Huhh elég régi és hosszú történet.
Egész sokat harcoltam vele.Máig is.
Röviden a fesszab csere megvolt.
De sorozatosan merült,kimértük jó volt,megint merült,akkucsere,egy ideig jó volt de merült megint.Elpöfögtem sokat de tavaly szeptemberben már leállt egy megálláskor és annyi.
Levéve a generátort rögtön kiderült hogy a tekercsek megégtek.
Elvittem egy tekercselő céghez,megcsinálták vettem egy másik fesszabot,hazai utángyártott,közben a tekercselő nem jól csinálta meg,visszavittem és gariban ujra csinálták,így jó lett.
Hozzátenném hogy mielőtt kezdődött a nyavalya volt egy kisebb csúszásom a generátor deklin.
Csak találgatás de lehet itt volt a kezdődő gond ami szép lassan ropogósra sütötte a generátor kivezető kábeleit.
Nah mindegy a felújított generátor most 2 hete azt csinálta hogy alapjáratra visszaállva lement a töltés 12,6-ra majd komótosan visszakúszott 14,re.Mivel már figyelek ilyenre,be van építve mérő így rögtön lekaptam,és ez fogadott.
Egy másik felújítóhoz elvive (őt ajánlották sokan elég profi) kiderült hogy nem egy szép meló az előző munka magyarul gány.És a gyári szabályzónak is vannak dióda gondjai.
Most még halásznom kéne egy megfelelő szabályzót és várni hogy meg legyen csinálva a gyári generátor.És remélem nem fog többet előfordulni.
Annyi még a nehezítés hogy ebay-en lőttem egy vadi új utángyártott generátort németből ami később kiderült kinai :-))))))))))))))))))))
Ezt beszerelve embertelenül melegedik a 3 váltófesz kábele.Írtam az eladónak hogy ejnye,ő válaszolt hogy valszeg a magyar kisipari szabályzó is megégett és ez okozhat ilyet.
Hétvégén átnézem a szabályzót is.
KB itt tartok.