Ne haragudjatok, hogy saját lelkibajommal zavarlak ismét benneteket, a vágyaimat és a finanszírozási lehetőségeimet szeretném összhangba hozni (ugye milyen szépen írtam??). Ha valamelyikőtök tud valamilyen kedvező részletfizetési feltételt autóvásárláshoz (Scénic, még mindig), akkor írjátok meg nekem akár ide, akár magánlevélben. A finanszírozó cég neve mindenféle képpen kellene.
Előre is köszi a segítséget és remélem, hogy én is hamarosan újra Scénices lehetek!
Az AutóPiac a legigénytelenebb autós lap manapság, úgyhogy ne szívd mellre.
A megtett utat az én autóm is meglepően pontosan jelzi (már ha a műanyag kilométer kövek pontosan vannak kirakva). A sebességkijelzés pontosságát még nem számoltam, de nem lepődnék meg, ha az is halál pontos lenne. Az előző autómnál (WagonR+) a pontos fogyasztást 4 százalékos korrekció után kaptam csak meg.
Ma jelent meg egy cikk az AutóPiacban egy 2.0-as Priv.-ről. Érdekesnek nem mondható a cikk, sőt inkább unalmas. Látszik belőle, hogy abszolúte nem érdekelte az írót az autó, semmi izgalmasat nem talált benne... középszerű és átlagos jelzőket kapott... Én nagyon jól elvagyok ezzel a "középszerű" csodával.
Szerintem jó kis gép az, nekem is volt 2000-es benzinesem, sajnos itt a városban jó étvágya volt, azon kívűl viszont kellemes.
Szóval, megérdeklődtem, nincs ma az országban olyan biztosító, aki Casco nélkül kötne neked lopásbiztosítást. Sőt sokan már az ilyen korú autókra sem szívesen kötnek, ha igen, akkor meg majdnem új árában, ami azért irreális.
Én már ott megakadtam, hogy miért felfelé indexálódik évek alatt a CASCO díja, miért nem lefelé? A kocsi értéke lefelé megy. Évi mondjuk 10% csökkenés lenne reális a díjban (újkori értékéhez képest). Nem?
Nekem is 1.9 dci van, Dyn+, eredetileg Privileget szerettem volna, 2.0 bezinessel (előtte olyanom volt Coupe-ban). De nem teccett a Privileg üléshuzata, meg hogy egy szemüvegtartó+megvilágított tükörért fizessek sok +pénzt. Nagyon vicces lett, mert volt úton idefele egy "sima" Dynamic+, semmi +extra a papírok szerint, mégis van benne minden, ami a Privilegben, meg még néhány apróság, ami úgyis rendeletem volna :-).
A motor nagyon jó, én vezettem 10 évig TDI-t, ez szerintem jobb annál. Ha meg tudod engedni a dízelt anyagilag, nem csak a fogyasztás jobb hosszútávon, hanem kényelmesebb is vezetni szvsz, nem kell pörgetni a motort, jobban is illik a Scenichez. Egy ilyen autó úgysem a sztrítrészingre lett kitalálva. Ha pörgeted, elég dinamikusan lehet vele haladni.
Most 2 hónapos az autó, a fogyi eddig 7,4 és 8 között volt full város-belváros útvonalon. Országúton haladva lenulláztam, és Bp-Esztergom takarékosan 4,8 ...
Hát akkor szerintem vágj bele. Addig meg kiszámolgatod, hogy melyik biztosítónál jársz a legjobban. Ha ehhez nincs kedved, akkor ahol dolgozom, ott megteszik ezt neked (független biztosításközvetítők). Nekem hungáriás lett, az is 17/negyedév, de a kocsi ára 6 millió! Számoljuk ki, mennyi lenne Neked a Hungáriánál.
Ez az ár pont tőlük van :)
Budapest, 42 éves vagyok. A majdnem ugyanennyibe kerülő Megane GT pedig 13 ezer majdnem. Kicsit soknak tünik az eltérés, igaz ezt csak a calculátorral számoltam, a másik meg személyes ár volt, kereskedésben.
