Mondjuk egy igen igen belépőszintű használt uniden bearcat scanner (UBC XLT-1) kimondom: a voxline-nél 20.000,- a telefonos érdeklődés szerint - mert azt kell ugye...
Ugyanez a Thiecom-on 55 eur, azaz 13500 pénz. És új.
MIRE? MADÁR VAGYOK ÉN? NEM!
Üdvözlet Voxline, nem nagyon érdekel ha nem tetszik amit mondok...
Oké, oké, elboldogulunk az angol útmutatóval is...
DE.
Jelenleg a Thiecom-on az ominózus FT-60R (E), 198 eur, ami 250-nel számolva 49500, cakkpakk, plusz egy kis posta. Aksival.
Aksi nélkül 169 eur, aminek nagyon értelme nincs, hacsak nincs otthon egy-kettő. Úgyis venni kell hozzá.
Az ANICO-nál most bruttó 56.161,-
Namost PONT ennél a terméknél nagyon NEM ÉRI MEG rizikózni, mert az a plusz "öt rugó" nekem spec megéri, hogy egy évig - de szerintem utána is - van hova vinni a cuccot, ha nyűg van. De ha nincs, akkor is nyugodt vagyok.
Ráadásul- remélem HG4I-t nem sértem meg - de egy nyíregyházi barátom - mert én is az vagyok - most vett egy ilyen ketyerét, és tök barátian, 2e pénzért "ki is nyitották" neki, úgy hogy él továbbra is a garancia.
Ilyenkor én nem azt nézem, hogy plusz két rugó egy mods.dk-n megtalálható "távolítsunk el egy ellenállást" játék, hanem azt, hogy UTÁNA IS VAN GARANCIA, mert ők csinálták.
Szerintem ez ma, Magyarországon tök király hozzáállás.
Tudják, a baromgyerek, mint én, hazaviszi, rögtön üti be, hogy "gugli FT60 mod", de hogy el ne csessze, inkább megcsinálják neki. Csak ne tévedjen tilosba, ne nyitogasson olyan átjátszót amit nagggyon nem kéne ;-))
Egyébként köszönöm az Anico-nak az árlistát, ezidáig egy VR120 D scannerre pályáztam, de úgy látom az FT60 egy tuti scanner, plusz egy kézirádió egyben, tehát TÖK fölösleges scannert vennem, pláne hogy amatőrvizsgára készülök.
Csak egy kis kedvezményt kérnék ;-))), és hogy pár percre kipróbálhassam.
Ja, HG4I-től kérdezem: az árlistátokban, az Export Net Price, a 169 eur, azt hogy értsem? Ha külföldi vásárolja meg?
Mert ha igen, akkor már HOLNAP ott vagyok egy külföldivel, és 169 euróval. Gondolom, ha a publikus árlistában szerepel, akkor publikusan elérhető.
Egyszóval: FT60-at most CSAKIS belföldön vennék. És BOCSESZ, de a VX-2E most csak nettó 45 pénz+TUFA! Dettó, RX 0,5-999 Mhz. Kinek kell még scanner? Hmmm....
A VR120D Scanner a Thiecom-on 139 eur, 34750 ft, hát az anico-nál is ennyi, csak plusz tufa... A net price itt csak 129 eur!!! abszolút csúcs szerintem. Az a francos ÁFA ne lenne...
Tulajdonképpen ha megnézzük, az Anico árai nagyjából Thiecom-hoz hasonlóak- ha nem nézzük az áfá-t. De at FT60-nál nincs igazából difi.
Az FT-60E az árlista szerint tényleg 239.- Euro. Anno én a Bandercom-tól vettem egy VR-500 scanner-t, és ez olcsóbb is volt a szállítási költséggel és a 22%-os finn Áfá-val (...) én azt mondom, hasonlítsuk össze az azonos dolgokat. Egy webáruház más költségekkel dolgozik, mint egy "rendes" bolt. Az e-bay pedig teljesen más tészta, ott ugyanis használt cuccokat lehet venni. Attól függ mit akar az emberfia, első készülék vagy nagy értékű cucc, mennyit hajlandó kockáztatni a Posta miatt...
Szerintem körül kell nézni itthon és külföldön, azután dönteni...
