Keresés

Részletes keresés

alorinc Creative Commons License 2005.06.13 0 0 398
Tyű, akkor elég magas az infláció. Nekünk 700e Ft lenne lamináltból. Szintén olyan mint a Tiéd, de U alakban. (így kb. 90 cm plussz)
Előzmény: TopáZ (397)
TopáZ Creative Commons License 2005.06.13 0 0 397
Én 135.000 Ft-ot fizettem rá, + az alapáras konyha, aminek 55.000-rel számolták a front m2-ét.(Az A épületben volt konyhabútor az árban) Szóval a laminált konyhabútor 300.000 Ft körüli áron volt. Ez egy L alakú konyha, egyik oldala 2,3 m, a másik irányban 90 cm és kértem bele elég sok fiókot és üveges elemet, meg egy felülvilágítót a pult fölé is. Összességében elég szép lett, (már ami egy laminált konyhától elvárható).
Előzmény: alorinc (396)
alorinc Creative Commons License 2005.06.13 0 0 396
Azoktól kérdezem, akik a Tromán keresztül készítették a konyhát! A konyhabútor kinek mennyibe került?


szomi_szomi Creative Commons License 2005.06.13 0 0 395
A vészkilyárat lámpákat a TORMA "elfelejtette" kifizetni az alvállalkozóknak. Erre ők fogták, leszedték és felrakták a II.-ben. TORMA máig szarik rá... I.-ben továbbra sem unalmas az élet. Sikerült leváltani a beruházó által megbízott közös képviselőt. Tartozásunk tetemes, az éves elszámolást egyszerűen nem csinálta meg, a fogyasztás elszámolása több mint kétes (valószínűleg hasból ment), a kert katasztrófa, a garanciális ügyek nem haladtak semmit, szóval a fazon egyszerüen nem csinált semmit havi kb 150e Ft fizetésért. És búcsúzóul holnap elzárják a gázt a tartozás miatt. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége, de ha elhúzódik a gázhiány akkor beperelem ezt a régi KK-t. Na a lényeg, mint azt már korábban írtam, az ELSŐ közgyűlésen AZONNAL válasszatok beruházótól és kivitelezőtől FÜGGETLEN KK-t.
Előzmény: Bigroli (391)
TopáZ Creative Commons License 2005.06.13 0 0 394

Olyanról én is hallottam az előző ütemben akinek eltűnt az általa vitt csap, még beépítés előtt, de kifizették neki az új csapot.

 

Azért ez a "sűrűn látogatni" dolog nem olyan egyszerű. Én kb. havonta- 6 hetente néztem a lakást, aztán egyik bejelentkezésemnél, nem tudom, hogy roszindulattal, vagy anélkül de Barti A. szóvá tette, hogy "elég sűrűn" járunk lakást nézni. pedig mi fél órában mindig 2 lakást néztün. Akkor én eléggé elszégyelltem magam, mert azt hittem csak én vagyok ilyen akadékoskodó és az utolsó 4 hónapban nem voltunk látogatni. Pedig nekem annyira jól esett minden perc amit a leendő lakásomban tölthettem. Ha tehettem volna, én mentem volna minden nap.

Előzmény: alorinc (392)
TopáZ Creative Commons License 2005.06.13 0 0 393

Jelentem, második lakásunk is át van véve. Mindent javítottak amit kértünk. Szerintem szép lett. Már csak költözni kéne!

 

És még valami, olvasnak minket, és oda is figyelnek ránk. Ezt most személyesen sikerült megtapasztalnom.

alorinc Creative Commons License 2005.06.13 0 0 392
A csempe nálunk is rendesen fogyott. 3x vittem újra (de rögtön kifizettettem velük), sőt egyszer szóltak is, hogy elmérték az egyik kiállást ezért bontanak.
Bigroli Creative Commons License 2005.06.12 0 0 391

Sajnos nem mindenki gondolkodik így, sokakat nem érdekel, hogy mi van a bejárati ajtajukon kívül. Rendszeresen látok a lépcsőházban elnyomott csikket a lépcsőn, holott ugye tilos a dohányzás...

Igen, Lőrincz Árpi...a legrendesebb tormás volt, aki nem tudta elviselni a minőségtelen munkát, és ez lett a veszte...

