Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58549

Nézd, a "rezsicsökkentés"-ből mindenki profitál (olcsóbb energia), az ilyen-olyan EU lehetőségekből meg a társadalomnak csak azon kisebbik része... PÉLDÁNAK okáért, hajadra kenheted a bécsi cukrászdanyitás ELVI lehetőségét, ha nem tudsz németül és alaptőkéd sincs.... ugye... szóval az még hagyján, hogy csak a kisebbik része, de ráadásul AZ a kisebbik része, amelyik amúgy is jobb helyzetben van, mint az átlag.

ÜdV

Előzmény: Solyom3 (58540)
Salvor2 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58548

Komoly harc van az Azovi tenger partjan. A felkelok ket partraszallast is vegrehajtottak az orosz hatar kozeleben. Az egesz deli ukran hadseget bekerites fenyegeti. A katonai szakerto velemenye: "The Ukraine army is in seriously deep shit now."

Ettol fuggetlenul szerintem az ilovajszki csata donto lehet. Egyesek szerint a felkelok kepesek lesznek hatbatamadni az ukranokat Amvroszievka iranyabol. Legyen igazuk.

Grigorij02 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58547

http://centerkor-ua.org/obzory/karta-soprotivleniya.html

Van itt egy térkép, bár ez szintén csak amolyan móriczkarajz, de mást nem találtam...

Mandrake2 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58546

a hírekből annyi derül ki, hogy próbaként indultak meg arrafele, viszonylag kis erőkkel, de gyakorlatilag nincs ellenállás, így haladnak tovább

cél az ukrán erők megosztása lenne, ha jól következtetnek

Előzmény: Beléndekmag (58541)
Grigorij02 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58545

Nem tudom, de jelenleg harcok folynak a településen. Ez egy határállomás és kijárat a tengerhez, valószínűleg ezért kell nekik. Néhány nappal ezelőtt valamelyik szakadár vezető elejtett egy megjegyzést, hogy "irány a tenger", szerintem erre gondolt. Ha józan paraszti ésszel nézzük, itt új hídfőállást létrehozva megfelelő kiindulópont lesz Mariupol ostromához. Mariupol meg a Donyeck elleni felvonulás egyik legfontosabb ellátóbázisa az ukik részéről.

Talán ezért, de ez csak feltételezés...

Előzmény: Beléndekmag (58541)
V.Gyuri55 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58544

Akkor vond ki belőle az embert, ha tudod....észlény :)

Nem barátaim, csak a helyzettel szimpatizálok. Nem egy és ugyan az.

A jelenlegivel sincsenek gondok, akkor nem szokás másra váltani, hiszen két különböző lenne az országban egy helyen.

Tanácsot a  tükör felé, ha nem vagy képes más nézeteit elviselni. Vagy a vitakultúra hiánya?

Te meg akkor ahhoz szólj hozzá, mert ez különben itt OFF.

Erről esetleg valami?

Előzmény: Törölt nick (58485)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58543

OFF

beszeltem aposekkal a makrol. Azt mondjak hogy valoban tobb fajta van, a virag szine eltero, feher, piros, vilagos es sotetkek a gyakori. Az EU belepessel annyi valtozott, hogy a nagyobb termoteruleteket be kell jelenteni, es ellenorzik a feldolgozast, valamint szigoritottak a termeles felteteleit, adott esetben be kell keriteni es oriztetni kell a termoteruletet, de olyan fajtat termelnek amilyet akarnak, akar keket is, tehat nem tiltottak be semmit.

Hogy a kek alkalmasabb lenne opium eloallitasara azt nem tudjak, lehetsegesnek tartjak. Egyontetu velemenyuk szerint mindegyik szinunek ugyanolyan az ize, egyik sem edesebb vagy jobb izubb mint a masik. A mak izet ugyanis nem a fajta hanem a feldolgozas milyensege befolyasolja. A mak igen kenyes termek, a tisztitas, szaritas es tarolas rettento korulmenyes dolog. Ha nem eleg gondosan vegzik, akkor dohos lesz, az ize pedig kesernyes, rossz esetben csipos jellegu. 

Ok vegyesen termelnek mindenfele szinut. Boltban nem hajlandoak makot venni, de nem az EU belepes ota hanem soha, mert ott gyakran dohost lehet kapni.

Ez tobbgeneracios maktermelo tapasztalat. 

Előzmény: Ohtonyik (56264)
herwest Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58542

A gazdasági kényszer az nem szabadság, hanem ugyanolyan ótvarság, mint ha a fejedhez szorított géppisztoly a kényszer eszköze...

nem látod a farkasvigyort?

Előzmény: Antisystem (58537)
Beléndekmag Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58541

A DNR erői hogy kerülnek oda? Donyecktől az több, mint 100 km. 

Előzmény: Grigorij02 (58538)
Solyom3 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58540

Figyelj, én sajnos nem mondhatom el magamról, hogy egy csinos elővárosi kertes házban lakom, mint az "amerikai álomban", mégse tudom, miért lenne jobb Moszkva. 

Valahogy nem látom, hogy náluk az életszínvonal az egekben lenne,és nem Moszkvába indul népvándorlásszerű bevándorlási hullám. Pedig ha ott olyan marha jó lenne, biztos így lenne.

Itt is, ott is megvan az a bizonyos "üzletemberi" réteg, aki mindig jól jön ki, és a semmiből gazdagszik meg. 

Előzmény: Antisystem (58536)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58539

Csak egyszer szorítsanak a fejedhez géppisztolyt; aztán ha ugyanezt mondod, hiszek neked, addig nem.

A születés szimplán szerencse kérdése.

Előzmény: Antisystem (58537)
Grigorij02 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58538

A DNR erői Novoazovszkot támadják.

