Keresés

Részletes keresés

Dotis Creative Commons License 1999.07.13 0 0 49
Na, előkerítettem a cuccost. Nem is 25 kazetta, hanem 27, tavaly novemberi állás szerint. Van 10 emilcím két évvel ezelőttről, remélhetőleg némelyik még él. És 125 megányi mp3-as ízelítőt töltögettem le anno - de most hazudtam, mer' ugye ez illegál.
Magánban örömest.
Ne feledjük: only for diehard fans. Akinek a YesYears is újdonság, annak nem biztos, hogy sokat adhat a Yesoteric.
És vigyázat: esetleges kilóbélyeg-effektus léphet fel! Úgyhogy csak óvatosan.
Előzmény: kaviat (47)
kaviat Creative Commons License 1999.07.11 0 0 48
a Keys To Ascension 2 -ről a Close To The Edge jáccot éppen, de kicenzúrázták mert indúlni kell - szokásos vasárnapi programok...

.kav]4t

kaviat Creative Commons License 1999.07.08 0 0 47
Dotis ez amit itt leírtál, kimeriti a kinzás deffinicióját :)) ABWH II huhhh ... Leave it a capella huhhh.. ha ezeket valahonnan cd-n vagy min mp3-ban le lehetne húzni, az akkora fegyvertény lenne, hogy mond6nánk a 99 legnagyobb dobásának is...

.kav]4t

Előzmény: Dotis (46)
Dotis Creative Commons License 1999.07.08 0 0 46
Létezik egy 25 kazettányi válogatás, csupa-csupa Yes és Yes-related rarities. Demók, koncertfelvételek, B-oldalak, eldugott nótaváltozatok stb. Egy japán srác csinálta, ha jól emlékszem a nevére, Steve Notoya. Néhány éve elkezdte kirakni a webre mp3-ban, töltögettem is lefele szorgosan, aztán pár hónapra gyakorlatilag off-line lettem, és mire újra körülnézhettem a weben, eltűnt a cuccos. Gondolom, a management vagy a jogvédő befigyelt.
Voltak olyan felvételek, hogy alig lehetett kivenni, mit játszanak, de voltak kifejezetten jó minőségűek is, például a Leave It a capella változata (az óriási!), vagy az ABWH II (nem a Union!) demói. Vagy volt ott Open Your Eyes is, egy jó pár évvel ezelőtti Squire-koncertfelvételről. Vagy a Vultures a Brother Of Mine maxiról, ami szintén óriási - általános vélemény, hogy inkább azt kellett volna felrakni az ABWH-ra, mint a Teakbois-t vagy az Order Of The Universe-t.
Igaz, a webről lekerült a cuccos, de szerintem a kontaktok még működnek, szóval ha az ember küld kazettát, akkor ingyé átveszik. Only for diehard fans. Valahol megvan még a lista meg az emilcímek, ha kell, előkerítem.
Vagy itt van ez a Boots From The Edge oldal Japánból. Passwordös. Vajon mi lehet ott?
Különben elképesztő, mennyi színvonalas Yes-anyag van a weben, persze még mindig a YesWorld, illetve az NFTE a legjobb, és egyben a legjobb ugródeszka. De ez nekem már olyan, mint a bélyeggyűjtő kisgyereknek a kiló bélyeg - biztos ismeritek a klasszikus svéd gyerekverset.
baltimorileny Creative Commons License 1999.07.05 0 0 45
Ha mar annyira Yes-eztek itt, valaki irhatna egy kis osszefoglalot az egyuttes "Going for the One" utani lemezeirol. Melyek a jobbak, milyenek a 70-es evekbeli lemezeikhez kepest? Van erre itt vallalkozo?
kaviat Creative Commons License 1999.07.03 0 0 44
tudom hogy bohóckodás, de most hogy sikerült digikábellel összekötnöm a live!-omat a built in cd playeremmel, mindent sokkal szebbnek hallok :))) most éppen a Cinema szól. vajaskuglóf mellé ideális zene - ugye jól eléxem hogy valami banda akart így hívódni, de végül is a YES mellet maradtak ? más: nem tudom +van e valakinek a yesyears box, a maga kis 4 cdnyi gyöngyszemeivel ? az én példányomat elvitte a cica... hihetetlen finom kis Going sessionrészletekkel, a Run with the fox nótáva +a másikkal minek nem jut eszembe a címe, és egy halom koncerttel meg demóval... más2: nem tudom volt e valakinek szerencséje a Leave it maxihoz ? annyit tudok csak, hogy mindeféle verziók vannak rajta : a capella, ilyen olyan kis cuccok...