De szerintem a jó hozzáállással, gyakori lakásnézésekkel azért lehet gördülékenyebbé tenni a dolgokat...

A hosszú keréknyom mellett ott van a járdába nyomva az F előtt 2 sekély, de széles mélyedés, amiben minden tócsa megáll, azt az agyoniskolázott daruépítők hagyták ott, a teherautójuk tappancsaival. KK-nak jeleztem, majd intézkedik.

Több haver vett át más új társasházban lakást, és sajna máshol is vannak gondok, akár ezeknél nagyobbak is...

Van, ahol még azt sem lehetett megváltoztatni, hogy a balos ajtó jobbos legyen, nemhogy falakat változtatni! Láttam olyat is, hogy a mennyezet alatt az oldalfalon nem fátyolozzák le a villamos dobozokat, mint itt, hanem azt az ótvar ronda görbe műanyagot pattintják rá, mint 20 évvel ezelőtt. El lehet képzelni, hogy egy nappaliban KB 7 db ilyen hogy néz ki. Itt szerintem további előny, hogy nincs portaszolgálat. Ahol van, ott sem ér semmit, simán be lehet jutni, tehát csak növeli a közös költséget.

Viszont így a III. ütem átadásának megkezdésével jó lesz figyelni a II. ütem apró dolgaira, ugyanis az első ütemben pont akkor tűnt el az összes vészkijárat lámpa minden szintről, mikor átadás volt a II. ütemben...fura véletlen...és azóta sem kerültek ezek vissza, lóg a csupasz vezeték...

Előzmény: joc_ (390)
joc_ Creative Commons License 2005.06.11 0 0 390
A következőket nem neked szánom, hanem általánosságban, de kapcsolódik a hozzászólásodhoz.
Amit a közös képviselőről írtál, azzal is nagyrészt egyetértek, de azzal a kiegészítéssel, hogy szerintem az lenne a leghelyesebb, ha mindenki próbálna úgy hozzáállni, hogy mit tehet azért hogy itt mindenki jobban érezze magát. Mint ahogy a KK. kosztümben tud kukát húzni. Akárcsak azzal is, hogy amikor valaki költözik, akkor a teherautóval nem engedi hogy bemásszanak a bejárat elé, méteres árkot vájva a fűbe (meg lehet tekinteni még most is, ősszel ketten is így költöztek az E-be), mert ezzel megtakarít 1000Ft-ot. De csak olyan apróságok is sokat számítanak, hogy nem úgy felmosni az erkélyt vagy locsolni a kitett tulyákat, hogy az lecsurog  az éppen alatta játszó gyerek nyakába (erre sajnos szemtanú voltam, szerencsére nem mint érintett). Mielőtt bárki lehurrog hogy idealista vagyok, részben tudom, de engem úgy neveltek, hogy lehetőleg azt és úgy tegyek, amit velem szemben szeretném hogy más tegyen. Ezért pl. nemrég is inkább levittem a szomszédnak az ajtaja elé kitett éktelenül büdös szemetét, minthogy elkezdjek vitatkozni vele vagy várjak arra hogy elviszi végre. Nyilván észrevette, remélem, elszégyelli magát és nem hagyja ott máskor. Vagy mondok más példát: a házunkban van egy kedves lakó, ő előszeretettel fúr falat szombat és vasárnap este 7 után is. Például ő is igazán magába nézhetne, hogy biztos hogy ekkor kell-e ezt csinálni? Meg ilyen "apróságok".
De nem akarok hősként vagy észosztóként megjelenni, csak most ez jutott eszembe mint példa, hogy _MI MAGUNK_ tehetjük élhetőbbé a saját környezetünket azzal, ha nem piszkítunk a saját fészkünkbe, hanem inkább még a másét is eltakarítjuk. Aztán majd megoldjuk, hogy az a más érezze magát rosszul ha folyton utána kell takarítani. De ne arra várjunk hogy majd X.Y.  (közös képviselő, gondnok, akárki más) elvégezze amit észrevettünk.
Előzmény: Bigroli (388)
joc_ Creative Commons License 2005.06.11 0 0 389
Üdvözlünk Bigroli!
Én is II. ütem.
Teljesen egyetértek veled, nekem közel 200 darab képem van az építkezésről. Egy kollégám (tőlem teljesen függetlenül) a III. ütemben érdekelt, és javasoltam is neki, hogy akár erre a célra vegyen egy olcsóbb digit. fényképezőt, lehet hogy meg is térül ez a beruházása.
Mindenkinek azt tudom javasolni, hogy 3-4 hetenként menjen megnézni a lakását, és azonnal jelezze (minimum faxon) ha eltérést tapasztal, ezeket azért valóban rendbe szokták hozni előbb-utóbb.
Amit az építésvezetőről írtál az igaz, de sajnos múlt idő, mert Lőrinc Árpád már nincs a cégnél (na vajon miért?). Ősszel elég volt egy telefon és másnap jöttek javítani ami elromlott, ma írhatsz levelet, és egy hónap múlva megkapod az elutasítást. (Ha mégsem, abban sincs sok köszönet, többen várunk október-november óta elismert garanciális üvegcserére, és már június van.)
Előzmény: Bigroli (388)
Bigroli Creative Commons License 2005.06.11 0 0 388

