2 cévrwe ítélték őket EZÉRTT,ami a mai is utóbbi m20 évbwen is sze,mét Mo-n is celképzelhwetetlen. Láttam am az HBO-BBC, oerosz ellernzéki közremúködőkkel készült dokumentumfilmjét. A bíróságfon mondrták,ez abszólte nedm a vallásrólszólt, hanem a politikláról. Bocsánatot kértek a hjívőktől, akiket nem akarva megsértettekk. A szemét szocsd-i olimpiájuk előtt - szánalmas volt maga az északi országokon kívül senkit nem érdeklő sportjáték is -Putyinkiengedftűeazt,Hodorkovszkijjal egyótt, aki még börtönben vfoltr. Huliganizmusért ítélték előket, ami a magyar btk-ban a garázdaság vétségét jelenti. Pénzbüntetésdselszankcionálják, ami le is ülhető, ha az illető nem tuedja, vagy akár belvi, akár aqnyagi megfrontolásból nemaqkarja kifizetni. Ha MO-n egy istentiszteleten megtörténik és nemhajlandóak felszólításra távozni, akkor kihívásra rendőri intézkedés és eljárá
s.A fentiek - pénzbüntetés, ami akarat szerint kiváltható 23 hónap fogházzal.
Stylszerűbb lett volna, ha azt éneklik, hogy "bunkók vagyunk, nagy ordas tahók, akik úgy követelik a szabadságot, hogy mások szabadságába belexarunk" vagy valami ilyesmit...
Az utolsó videón, amit linkeltem kb. 10 perces anyag, ott sem mutogatnak halottakat.
Én három-négy dologra tudok gondolni. Egyik verzió sem zárja ki oda-vissza a másikat:
Az első, hogy PR szempontból lehet, hogy visszafelé sülne el, elszenesedett, vagy darabokra tépett maradványokat túl sokat mutogatni. A háborúnak ez az oldala - a borzalmak - az igazából a katonákra tartozik.
A másik, hogy az ellenség halottainak levizeléséhez kell egy "kultúrszint". Ahogy én tudom, az átlag orosz nem ilyen, a katonának még holtában is megadja a tiszteletet.
A harmadik, amire gondolok, hogy egy komoly kereszttűzben, futnak, amerre látnak, amikor az összecsapás kialakul.
A negyedik, hogy a lőszer (esetleg nagy kaliberű) másodlagos robbanásai, azok az emberi testet szimplán darabokra téphetik.
Ezen én is gondolkodtam, a Grad-okon kézifegyverek ütötte nyom nincs, és a környék is túl "tiszta"
A Grad-ok egyértelműen teljesen kiégtek. A gumik a felnikről teljesen leégtek, a ZIL-ekről a festés a kaszniig van lepörkölve. Nagyon nagy tűz lehetett, ami sokáig égett. Ezek a Gradok 1-2 nappal ezelőtt lettek megsemmisítve, mert most már nem is füstöltek. Azalatt a halottakat bőven el lehet temetni, vagy szállítani. Másrészt ha én harctéri parancsnok lennék, én sem dokumentálnám, hogy az ellenség hogyan és mivel lett megsemmisítve.
Идёт Ополченцу зелёная каска И огненный меч, и тяжёлые латы. И он легендарен, как рыцарь из сказки. И он остаётся имперским солдатом. И он не из тех надувных понторезов, Играющих в Рембо и сыплющих матом. Вокруг Ополченца сгорает железо, А он остаётся имперским солдатом. Он – ратник от Бога, точнее, - от деда, Который Рейхстаг разобрал в сорок пятом. В него, словно баба, влюбилась победа. И он остаётся имперским солдатом. И эта планета ему – для окопа, И жизнь для того, чтоб идти с автоматом. И твёрдо запомни, Амеро-Европа, Что Русь неразлучна с имперским солдатом.
Gondolom egy orosz specnazost latunk a kepen akit a profi alcazas ellenere felismerted a dicso ukran hazafiak es 500m-rol egy haz takarasabol precizios aknavto tuzzel megsemmisitettek.
Ezen én is gondolkodtam, a Grad-okon kézifegyverek ütötte nyom nincs, és a környék is túl "tiszta" sehol egy gránát vagy más lövedék okozta becsapódás. Mintha egy lövés se ment volna mellé.