Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.17 0 0 126298

Én is cefréztem újfehértói meggyet, meglehetősen kemény szemű. Persze, azért a keverővel lehet pépesíteni, csak több kitartás kell hozzá, mint a többihez.

Előzmény: snapszmester (126296)
kivimánia Creative Commons License 2016.07.17 0 0 126297

Kedves fórum társak! Valaki meg tudná mondani a DES -100-on milyen motor van?Azt tudom,hogy ablaktörlő,de melyik típusú autóé.

snapszmester Creative Commons License 2016.07.17 0 0 126296

Meggy a legkönnyebben cefrezheto gyumi. Neked ez nem sikerült. A habarcskeverovel taposas nélkül is megy, de csak vodorben.

Előzmény: szollli (126293)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.17 0 0 126295

Nem említetted a habzásgátlót. Szerintem így nagyon tele van a hordó, félő, hogy kifut.

Előzmény: szollli (126294)
szollli Creative Commons License 2016.07.17 0 1 126294

 Bocsánat, a  képeket lehagytam.

szollli Creative Commons License 2016.07.17 0 0 126293

Sziasztok,

Sikerült ismerőstől újfehértói fürtös meggyet szereznem, képen is látszik, válogatás, mosás, zúzás ( taposás, festékkeverő), lallzymye HC, élesztőtáp, Danstil A, Opti-White, tegnap este lett kész, ma már forrásban van. (240L cefre)

sogi01 Creative Commons License 2016.07.17 0 1 126292

                                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (126257)
rézműves1 Creative Commons License 2016.07.17 0 3 126291

Újfent szívtam egy kis műhelyszagot...DDD...

 

......a 100-literes, "emeletes" Hal-főzőbe kértek egy kavaró beépítést...

 

......a fölső "50-es"-be került és így avval együtt le lehet venni...

 

......a motortartó rézlemez platform, az ezüsttel felforrasztott merevítővel...

 

 

snapszmester Creative Commons License 2016.07.17 0 1 126290

Hinni kell a szemeteknek.  Minden cefre így viselkedik. 

Előzmény: Figyelget (126287)
mili70 Creative Commons License 2016.07.16 0 1 126289

Én is jól belekeveredtem ebbe a BRIX dologba. Most ezt találtam:  http://www.academia.edu/6858143/TECHNIKA

A leendő alkohol meghatározására a sok számolgatás után arra jutottam, hogy snapszmester 116081 hozzászólásában közzétett szorzószámok  korrektek. Nagyjából kiderül, - optimális erjedés esetén -  hogy mennyi pálinkád lesz. Viszont az erjedés végét/főzés kezdetét pontosan be tudod lőni.

Előzmény: Figyelget (126287)
Jolida Creative Commons License 2016.07.16 0 0 126288

Mit nem talál az ember jártában-keltében a neten.... :-)

Pálinka imázs. :-)))

 

http://homedistiller.org/forum/viewtopic.php?f=38&t=48526

 

 

Figyelget Creative Commons License 2016.07.16 0 1 126287

Őszintén? Nem vagyok biztos benne, hogy értem...  :)))

Én arra gondoltam, hogy mikor már nem csökken tovább, arra vár az ember. Legyen az szám szerint öt, tíz, akármennyi. 

Előzmény: snapszmester (126281)
mili70 Creative Commons License 2016.07.16 0 1 126286

Közben rájöttem, hogy hülyeséget kérdeztem, mert természetesen annyira kell kihígítanom, hogy nekem a legjobb legyen. Bár viszonyítási alapnak nagyon jó a Ti ízérzékelésetek. :)

Előzmény: öreg_néne_b (126280)
mj620di Creative Commons License 2016.07.16 0 0 126285

Rendben köszi?

Figyelget Creative Commons License 2016.07.16 0 0 126284

Úgy van csak értelme az élesztő használatának, ha az elején teszed bele! 

Tehát igen, egyből tedd hozzá az "adalékokat"!

Előzmény: mj620di (126282)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.16 0 1 126283

A pektinbontót is érdemes az elején hozzáadni, az élesztőt meg csak akkor van értelme. Hallgass Snapszmesterre, tud valamit. :)

Előzmény: mj620di (126282)
mj620di Creative Commons License 2016.07.16 0 0 126282

Köszönöm mindenkitől a segítséget.

Valamit ki találok,ill megpróbálom húzni halasztani kicsit ,a már leszedett gyümölcs cefrézését.

A pektin bontó és az élesztő egyből mehet majd bele ha hordóban lesz?

Ill vizet rakjak hozzá majd? Korábban picit raktam bele.De mostmár kicsit jobban odafigyelve a szabályokat valamennyire betartva szeretném csinálni.

Ugy saccolok kb olyan 150-200 l cefre lesz.

Előzmény: öreg_néne_b (126276)
snapszmester Creative Commons License 2016.07.16 0 1 126281

Aki egy Brixet tud, az mindet tudja. Ha érted mire gondolok.

Előzmény: Figyelget (126279)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.16 0 0 126280

Csinálj többféle hígítást és kóstolgasd, neked melyik jön be. (A tavalyi nekem 42 fokosan, az ideit meg most cefréztem.)

Előzmény: mili70 (126277)
Figyelget Creative Commons License 2016.07.16 0 1 126279

Jó a grafikon! :)

És erről van szó, nekünk igazán a "nyomkövetésre" jó a brix mérése! 

Előzmény: Jolida (126278)
Jolida Creative Commons License 2016.07.16 0 3 126278

A meggyem (szétszedve egy 60-as és egy 30-as hordóba) megállt 11-es Brixnél, a harmincason megjelent a lé, ráadásul lefogyott a CO2 párna 2-3 centire. Holnap főzőm.

 

mili70 Creative Commons License 2016.07.16 0 1 126277

Az előző években 480-ra állítottam be a sárgabarack párlatom. Idén gondolkodom azon, hogy 460-ra hígítom. Jó ötlet?  Ki, mennyire szokta beállítani a barackot?

öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.16 0 1 126276

Ha magad főzöd és tényleg legfeljebb 100 literes főződ van, akkor az 50 liter cefre nem kevés.

Előzmény: mj620di (126273)
endrepp Creative Commons License 2016.07.16 0 2 126275

Ha nagyon muszáj lehet nejlon zsákban cefrézni, tavaly a fügét így gyűjtöttem kis adagokban. Kicsit kényelmetlen, de működik.

Le is fagyaszthatod, ha van helyed. Több jó megoldás sztem. nincs.

Előzmény: mj620di (126273)
snapszmester Creative Commons License 2016.07.16 0 2 126274

Csak segíteni akartam. Ha nem, hát nem.

Előzmény: mj620di (126273)
mj620di Creative Commons License 2016.07.16 0 0 126273

Köszönöm a válaszokat!

Esetleg ha az utolso adaggal raknám bele a pektin bontót és az élesztőt?

Az a baj hogy szerintem 200 l es hordóba 40-50 l cefre nagyon kevés.

Előzmény: snapszmester (126266)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.16 0 0 126272
Előzmény: snapszmester (126267)
tec504 Creative Commons License 2016.07.16 0 0 126271

Mirabolan rotyogtatós szép napot mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.16 0 1 126270

OK!!

Előzmény: Törölt nick (126264)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.16 0 0 126269

Bocs véletlen hozzád ment!

Előzmény: Figyelget (126265)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!