Most találtam rá a fórumra. II. ütemes vagyok, annak is a 2. feléből. Nekem is voltak, vannak rossz tapasztalataim is, de szerintem az utólagos hibák nagy részét el lehet kerülni, ha az ember aktívan követi az építkezést, és amikor lehet, megy a helyszínre.

Hibák, amiket nem vettem sajnos észre: Az erkélyen kopogtatva a lerakott lapokat, lehet a hangból hallani, hogy nincs mindehol anyag alatta, tehát évek kérdése, és vagy feljön, vagy eltörik, ha épp egy szék lába pont felette van,. és ráül egy testesebb ember. A falak sajna nagyon nem függőlegesek. A szobabútor felső eleme a plafonnál pont a falat éri, és 1 m-rel alatta pedig befér a függőbe helyezett szekrény mögé az ujjam.

Nagyon sok hiba volt még (boltív magasságát 40 cm-rel lejjebb tették, mint kértem, illetve az összes ajtó helye 5 cm-rel alacsonyabb lett, mint ahogy a rajzot leadtam, valamint mosdó kiállások is 10 cm-rel elmérődtek. De ezeket mindet időben ki tudtam javíttatni, még vakolás előtt, mert KB 15 alkalommal voltam kint, és mindig mértem minden új dolgot. Tudom, hogy ez nem mindenkinek megoldható, főleg, ha vidékről kell feljönni, de utólag sok bosszúságot el lehet kerülni, illetve egy-egy találkozás alatt kialakul egy kicsit személyesebb kapcsolat a tormás körbevezetővel, építésvezetővel, ami még jól jöhet, pl. hogyha valami módosítást, villanykiállást utólag találsz ki, és szeretnéd, hogy megcsináljanak. Ez a része nekem nagyon működött. Nam egyszer az építésvezető havott telefonon, hogy épp most tartanak X dolognál, ha akarok, ugorjak ki, nézzem meg, hogy így képzeltem-e a dolgot.

Sok apróságra viszont nem is gondolnak az emberek, amit időben még szépen meg lehetne oldani. (Nálunk még minden módosítás ingyenes volt, nem csak az első, mármint a tervben). Pl. érdemes olyan apróságokra figyelni, hogy a kaputelefon, a termosztát hova kerüljön, mert azt utólag nem egyszerű áttenni, és láttam pár lakást, ahol a fal közepére tették, ahova nekik a legegyszerűbb volt. Nekem pl. sikerült elérni azt is, hogy a biztosítékdobozt ne a bejárati ajtó fölé tegyék, mert nem egy gyönyörű látvány a fehér műanyag bodoz, fekete ajtóval. Meg tudtam velük beszélni, hogy az ajtó mellett levő konyhaszekrénybe, a hűtő fölé tegyék. Így, mivel ott egy felső elem van, annak ki van vágva a háta, és ott van minden. Vagy pl. arra is lehet gondolni, hogy ha később lesz rá zsé, akkor a redőnynek legyen elektromos kiállás  az ablakon kívül a felső sarokba, mert ezt is nehéz és drága utólag megoldani. Egy redőnykapcsolót meg a szobai kapcsoló mellé kértem, 4 eres kábelt húzva a kapcsoló és a redőnymotor kiállás közé. Ezen változtatás KB 3-4000-be került, de ez aprópénz a lakás árához képest.

