a következő hónapokban nőne az írek száma errefelé. Szóval azt mondanám, hogy ha van otthon munkátok, akkor becsüljétek meg, és ne gyertek ki jövő nyár előtt. Tényleg nem sok értelme, ha nincs már előre lefixált munkátok.

Előzmény: csifu1 (2157)
csifu1 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 2157

Szia Wog33! Olvastam a hozzászólásaidat.Már most előre jelezném a köszönéssel kapcsolatban, hogy én úgy gondolom soha nem volna szabad az embernek el felejteni honnan indúlt el. Lehet, tudnál esetleg tanácsot v. ötletet adni segíteni...

Fiatal pár vagyunk és ki szeretnénk menni melózni egy másik fiatal párral.

Mindanyian hellyel közel beszélünk angolul. Az, hogy  dolgozni kell szerintem nem is kérdés hisz odakint ahhoz, hogy elfogadjanak bennünket lekell tenni az asztalra valamit és nem elsőbb sorban az után ácsíngózni mikor lessz fizu emelés... itthon 6 napot dolgozunk 11 órában mindannyian kb:110.000ft/hó.Nem jelent gondot ha melózni kell!:) Viszont ami nehezítené a lakás keresési gondunkat, hogy nekünk van 2 aranyos kutyusaink és őket nem szeretnénk itt hagyni nem is volna hol.E miatt kertes házat szeretnénk bérelni amit már hallottunk, hogy nem olcsó de 2 fele menne úgy is minden.Szóval ha némi tanácsot segítséget tudnál adni mi nem felejtenénk el meg köszönni!!!Hol merre találhatnánk így lakást? Tudom nem egyszerű de gondoltam egy kérdést meg ér.Nincs még semmi konkrét meló csak eggyáltalán hol vagy merre???Köszi a segítségeteket előre is!

wog33 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 2156

Akkor mi mégsem találkoztunk iwiwen, mert ilyesmi jellegű munkákra nem jelentkeztem.

Nagyon érdekes, amiket leírtál, a munkaadó szemszögéből, ilyen sztorikat nemigen lehet olvasni, mindenütt a munkavállalók panaszkodnak.

Úgy látszik, én mint munkavállaló, csakis nagyon szerencsés helyeken voltam eddig, mert akárhol dolgoztam, kiválóan dolgozó embereket váltottam le, és lettem méltó utódjuk. Igaz, egyik se volt magyar... Ilyen, hogy lelép, meg késik, meg mikor lesz fizetésemelés, főleg az első nap stb., szerencsére még nem is láttam, kollégáknál.

 

Én a másik oldalról tudok beszámolni, de ahogy elnézem, még így is szerencsésnek számítok, hogy senki még egy "sorry"-ra sem méltat, de lehet, hogy ez még mindig a jobbik eset,mint  odamenni, és jól pórul járni.

Egyvalaki hívott fel eddig (ÖSSZESEN), aki termékértékesítést ajánlott... Mondom: de nem azt mondtad, hogy otthon végezhető munka számítógép előtt, ki se kell mozdulni? Válasz: igen, ki se kell mozdulni, ha az embereket, akiknek el akarod adni a terméket, odahívod az albidba! Jézus, 1. ugyan ki jönne oda az albiba, hogy megnézzen két parfümöt? 2. nem is szabad idehoznom senkit (és szerintem ezzel még sokan vagyunk így), 3. az egész abszurdum. Ja igen, és nem baj, hogy nem ismerek senkit (akiket ugye idehívnék)...

 

Tőlem az ügyben szoktak tanácsot kérni otthoni ismerőseim, hogy hogyan lehet ide kijutni, és "mennyit lehet itt keresni", jaaaj. Segítek, tanácsolok. Nem emlékszem, hgoy bárki bármit is megköszönt volna valaha is... :(

 

Előzmény: Nincstöbbnick (2155)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2010.11.18 0 0 2155
Nem hiszem, en mindenkinek szoktam valaszolni, meg ha csak egy sorryt is kuldok. :)
Amugy igen, tenyleg tele a hocipom sok honfitarsunkkal. Jaj, nekem ugy kellene a melo, jaj, en megcsinalok barmit stb. Aztan mar elso nap megkerdezi mikor lesz fizetesemeles, de meg egy szoget se vert be a falba. Masodik napon mar egy orat kesik. Harmadik napon hamarabb haza akar menni, mert surgos elfoglaltsaga van. Aztan egyszercsak szo nelkul lelep, sosem latom tobbet es otthagy a slamasztikaban.
Az is erdekes, amikor azt mondja tud angolul. Aztan a 16 eves fiaval jon interjura, aki tolmacsol(ni probal) neki. Van, aki a nagyon nagyon nagyon kivant munka interjuztatasa elott 5 perccel hiv fel, hogy nem lehetne-e inkabb par nappal kesobb talalkoznunk. En meg ott allok angol kollegaval talpig frakkban es megintcsak magyarazkodnom kell. Egy kicsit mar belefaradtam, na. Amugy meg eleg korrekt irodai munkat, takaritast, pincerkedest adtam embereknek ingyen es egyetlen egy koszonte meg a segitseget (bar o is a lelecelok taboraba tartozott kesobb).
Tenyleg csak nem ertem, hogy hol vannak a legendasan szorgalmas, kivalo magyar dolgozok, akikrol messze foldon az a hir jarja, hogy ok a legjobb melosok? Szerintem ideje lenne belatnia sokaknak, hogy mi is ugyanannyira vagyunk csak jok, mint barki mas a vilagon. Viszont amig a tobbiek kepesek beallni az igaba, addig mi el vagyunk szallva az ezereves multunktol meg a foldonkivuli nyelvunktol. Csak nehogy a jovonk rovasara menjen a multon merenges...
Előzmény: wog33 (2154)
wog33 Creative Commons License 2010.11.17 0 0 2154