Kedves csite!
Szerintem egy ici-picit elszámolgattad magad: 15l üzemanyagból kihozni 600km-t: ez már világcsúcs lenne (2,5l/100km)!
Különben a fogyaztási és teljesítményarány szerintem negyon jó. Eddigi tapasztalataim még a ráncfelvarrottal voltak, 1,6-os motorral. Sajnos kb. 2hete valaki összetévesztette a sajátjával és magával vitte (a rendőrség nem is kecsektet semmi jóval). A család által kiszemelt - ha lesz rá lehetőségünk - áldozat egy 1,9-es diesel lesz. Esetleg van valakinek? Milyenek a tapasztalatok? Volt szerencsém kipróbálni egyet és számomra döbbenetes volt és meggyőző. Főleg a fogyasztási csodája: 6.-ban 2000-es fordulaton (sebesség kb 100km/h) a számítógép szerinti átlag fogyasztás 4l körüli volt!
Megmondom neked őszintén, én a hatvani Renault60-ban kaptam a legjobb kedvezményt, így én ott is vettem meg a kocsit. Nevet nem írok, szerintem majdnem mindegy is. Szerintem egy levélváltást vagy egy látogatást indenképpen megér.
A Cascód havi ennyire jön ki? Kinél? Hol laksz (bejelentett), hány éves vagy?
Sziasztok!
Az egyik esélyes Nekem is a Scenic II. 1.5 dCi Aut.+ (80LE) Eddig a legjobb kedvezmény 270e., ennél jobbat még nem sikerült kialkudnom. HA van ötlet, hol próbálkozzam, szivesen venném ( akár magánba is). CASCO mennyi vajon. Hiteldijkalkulátorral nekem 18e.-re jött ki, kicsit sokallom.
öszi előre is
én most próbálom kimérni a fogyasztást, de azt hiszem jobb leszek, mint a gyári 9.3l
eddig kb. 400km város-200km autópálya(140km/h utazóseb), és még alig hagyta el a negyedet az üa. szintmutató :))
ja és elvittem szerelőhőz, bordásszíjcsere(javasolt 100km-nél), olajcserék, szűrők, ...
remélem 50-60E-ből megúszom
a vasárnapi jegesedéskor eszméletlen jó volt az első ablak fűtése, 1 perc után kiszáltam és egy lapként letoltam a jeget :))
Ma érdekes dolog történt. Mindig tele szoktam tankolni, ma is így tettem. 47 liternél többet nem bírtam belepréselni, míg a fedélzeti computer 50,8 liter fogyást mutatott. Valami csalás van a dologban. Viszont ami érdekes, hogy még a múltkor lemértem a kilométeróra-csalás mértékét és azt kellett megállapítanom, hogy nálam ez nem mérhető. Tempomattal mentem először 100, majd 110 és utoljára 120 km/h órás átlagsebességgel, autópályán, stopperrel a kezemben (karomon), és a számított értékek pontosan! megegyeztek a mutatott értékkel. Eddig minden autómban volt 4-8 % túlmutatás. Tapasztalatok?
Egyre több Scenic II-t látok. Tegnap egy, ma kettő. Lassan tucatautónk lesz... Úgyhogy, éledhetne a topic.
Más. Megráz az autóm. Kiszállás után az első hozzáéréskor rázzuk egymást. A jelenség persze nem újdonság. A furcsa csak az, hogy a WagonR-nél ez nincs így. Pedig ruhám ugyanaz. Biztosan más az üléshuzat anyaga. Hmmm...
Valóban csupa valós problémáról írsz, sajnos a csikorgás nálam is hallatszik néha, de úgy hallottam, hogy a 270-es tárcsafékeknél erősebb a csikorgás.
Az index-hiba is kiderült már, a mostani gyártásba már módosított alkatrész kerül. Úgy tudom, hogy ennek cseréje garanciális alapon kérhető (a német klubbon legalábbis már cseréltetik a tulajdonosok). Én amikor a próbaúton voltam, az nagyon furcsa kapcsoló volt, a kocsimba lévővel nincsenek ilyen gondok vagy már megszoktam. Nem szokott visszaváltani.