Ennek tükrében még érdekesebb a korában belinkelt video, ahol az orosz páncélosezred Rostov-na-Donu városba ment vasúton...

Antisystem Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58537

A gazdasági kényszer az nem szabadság, hanem ugyanolyan ótvarság, mint ha a fejedhez szorított géppisztoly a kényszer eszköze...

ÜdV

Előzmény: finom_rakottkrumpli (58534)
Antisystem Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58536

Nézd, abban egyetérthetünk, hogy Washingtonnál jobb... hogy Moszkvánál jobb lenne, na azzal kapcsolatban kételyeket fogalmaznék meg... pontosabban Magyarországon valszeg a kisebbség az, akinek tényleg jobb, és ez Ukrajnára még fokozottabban igaz lehet.

Másként: " Az EU lehetőségeket ad, amit ki kellett volna használni" / MILYEN ÁRON? 

ÜdV

Előzmény: Solyom3 (58533)
Solyom3 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58535

Szóval, ha azt mondom szar a zászlónk mehetek a sittre? Szép világ :)

Előzmény: Törölt nick (58527)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58534

Akármiért is lépnek be, önként teszik. Tudod, szabadság ;)

Előzmény: Antisystem (58531)
Solyom3 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58533

Hát a mostani működést tényleg mindenképp meg kéne reformálni, a bürokráciát leépíteni stb.

De amúgy igen, jobb mint Moszkva vagy Washington. Mi magyarok is sokkal jobban ki tudnánk használni a lehetőségeit. Az, hogy EU tagok vagyunk, nem jelenti azt, hogy egy év alatt tízszeresére emelkedik az életszínvonal. Az EU lehetőségeket ad, amit ki kellett volna használni, nem csak ülni és fröcsögni a hülyeségeket, hogy az egész világ ellenünk van és a hasonlók.

Előzmény: Antisystem (58526)
Antisystem Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58532

:)))

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (58527)
Antisystem Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58531

És a másik felvetés...zsoldoshadsereg van, nem sorozott. Aki belép, számoljon vele.

Ja. És miért lépnek be általában? (a csóró fiatalok tandíjért - még véletlenül se elitcsalád elitgyereke... az mááás...)

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (58528)
Lord Gaga Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58530

Nem tudna. Ha ténylegesen egyesülne,  ami létszükséglet,akkor sem. Ame3rikától1776nütafényévekkelstűzakad le.A t szabadkereskedelem is nagyon meglökné a szekeret, de a

mostani helyzetben a közös  transzatlanti   külpolitika   és védelmi politika is legalább ennyire fontos  (lenne.)

Előzmény: Solyom3 (58521)
_Bolhás_ Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58529

"Nálunk elég egy rossz szót szólni a "Szent Koronára" és már kinéz az 1 év letöltendő"

A 3 évvel fenyegetett tagadás se semmi.

Előzmény: Beléndekmag (58518)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58528

ahol 18 évesen tehetsz olyant, amiért kivégeznek, meg vihetnek hősi halott alapanyagnak,

Ha megölsz valakit 18 évesen és érvényes halálbüntetés van, akkor rajta. És a másik felvetés...zsoldoshadsereg van, nem sorozott. Aki belép, számoljon vele.

Előzmény: Antisystem (58522)
Antisystem Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58526

Miért, és Brüsszel jobb mint Washington vagy Moszkva? (most épp az 1600W feletti porszívóknak üzentek hadat, miután a villanykörtéket már legyőzték...)

ÜdV

finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58525

Csak éppen sokkal több pénzt kellene költeni a hadseregre, és fel kellene adni az egyes országok egyéni függetlenségének egy jelentős részét. Az elsőt még el elég könnyű elképzelni, a másodikat annál nehezebb.

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58523

Szükség van mindkettőre. A gazdaság már globális. Ennyi. Ahogy a medvének és a jenkiknek is szükségük van az EU-ra és egymásra. És Kínának is mindekire, hogy el tudják adni a sok szarjukat...

Antisystem Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58522

Nézd, ez addig a határig tökéletesen igaz lehet, hogy ki a Majdannak, ki az Antimajdannak ad igazat:)

Azon a ponton, amikor viszont egy olyan ország sikitozik egy konkrét vitán felül bűntett esetén a bebörtönzés miatt, ahol a világon a legtöbben vannak (létszámarányosan) sitten, egy olyan ország magyaráz a szabadságról, ahol 18 évesen tehetsz olyant, amiért kivégeznek, meg vihetnek hősi halott alapanyagnak, de a hatóság beugathat, hogy ha iszol egy sört, ahol nem egy helyen 18(!) év a szexuális beleegyezési korhatár... és ez az állam mer a szabadságra hivatkozni, ott NINCS TÖBB KÉRDÉSEM. Ezek ugyanis TÉNYEK.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (58519)
Solyom3 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58521

Ugyan, ne mondják nekem, hogy az EU a gazdasági, katonai stb. erejével, ne tudna a maga lábán megállni. Semmi szüksége nem lenne amerikai segítségre vagy a keleti országok gazdasági "csodájára".

Előzmény: Antisystem (58520)
Antisystem Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58520

Ez az út sokszor nem adott...

ÜdV

Előzmény: Solyom3 (58517)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58519

Dehogynem. Mert mocsok mindkettő. Csak egyesek ízlésének az atlanti (atlANTI :D), másoknak pedig a brummogó maci felel meg jobban szocializáció függvényében :)

Előzmény: Antisystem (58516)
Beléndekmag Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58518

Nálunk elég egy rossz szót szólni a "Szent Koronára" és már kinéz az 1 év letöltendő: 2012 évi C. törvény XXXII fejezet, §334. Ezzel szemben Moszkvában nyugodtan becsmérelheted a Szent Koronát.

Előzmény: Törölt nick (58501)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!