Anico: FT897D 309 027Ft {febr.} THIECOM: FT897D 798,00 Point: FT897D 960,00 Difona: -vallasztek nulla Wimo: 824.01 A fenti euro-s arakra meg rajon a szallitasi dij is! - ha a forintos arbol levonod az afakulombozetet, mar kozelitenek az arak.., teny meg igy is magasabb 100 valamennyi euroval.. de ezt mindenki dontse el sajat maga, hogy melyik iranyba megy. :)
- legyen egy kezi is: :) Anico: FT60E 56161Ft {febr.} THIECOM: FT60E 160,00 Point: FT-60E 260 Wimo: FT-60E 225.58
249 -eeuros arral szamolva az Anico-nal 225.54-bol megvan - nos..
Természetesen mindent biztosított csomagként kérek én is mindig.
Tamibt - Az áfa különbségre hivatkozni gyenge érv, azért ez önmagában nem okolható azért hogy itt miért ennyivel drágább némely termék. Mire ideér a termék több kézen megy át, és ugye senki sem haszon nélkül gondolja a továbbadást, vagy éppen nagyobb haszonnal akar dolgozni mint a külföldi cégek, mert a működési költségei is magasabbak akármi miatt. Nem gond, el kell ismerni hogy itt drágább, a választás így is a vevőké. Csak az a gusztustalan hogy rémhír terjesztésével próbálják főleg a használt cuccokat elsózni gyakran irreális áron.
Én már több esetben rendeltem külföldről,az ebay-on rendszeresen vásárolok, most is licitálok egy termékre, 40 perc van hátra.
Egyre figyeljetek,nem szeretnék senkit meggyanusítani a magyar postánál, de ha nem biztosított küldeményként adják fel azt a fajta csomagot, mely tulajdonképpen nem is csomag, csak egy vastag boríték,az általában, ha kézzel kitapintva nem papírokat tartalmaz, általában nálunk elveszik.
Reklamáltam a harmadiknál már,rre ezt a választ kaptam a postától:
A Magyar Posta Rt. Budapesti Ügyfélszolgálati csoportjának továbbított levelére az alábbiakat hozom szíves tudomására.
A Magyarországra érkező illetve továbbítandó valamennyi postacsomag és levélpostai küldeményt a Magyar Posta Rt. Nemzetközi Posta Kicserélő Üzeme kezeli (Telefon: 477-6534, 477-6535).
Az un. „könyvelt” – azonosító számmal rendelkező – küldeményeket az Üzem nyilvántartásba veszi, így azok beérkezése, továbbítása okiratilag kimutatható.
Amennyiben a keresett küldemény adatairól – címadatok, küldemény azonosító száma – tájékoztat, lehetőségem van a küldemény Magyarországra történő beérkezését megvizsgáltatni.
Abban az esetben, ha a küldemények un. „közönséges” küldeményként kerültek feladásra, azok átvételét a Posta nem ismeri el, mivel azonosító adattal nem rendelkeznek a posták nyilvántartásba vétel nélkül kezelik.
A feladott küldemények sorsát, a szállítási útvonalon történő postai kezelésüket, illetve azt, hogy beérkeztek-e az országba, (illetve mikor) vagy sem megállapítani nem lehet.
Tájékoztatom, hogy - nemzetközi viszonylatban is - a küldemény feladójának, címzettjének és azok meghatalmazottjainak a feladást igazoló eredeti feladóvevénnyel, annak hiteles másolatával, illetve a szolgáltató által kiállított másodpéldány bemutatásával lehetősége van a küldemény sorsáról tudakozódni.
A szolgáltatás nemzetközi viszonylatban díjtalan.
A tudakozódás eredményéről a Posta az ügyfelet írásban tájékoztatja.
Amennyiben a tudakozódási eljárás során a Posta a küldemény sorsát nem tudja kimutatni azt elveszettnek kell tekinteni. Ilyen esetben a posta kárfelelősége fennáll.
Javaslom fentiekről a feladót - a mielőbbi intézkedés végett - tájékoztatni szíveskedjen.
Összegezve: Biztosított levélben kell kérni mindent, aztán lehet vásárolni, elsősorban németet ajánlok, a franciákkal vigyázni kell.
Néha még az itthoni ár feléért postaköltséggel is kijön.