Szélvédőmosóval egyetértek, tényleg csiszatol.
Úgy tudom, az érzékelő a féytörés változását figyeli, hóban tényleg megbolondul :-)).
Azért szerintem be lehetne tagozódni Scenic Klubként a Renaultklub alá! Én el szoktam járni talira is, igaz mióta gyerkőc frissenszületett kevesebbre fogok.
Autóra visszatérve, az újakban is alap az elsőablakfűtés? Nagyon kellemesen lepődtem meg, hogy a miénkben van. Reggel 1 perc és akármilyen vastag jég is volt az elején nyoma sem lesz.
Könyvet meg majd valahonnan szerzek, vagy végre tényleg megtanulok franciául :o))
Szóval az autó pompás.
Azért beszéljünk a problémákról is:
- Nyikorog a fékem. Maga a szerkezet amúgy tökéletes. De ez a nyikorgás engem zavar. Mert mégis csak ciki, hogy az ember egy ilyen autóval nyikorogjon. Ezt nem vártam, utoljára a 120-as Skodám produkálta ezt.
- Az irányjelzőt - a tesztekben leírtaknak megfelelően - néha tényleg háromszor kell kitennem, mire egyszer a helyén marad. Az a furcsa, hogy a kar alaphelyzetbe való visszatérése teljesen kiszámíthatatlan, nem köthető a kormány jobbra vagy balra történő mozdításához. Mintegy önálló életet él. Néha.
- A szélvédőmosó folyadék lassan ér a szélvédőkre (főleg hátra). A hátsó ablaktörlő már kétszer elment oda-vissza a száraz szélvédőn, mire a víz odaér. Onnantól tökéletes.
Apropó szélvédő. Tudja valaki, hogy az automata esőérzékelő milyen elven működik? Engem elkápráztatott. Igaz, a havazás már megfogja, de esőben szenzációs.
No. Egyébként a gép tényleg jó, ma átléptem a kétezret.
Hát így van ezzel az emberfia. Kitalálja, hogy vesz egy autót X-ért, aztán Y lesz belőle, ahol Y >> X. Én is így voltam vele :-). És még utána is lehet mindenfélékre költeni...
Nekem 90-nél cseréltek szíjat, az anno Mitsubishi volt. Szerintem sem érdemes húznod tovább, mert ha szakad, akkor aztán tisztes rendet tesz a szelepek körül.
Mostani válaszodból esett le, hogy neked még a régebbi Scenic kézikönyv kellene. Hát sajnos azt elvitte előző Scenic-em boldog vásárlója. Én a mostani típus szkennelésén gondolkodom, ha megcsinálom, mérgemben elküldöm a RH-nak, mert ők ezt nem hajlandók megtenni, illetve kiadni PDF-ben. Szerintem már lassan minden műszaki berendezésről lehet elektronikus Guide-ot szerezni, kivéve a kocsikról. Ez elszomorító dolog és valahol borzasztó primitívség is. Ugyanez igaz arra is, hogy eddig még soha, egy szalonban sem tudtam kártyávak fizetni. A másik ötletem a Scenic-klub létrehozása lenne, dehát igen kicsiny társaság vagyunk még.
Egy kedves ismerősömék vettek Scenic II-őt, 1.4es benzinest. Volt szerencsém megnézni az autót, szóval minden elismerésem a tervezőknek (meg Nektek is, tulajdonosoknak...).
Beültem elöl-hátul, kényelmes, praktikusak a tárolóhelyek, habár a műszerfal nekem túl modern (azért elfogadnám), a start-gombos megoldás nagyon tetszik.
Hátul is kényelmes, tágas a lábtér, a beépített sötétítőre elismerően csettintettem.
Bár én is egyterűt hajtok, sajnos az csak felennyit tud (árban is). Szóval gratulálok!