A karcos ablak sajnos nálam is megtalálható, ahogy az erősen karcos radiátor is, ezekre is eljfelejtettem figyelni, és utólag hiába reklamáltam. 

Ami nagyon hasznos: megtudni, hogy mikor végeznek a villanyosok, és kérni időpontot, és az ÖSZZES falat lefotózni, minden oldalról! Ezen fotókat az elmúlt 10 hónapban KB 15 alkalommal vettem elő, minden falfúrás előtt, mert ezen lehet látni, hogy hol vitték a villanyt, nehogy megfúrjam a vezetéket. A téglák magasságából ki lehetett utólag számolni, hogy pl. a mennyezet alatt hány cm-re haladnak a vezetékek, így könynebb volt magas cuccokat felfúrni. KB 50 képet csináltam, de többet kellett volna. Minden helyiségről, minden kapcsoló kiállásról érdemes.

 

Ha van kérdés, szívesen válaszolok.

Nagyon szeretek itt lakni, az alacsony rezsi, a reális közös költség, a némi zöld látványa, a viszonylagos éjjeli csend miatt is. A közös képviselő leváltása nagyon hasznos volt, a mostanin nagyon látszik, hogy úgy bánik a dolgokkal, mint egy tulajdonos, akinek fontos, hogy mindenki jól érezze itt magát. Egy példa: Ablakból láttam, hogy a kukások kint hagyják a járdán az üres kukákat, és pont hazafelé jött a közös képviselő, kosztümben, és nekiállt, egyesével behuzogatta a kukákat a tárolóba... na erről beszélek...

Bigroli

Előzmény: kicsi sziget (387)
kicsi sziget Creative Commons License 2005.06.09 0 0 387

Mi is mentünk, de nem elégszer. Tudod, mindig időben jelentkezz be, mert elfogy a hely (mert egyedül nem mehetsz uigye fel a lakásodba!!!) és úgy jársz ahogy én.

igazából még annyit tudnék mondani, hogy a csempéket is jól számoljátok meg, mert mi is vittük és eléggé pórul jártunk. Nekünk azt mondták, hogy 10%-kal vigyünk többet mint amit kiszámoltak, mert véletlen törés bármikor lehet. de ugye a csempe üzletben nem biztos h úgy vannak pont csomagolva, mint ahogy "kellene", szóval nálunk sok csempének kellett volna maradnia, de alig maradt egy-kettő. De gondolom, valamelyik munkásnak meg lett egy szép fürdője!!! :(

Előzmény: TopáZ (386)
TopáZ Creative Commons License 2005.06.09 0 0 386
Igen mentünk, és érdemes is menni, mert még vakolás előtt meg tudod nézni, hogy minden megvan-e és jó helyen van-e. Konnektorok, kapcsolók, radiátorok ilyesmi.
Előzmény: kofish (385)
kofish Creative Commons License 2005.06.09 0 0 385

A D épületbe költözünk, ugyhogy még szerintem 1 év lesz annak ellenére, hogy márciusra ígérik az átadást. külön extrát nem nagyon kértünk, klíma, riasztó becsövezése, és a csempét majd mi visszük. de a konyhát nem kértük, mint már írtam. az eredetihez képest kicsit módosítottuk a falakat, akkor gondolom arra is kell figyelni, hogy ne centizzék el nagyon.

 

ti mentetek megnézni építkezés közben? még átadás előtt?

kicsi sziget Creative Commons License 2005.06.08 0 0 384
Mikor lesz az átadás? Melyik házról van szó? Kértetek bele bármilyen extrát?
Előzmény: kofish (383)
kofish Creative Commons License 2005.06.08 0 0 383

mi nem velük fogjuk csináltatni a konyhát, most titeket hallva utólag hála istennek.

bár még akkor sincs megoldva sok minden.