.kav]4t

FDRJNS Creative Commons License 1999.07.02 0 0 43
feküdtem az orfiban vakbéllel 12 éve, jött a csinos fiatal nővérke, és kérdezte, mit fülhallgatok. Belahallgatott, a Siberian Khatru(valami ilyesmi ugye van?) ment. Hmm, ez valami heavy metal? Hát, nem egészen. de tetszett neki, vagy két percig figyelmesen hallgatta. Aztán sajnos elment, majd leváltották, pedig :(

Close to the Egde jól összerakott album, a többi korabeli nekem kicsit dagályos,barokk,manier vagy mifene. Jobban vonz a vonós-fúvós, mint a billencs. But naturally, yes!

Fidusz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 42
De igen. Ha érdekel, magánlevélben megbeszélhetjük. (Ha ma nem, akkor hétfőn...)
Előzmény: bbalazs (28)
kaviat Creative Commons License 1999.07.01 0 0 41
ugyanmár Jenoe :)) én meg a visszaváltott jegyek árából vettem meg az ABWH-t :))

.kav]4t

Előzmény: Jenoe (40)
Jenoe Creative Commons License 1999.07.01 0 0 40
Bevallok valami vérlázítót.

Én akkoriban szégyenletesen önző módon örültem a hírnek, hogy elmarad a Yes Union koncertje, ugyanis a szüleim egyszerűen nem engedtek el rá. Még ma sem értem mi táplálhat egy ilyen érzést. Dögöljön meg a szomszéd tehene is?

De most legalább meggyóntam... :-)

Törölt nick Creative Commons License 1999.07.01 0 0 39
Bocs, elgépeltem.
http://www.papabear.com
Most már jó.
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.01 0 0 38
A Drama-n énekelt! Az az egyetlen Yes-album, amin nem szerepel Anderson. De Squire ott van, mint az egyetlen tag, aki valamennyin megjelenik. A Union az, ahol "csak" négy dalban basszusozik ő, a többin a nem kevésbé nagy zenész, Tony Levin. Utóbbiról tudni kell, hogy 81 óta a Crimson basszistája, meg stick-en is játszik, de érdemes megnézni a hómpédzsét (bocs, elfelejtettem, hogy kell html kódban írni, hogy link legyen, de a lényeg az, hogy itt van: http://www.paapbear.com), mert iszony az a lista, hogy kikkel zenélt még együtt.
Előzmény: bbalazs (36)
kaviat Creative Commons License 1999.07.01 0 0 37
persze hogy nem jáccik, de ő volt a producer... az mp3 az gázos /most nincs annyi helyem hog legrabboljam a cuccost/ de lehet hogy a 7végén valamit ki tudok találni emit kuggyé a minotaur@minisat.tvnet.hu -ra... ABWH abszolúte rulla !!!:)))

.kav]4t

Előzmény: bbalazs (36)
bbalazs Creative Commons License 1999.07.01 0 0 36
Ha atnyomod mp3-ba, es elkuldod, akkor en is meghallgatom ujra, hatha tetszeni fog! ;-))

Egyebkent ezen a lemezen TREVOR HORN nem jatszik, talan Trevor Rabin-ta gondolsz, nem? Trevor Horn a Drama-n basszusozott...

Talan pont ez a bajom, hianyzik Howe, meg a Wakeman fiu..., nem veletlenul az ABWH tetszik az ujabbak kozul...

Előzmény: kaviat (35)
kaviat Creative Commons License 1999.06.30 0 0 35
na itt pörög már a CDesz a jó kis számos album... /mi éveken át így neveztük a germánnal :)) / most zajlik éppen a Leave it :)) másrészt van ezen a lemezen egy egészen YES-es nóta is, a Hearts... szóval müxik ez rendesen...

.kav]4t

dzsokijuing Creative Commons License 1999.06.30 0 0 34
A Union turne budapesti koncertjen - az MTK stadionban - en is ott voltam. Nagyszeru vot!!!
Előzmény: bbalazs (28)
kaviat Creative Commons License 1999.06.30 0 0 33
hmm ez a 90125 nálam is sokáig black bárány volt... pedig hogy örültem amikor +jelent... de aztán hiányoltam belőle pont a régi nagylélegzetet... telt múlt az idő, késöbb nagyon bejött... nagyon feelinges valóban a Leave it, es tulajdonléppen az egész lemez.. van valami furcsa nem is tudom milyen hangulata... igazából nem nagyon tudom deffiniálni mitől más ez a lemez, talán a sok populáris eszköztől amit mégis máshogy használnak, vagy lehet hogy Trevor Horn keze csinálja... de amint tudok, megyek és +veszem megint /most csak kazin van meg valahol a kupac alján../

.kav]4t

bbalazs Creative Commons License 1999.06.30 0 0 32
Jo nem fikazom, nem is ismerem annyira, mert nem tetszett, es letoroltem.

