Keresés

Részletes keresés

Peking0007 :) Creative Commons License 2014.08.25 0 0 58964

Szerintem értelmetlen ez a téma. A szabályokat mindig a győztesek írják.

Előzmény: Antisystem (58961)
Antisystem Creative Commons License 2014.08.25 0 0 58963

Breedlove szövege rendkívül hiteles, főleg a "nem az amerikai hadsereg" Disznó öböl, és a Blackwater-féle söpredék Közel-Keleti ténykedése tükrében...

ÜdV

Előzmény: V.Gyuri55 (58962)
V.Gyuri55 Creative Commons License 2014.08.25 0 0 58962

http://www.hir24.hu/kulfold/2014/08/24/ukran-valsag-hadifoglyokat-hajtottak-ki-donyeck-foterere/

"Az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács eközben arról tájékoztatott, hogy a biztonsági erőknek eddig 722 tagja halt meg a kelet-ukrajnai harcok következtében. Ez a szám augusztus 11-én még "csak" 568 volt, ami azt jelenti, hogy kevesebb mint két hét leforgása alatt nagyjából százötven katona, rendfenntartó és határőr vesztette életét."

http://www.hir24.hu/kulfold/2014/08/17/ukran-valsag-felsegjelzes-nelkuli-fegyveresektol-tart-a-nato/

Ukrán válság - felségjelzés nélküli fegyveresektől tart a NATO

"A katonai szövetség szerint meg kell tanulni kezelni az Oroszország által folytatott "hibrid háború" révén keletkező helyzetet.

Mindenekelőtt fel kell készülnie a felségjelezés nélküli egyenruhát viselő fegyveresek beszivárgására - mondta Philip Breedlove amerikai tábornok, a NATO európai erőinek főparancsnoka a Die Weltnek.

A zöld alakok nyugtalanságot szítanak

A német lap online kiadásában vasárnap megjelent interjúban Breedlove hangsúlyozta: az ukrán válsággal kapcsolatban "teljesen őszintén szólva az a legfontosabb, hogy a NATO-tagországok legyenek felkészülve az úgynevezett zöld alakok, vagyis a felségjelzés nélküli egyenruhát viselő katonák" megjelenésére, akik a Krím félszigeten kipróbált módszert alkalmazva nyugtalanságot szítanak, kormányzati épületeket foglalnak el, szakadárokat képeznek ki a fegyverforgatásra, és így megrendítik az egész ország stabilitását.

Amennyiben a szövetség ilyen jelenséget tapasztal bármely tagállamában, a kollektív védelem elve alapján azonnal közbelép - jelentette ki a NATO európai főparancsnoka."

Antisystem Creative Commons License 2014.08.25 0 0 58961

A szóban forgó genfi egyezményt a II. világháború után kötötték, arra ez még ígí nem lehetett érvényes.

Ez történetesen nem igaz. Az első 3 genfi egyezményt sorrendben 1864, 1906, 1929 években kötötték, 1949-ben csak kiegészítették egy negyedikkel, aktualizálták és egységes keretbe foglalták. Az első 3 genfi egyezmény érvényben volt a II. VH alatt...

Az ebben a témában ontopic (III) az Geneva Convention for the amelioration of the condition of the wounded and sick in armies in the field (1929) 

ÜdV

Előzmény: Legant (58952)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.25 0 0 58960
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58959

Egyébként nagyon egyszerű a dolog. Nem szabad háborút veszteni. Mindig arra érvényes, aki már legyőztek.

Előzmény: Törölt nick (58958)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58958

Rájuk visszahatólag volt érvényes.

Előzmény: Beléndekmag (58957)
Beléndekmag Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58957

Azért a németeket csak felakasztották valami indokkal. 

Előzmény: Legant (58952)
V.Gyuri55 Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58956

Ezek nagyságrendekkel eltúlzott számok.

Egyértelműen el- és beismerted a leírtakat!!!

Előzmény: Legant (58955)
Legant Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58955

Ezek nagyságrendekkel eltúlzott számok.

Előzmény: Törölt nick (58954)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58954

én úgy tudom több mint 10 ezer ukrán katona veszett oda a harcokban, és jó sok helyi civil és szakadár is.

Viszont konkrétan kb 100 orosz vétlen polgári áldozata volt az ukrán nacionalisták mészárlásának odesszában és mariupolban, ami nem háborús körülmények között történt. Ezeket az eseteket az ukrán kormány azóta is eltusolja. 

