Volt egyszer az EAG FB oldala, ami tényleg a dicső múltról szólt.
Aztán létrejött a MABI-ból az Ikarus Egyedi akik beetették az EAG FB oldalát létrehozókat, hogy milyen szép lesz a jövő. Ezért ők áment mondtak arra, hogy ez legyen a régi és az új Egyedi FB oldala is.
De szerencsére felébredtek, de a szakítás nehezen megy...
Egyébként a történet szempontjából szerintem lényegtelen, mert az újkori Egyedi "sikereiről" is rendszeresen beszámolnak, persze a kínos részletek - amiből azért van bőven - valahogy sose kerülnek említésre se itt, se "Magyarország legnézettebb buszos facebook oldalán". Mondjuk a jelek szerint az olvasók részéről is inkább erre a édes tudatlanságra, az összeesküvéselméletek gyártására, a kormány és a multik anyázására valamint a múlton való merengésre van igény, mintsem a keserű valóság megismerésére.
Miért kellett az FB-oldalatokat átnevezni arra, ami most? Már meg is van belőle a félreértés. A mostani EAG csak egy borzalmas megcsúfolása annak a világhírű EAG-nak, amiről a ti oldalatok is szól.
Ezt egyébként ki szerkeszti? Mert tartalmát tekintve inkább egy rajongói emlékoldalra emlékeztet, viszont úgy van beállítva, mintha a "gyár" hivatalos csatornája lenne... Utóbbi esetben talán nem a 10-20 éves dolgokon kellene állandóan nosztalgiázni, hanem a jelen történéseiről illene első kézből, informatívan beszámolni. Úgy gondolom, hogy pl a erről a (nem nagyon) készülő csuklós Modulókról lehetne mit mesélni...
Már régen szerettem volna megnézni, de sosem volt rá időm. Ma viszont munkaügyben épp az ottani lehajtón kellett letérnem a 0-ásról így megálltam a benzinkútnál, elindultam a telep felé, láttam is kimagaslani a csodamasinát. Elbámészkodtam, hogyan szivatják az NKH-sok a teherautósokat, örültem hogy kisteherrel jöttem és mire visszanéztem már nem láttam kimagaslani a buszt, mi f van? Közelebb érve láttam hogy épp tolatnak ki vele. Kerítésen kívül lőttem róla egy ellenfényeset amit nem teszek ide mert telephelyi aztán ráállt a vontatóra. Kicsit vártam, hátha utcán meglövöm a menetet de még sok tennivalójuk volt nekem meg időre kellett mennem ezért időm sem volt hogy szóba álljak velük jobb képek lövése érdekében és megtudni a részleteket. Lehet koszos csak de nem nézett ki jól, ha valaki használni akarja biztos sokat kell rá költenie. Mire végeztem teendőmmel már elmentek sajnos.
Olyan gyári fotót keresek E95.04-ről, aminek a szélvédője fel van matricázva a gyári adataival. A polgári Ikarus találkozóra szeretnénk ugyanúgy feldíszíteni. Köszönöm előre is!
A Panorama Tours korábbi E98-es buszai közül az FJC-409-es. Ez a busz már rettentően rég volt forgalomban, a másik E98-as busza az FJC-414 tovább közlekedett. Ezeket a képeket kb. 1,5 hónapja készítettem Debrecenben, a Panorama Tours volt telephelye előtt. A busz 1 hétig állt ott, és vitték tovább. Van valakinek információja róla, hogy kihez kerülhetett, és elképzelhető-e még, hogy forgalomba áll? Nyilván van oka annak, hogy újrafestették, és elvitték a régi telephelyéről, de semmi konkrétat nem tudok. Ha van valakinek információja, azt megköszönöm.
3 db E97-es buszt (LRR-714 ex FJC-408 ex HAM-044 ; LWJ-351 ex FJA-294 ex HHS-200 ; és FJC-423 ex HNX-500)-as buszt tavaly nyáron elvittek a debreceni telephelyükről a hajdúszoboszlói Koroknai busz telephelyére. Nem tudjátok, ezekkel a buszokkal mi lehet a céljuk? Szétbontják őket, vagy elképzelhető, hogy valamilyen célból felújítják? Egyáltalán ott állnak még azok a buszok Hajdúszoboszlón?
Ha valaki tud valami érdekes információt, megköszönöm a tájékoztatást. :)