Vezérműszíjat cseréltetett már valaki az autójában? Voltam szerelőnél, mondtam hogy nézzen át mindent, és hozzon helyre, és akkor javasolta, hogy 100000km-nél illendő vezérműszíjat cserélni, valószínű beleegyezem a dologba.
Topka! Hát neked ebben szinte igazad van. Így azért olcsóbban jöttem ki, de csak kb. 200.000 HUF-fal, ennyit még tényleg megérte volna rákölteni. A baj az, hogy nekem ez majd 5 milla is nagyon sok volt, már ez is túl ment minden eredeti elképzelésemen. De hát, ha az ember szerelmes...
Gratula új autódhoz. Biztos kérdezték már, de miért nem Dynamique lett inkább? Nem olcsóbb lett volna? Nem számoltam ki, Te ezt biztosan megtetted, azért döntöttél így.
Január 15-től egy Scenic II. elégedett tulajdonosa.
A gép: Authentique Plus 1,6 - meglökve 1-2 hacacáréval: kitörésgátló, digit klíma, szabadkezes kártya, sebességszabályozó, könyöktámaszos tárolórekesz, elektr. behajtható tükrök. Szín: korall piros.
Majd' 1500 km-nél tartok, a tapasztalatok jók.
Az időm viszont most kevés.
Bízom benne, hogy lassan feléled ez a topic, jómagam is gyakrabban fogok itt megfordulni.
Üdv.
Tőled kérdeztem igen, de már igencsak régen. Mikor megjött a kereskedésbe, elmentem megkuksizni és igen furcsán állt a tetőüveg. Aztán kiderült, hogy csak rossul volt zárva, pontosabban a fagyos hó miatt megakadt kicsit. Aztán melegebb helyre kerülvén rendbejött a dolog.
A másik dolog a gyári hifi, valóban nem egy nagy szám. Én is rengeteget kerestem, kutatttam az ideális? megoldás után. Aztán több heti! fötörészés után így döntöttem: Kicseréltem mind a 6 hangszórót, előre-hátra PIONEER TS-A sorozat 13-as darabjai kerültek, nagyobb nem is fér sajnos, legalább is komolyabb farigcsálás nélkül. Aztán még az átadás előtt kapott egy 6-os CD-tárat, ez kiváló darab, NEM ugrik.
Végül, hogy valami biztató hang is kijöjjön a zenéből, egy CLARION SRV (xxx?) aktív mélyláda került a csomagtartóba, mégpedig minimális megbontással, pontosabban mindenféle megbontás nélkül. Nem szeretem szétcincálni a gyári dolgokat. Ezt a ládácskát szépen rá lehet kötni az egyik hátsó szivargyújtóra, a vezérlést és a hangot pedig a rádióról le lehet kanyarítani. Így szerintem nagyon kellemes hangzást sikerült összehozni a gépezetbe.
Nem tudom hogy engem kérdezel-e, de az enyémben nincs tetőablak.
A gyári hangszórók, de főleg a cdrádió nagyon sürgősen ki lesz cserélve, nem tetszik a hangja se, ugrik a cédé, zörög a rádió, stb.
Szerintem 16-os hangszórók vannak benne, az előző Megane-ban is az volt, nem ?
Gratulálok új autódhoz. Igazándiból ez a fórum nem nagyon működik, ha egy élő fórumot szeretnél, javaslom neked a Meganeklub fórumot, ami a klub hivatalos fóruma. Rengeteg segítőkész barátra lelhetsz ott, akár tag leszel, akár csak tiszteletbeli pártoló. Én magam is az utóbbiak közé tartozom, de már érik bennem a gondolat, hogy tag legyek. Valszeg minden kérdésedre választ fogsz kapni.
