Az 1.4-es 8 szelepes 75 lóerős nem "ugyanaz" mint az 1.1-es? Legalábbis kívülről ugyanúgy néz ki.. Ha így van, akkor szerintem semmivel sem problémásabb mint az 1.1-es.
Utólag már én is gonoltam arra, hogy egy 1,4-est kellett volna venni, az csak könnyebben vitte volna a kasztnit. Viszont 2-3 naponta max. 10-20km-t megyek, így megbarátkoztam vele. Jó ez.
Tegnap alaposan megmostam, kátrányoldó.., repülő rozsda eltávolító.. Mit nem mondjak, észrevehető a tisztítás, nagyon sima lett a fényezés. Hamarosan egy kozmetikus polírozni fogja. (erre a nagy takarítás)
Mondhatnánk, hogy kicsi a ménes, kicsi az abrak. De nem kicsi, mert valamitől meg menni kell neki :-D
A 140-es utazóval még jól elvan hosszú távon is, bár ott azért már van motorhang. Ez a 60 lovas motor szinten mindig a maximum teljesítményén dolgozik, nem olyan, mint egy 2.0 HDI.
Nekem az átlagfogyasztás 7.265l/100 km. Ez több, mint 33800 km átlaga alapján írom. (Fuelio nevű app nekem bevált. Tankoláskor óraállás, mennyiség, összeg, és szépen számol mindent.)
Legjobb fogyasztás 5.59 l/100km, 2018. május óta üzemanyagköltség 961 827 Ft. Te jó ég... Az üzemanyag ár grafikon is megérne egy misét.
Szevasztok Klubtársak! Nemrég kaptam egy Peugeot 206-os, 1,1 -es autót a vejemtől.3 ajtós. Cserébe a fürge, erős és biztosan működő Suzuki Ignisemért. Nem vagyok megelégedve. Sem a teljesítményével, sem a biztonságával. Ha 90 km/h felé közelítek, elkezd az eleje kacsázni. 110 km/h-ig kacsázik. Onnan viszont vissza kell térni alacsonyabb sebességre. A visszatéréskor is kacsázik. Igen veszélyes egy jószág. Ismeritek a jelenséget?
Kösz a választ. Én is valami ilyesmit sejtettem - ha állítható lenne, akkor olyan nincs, hogy beletörik a százas szög, de nem mozdul... :-) Akkor csere lesz.
Szerintem ez a fajta fúvóka nem állítható. Ez nem sugárban spriccel, hanem szétteríti a folyadékot.
Ha nem jó, akkor el van dugulva belül vagy vízköves vagy......valami. Cserélni szoktam ilyenkor újra. Ezeknél be szoktam tenni eléjük egy icipici szűrőt is, mert érzékenyebbek a koszra, mint a hagyományosak.
Egy hülye kérdés: az első szélvédő ablakmosó fúvókáit be lehet állítani?... A párom 2004-es 206-osán lecseréltem a motorháztetőt (erősen csipázott és sikerült színben oké géptetőt venni fillérekért bontóból), azóta rossz helyre spriccel a fúvóka és akárhogy is próbálom, nem tudok mozdítani rajta.
peugeot 206 kirakom jobbra az indexet kettőt villan és megáll,ha rárakom a világítást villog tovább a testelése jó az izzóknak.Nem tudom mi lehet a hiba.
Amikben cseréltem, azokban lehetett. (nyilván :-P ) Váltótípus-függő is lehet a dolog, de remélem ebben sem változtattak nagyokat a fejlesztések során.
Azért elvileg, mert még nem javítottam az összes váltót és nem is tudom neked melyik van benne, de feltételezem (vagy remélem) , hogy ezen nem változtattak a különböző váltóknál.
Mennyire normális, hogy ha ilyen nyári melegben egy picivel 100 fok fölé megy a hűtővíz budapesti araszolgatás közben? Ment a klíma is. 1.4-es benzines autó.
Ha zúgó búgó hang jön elölről és üresben is eléggé gyorsan lassul a kocsi (cserébe nem úgy gyorsul, ahogy régebben), akkor érdemes a kerékcsapágyakra vetni egy-két pillantást?
2 éve volt az egyik féltengely csapágy cserélve, 2db első lengőkar és stab.pálca. De azóta bő 20ezer km belekerült az autóba nem annyira kímélősen...