Előzmény: Legant (58951)
M3r1d4 Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58953

Euromajdanos nácik kórházakat lőnek ,civileket gyilkolásznak ,foszforbombáznak.Legalább ezer civilt megöltek már.

Előzmény: Legant (58951)
Legant Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58952

A szóban forgó genfi egyezményt a II. világháború után kötötték, arra ez még ígí nem lehetett érvényes.

Előzmény: Beléndekmag (58891)
Legant Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58951

Legalább ezer ukránt gyilkoltak már meg az orosz és csecsen terroristák, akik hatalma alá kerültek pár keleti város.

Előzmény: fradi4470 (58949)
fradi4470 Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58950
fradi4470 Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58949

1.)Az Iszlám Állam lefejezi a foglyokat.
2.) Az USA - Guanatanamón -, kínozza, Irakban kinyírja a foglyokat.
3.) Az albán-koszovói UCK kioperálja(kioperálta) a foglyok szerveit, és kereskedik velük.
4.) Az oroszok a hozzájuk tévedt ukrán katonákat megmosdatják, megvendégelik.
5.) A Donyeckiek megsétáltatják a házaikra, iskoláikra, templomaikra gránátot, bombát dobó ukrán katonákat. (Hasonló helyzetben sokan máshova sétáltatnánk őket....)

Te kit választanál....?

V.Gyuri55 Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58948

Porosenko viselkedését támogatót, ellene fel nem lépőt, minek mondja a jog? Bűnrészes? Társtettes?

Előzmény: szaruespata (58946)
szaruespata Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58946

"Összehasonlításképpen a német hadifogolytáborokban tartott amerikaiak és angolok 4%-a halt meg a fogolytáborokban. Ez mindkét esetben elenyésző töredék, főleg ha azt vesszük alapul, hogy a keleti fronton fogságba esett szovjet katonák 57%-a halt meg a német hadifogoly- és/vagy koncentrációs táborokban."

Ennek borzasztóan egyszerű oka volt: az angolszászok étkezése normális volt, a Vöröskereszt rendszeresen felügyelhette a foglyok ellátását, továbbá nem kellett dolgozniuk. A szovjet (tehát nem csak az orosz, hanem ukrán, belorusz, kazah stb) hadifoglyok ellátása borzalmasan rossz volt, jelentős részük effektíve éhenhalt vagy hiánybetegségekben pusztult el, az életben maradottakat pedig végkimerülésig dolgoztatták.

"lehet, hogy az előre megfontolt szándékkal elkövetett népirtás vádja is megállhat"

na, ezért érdemes ezt a fórumot olvasgatni, nekem rögtön a klasszikus HIFELO (hirtelen felindulásból elkövetett lopás) jutott az eszembe :-). A népirtás nem történhet hirtelen felindulásból és nem lehet gondatlanságból elkövetett, mert maga a fogalom kizárja, éppen ezért nincs értelme az előre megfontolt szándék hangsúlyozásának, hiszen minden népirtás előre megfontolt szándékkal történik. Hogy érthető legyen: egy kórház vagy egy lakóház, neadjisten egy lakónegyed lebombázása egy csatában háborús bűncselekmény, de nem népirtás (amennyiben egy konkrét harci cselekmény megvalósításakor történik és az irányítóknak/végrehajtóknak nincs idejük/lehetőségük mérlegelni. DE bűncselekmény még akkor is, ha nincs idejük mérlegelni, mert fegyvertelen, nem harcoló civilek meggyilkolása mindenképpen háborús bűntett). De az, hogy egy politikai cél elérésében a hadsereget felhatalmazom, hogy civil épületeket lőjön, ahol egyértelmű, hogy polgári lakosság tartózkodhat, hogy humanitárius segélyszállítmányokat nem engedek be, hogy saját magam, mint állami vezető, nem gondoskodom a civil lakosság védelméről és ellátásáról, a bizonyítottan háborús bűncselekményeket elkövetőket nem vonatom felelősségre, stb, ez mind nyilvánvalóan csak előre megtervezett lehet és ilyen szempontból indifferens, hogy egy napom volt megfontolni vagy egy hetem vagy egy hónapom - népirtás csak előre megfontolt lehet.

Megjegyzendő, hogy a népirtás tényállásához nem szükséges a lakosság legyilkolása - ugyanúgy ezt a bűncselekményt követi el, aki pl megakadályozza vagy lassítja a lakosság ellátását, menekülését, stb, ugyanúgy, mint ahogy az is részes (jogi fogalom, = bűnös) pl egy gyilkosság elkövetésében, aki csak a sarkon figyel, amíg a többiek a kapualjban agyonverik az öregembert és a törvény előtt ugyanúgy felel, mint az, aki ütött.