De mi ert nem arrol irsz, hogy neked mi emlekezetes?

Előzmény: Törölt nick (29)
duck Creative Commons License 1999.06.30 0 0 31
Azon van az "owner of a lonely heart" is, ugye? Jó régen hallgattam már...
Előzmény: Törölt nick (29)
duck Creative Commons License 1999.06.30 0 0 30
Igen, a Yessongs-ra gondoltam. Azon van az America-feldolgozás a Simon és Garfunkeltől, ha nem csal az emlékezetem.
Előzmény: bbalazs (28)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.30 0 0 29
Nem kellene fikázni a 90125-öt! Irtózatosan jó az. És ha "ugyanolyan" lett volna, mint a régi nagy albumok, akkor az lenne a baj, hogy unalmasak. Rengeteg, amúgy egészen jó banda a s*ggét verné a földhöz örömében, ha össze tudnának hozni egy olyan albumot, olyan számokkal, mint pl. az It Can Happen, vagy a Leave It, avagy az Our Song. Igazam van? :)
Előzmény: bbalazs (28)
bbalazs Creative Commons License 1999.06.30 0 0 28
Index Tasztal rulez! Volt az Oldfield topic, meg Pink Floyd, aztan meg jottok itt a Yes-szel, csupa regi emlek :-)

Es a Union turne budapesti koncertjere emlekeztek? En sem, mert elmaradt! Emlekeztek? Hat az volt aztan az igazi atveres, ahhoz kepes azer az Oldfield is masfel oraval tobbet jatszott!

Kedvencek idorendben:

Fragile: Heart of the sunrise
Yessongs: Long Distance Runaround/Fish
Az a Squire/Howe osszjatek felejthetetlen!! Es nem studio, meg osszevagas, hanem azok ott ketten eloben igy egymasra tudtak hangolodni!!
Tales From Topographic Oceans: szorostul-borostul
Going For The One: Awaken: gyonyoru kompozicio
Aztan egy kis bicsaklas ott a 90125 korul...
Anderson, Bruford, Wakeman, Howe: megint egy remekles,
kulonosen: Birthright, Quartet
An Evening Of Yes Music Plus: Time And A Word/Owner Of A Lonely Heart/Teakbois
Szuper eloadas, ahogy valt az egesz zenekar a dallamok kozott...
Union: Angkor Vat, Take the Water To the Montain

De az ujakat nem ismerem...
Nincs meg valakinek mp3-ban valami? Akar uj, akar regi?

Tovabba varom a Vangelis, ELP es King Crimson topicokat :-)

duck Creative Commons License 1999.06.30 0 0 27
Andersen csinált egy-két lemezt Vangelissel is. A Yes-nek meg volt a Yesterdays c. lemeze, ha jól emlékszem. NEm volt gyenge.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.30 0 0 26
Halihuhu!
De örülök ennek a topiknak! Nem hinném, hogy én lennék a legfőbb Yes-rajongó, olyannyira nem, hogy a lemezeiknek a fele sincs meg nekem. Na nem azért, mintha nem szeretném őket, csak más zenéket is szeretek, és hálistennek elég termékenyek azok is (ELP, Jethro, King Crimson).
Tavalyi koncert ott volt a topon! Bárki bármit is mond, 2 óra 40 perc királyság volt.
Íme még egy ember, aki nagyra értékeli a Talk-ot.
Miskolci lévén sokszor jönnek nekem, hogy húha, Edda, meg pataki, meg mittudomén. Na, ha nálam van épp, akkor felteszem nekik az Our Song-ot (90125), és megmutatom, honnan lopkodott a mi "őszinte, kőkemény kifutkosós, zacis rockerünk". Az elején kb. fél perc. Egyébként az Our Song az egyik abszolut kedvencem a Yes-től.
kaviat Creative Commons License 1999.06.30 0 0 25
ez a Return To The Centre of The Earth egy nagyon nagy király a Wakeman papitól :))) hosszú évek óta nem csusszant ki a kezei közül ekkora harapás a realitáson... nekem nem nagyon jött be se a zongorázgatós newage korszak, se a midi retrós cucc.. a jó kis 7x-es évek nagy munkái ugranak be erre az új lemezre. jó kis vokál dolgok, nyiszáljnak nagyokat vonókkal, Rabin bácsi tényleg jót énekelget, még ott valami gitározgatás is van, bár elég kevés. viszont a nagy +lepetés, Bonnie Tyler néni :)) nagyon ott van a csaj..