 

mindenestre kiváncsian várom az átadást...

kicsi sziget Creative Commons License 2005.06.08 0 0 382

Október végén akartam egy kicsit fűteni, mivel fáztam, feltekertem de órák múlva ishideg volt a radiátor. Kihívtam a Tormásokat, és megállapították, hogy jéééé, tényleg fordítva lett bekötve.

a Klímával pedig hasonló volt a helyzet: kijött egy szerelő, akitől vettük a klímát, és mondta,miután ránézett, hogy ezt meg ezt itt összecserélték, tehát újra kell csinálni az egészet. Kisebb fúrás-faragásokkal megúsztuk... de azért ez elég gáz!

nekünk is a konyhát elmérték, kértünk kihúzható regál szekrényt aminek először az ajtaját csezsték el, majd pedig ferde lett az egész szekrény, legalábbis úgy hat, mivel a talaj felé 0,5 cm az eltérés a szekrény és a hűtő közt, de ha felnéz az ember, már több mint 1,5 cm! Jó mi??? és még sorolhatnám! :(

Nálunk a falat elfelejtették átkenni, és olyan érdes és csúnya volt a felszíne, hogy kértük az újrapucolását!

nagyon nézzetek meg mindent!!!

Előzmény: TopáZ (381)
TopáZ Creative Commons License 2005.06.08 0 0 381

A termosztát bekötését, meg a klíma bekötését, hogy tudtátok leellenőrizni?

 

Nálunk most volt a második lakás műszaki átadása. Nem vettük át. A konyhabútorba a bejárat mellett kértünk egy ferde ajtós elemet (egyik fala 40, másik 60 cm), de mindkét oldalát 60cm-re csinálták, hiányzott a pult felett egy felülvilágító, a tűzhelynek kért 60 cm-es hely 59,5 cm lett, így most megyek a boltba, lemérni a kiválasztott tűzhelyet. A hűtő helye is elég húzós, lehet, hogy le kell majd hozzá verni a falnál a lábazatot. Az előszobában nem égett a villany, azt mondták csak az égő éghetett ki, de nem hiszem, hogy már annyit használták. Mást egyenlőre nem találtunk, de majd másodszorra újra megint mindent átnézünk.

Előzmény: kicsi sziget (374)
kicsi sziget Creative Commons License 2005.06.08 0 0 380
Tudod, visszaléphettem  volna a szerződemtől, mármint hogy a plusz fél évi csúszás után megtehettem volna, de valami miatt mégsem így alakult. most már azt mondom sajnos. Nem mintha nem szeretnék itt lakni, de úgy viszont kamatostól kaptam volna vissza a pénzemet és meg az alap 2,5 M dupláját! ezt sokan megtehetnék, mégsem teszik...pedig akkor talán elgondolkodnának a Sajó meg a Torma ezen az egészen!!!! Talán nem szemétkednének ennyit!
Előzmény: szomi_szomi (379)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.06.08 0 0 379
Ja, ha kedvesek és készségesek akkor éppen átvernek. De ez általában igaz az egész építőiparra. Szerintem olyat kéne bevezetni mint az utazási irodáknál. A sok irodatönkremenetel és kint rekedt túrista után bevezették, hogy be kell fizetni 1 millát egy alapba amiből a póruljárt utasok hazahozatalát fizetik. Mondjuk az építőiparban is kéne kb 100millát cégenként befizetni egy garanciaalapba. Így nehezebb lenne a csődötjelentek-átmentemavagyont-újcégetalapítok módszerrel kibújni a garanciális kötelezettség alól, hisz az új cégnek megint be kéne fizetnie 100millát.
Előzmény: kicsi sziget (378)
kicsi sziget Creative Commons License 2005.06.08 0 0 378
Hát az! Borzasztó!!! nem tudom, mit kéne tenni, tényleg! Engem nagyon bosszantott az is, ahogy hozzánk álltak, mármint emberileg gondolom.  Persze, addig míg nem kifogásoltunk semmit és mindent "elfogadtunk" úgy, ahogy adták és mondták, mert orrunknál fogva vezettek minket, addig "normálisak" voltak, de utána...!
Előzmény: szomi_szomi (377)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.06.07 0 0 377
Mint írtam vagy megcsinálják vagy nem. Úgy kell nézni, hogy felépült, lehet benne lakni és rákerült a nevedre. Az, hogy a garanciát ennyire lazán vehetik az egyszerűen kétségbeejtő. :-(
Előzmény: kicsi sziget (376)
kicsi sziget Creative Commons License 2005.06.07 0 0 376
Sajnos, ezek nem voltak annyira kis hibák... és időben szóltunk, hiszen az első lakásátadáskor már észleltük ezeket és ugye jegyzőkönyv is készült erről, amiben az állt hogy 30 napon belül javítják. ez áprilisban volt, mi pedig szept-ben tudtunk költözni. Jó mi?  hol van itt a 30 nap??? Persze már reped a fal...
Előzmény: szomi_szomi (375)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.06.07 0 0 375
A kis hibákat általában készséggel kijavítják, ha időben szólsz. A nagyokkal baj lehet. Lásd első ütem beázása: szarnak rá. :-(
Előzmény: kofish (373)
kicsi sziget Creative Commons License 2005.06.07 0 0 374

