Keresés

Részletes keresés

garfe Creative Commons License 2008.01.17 0 0 1123

Még a meszelés,vakolás hátra van de már

használatba vettük.

garfe Creative Commons License 2008.01.17 0 0 1122

A bogrács álványt még be építem de szalonna sütésre is jó lesz.

Nyomós szalonnasütővel akarom használni.

Előzmény: DacaGaby (1120)
Sütögető Creative Commons License 2008.01.17 0 0 1121

Kedves DacaGaby!

Az edényeid gyönyörűek-mi az,hogy nem esztétikusak? A Sütés előtti meleg vizen meglepődtem, mert a miénk hasz. utasításán az van,hogy:vízben hagyni, áztatni nem szabad! Van még egy csirkesütőm is: olyan mint egy elfuserált ,felnyújtott kuglófsütő:"karóba kell húzni rá" egy egész csirkét. Lábainál hever egy kis köret, és rá kell borítani egy felfordított cserepet. Kívül belül mázas,bár hideg sütőbe való-döntöttem:kockáztatok. Éljen garfe szétdurranást megvető bátorsága! De dícsérjük meg a kemencéjét is!

Majd tudósítok a csirkéről-----vagy a cserépdarabok mennyiségéről!

Üdvözlettel Sütögető

Előzmény: DacaGaby (1113)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1120
Bográcstűzhely, vagy grillező lesz mellette?
Előzmény: garfe (1119)
garfe Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1119

Már kétszer is megvan

 

garfe Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1118
a kemencea kemence
garfe Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1117

Köszönöm,a kép mérettel van a gond.A kemencebecére fölment.

 

Előzmény: DacaGaby (1116)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1116
Garfe!
Kattints a tallózásra, válaszd ki pl. a helyi meghajtóról (vagy ahol tárolod a képeket) a képet amit felszeretnél tölteni ami azt hiszem nem lehet nagyob talán 80 kbit-nél, de ezt nem tudom pontosan az is lehet, hogy 200 kbit (próba szerencs). Aztán ha kiválasztottad a képet, kattints a feltöltésre, meg fog jelenni kicsiben a kép, aminek a bal oldalán az "image1" "image2" stb. szöveg alatt ott van, hogy beszúrás, na erre katt. rá és szövegmezőben megjelenik az "image1" stb.
Ezután nincs más dolgod, mint a "Mehet" -re kattintani.
oven Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1115

Barcs környékén lakom, Dél-Somogyban.

Köszi a válaszokat.

Előzmény: DacaGaby (1108)
garfe Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1114

Szépek az edények!Az ismerősömmel sütöttünk pataki mázasba,bírta.

Mért nem tudok képet fölrakni?

 

DacaGaby Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1113
Ez igen! Szép! Az edény is és a káposzta is guszta! Nagyon jó áron lehet Gödöllőn hozzájutni! Én momentán ajándékba kapom őket, nincsenek ilyen esztétikusak. Olyan "ezelőtiesek" vagyis hagyományosak. De a célnak megfelelnek! Bocsi, a szélére kicsit odaégett a kifolyt főző-sütő lé és mosogatógépbe első nekifutásra nemindíg jön le, manuális tisztítást igényel


















































A barna kicsit már viseltes, az van használva a legtöbbet.
Előzmény: Sütögető (1112)
Sütögető Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1112

Kedves DacaGaby!

Küldöm a fazék képét a töltöttkáposztával.

Úgy tudom, hogy egyedi fazekas munka, nem gépi sorozat.

Üdvözlettel: Sütögető

DacaGaby Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1111
Ezek az edények amiket felsoroltál, hogy is mondjam nagyüzemi sorozatgyártású mázas agyagedények? Az árát tekintve igen.
Én olyat tudok amit fazekas mester készít, kimondottan erre a célra. Nyílván fagyasztóból kivéve és berakva a forró kemencébe ezt a manővert ez sem bírja ki, mint más egyéb üveg, cserép, agyagedény sem. Sötés-főzés előtt nem árt langyos vagy meleg vízbe rakni, de raktam bár be szobahőmérsékletről is a 250°C -os kemencébe nemegyszer és nem lett baja. Szerzek róla reklámanyagot, fotókat amit hamarosan közzéteszek a http://www.kemencebence.hu oldalon.
Előzmény: Sütögető (1109)
garfe Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1110

Üdvözlet minden kemencésnek!

Elkészült(kis simításokat leszámítva)a kemencém.Régóta olvasom a fórumot,más néven kérdeztem is(ez v.okból megszünt).Köszönöm Pistályi-nak es a többieknek a

tanácsokat.A Sabján könyvet mindenkinek ajánlom.Kérdezném,hogy a hordozható

kemencének van bevált méretezése?Magaság,átmérő,talplemez vastagság?

Sütögető Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1109

Tüzes kemencés Boldog Újévet!---Sose robbanjon fel a kemencéd!

Kedves oven ahol lakom:Gödöllő--nem az ország közepe, és mondjuk Pécstől-Záhonytól igen messzi esik! De itt a városi piacon a Bio-boltban van kb.6-7 literes fedős "lábas" még a tavalyi áron 3800FT. A kicsit kisebb fazék 2.800 Ft., a "köretes" 2500 Ft-természetesen cserépből (ezt is elő kell kicsit melegíteni)

Hétköznap 5-ig van nyitva, szombaton 1-ig, és vasárnap a kastélynézős-kirándulós napon sajnos zárva van!!

Internetes címeken 15 000-től láttam hasonlókat sajnos.

