Keresés

Részletes keresés

Kiswombat Creative Commons License 2011.10.11 0 0 92

A Jobbik legalább következetes. Cigányellenes kampánnyal jutott be a parlamentbe, ez a javaslat abszolút passzol hozzá.

Előzmény: Törölt nick (85)
smartdrive Creative Commons License 2011.10.11 0 0 88

"ettől már csak egy lépés"

jaj de demagógok vagyunk. mintha az általános iskola elvégzése olyan erősen korrelálna a család anyagi helyzetével

Előzmény: Törölt nick (85)
kneissl Creative Commons License 2011.10.11 0 0 84

Egyetelen pozitívuma van a dolognak: még egy-két lépés ebbe az irányba, és könnyen lehet majd svájcban politikai menedékjogot kani.

Előzmény: renegade (42)
smartdrive Creative Commons License 2011.10.11 0 0 83

járni jár, csak nem jut. túl nagy luxus

Előzmény: Derek (80)
smartdrive Creative Commons License 2011.10.11 0 0 82

mondom: játéktér. nem nyereség, játéktér - a körzetrajzolásban

Előzmény: korieander (81)
korieander Creative Commons License 2011.10.11 0 0 81

"nincs abban annyi játéktér, mint ahogy ez a téma átment a köztudatba"

elég ha minden csavar ( 1 forduló, regisztráció, határon túliak, körzetátrajzolás, kopogtatógyűjtés) 2-3 mandátumot hoz nekik...

1939-ben  titkos szavazás volt az országban, mégsem volt esélye senkinek a kormányzópárton kívül  

Előzmény: smartdrive (62)
Derek Creative Commons License 2011.10.11 0 0 80

En nem ertek egyet semmifele szurovel ,a szavazati jog a nagykoru lakossag szamara ab ovo letezo jog mindenfele korlatozas nelkul.

Előzmény: Leontinus (78)
Nero Bianco Creative Commons License 2011.10.11 0 0 79

"mindenert tenni kell valamit ,szokja mar meg a polgar"

Akkor ásassunki a polgárral egy gödröt azzal a feltétellel, hogy legkésőbb másnapig temesse is be.

Az is van ennyire értelmes feladat.

Előzmény: Derek (77)
Leontinus Creative Commons License 2011.10.11 0 0 78

De csak értelmes dolgokat tegyünk akkor.

Csak ismétlem egyik előző hozzászólásom:

"Az adózás alapon történő választást kiterjeszteném arra, hogy fizetett-e valaki adót az elmúlt 20 évben (nyugdíjasok esetén a nyugdíjbalépés előtti 20 évben) VAGY vett részt társadalmi munkában, mint önkéntes (a legfiatalabb szavazóréteg részére is) az elmúlt 10 évben. De ezek csak ötletek, amiket viszont már ebben a formában jobbank tartok, mint a regisztrációt."

Előzmény: Derek (77)
Derek Creative Commons License 2011.10.11 0 0 77

Persze,hogy tenni kell erte valamit ,mindenert tenni kell valamit ,szokja mar meg a polgar.

Előzmény: Leontinus (76)
Leontinus Creative Commons License 2011.10.11 0 0 76

De szűrő - tenni kell érte, mert a saját időmből áldozok rá, csak szerintem értelmetlenül. 

A szűrőre szükség van, csak szerintem nem a regisztráció formájában.

Előzmény: Derek (74)
Leontinus Creative Commons License 2011.10.11 0 0 75

A szavazás NE kerüljön nekem explicit pénzbe! Adózok én eleget.

Én azért szavazok, hogy a számomra legmegfelelőbb embert (vagy a legkisebb rosszat) küldjem a Parlamentbe.

Akkor inkább legyen a szavazásra jogosultság oka a befizetett adóm vagy a társadalmi munkám!

Egyetértünk abban, hogy kell a szűrő.

Előzmény: smartdrive (71)
Derek Creative Commons License 2011.10.11 0 0 74

A regisztracio az nem szuro, a szuro az megakadalyozza bizonyos dolgok atjutasat a regisztracio senkit nem akadalyoz meg ,mindenki regisztralhatja magat ha nincs eltiltva a kozugyek gyakorlasatol

Előzmény: Leontinus (69)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.11 0 0 73

minden politikus szeretne valós dolgokat mondani, nem pedig hülyéknek hazudozni

Hát akkor tegyék. Epedve várom (bár fél lábon nem fogok állni addig).

Előzmény: smartdrive (60)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.11 0 0 72

minden szavad színtiszta arany.