nem mindent javítottak ki rendesen, de harmadszorra már nem akartunk műszaki-átadás átvételt. ez azért érthető 11 hónap után, nem?

sokat gondolkoztam hogy csak mi vagyunk ennyire "finnyásak" és minde "apróságot" észreveszünk és kijavíttatunk, de azért ennyi pénzért már ne haragudjanak, de csinálják meg normálisan, nem?

Ja! Az ablakok is karcosak voltak, végig! egyik szélétől a másikig!

de kérünk pénzt, folyamatban van a per, júniusban lesz az első tárgyalás! drukkolkjatok!!!

Előzmény: kofish (373)
kofish Creative Commons License 2005.06.07 0 0 373
és minden hibát hajlandóak is voltak kijavítani?
és nem kértek pluszba pénzt?
Előzmény: kicsi sziget (372)
kicsi sziget Creative Commons License 2005.06.07 0 0 372

Szia!

 

Én csak annyit fűznék ehhez a bizonyos műszaki átadás-átvételhez, hogy nagyon nézzétek meg a dolgokat, mindent, olyat is, amiről nem is gondolnátok, hogy rosszul vagy hiányosan van megcsinálva. Mi először amikor mentünk vittünk magunkkal egy műszaki ellenőrt is. nem fogjátok elhinni mi mindent talált! Többek közt a termosztát fordítva volt bekötve, amikor nem akartunk h fűtsön fűtött, amikor akartuk akkor meg nem. Mi kértünk klímát, mármint hogy vigyéka csöveket a falban, azt is rosszul csinálták meg, mert azt is fordítva kötötték be. az illesztések az ajtófélfánál pontatlanok voltak, a burkolat amit mi vittünk több sérülten került fel a falra és nagyon sok el is tűnt! A laminált padló is karcos volt már...meg ilyenek. Szóval nagyon de nagyon nézzézek meg a dolgokat! Nálam is tolódott az átadás, pontosan 11 hónappal!!! jó mi? és ne legyek dühös, igaz?

 

na ha van vmi kérdésetek, nyugodtan tegyétek csak fel. Ha tudok, szívesen segítek!

 

Üdv!

Előzmény: TopáZ (355)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.06.06 0 0 371
Ha jól tudom ez a törvények miatt van így: minden épület ami egy telken van az egy társasházhoz tartozik.
Előzmény: kofish (369)
TopáZ Creative Commons License 2005.06.06 0 0 370
Egyenlőre nem tudnak mást tenni, mint egyben megkérni az engedélyeket, mivel a 4 ház közös helyrajzi számon van nyilvántartva. Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy, később lehet kezdeményezni a különválást 2-2 társasházzá, mert a közös garázzsal nem lehet mit kezdeni.
Előzmény: kofish (369)
kofish Creative Commons License 2005.06.06 0 0 369

úgy gondolom,  a saját erkélyeden azt szerelsz amit szeretnél, de ha a ház a majdani SZMSZ-ébe belefogalmazza hogy csak egységesen lehet, akkor nyilván nem.

 

Szerintem pedig a 4 ház 1 társasház lesz, ami azért elég nagy szívás, kicsit panel jelleget ölt a dolog így.  túl könnyen nem lehet majd döntéseket hozni ennyi lakóval véleméyem szerint. ha jól rémlik a szerződésben ez benne is volt, hogy hogy a használatbavételi engedélyt majd csak a 4 házra együtt fogják megkérni, ezért gondoltam hogy 1 társasház. De aztán ki tudja?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!