üdvözlettel Sütögető

Előzmény: oven (1106)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1108
Üdv. oven!
Én talán tudnék segíteni. Melyk részén laksz az országnak?
Előzmény: oven (1106)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1107
Jó lesz az!!! Bár már láthatnánk róla képeket! Gondolom Te se bánnád!?
Kitartás!
Üdv.: DacaGaby.
Előzmény: kisszszoros (1105)
oven Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1106

Aggyisten mindenki!

Egy kérdés: hol lehet olyan cserépedényt szerezni, amivel kemencés ételeket lehet készíteni? A római tálat ugyanis hideg sütőbe kell tenni és fokozatosan felmelegíteni.

Előre is kösz.

kisszszoros Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1105
na ez jó kérdés... :-)

olyan boltíves kemenceterű, ha sikerül samottból a tűztér, ahol maga a kemence rész épületen belül van a szája pedig kívül, ugyanitt ki lesz alakítva egy takarék tűzhely illetve a kémény rész pedig alkalmas lesz bográcsos főzésre is, ha nagyon muszály.

Mivel a belső rész nem feltétlen kell, hogy csinos legyen, ezért lesz egy beton láb építve neki, így alatta lehet majdan fát tárolni.

A belmérete nem lesz óriási, szélesség 80cm, hosszúság 80 cm, magasság 120cm, ajtó 40x40

de ez csak egy elképzelés, még erőteljesen változhat.
Előzmény: DacaGaby (1104)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1104
Mindent bele!!! Milyen tipusú lesz?
Előzmény: kisszszoros (1103)
kisszszoros Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1103
Ha majd anno az én kemencém fele ilyen jo hatásfokú lesz, akkor sok-sok halleluját fogok mondani :-) Ha minden igaz, jövőre lesz lehetőségem az építését megejteni.
Előzmény: DacaGaby (1102)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1102
Talán a régi parasztok nem, de én kiegyezzek vele, mivel kertben van, nem a kűlső fűtés az elsődleges funkciója. De egyébként mire befűtök (kb. 2 óra) akkorára átmelegszik a búb olyanyira, hogy épcsak állja a kezem. Egy 6m X 3m-es tarületen körbe van OSB-vel "búrkolva" a kemence és amikor fűtök, egy vastagabb pulóver elegandő ott bent a tűz előtt. Miután befűtöttem, 2-3 óra elteltével nagyon kellemes idő van bent, pedig van ahol 1cm hézakok vannak, tehát egyáltalán nem hőszigetelt. Ha még ráadásúl pálinkázgatunk + borozunk is a kemence mellett, méginkább jobb az idő.
Köszönöm a szaktanácsokat, észrevételeket!
Üdv.: DacaGaby
Előzmény: kisszszoros (1101)
kisszszoros Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1101
Ez túl jó, ezzel a régi parasztok nem egyeztek volna ki, mert nem fűtötte volna a házat :-)
Előzmény: DacaGaby (1099)
hflaokon Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1100

Szia!

Szerintem szuper a hötartása a kemencédnek. Nekem is van hőmérőm és az a tapasztalatom, hogy 180-200°C ideális a sütésre. Volt úgy, hogy 250-en kezdtem, de hamar letapadt a hús, 200-on már jól ment. Valahol olvastam, hogy a kenyérnek is jó a 200 °C.

Előzmény: DacaGaby (1099)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.14 0 0 1099
Tapasztalt kemencetulajdonosok!
Szaktanácsra lenne szükségem! Vettem egy sütőtérbe helyezhető hőmérőt és méresgettem a kemence hőmérsékletét. 2 nagyvödör (25l-es) csontszáraz akácfát fűtöttem be a búboskemencémbe, amitől 250°C lett a kemencébe.
-2 óra után maradt a 250°C
-5 óra után 230°C
-7 óra után 200°C
-16 óra után 100°C
-28 óra után 75°C-ra hűlt a kemence.
Mond ez nektek valamit? Hogyan lehetne értékelni a kemence hőtartását?
Tu - Ja Creative Commons License 2008.01.14 0 0 1098

Szia krakkper!

 

Láttam a képeidet a kemencebence-n. Jók nagyon és biztosan észrevetted, hogy tényleg nincs ilyen fajta kemence a fentlévők között.

 

Albumot pedig saját magadnak kell a lapon belül létrehoznod és akkor oda is beleteheted az anyagodat.

 

Klassz lenne ha az építés folyamán tapasztaltakat is leírnád.

 

Üdv.

 

Tu-Ja 

Előzmény: krakkper (1097)
krakkper Creative Commons License 2008.01.13 0 0 1097

Szia Tu-Ja !

 

 

Köszönöm a kedves invitálást. Tettem fel egy pár képet, de nem lett belőle saját

album. De láthatóak.

 

üdv:

krk

Előzmény: Tu - Ja (1090)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1096
Köszönöm szépen!!!
Előzmény: Tu - Ja (1095)
Tu - Ja Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1095

Szia!

 

Nekem minden rendesen működik a kemencebencén.

Egyébként csak legyél nyugodtan büszke a kemencédre, mert tényleg szépre sikerült.

Aki pedig az ajtódra írt kritikát még nem mutatta meg a saját kemencéjét, úgyhogy ennyire kell rá figyelemmel lenni!!!

 

Szerintem.

 

Könnyű úgy kritikusnak lenni, hogy a sajátját nem teszi közprédává, vagy nincs is neki csak szövegel?

 

Üdv.

 

Tu-Ja

Előzmény: DacaGaby (1094)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1094
Jut eszembe! Nemtudja valaki, hogy a kemencebence oldalon működő fórummal mi van? Nekem nem jelenik meg semmi ha bejelentkezek.
Nem gondoltam, hogy egy búbos kemence ilyen nagy szám! Pár nap alatt száznál többen nézegették a kemencebence oldalon a kemencémet. Köszönöm az érdeklődést, büszkeséggel tölt el!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!