Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2855
hat te hol vagy eltunve? hugommal egyeztettem a minap, lesz szentandrasi kolbaszom. mondjuk a fel rokonsag odavalosi ;) en meg a szomszedba.
Előzmény: miriuta maci (2851)
gombászok Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2854

No, most akkor a tölcsérrel, a juhbéllel, vagy a darálóddal van bajod??????????

Ne várjál a házi húsdarálótól olyan pépes cuccot, amit a boltban kapsz: az nem a mi műfajunk.

Azt kutterral csinálják, jópár tízezer froncsi, meg beletesznek egy csomó adalékot, amit mi csípőből ellenzünk!

Előzmény: pgy57 (2853)
pgy57 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2853

Csak figyelemfelkeltésnek és nem elrettentésnek szántam a juhbélről irtakat.Egyszer pórul jártam.A virsli házi készitésénél a problémát s kellő pépesités elégtelensége okozza,még 1mm-es tárcsa használatakor is szemcsés marad. 

nagypapi51 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2852

Hát ez az, lájkolám én is...:)

Előzmény: miriuta maci (2851)
miriuta maci Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2851

Like! :-)

Előzmény: homerx (2850)
homerx Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2850

nem hiszem, hogy rossz valasztas volt. a kornyeken mindenhol keszitenek jo kolbaszt. pl. szentandrason is.

Előzmény: pgy57 (2848)
gombászok Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2849

Majd vesz hozzá vékony tölcsért is, ha nincs neki.

Ne vedd már el a kedvét!

Előzmény: pgy57 (2847)
pgy57 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 2848

homerx, mindhárom választásod rossz volt.Csabán mentél keresztül és nem csabait vettél!

pgy57 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 2847

A fiatal birka bele vékony,nem biztos,hogy felmegy a töltő tölcsérére.

BONNIE Creative Commons License 2013.11.05 0 0 2846

A fővám téren az alagsorban volt 10méteres :)

Előzmény: Törölt nick (2845)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.05 0 0 2845

Végy egy birkát a gazdájánál, vágasd le, vidd el a beleket is, tisztítsd meg.... más nem jut eszembe. Mi minden évben veszünk augusztusban egy azévi bárányt, de bizony a belekkel nem foglalkozunk, at ot t marad, gondolom elássák, amit a kutya nem eszik meg.

Előzmény: BONNIE (2843)
homerx Creative Commons License 2013.11.05 0 0 2844

hetvegen a delalfoldon jartunk. amikre szert tettem: bekesi csipos szalami, szalami vesztorol, kolbasz vasarhelyrol.

 

BONNIE Creative Commons License 2013.11.04 0 0 2843

Szaisztok!

Nürnbergi kolbász készítésen töröm a fejem, ahhoz virsli méretű bél kellene, gondolom ez a juhbél, de azt eddig csak horribilis áron (10.000ft) 100yardos kiszerelésben találtam a solventnél és a böllérnél. Van esetleg ötletetek?

gombászok Creative Commons License 2013.10.17 0 0 2842

Én meg Napóleonra gondoltam: jó lett volna mégegyszer, mert egyszer már jó lett volna!

Előzmény: nagypapi51 (2841)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.10.17 0 0 2841

Teljesen igazad van, nem tudom, miért írtam H-t, mikor a Ballantines-ra gondoltam :)

Előzmény: gemini1966 (2840)
gemini1966 Creative Commons License 2013.10.17 0 0 2840

Hennessy bor párlat míg a  wisky gabonából készül.

 

Nem kell össze keverni a kettőt.

 

 

vlagyimir puityin

Előzmény: nagypapi51 (2834)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.10.15 0 0 2839

Ha nyáron készíti út közben, akkor nyári turista, ha télen, akkor téliszalámi...

ilyen egyszerű :)

Előzmény: Boar... (2837)
gombászok Creative Commons License 2013.10.15 0 0 2838

Én már csak egy ilyen bátor ember vagyok.

Te meg egy ilyen kekeckedő.

A tárgyi tudásomban meg légy szíves, ne kételkedjél, akár le is utánozhatod.