Igen, igen erről már volt itt szó. De most is még sajnos aktuális, hogy a magyar árak nem képesek "hozzácsökkeni" pl. a német árakhoz. Még ennyi idő után is a magyar árak fel sem vehetik a versenyt a külföldi árakkal. Legalább erre (is) jó a EU. Pedig gondolom a külföldi kereskedők is "megélnek valahogy" az olcsóbb árakból, talán nem is rosszul. Ráadásul most gyenge a forint, most érdemes csak igazán rendelni :)
Köszi a tippet, mindjárt átértékeltem a "belföldi" scanner beszerzésemet. A thiecom-on való barangoláskor rájöttem, hogy sokszor igen komoly difi van az ungarische, és az eurós árak között.
Az jött ki, hogy ugyanazért a pénzért egy nagyságrenddel jobb készüléket vehetek.
És ezek az oldalak amúgy kívállóak a "csillagászok" ellenőrzésére is.
Összenézve néhány hirdetési témát a külföldi lapokkal szemben, hát olykor olykor heveny röhögés fogott el.
Én egyébként eddig minden esetben előre fizettem átutalással, vagy ahol lehetett ott bankkártyával de szintén előre, és mindig korrektek voltak. Egyszer volt hogy egy félreértés miatt nem küldték el az árut, de az első érdeklődő levelemre azonnal visszautalták a pénzt. Én amúgy inkább használt dolgokat veszek onnan, azokra meg nincs garancia, így erre sincs gondom. De nem hiszem hogy adott esetben ne lehetne "távirányítással" lerendezni egy garanciális problémát.
A Difonatól is lehet rendelni utánvéttel, ők rendkivül gyorsak, a futárcég (UPS), vagy a Magyar Posta az már lassabb (főleg ez utóbbi). Érdemes azt csinálni, hogy többen összeállnak és valaki kimegy és behozza a készülékeket. Ha van német ismerős,aki jár ide Mo-ra akkor az is meg tudja rendelni és behozni.
Sokszor szoktak a hazai kereskedők arra hivatkozni, hogy ha kintről hozod a cuccot,akkor a garanciás hiba esetén rohangálhatsz ki, ami plusz pénz. Ez igaz, csak valószinübb az, hogy nem lesz semmi baja a készüléknek egy évig, sőt tovább, utána már itthon sincs rá garancia. Persze nem lehet az ellenkezőjét sem kizárni. El kell dönteni, megéri-e olcsóbban kintről hozni a készüléket, vállalva a rizikót.
Hát igen, hivatkozni azt lehet.... A lényeg az hogy többen is rendeltünk német cégtől, ráadásul utánvétellel, tehát nem is kellett utólag fizetni, csak itt a Postán. Egyébként hiánytalanul megvolt benne minden amit kértünk :)
Hihi majd jól megkapod hogy ajánlgatsz itt külföldi cégeket. :-)
Érdekes hogy mostanában egyre több "amatőr" úgy próbálja jó drágán elsózni a készülékeit hogy arra hivatkoznak hogy persze lehet hogy külföldön olcsóbb, de nem küldik el, és hivatkoznak arra az egy emberkére akit átvertek múltkor ( vagy eltűnt a postán a cucc vagy... ) és mindenfelé elsírta ezt. Érdekes, én már eléggé sok dolgot vettem az ebay.de -n magánszemélyektől, de rendeltem német áruháztól is, és mindig minden hiánytalanul megérkezett. Persze elhiszem hogy van kivétel, de mostanában nagy divat lett erre hivatkozni.
www.thiecom.de, www.difona.de, www.wimo.com, Az első a legolcsóbb, a második korrekt, a harmadik már drágább :) A thiecomtól utánvétellel is lehet rendelni (én is igy vettem ).
Olyan üzletek címét, elérhetőségét keresem, ahol kifejezetten amatőr-rádiókészülékeket lehet vásárolni. pl.: FT817, 847, 857, 897.... Hazai -és külföldi címeket ill. honlapok címeit kérném, hogy írjátok meg. E-mail: version1@freemail.hu
Egy kis segítséget szeretnék kérni! A tűzoltóságunkon van négány Motorola p210-es kézirádió. Ezeknek az akkumátorai (10v ,Ni-Cd) már eléggé rosszak és sajnos lemerülésjelzés sincs rajta.
Hogy lehetne felújitani az akkut? (végüls elég lenne kicserélni a cellákat)
Hogy lehetne valami lemerülésjelzőt csinálni hozzá? (pl.: az akkun legyen egy led,ami,ha egy bizonyos feszültség alá esik,akkor nem világít)