Írtam neked álláskereső levelet? És melyik voltál? :) Nem tudtam róla, hogy ezek szerint neked is írtam.

Dehogy, nemhogy bunkó választ, de semmilyen választ nem kaptam még sehonnan... (akármelyik is vagy)

:)))

Úgy érted: téged az álláskeresők b..nak át?

 

Jó, maximálisan egyetértek, hogy otthon sincs összetartás.

Előzmény: Nincstöbbnick (2153)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2010.11.17 0 0 2153
Gondolom rank celoztal:)
Eddig kb. 7 embernek adtunk kozvetlenul es vagy egy tucat masiknak kozvetve munkat. Es ujra es ujra atba.nak minket, ugyhogy nehez igy kedvesnek lenni (eddig mindegyikuk atvert valahogyan,szoval nincs tiszteletem mert nekunk nem volt kivetel sajnos).
Meg nem azzal van a baj, hogy kulfoldon nem fognak ossze a magyarok. Az a baj, hogy otthon sem. Nezd csak meg mi folyik otthon mar vagy 20 eve. Szegyen. Fenyevekre lehetne az orszag es az emberek a mai helyzettol. Valamiert viszont a magyarok imadjak ezt a kilatastalansagot fenntartani voksaikkal. Na tobbek kozott ezert is szuntetem meg hamarosan az allampolgarsagom. Nekem ez nem jo ceger. Nem is csodalkozom hogy erdelyi vagy felvideki magyarok se nagyon kivankoznak oda.
Előzmény: wog33 (2151)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2010.11.17 0 0 2152

Ne haragudj, hogy azt mondom, de aki előre látatlanban kifizet ennyi pénzt úgy, hogy semminek nem néz utána, az meg is érdemli.

Előzmény: Sandrita (2150)
wog33 Creative Commons License 2010.11.17 0 0 2151

Sandrita,

ez nagyon hasznos infó, köszönöm mindenki nevében!

Akkor nekem nagy szerencsém volt, én ugyanis jelentkeztem hozzájuk munkára, többször is, és szimplán senki nem válaszolt semmit, még olyan munkáknál sem, ahol "folyamatos kiutazást" ígértek. Úgy látszik, jobban jártam...

 

Én időközben folyamatosan válaszolgatok iwiw-álláshirdetésre, és továbbra is az a tapasztalatom, hogy ott se válaszol senki semmire, és olyan is van, hogy megint felrakják a ugyanazt hirdetést, és olyan is van, hogy "nagyon sürgős", és már két hete el se olvasták a jelentkezésemet.

Elég szomorú, hogy minden nemzet összefog külföldön, kivéve a magyarokat! Mi arról vagyunk híresek, hgoy szívatjuk és átverjük egymást :(

(tisztelet a nagyon kevés kivételnek)

Előzmény: Sandrita (2150)
Sandrita Creative Commons License 2010.11.17 0 0 2150

Sziasztok!

 

Csak elszeretném mondani,hogy senkinek sem ajánlanám az EUWORK-öt,nehogy velük menjetek ki dolgozni,mert mindenkit átvernek!!!

A barátnöm és a férje ö általuk ment ki hotel-takaritás munkára,elöre elkértek 70.000ft közvetitői dijjat,plussz 600fontot a szobára és azóta sincsen munkájuk,hiába hivogatják öket.

Vagy nem veszik fel a telefont vagy mindenfélével hitegetik és mégsem tesznek semmit,csak röhögnek a markukba.

 

Az EUWORK.HU EGY NAGY SZAR,ÁTVERÉS AZ EGÉSZ!!!

 

Hallottam már olyat is,hogy 1 hét munka utan kirugjak a kinti embereket,hogy tudják küldeni a következöt,igy folyamatosan szedik le a pénzt,de munka az semmi!

Az 1 heti pénzedet meg baszhatod,plussz a szobat is elöre ki kell fizetni 3 hónapra és mindenért téged hibáztatnak természetesen!!!

 

 

Dorka 57 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 2149

Bocs nekem valóban Volvom van, kollégának viszont fordja, volvo kabátban :-)

Előzmény: GGerg (2148)
GGerg Creative Commons License 2010.11.13 0 0 2148

Dorka 57 itt is kommentel, ő watfordi és Volvója van.