.kav]4t

Timberwolf Creative Commons License 1999.06.29 0 0 24
jopar eve hallgattam 1-2 szamot Bill Bruford bandajatol
(Dig ?) (a csapat neve nem ugrik be....)
Nagyon ott volt, de azert mar nem a regi Yes-es hangzas...

Az egyik olyan egyuttes, ahol a tagok szololemezei is nagyon sikeresek voltak. Lasd Wakeman elvtars maszek ereszteseit.

Anno 197X-ben volt a Genesis koncertje, a 'Seconds Out'. Asszem ott, akkor mutatta meg Phil Collins (trapezgatyaban es vallig ero hajjal), hogy
nem csak Jon Anderson tud enekelni a.....nagyon meggyozo volt......

Dotis Creative Commons License 1999.06.29 0 0 23
De jó! Saccom szerint kb. húsz ember van ezen a golyóbison, aki tudja,
mekkora csoda a Talk. Ebből hét Magyarországon. Akkor most plusz kettő. És
ez jó.
Hozzá kell tennem, inkább vagyok YesWhole, mint Generator (ismeritek ezeket
a hülye kategóriákat?), de azért a Talk, a Talk, a Talk! Máig emlékszem
arra az estére, mikor remegő kézzel először beraktam a CD-játszóba, aztán
ott repkedtem egy órát a fejhallgató alatt. (Meg azóta számtalanszor.)

Galla (egyik a magyarországi kilencből) egy interjúban:
- És kik a kedvenceid?
- Például a Yes együttes. Meg is mutatok egy CD-t. Ezt már régebben
megvettem. Ez a Talk című CD-jük. Ennek az az érdekessége, hogy egyszer
bementem egy CD-boltba, ahol ez kapható volt. És olyan jó lett volna
megvenni. De már akkor megvolt. Csak úgy éreztem, hogy ezt lehet-e vajon
még jobban megvenni. De hát nem lehet annál jobban megvenni, mint ahogy az
ember egyszer megveszi.

Mélyen egyetértek vele.
És ha már itt ennyire elmentem Rabin-irányba: ismeritek a 89-es Can't Look
Away-t? Meg az új Wakeman-lemezen (Return to the Centre of the Earth) is
van egy közös daluk, a Never Is A Long Long Time, még csak a weben
hallottam belőle egy kis részletet, de az óriási.

Előzmény: kaviat (16)
Halászkirály Creative Commons License 1999.06.29 0 0 22
Az ország legfőbb Yes-rajongóját érthetetlen okok miatt nem látom itt! Bagojj, hol vagy!??
Dotis Creative Commons License 1999.06.29 0 0 21
De jó! Saccom szerint kb. húsz ember van ezen a golyóbison, aki tudja, mekkora csoda a Talk. Ebből hét Magyarországon. Akkor most plusz kettő. És ez jó.
Hozzá kell tennem, inkább vagyok YesWhole, mint Generator (ismeritek ezeket a hülye kategóriákat?), de azért a Talk, a Talk, a Talk! Máig emlékszem arra az estére, mikor remegő kézzel először beraktam a CD-játszóba, aztán ott repkedtem egy órát a fejhallgató alatt. (Meg azóta számtalanszor.)

Galla (egyik a magyarországi kilencből) egy interjúban:
- És kik a kedvenceid?
- Például a Yes együttes. Meg is mutatok egy CD-t. Ezt már régebben megvettem. Ez a Talk című CD-jük. Ennek az az érdekessége, hogy egyszer bementem egy CD-boltba, ahol ez kapható volt. És olyan jó lett volna megvenni. De már akkor megvolt. Csak úgy éreztem, hogy ezt lehet-e vajon még jobban megvenni. De hát nem lehet annál jobban megvenni, mint ahogy az ember egyszer megveszi.

Mélyen egyetértek vele.
És ha már itt ennyire elmentem Rabin-irányba: ismeritek a 89-es Can't Look Away-t? Meg az új Wakeman-lemezen (Return to the Centre of the Earth) is van egy közös daluk, a Never Is A Long Long Time, még csak a weben hallottam belőle egy kis részletet, de az óriási.

Előzmény: kaviat (16)
Jenoe Creative Commons License 1999.06.28 0 0 20
Ez ugyan akár a gamezba is mehetne:

Recently, YES has partnered with Sierra Studios and Relic Entertainment for their fall release of PC real-time strategy game Homeworld. Inspired by the under-lying story from the game Homeworld, the band penned a song of the same name, that will be featured on The Ladder. Sierra Studios will include the song on the soundtrack of their game, due for release this summer.

forrás: YesWorld News

Izgalmas...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!