Csak figyelemfelkeltésnek és nem elrettentésnek szántam a juhbélről irtakat.Egyszer pórul jártam.A virsli házi készitésénél a problémát s kellő pépesités elégtelensége okozza,még 1mm-es tárcsa használatakor is szemcsés marad.
Végy egy birkát a gazdájánál, vágasd le, vidd el a beleket is, tisztítsd meg.... más nem jut eszembe. Mi minden évben veszünk augusztusban egy azévi bárányt, de bizony a belekkel nem foglalkozunk, at ot t marad, gondolom elássák, amit a kutya nem eszik meg.
Nürnbergi kolbász készítésen töröm a fejem, ahhoz virsli méretű bél kellene, gondolom ez a juhbél, de azt eddig csak horribilis áron (10.000ft) 100yardos kiszerelésben találtam a solventnél és a böllérnél. Van esetleg ötletetek?
Gyakorlatilag csinálsz egy szalámit ami nem úgy néz ki, mint a "téliszalámi", nem ugyanaz van benne, mint a "téliszalámiban" de bátran kijelented, hogy a "téliszalámi" túl van misztifikálva mert neked laza ujjgyakorlat a legyártása.
Nem ez az első alkalom amikor a határozottságod vezet a tárgyi tudással szemben...
Látom rég vettél már bóti pick szalámit, 10 000 Ft / kg!!!
De, függetlenül attól, hogy imádom amit én saját magamnak csinálok, azért belátom, hogy van valami utánozhatatlan ízvilága, nekem "sajnos" bejön. Igaz másféle szalámit nem is igen veszek... Mert csinálok én is magamnak.
Szoktatok kiséletezni a jól bevált recepteken felül? Olvastam valahol egy olyan termékről melynek egyik fűszere a szarvasgomba, izgatja a fantáziámat... Készített már valamelyikőtök hasonlót?