Előzmény: vargata_w124 (2146)
Baszajev Creative Commons License 2010.11.10 0 0 2147

Nézd meg; www.joesautomotive.co.uk  Azt hiszem, towcesteri a srác..

Előzmény: vargata_w124 (2146)
vargata_w124 Creative Commons License 2010.11.10 0 0 2146

Sziasztok! Milton Keyneshez "kozel" keresek autoszerelot (inkabb villamossagist). Sajna meg nincs netem, a szamom 07519235821 Tamas, volvo s40-hez kellene segitseg.

 

thx

zsukii Creative Commons License 2010.11.09 0 0 2145

Koszi! Igen,en csak a taxiig jutottam. :)

Előzmény: Baszajev (2144)
Baszajev Creative Commons License 2010.11.09 0 0 2144

Taxi..)))

Citizens Advice Bureau. Tanácsadó iroda, minden városban van.

Előzmény: zsukii (2143)
zsukii Creative Commons License 2010.11.09 0 0 2143

En is remeltem amit Wog33 ir,hogy lehet magam utan fizetni ugy,hogy a kutya nem kerdezi,hogy mibol,de ugy tunik ez nem lehetseges.A fonok pedig nem akar minket bejelenteni,nem veletlen mondta amit mondott.Azt hiszem akkor nekunk is jobb,ha otthon fizetunk magunk utan.

Mar csak azt nem tudom(sok minden mas mellett),hogy ez az NHS ellatas mit fedez,mi tartozik ide?Mert ahogy mar emlitettem be vagyunk regisztralva a GP-hez,en jarok is rendszeresen,kapom a gyogyszert ingyen,kuldenek szurovizsgalatra,de ha eltorik a labam,vagy a vesekovem kell lezuzni akkor fizetnem kell?Es mi az a "cab"?Bocs a sok kerdesert,de hatha ebben is tudtok segiteni!

 

wog33 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 2142

Vendori.

Engem épp ma hívott fel egy nő, aki munkát ajánlott (London). Sajnos termékértékesítés, és azt mondja: "segít ügyfeleket szerezni". Te hiszel ebben? :( Ha igen, megadom a számát.

Ja, magyar a csaj.

Én nemet mondtam.

Én a helyedben iwiw-apróhirdetéseket néznék szállás-ügyben, egész olcsók is vannak, csak a külföldi magyarokkal nagyon-nagyon vigyázz. Én szinte mindennap böngészem az iwiw londoni hirdetéseket, akkor is, ha nem kell semmi, hogy képben legyek, meg ötleteket merítsek.

Előzmény: vendori (2133)
wog33 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 2141

Szerintem én akkor tévedésben voltam, pontosabban: sose néztem utána. Mo-on ugyanis működik az (konkrétan ebben a helyzetben vagyok), hogy fizetem a TB-met, és senki nem kérdezi: miből.

Azt hittem, ezt Angliában is lehet, de akkor úgy látszik, nem.

Tehát mindenképpen papírokat kell mutogatni, amit - ahogy Nincstöbbnick mondja - nem biztos, hogy bármely munkáltató jó néven vesz, főleg, ha ő eddig nem tette meg.

 

Let It Beatles Creative Commons License 2010.11.08 0 0 2140

Én a De Vere Venues company-nál dolgozok. Ez a cég nem átverés. Nézd meg a neten őket és próbálj jelentkezni valamilyen munkára nyelvtudástól függően. Én a Holborn Bars-ban vagyok.

Előzmény: vendori (2135)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2010.11.08 0 0 2139

5715 font a helyes megoldás, hivatalosan ide-oda kerekítgetnek, hogy ne kelljen a pennykkel vacakolni, így a pontos összeg 110 font hetente, alapesetben (primary threshold). És itt egy hasznos lista, ahol még az adózási sávok is szerepelnek az NI mellett: http://www.hmrc.gov.uk/rates/nic.htm

De mondom, ez változhat minden kis apróság függvényében, érdemes egy hozzáértőt megkérdezni a Ti konkrét helyzetetekről. Én mondjuk a cab-et javasolnám, ők segíteni fognak szívesen, ha megmutatod a papírjaidat nekik.

Előzmény: Nincstöbbnick (2138)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2010.11.08 0 0 2138

6475 fontig adómentes és ha jól emlékszem 5315 fontig NI mentes a kereset. Azaz ha utóbbi összeget eléred éves szinten, akkor kell csak NI-t fizetni, majd ha előbbit is eléri, akkor pedig adót is. Mindez nem mentesíti a munkáltatót a bejelentési kötelezettségtől, ugyanis az adóhivatalnak kell eldönteni, hogy mennyi az annyi, nem pedig XY-nak.

Ugyanakkor, ha ő bejelenti, hogy alkalmazottja van, akkor más adózási és társadalombiztosítási előírások fognak rá is vonatkozni, amit nem biztos, hogy ő szeretne.

 

Meg kell nézni, hogy hogyan lehet társadalombiztosítva az ember alacsony keresettel (5315 font alatt), mert akkor elképzelhető az ingyenes ellátás is. Na mindjárt meg is nézem, ha van egy kis időm.

Előzmény: zsukii (2137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!