Tiszteletem mindenkinek. Új K20D tulaj lettem. Kérdés az, hogy valami gyári szám előttiekre kell firmware vagy mindegyikre? Bocs a hülye kérdésért, de volt olyan gépem ahol igaz volt, hogy XZYCS sorozatszám előttire kellett csak feltenni.
A Pentax 55-300 napellenzője nálatok is lötyög? Mert nálam annyira, hogy ha véletlenül hozzáérek, félig kicsavarodik és majdnem leesik. A Sigma 17-70-é normálisan rászorul és nem mozog. Előre is köszi a választ!
:D jo kerdes. De asszem nm lesz gond. Mindenkinek van par kep a fejeben amit el akar kesziteni, es ezeket mar megkomponalta, tudja milyen obi kell, hozzajuk. ezek utan a helyszin es napszak ismeretenben, lehet tudni hogy mire van szukseg. Igy szukul a kor. Az egyen kinalkozo, de nem vagyott kepeket, pedig el lehet engedni, vagy a leheteosegekhez kepest megorokoiteni.
Nem kell minden kep. csak ami van az elegedetteseggel es szepseg erzettel toltson el.
Szal, nem, nem aggodom.
:D
Koszonom, az ertekes kerdest. (el kellett gondolkodnom rajta, es felismerest hozott. Ezert ertekes)
Sigma vakut még a canon gépemmel próbáltam, de nem győzött meg. A Metz viszont nagyon jó választás. Nekem egy 58 AF - em volt a 40D - hez, és máris kezdem bánni, hogy a K20D - hez nem azt vettem. Mindenképp nézd meg, érdemes!
Koszi a felajanlast, elnek vele engedelmeddel. Paragaban lakok, nem lesz egysszeru, de azert.... juiusban vagy juliusban tervben van egy Budapesti hetvege, ha ossze tudjuk egyeztetni az idopontot, akkor orommel, kiprobalnam.
Meg nincs konkret idopont ami szoba johet az: juius utolso hetvegeje, ill. julius elso ket hetvegeje
Nem tudok cserebe ajanlani semmit, :(, esetleg egy Becherovkat, vagy jo kis haza korte palesz kostolot. :D
Nézz körül a Pentax Fan Club topicon, ott már rengeteg hozzászólást találsz az 50-200 versus 55 -300 obikról, nekem 55-300-am van, és teljesen meg vagyok vele elégedve
Úgy néz ki, hogy Pentax 55-300-as obit fogok venni, de közben akadt egy újabb problémám: Vezeték nélküli infra távkioldó, pl. ez, tud olyat, hogy Bulb expozíciónál egy gombnyomásra elindítom az expozíciót, majd hosszabb idő múlva megint egyetlen gombnyomással le is állítom, vagy ezt csak vezetékessel lehet megcsinálni? Valahol azt írták, hogy működik, akitől pedig venni akartam és felhívtam, azt mondta, hogy így csak max. 3 másodperces expó érhető el.
Rendszeres resztvevoje vagyok a forumnak, fu alatt (olvasom, :D) most benne vagyok egy obi dilemmaban, remelem tud velem valaki tapasztalatot osztani.
Van egy K20D-m, masszimalisan elegedett vagyok a kicsivel, imadom. Dupla kitben vettem, es a 18-55 II.-s el is kielegit. :D Azonban az a franya 50-200-as szurja a szemem.
Az f9 rekesz nagyon kell hozza, es bar 1/50 mellett meg lehet vele turheto kepeket kesziteni, de lenyegeben a szahara delben, a legjobb terep a szamara.
tehat ennyit tud az olcso kit obi.
Fejleszteni szeretnek.
Exlosure plot alapjan a 24,50, 100 400 mm ekv. fokuszokat hasznalom. az elso harm,at nagyjabol fedi a kitobi, meg most nezegetek 35, meg 70 mm kornyken regi manualt.
a kerdes a hossz tele.
kineztem magamanak a f2,8 200 + 2x konverter parost ami ket legyet ut egy csapasra, ebayrol kb 270ert kijon, es ez lehetne egyszer egy f2,8 300, meg egy f5,6 600 35mm ekv zaszlos hajo. viszont nem talalok se Magyarorszagon, se Csehorszagban - itt elek ,helyet ahol ketkezuleg kiprobalhatnam, ( igazabol meg olyat se ahol aruljak polcrol). van valkinek tapasztalata valamelyik darabbal?
a kovetkezo a z f2,8 70-200 tamron ami igen finom darabnak igerkezik, es talan meg 2x konv.-el is elmegy. elémeletem szerint. tapsztalat valakinek? (apro ketseg hogy nincs quick shift lehetoseg, megh nem tudom menyire gyors)
a legutolso lehgolcsobb lehetoseg a f4-5,6 55-300 pentax, ami kb arban es atfogasban jo lenne, de teszt kepek alapjan, nem tudom jobb e barmivel is a hosszab kitobinal.
please, help.
UI: hosszabbb tavra epitkezek, nem banom ha meg negy honapot sporolok egy jobb obiert, de nem akarok fel evente ujat probalni