Előzmény: napsutott (54)
smartdrive Creative Commons License 2011.10.11 0 0 71

már írtam, hogy van egy olyan javaslat, hogy a szavazás pénzbe kerüljön, és ebből finanszírozzák a pártokat

aki nem azért szavaz, mert átérzi, hogy az ő szavazata is számít, az itt bemutatná a középső ujját: "az én pénzemből ti nem fogtok politizálni"

Előzmény: Leontinus (69)
smartdrive Creative Commons License 2011.10.11 0 0 70

az itt most mindegy, hogy a második kör mennyire determinált, hiszen én, akinek "kétszer kell elmennem", ezt csak minimálisan tudom befolyásolni

Előzmény: Leontinus (68)
Leontinus Creative Commons License 2011.10.11 0 0 69

Csupán arra akartam rávilágítani, hogy nem a regisztráció a megfelelő szűrő.

Legyen szűrő, de valami értelmesebb - a polgár tényleg tett valamit az államért tipusú.

Előzmény: Leontinus (68)
Leontinus Creative Commons License 2011.10.11 0 0 68

De ott volt mär egy esemény, hogy adott körzetben az első fordulóban nem lett meg az abszolút győztes.

Az egy másik kérdés. Amire biztos nyílt már topic.

Ilyen erővel menjünk el 10x is szavazni / vagy egyéb regisztrációszerű  félét csinálni. "tökre olyan"

Előzmény: smartdrive (65)
eccehomo Creative Commons License 2011.10.11 0 0 67

Előbb kézbesítik a regisztrációs kártyát, ha azt visszajuttatod, akkor kapod a kopogtató cédulát. Azt hiszem valahogy így fundálták ki.

Előzmény: kiszera méra bávatag (64)
smartdrive Creative Commons License 2011.10.11 0 0 65

a kétfordulós választás is olyan, mintha kétszer mennél el szavazni. tökre olyan

Előzmény: Leontinus (63)
kiszera méra bávatag Creative Commons License 2011.10.11 0 0 64

Aki nem regisztrál, az már kopogtatót sem kap?

Leontinus Creative Commons License 2011.10.11 0 0 63

Mi a regisztráció?

Olyan, mintha kétszer mennék el szavazni - csak először még nem kell leadnom a voksomat.

- Az az előny, hogy ezzel kiszűrünk választókat, akik nem odavalók (lásd: busszal viszik őket szavazni) nem helytálló, mert regisztrálni is "busszal fogják vinni őket".

- Több pénzbe kerül az államnak, több szabadidőbe(=2x odamenni + 2x kampányt elviselni) a választónak.

- Viszont a regisztráció után sem tehetnek azért akármit, mert a regisztrált tömeg is felháborodhat.

Szóval ez nekem nem meggyőző. A regisztráció nem alkalmas erre.

És a kvízkérdések sem. Mert Juli néni attól még tudhatja, hogy X.Y gazember, A.B meg alkalmas országgyűlési képviselőnek, mert pl. mindkettőt ismeri gyerekkora óta, meg a szüleiket is, miküzben ő maga nem tud egy-két "alapkérdésre" válaszolni.

Az adózás alapon történő választást kiterjeszteném arra, hogy fizetett-e valaki adót az elmúlt 20 évben (nyugdíjasok esetén a nyugdíjbalépés előtti 20 évben) VAGY vett részt társadalmi munkában, mint önkéntes (a legfiatalabb szavazóréteg részére is) az elmúlt 10 évben. De ezek csak ötletek, amiket viszont már ebben a formában jobbank tartok, mint a regisztrációt.

smartdrive Creative Commons License 2011.10.11 0 0 62

nincs abban annyi játéktér, mint ahogy ez a téma átment a köztudatba

Előzmény: korieander (61)
korieander Creative Commons License 2011.10.11 0 0 61

lol...szegény fidesznyikbarmok erejük 70%-át az köti le hogy miképp csűrjék-csavarják a szavazati jogot....talán dolgozni kéne fijjjuk

az lesz még szép mikor a választókerületeket fogják narancssárga ceruzával rajzolgatni 

smartdrive Creative Commons License 2011.10.11 0 0 60

ez így nem igaz, hiszen az ellenfelek kezében is ott van ez a fegyver

hidd el, minden politikus szeretne valós dolgokat mondani, nem pedig hülyéknek hazudozni

Előzmény: napsutott (54)
eFigyelő Creative Commons License 2011.10.11 0 0 59

Az USA-ban is így működik ha jól tudom.

És ki mondta, hogy az USA-ban demokrácia van???

Előzmény: anticonstitutionelle (10)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.11 0 0 58

...és csak a Hazafias Népfront jelöltjeire.

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.11 0 0 55

Csak olyanoknak lehessen, akiknek működő nikkjük van az indexen regisztrálva, legalább 1000db a PoliDilin elkövetett hozzászólással.

Előzmény: Nero Bianco (53)
napsutott Creative Commons License 2011.10.11 0 0 54

Az ostoba, könnyen manipulálható emberek alkotják a legkényelmesebb szavazóbázist. Ők nem regisztrálnák magukat, és egyértelmű, hogy róluk nem fog lemondani a politika.

A politikusoknak nincs arra igényük, hogy a minél tájékozottabb emberek szavazzanak, arra viszont van, hogy a minél ostobábbak.

Előzmény: Tzp (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!