Köszi, hogy ilyen részletesen beszámoltál (beszámoltatok) a magozódaráló készítésének folyamatáról. Egy ideje tervezek egyet készíteni, nagyban megkönnyítetted (megkönnyítettétek) a dolgomat.
Köszi fiúk! Minden nap elolvasom a hsz-eket, ezt is olvastam, csak én a főerjedésre asszociáltam. Pedig hagytam jó 3-4 ujjnyi szabad helyet a habnak, de kevésnek bizonyult. A jó pap is holtig tanul még is b.... Eddig még nem volt ilyen problémám, cseresznyéből és meggyből még nem főztem. Ha kisebb tűzzel fűtöm akkor kevésbé habzik? Mert amikor vissza raktam félgázzal már nem volt semmi baj.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Én sem tettem bele habzásgátlót,de azt gondoltam ,mivel 30 liternyi cefre volt csak az 50 lityisbe nem lesz gond.Végül szépen lejött az alszesz de a kupola tele volt habbal a páracsőbe viszont nem jött ki .-)
De biztos,hogy legközelebb teszek bele habzás gátlót.
Sziasztok! Újabb tudással lettem gazdagabb: sajnos nem írtátok le hogy " Kopaszok vigyázzatok mert a meggy cseresznye cefre nagyon habzik"! Tegnap lefőztem. Kb 3 hetes volt kissé még szusszant de attól féltem hogy megecetesedik inkább lefőztem. Felraktam főni és a páracsőnél 56+ fokos volt, na még van annyi időm hogy az edényeket elmossam. Sajnos tévedtem mire vissza mentem ( néhány perc) ,az edény tele volt piros lőrével.
Mint a kávéfőzőből úgy jött ki belőle. Gyorsan elzártam a gázt, levettem, elmostam a kupolát és visszaraktam főni.
Amikor megcseppent visszább vettem a fűtést és szépen lejött. Egy kicsit leragadt az alja de szerencsére nem érzik rajta. Le is tisztáztam 1,2 liter elég kellemes íze van de még nem is pihent. Sajnos a sok eső miatt nem érik a többi inkább csak rohad. Üdv ksanyi.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Délelőtt főzd ki. Máskor legalább egy szemetes zsákot gumizz rá. Már nincs szén-dioxid termelés azért penészes, levegőt kapott. Az a habzás csak a megrekedt co2 a lehűlés miatt. Ilyen csapadékos időkben 60 kg meggyhez 6 kg cukrot tegyél,1 kocka budafokival + 1 deci kénsav. A sorrend: sav, élesztő, cukorszirup. Azt a penészes törköly kalapot el kellett volna távolítani. Mert sok elő és utópárlatod lesz.
Ha a fúrószáras turmixolódat használat után nem mostad el alaposan !!! akkor az azon levő maradék képes megecetesedni és másnap már az ecetgombákat bele is vitted a cefrébe. Ettől lett pimpós.