 

Előzmény: Boar... (2837)
Boar... Creative Commons License 2013.10.15 0 0 2837

Gyakorlatilag csinálsz egy szalámit ami nem úgy néz ki, mint a "téliszalámi", nem ugyanaz van benne, mint a "téliszalámiban" de bátran kijelented, hogy a "téliszalámi" túl van misztifikálva mert neked laza ujjgyakorlat a legyártása.

Nem ez az első alkalom amikor a határozottságod vezet a tárgyi tudással szemben...

Előzmény: gombászok (2836)
gombászok Creative Commons License 2013.10.14 0 0 2836

Egy kis képi ízelítő:

 

 

Némi nyálcsorgatás megengedhető.

 

Előzmény: gombászok (2831)
gombászok Creative Commons License 2013.10.14 0 0 2835

Caol Ilát én a sufniban nem előállítanám, hanem beállítanám, aztán adjál neki!

Előzmény: nagypapi51 (2834)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.10.14 0 0 2834

...Agyonmisztifikálják, mint a skót viszkit, azt is tudják utánozni...

Igazad van, augusztusban Kézdiszékben ittunk 15 éves rozspálinkát, ízben-illatban simán veri a 'kommersz' Hennessyt.

(azért a Caol Ilát nehéz lenne sufniban előállítani)

Előzmény: gombászok (2827)
gombászok Creative Commons License 2013.10.14 0 0 2833

Megdumáltuk!

Előzmény: Siógabi (2832)
Siógabi Creative Commons License 2013.10.13 0 0 2832

Ha legközelebb készítesz gondolj rám, vevő vagyok. Ha jól látom nógrád megyei vagy. Kéthetente járok arra.

 

Üdv: Gábor

Előzmény: gombászok (2831)
gombászok Creative Commons License 2013.10.13 0 0 2831

szevasz Siógabi!

 

Lenne még épp egy rúd, de az mán' nem eladó semennyiért, kell a családnak.

Majd máskor. Többit emilben.

Ma jártam az auchan-ban, ott 6500/kg volt a pick.

Az a 4000 az én lélektani határom, annyiért csinálok, és eladok, ha van rá vevő. Volt már.

 

Előzmény: Siógabi (2830)
Siógabi Creative Commons License 2013.10.13 0 0 2830

Igen megkóstolnán... :)

Ha lenne egy rúd akkor vennék bebőle, vagy csere vagy valami...

 

Üdv: Gábor

Előzmény: gombászok (2829)
gombászok Creative Commons License 2013.10.13 0 0 2829

Hát, ha megkóstolnád, kíváncsi lennék, mit szólnál az ízvilágához.

Eléggé hasonlít.

Kisérletezni szoktam, Ő is ennek az eredménye, az a szarvasgmbás nem vonz különösebben.

 

Előzmény: Siógabi (2828)
Siógabi Creative Commons License 2013.10.12 0 0 2828

Gombász!

 

Ne húzd fel magad! :)

Látom rég vettél már bóti pick szalámit, 10 000 Ft / kg!!!

De, függetlenül attól, hogy imádom amit én saját magamnak csinálok, azért belátom, hogy van valami utánozhatatlan ízvilága, nekem "sajnos" bejön. Igaz másféle szalámit nem is igen veszek... Mert csinálok én is magamnak.

Szoktatok kiséletezni a jól bevált recepteken felül? Olvastam valahol egy olyan termékről melynek egyik fűszere a szarvasgomba, izgatja a fantáziámat... Készített már valamelyikőtök hasonlót?

 

Üdv: Gábor

Előzmény: gombászok (2827)
gombászok Creative Commons License 2013.10.10 0 0 2827

Agyonmisztifikálják, mint a skót viszkit, azt is tudják utánozni.

Ha grammra nem is ua., amit belerakunk, nekünk és mindenkinek nagyon ízlik, no meg nem kerül 4000/kilóba!

Előzmény: nagypapi51 (2826)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 2826

A "how to made" majdnem hogy közismert, a receptúra a hétpecsétes - eredetileg olasz - titok.

Előzmény: gombászok (2825)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!