Hamarosan: Mosoly a javából (kabaré-összeállítások) Abigél Egy óra múlva itt vagyok Tüskevár Alfonzó világszínháza A Bercsényi huszárok Fel a fejjel Pirx kapitány kalandjai Patyolat akció
Tavaly nyáron én is érdeklődtem a Magyar Rádiónál a Szíriusz kapitány rádiójátékok felvétele ügyében.Nekem még jóval homályosabban fogalmaztak,arról volt szó,hogy az archívum igazgató felé be kell terjeszteni egy kérelmet,hogy miért(???) akarod kikérni ezt a régi rádiójátékot,valamint ugyan konkrét összegekről csak a kérelem megválaszolása után lett volna szó,sejthető volt hogy több 10000 forintról van szó.Feltételként lett még kikötve a rádió részéről,hogy max. 3 blokkot lehet igényelni.(???)Ezután feladtam a kilátástalan küzdelmet.
Visszatérve Imimet hozzászólására,ha esetleg megfelelő mennyiségű érdeklődő összegyűlik,én is szívesen beszállnék a rádiójáték vásárlásba.
Így van, ide nekünk a magyar sorozatot, ám megjegyzem, a lengyel mozifilmet - Robotokkal a Szaturnusz körül - sem könnyebb látni, holott az valóban saját értékén kitűnő mozi (szemben a hazai tévészériával, amit nyilván nosztalgikus okokból szeretünk). Valaha adta a tévé, én pár éve láthattam egy miskolci filmklub műsorán - de egyébként... Aki nem látta, annak ajánlom, bár igazán nem tudom, mit tehetne a cél érdekében.
(Kábé annyit, mint a sorozat dolgában: semmit. :( Drukkolhat.)
Igazából tényleg nagyon sokba kerül. Azért írtam ide, mert az RTL-en volt egy dokumentumműsor, Pirx kapitány televíziós sorozatról. Ebben többek között volt valami Pirx baráti kör is, abban reménykedtem, hogy ők ráharapnak erre a lehetőségre és beszerzik a Szíriusz kapitányt is legális úton. Ha a teljes sorozat lenne ennyi, akkor még megérné.
Ú, azt a mindenét...nem semmi! Engem érdekelne a dolog, de akárhogy is számolom, nem nagyon hiszem, hogy annyian össze tudunk jönni, hogy emberi összeg jöjjön ki:((
A sf.hu fórumán van valaki akit szintén érdekelne, akkor már hárman leszünk:), bár az utolsó bejegyzés 2003. augusztusi, lehet, hogy már nem olvassa. Ha nincs akadálya, bemásolnám a levelet oda is.
Nem találtam Szíriusz kapitány topicot, de nem érzem nagyon off-nak, feltételezem, hogy a 2 kör nagyrészt fedi egymást. (Gyengébbeknek: Szíriusz kapitány László Endre által írt ifjúsági sci-fi rádiójáték sorozat Csákányi László főszereplésével, könyvben is megjelent kb. 6 része) Szóval a lényeg: a Magyar Rádióban meg lehet vásárolni a teljes sorozatot, csak elég drága, ezért egy baráti kört kellene kialakítani, akik együttesen veszik meg (persze egy ember veszi meg, aki a a barátainak lemásolja. Szigorúan csak a barátok másolják egymásnak, ez még legális, mert nem kérnek pénzt érte, de azért a költségeket elosztják. Érdekelne ez valakit és vállalná valaki a vásárlást?
Ide másolom a válasz levelet a vevoszolg@radio.hu-rol:
"Tisztelt Uram!
Hanganyag átjátszást a mellékelt formanyomtatványok kitöltésével és
visszaküldésével rendelhet a Magyar Rádiótól. A megrendelése után
Archívumunk kikeresi a kérdéses hanganyagot és amennyiben az kiadható,
árajánlatot adok Önnek. CD-re (akár mp3 formátumban) és kazettára is
készítünk másolatot, hanghordozót tetszés szerint hozhat Ön is, illetve
biztosítani tudjuk mi is. A Szíriusz kapitány kb. 14 sorozatban ment le,
sorozatonként 5-6 résszel. Egy blokk megvásárlása CD-re kb. 12000-14000 Ft.
Üdvözlettel:
Horváth Ákos"
2 formanyomatatványt kell kitölteni majd a vevőszolgálatnál, egy megrendelőt és egy nyilatkozatot, hogy a hanganyagot nem szabad forgalomba hozni, nyilvánosan bemutatni és jövedelemszerző tevékenységre fordítani. El is küldhetem e-mailben, ha valakit érdekel.
Imi
Úgy érted, új részek készülhetnének-e? Szerintem az jó lenne, hiszen azóta sokat fejlődött a tudomány, technika... a mai kávéfőzők már beszélnek, a zseblámpák a legfinnyásabb kozmonauta igényeit is kielégítik, a porszívó csillagközi utazásra is alkalmas, sőt, megjelent a mikrohullámú sütő is.:)
Viccen kívül, nem tudom, előfordult már több "csoda" is a magyar tévében. Ahogy az Orion-űrhajó is visszatért, úgy leadhatják a Pirxet is, ha épp olyan kedvük van. A kérdés, hogy mikor?
Megint összegyűltünk? Volt valamelyik showban is Pirx kapitány- Papp művészúr. Elhívták, mint régi idők egyik jelképét. A nézőknek meg fingja se volt, hogy ki is ő. Szégyen, shogoku vagy ki jobban megy. Két figura meg alupapírba csomagolva előadott egy kis közjátékot. Egyszer elmegyek majd hegyaljára én is Pirx találkozóra.
Nem tudom, mennyire számít ritkaságnak, de pénteken betévedtem a budapesti nagykörúti antikváriumba (valahol a Blaha és az Üllői között van), és volt nekik egy Pirx pilóta kalandjai. Nem volt még beárazva, de az eladó kis gondolkodás után azt mondta, hogy 600 forint. Szóval akit érdekel, annak otthagytam:)