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58945

Erről van itt szó kérem.

Amig katonailag tartod magad, genf is bekaphatja. avagy ahogy itt olvtárs szokta mondani, mit ér a düh hatalom nélkül :)

Előzmény: Beléndekmag (58891)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58944

És én erre írtam, hogy a britek töredékannyira sem szenvedtek a nácik tevékenységeinek következtében, mint az oroszok.

Egyetértek, ez itt offtopic, de szeretnélek megkérni arra, hogy a jövőben tartózkodj attól, hogy effajta összehasonlításokat alapul véve civilizálatlannak bélyegezz egy népet, mivel finoman szólva visszatetsző.

Előzmény: Solyom3 (58941)
Ohtonyik Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58943

"De azért a háború után nem vonultatták fel őket a Buckingham palota előtt mint a kutyákat."

Talán azért nem, mert Anglia és a brit szigeteken nagyon kevés német hadifogoly

volt. Kanadába vitték a többséget és a 44-ben fogságba esettek nagy része

francia földön lévő táborokba került.

Előzmény: Solyom3 (58913)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58942

Na igen, nem könnyű olyan állapotban tartani a hadifoglyokat, mintha most húzták volna elő őket a gyufásskatujából úgy, hogy az ország legfejletteb ipari és termőterületeit teljesen leszanálta a háború és/vagy maguk a megszállók. Ellenben a németek éppen akkor ejtették a legtöbb szovjet hadifoglyot, amikor a szinte teljes épségben lévő Nyugat-Európa maximálisan a rendelkezésükre állt, valamint a lengyel-és franciaországi hadjáratok során abszolút bebizonyosodott, hogy a sikeres Blitzkrieg számtalan hadifogollyal jár együtt.

Előzmény: Vgyuri (58930)
Solyom3 Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58941

Eredetileg amúgy sem a németekhez, hanem az angolokhoz hasonlítottam őket a hadifoglyokkal való bánásmód alapján. (Tudom,tudom Búr háború=Koncentrációs táborok)

De hagyjuk, ez nem tartozik a topic témához.

Előzmény: Törölt nick (58939)
Antisystem Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58940

Igen, Applebaum egyértelműen az amerikai álláspontot képviseli, szóval Putyint hibáztatja a Krímért...

ÜdV

Előzmény: V.Gyuri55 (58938)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58939

Rendben, de akkor ne is próbáld barbár szörnyetegekként bemutatni az oroszokat "civilizációs különbségek" címszó alatt!

Előzmény: Solyom3 (58935)
V.Gyuri55 Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58938

Jól értelmeztem, hogy Putyint okolja, hibáztatja Applebaum a krími történésekért, ahol sok mindent megszegve intézkedett?

Előzmény: Antisystem (58933)
Antisystem Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58937

A szovjet fogolytáborok népességét legtöbbször a menetrendszerűen fellépő hastífusz-járványok tizedelték, amely járványok akkoriban még orvosi ellátással is olyan 30% körüli halálozással jártak önmagukban... 

(ugye paradox módon a szovjetek ezzel nagyobb járvány-halálozást teremtettek mint előzőleg a németek a saját koncentrációs táboraikban, ahol a hastifuszt/kiütéses tífuszt (tipikus láger-bajok) rögvest az adott barakk elgázosításával "kezelték" - ergo a járvány nem tudott elterjedni az egész táborban)

ÜdV

Előzmény: Vgyuri (58930)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58936

Akkor üss fel egy történelemkönyvet, vagy nézd meg a Wikipédia témába vágó szócikkeit! Ezek alapján nagyon nem úgy tűnik, hogy el lenne hallgatva...

Előzmény: Solyom3 (58931)
Solyom3 Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58935

Ne értsetek félre, nem akarom a németeket se mentegetni. De ez egy kegyetlen háború volt. Fölösleges licitálni, hogy kik voltak a durvábbak és melyik fél volt a szenvedő, mert úgy se lehet igazságot tenni.

Előzmény: Antisystem (58933)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.24 0 0 58934

Ez egy népszerű legenda, de a valóságban a kiszabadított foglyok kb. 5%-a járt így. Emellett a szűrésnek volt értelme, mivel a németek többször is próbálkoztak kiszabadított hadifoglyoknak álcázott kémeket beépíteni a Vörös hadsereg soraiba.

Előzmény: fradi4470 (58929)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!