1-2 napon belül én is egy scenic gazdája lehetek, igaz egy 1997s példányé. Amiért ezt választottam:
mert kényelmesen elférek benne elől-hátul a 200cm magasságommal, és a 120kg-al, árut nem akarok vele szállítani, és így a csomagtartója is elegendő, biztonságos, jól kilátok belőle, és nem pattog az úton mint sok más autó(azaz tetszik a "lágyabb" rugózás)
amit keresek hozzá én is, az egy jó szerelő, aki elvégezne rajta 1-2 dolgot tisztességesen
A másik (még) izgalmas probléma számomra, hogy hogy szólnak a gyári hangszórók. Neked hogy tetszik, van-e bennük élet? Komolyan gondolkodom, hogy ki fogom cserélni őket, csak még azt nem tudom, mennyire kell szétbombázni az ajtóborításokat, mert azt már megfigyeltem, hogy nem olyan egyszerűen lehet hozzájuk férni, mint a régebbi típusban. Te nézegetted már ezeket? Elölről ki lehet szedni őket?
Még azon is gondolkodom, hogy a 13cm-es helyett 16-ost rakok bele, de ehhez meg kéne már, hogy kapjam ezt a csodát.
Láttam a Forum-on, hogy neked Dyn+ 1.9, akkor legalább már ketten leszünk, lesz kivel megosztani a gondokat és kérdéseket. Majd jól megalapítjuk a Scenic-klub-ot.
Van neked tetőablakod? Én rendeltem és első pillantásra furcsán áll a kocsin az első üveg. Nem tudom, hogy normális-e, bár a szalonban azt mondták, hogy igen, így jó.
Privilége 1.9 dCi, sajnos az enyém már csak az új évben kerül átadásra. Van benne még tetőablak, tempomat és ülésfűtés, kerestük is vagy 10 percig, mire megtaláltuk a kapcsolóját. Meg CD-tár + itt figyelnek már a téligumik lemezfelnin.
Hi !
Nézd + az auto2.hu honlapot !! A legújabb számban van a Scenic 2-ről teszt -méretadatokkal is ! Ha a régit akarod venni, akkor a Tesztek között találsz Scenic-et- többet is.
Autóvásárlás előtt állok, és felmerült a Scenic is. Komoly gondom viszont, hogy a kocsiról sehol sem lehet méretadatokat találni. Tud valamelyikőtök segíteni? (Hossz,szélesség,magasság)
Esetleg addig beszélgethetnénk az előzőről. Én most vettem egy 2002-est és eddig tetszik. Jut eszembe, lemezfelnit keresek hozzá. 6x15 4x100x60 ET 43, ha valaki hall ilyet.
Mit gondolsz miért nem válaszolnak ? Mert nincs még tapasztalat !!! A múlt hónapban láttam 1-et Olaszországban azóta semmi. A R. szervizben azt mondták, hogy mivel mi nem vagyunk full elsők, ezért nálunk talán december környékén fogják árulni.A sokat forgalmazó országok pedig már +kapták !!! Addig csak nézegettem a képeket a renault.com hónlapon.
Tegnap ráérő időmben megnéztem a járművet. Hát mit is mondjak...a térkínálatától nem estem hasra. Többet vártam legalábbis azt, hogy hátul ne érjen a fejem (197 cm) a plafonhoz egy egyterűben. A kidolgozás helyenként igen gyatra, sorjás, viszont környezet egészen elviselhető odabent mivel a jellegzetes penetráns rönószagot nem lehetett érezni. Az első ülései érthetetlen módon keskenyek, hátul ez magától értetődik. Bár nem tudom milyen verzió volt, de számos praktikus részletet belecsempésztek. Egyet csak példaként: a hátsó ajtókból kihúzható és az ajtó felső keretéhez rögzíthető napellenző háló.
Az alapára nem volt túl kellemes, igaz a légkondin kívül szinte minden benne volt: 1.5 literes dízellel 5300e Ft-nak megfelelő euro.
Kérdés: vajon mennyire viszi sikerre a Renault ezt a típust amely gyakorlatilag akkora mint a Meriva (leszámítva, hogy a Merivában nem éri a fejem a plafont hátul) és persze jóval drágább.
Szerintem nemigen ismétli meg elődje sikerét, a kissé elbaltázott térkínálat és a konkurensek miatt.