Keresés

Részletes keresés

eleri Creative Commons License 2007.07.31 0 0 268
Szívemből beszéltél! :-)
Előzmény: grkr (267)
grkr Creative Commons License 2007.07.31 0 0 267
A véleményem megvan, kb. hasonló lehet a ti véleményetekhez. A hírdetéseket illik betartani, lásd pl. versenyhivatal vagy fogyasztóvédelem...
eleri Creative Commons License 2007.07.31 0 0 266

Az 500.000.-re anno én is rákérdeztem és erre az volt megint a szép kitérő válasz, hogy akkor a cég szimplán tönkre menne, ha ennyi lakás után ennél többet kifizetnének.

Viszont akkor a szerződés nincs összhangban a leírt (!) és reklámozott ígéretekkel...

Ajánlom mindenki figyelmébe a honlapon található "Biztonság" nevű oldalt. Ezt valahogy garantálni is kellene, nem? A reklámért nem kell felelősséget vállalni?

Előzmény: Sica (265)
Sica Creative Commons License 2007.07.31 0 0 265

Sehogy. Mondtam, hogy semmi nem szól róluk. Kb. egy mondat nincs olyan, ami az ő tényleges felelősségvállalásukról szólna. Vagy ha igen, akkor olyan, amit írtam a kötbérnél, hogy 4 hónapig semmi, aztán kaphatsz, de max 500 ezerig. Utána meg ha nem tetszik, akkor mehetsz ahova akarsz, elállhatsz a szerződéstől.

Annyi van benne, hogy Te köteles vagy befizetni a vételár-részeket egy az ő nevükön lévő zárolt számlára a megadott időpontokig. Aztán az, hogy ha nem teszed időben, akkor milyen késedelmi kamattal pörög naponta... Semmi több.

Előzmény: eleri (264)
eleri Creative Commons License 2007.07.31 0 0 264

Még egy azért érdekelne...

Sica,

abban a szerződésben, amit tegnap aláírtatok hogyan van garantálva az, hogy ők nem a befizetett pénzekből építkeznek és a befizetéseidet tényleg csak a végén kapják meg? Sehogy? Csak az van benne, hogy zárolt számla oszt kész?

Mert hogy erre a honlapjukon ígéretet tettek, és ezt valahogy transzparenssé kellene tenni, nem jól gondolom?

Ügyvéd úrnak erről mi a véleménye?

eleri Creative Commons License 2007.07.31 0 0 263
Mondjuk azért az elmúlt pár nap fórumozása során kiderült dolgok szerintem nem nagyon fogják fellendíteni az eladási statisztikákat...
Előzmény: Sica (261)
eleri Creative Commons License 2007.07.31 0 0 262

Kedves Sima Grkr! :-))

T.Zsuzsa szimplán lepasszol minket! Hétvégén felhívtuk, és kb. 5 perc beszélgetés után az volt egy kínos kérdésemre a válasza, hogy nem tudnánk visszatérni rá jövő héten egy személyes megbeszélésen, mert ő most sajnos nem ér rá!

Tegnap hívtuk korán reggel, hogy akkor egyeztessünk időpontot a hétre, erre az volt a válasz, hogy majd az értékesítőnkkel egyeztessünk, ő hívni fog még a nap folyamán (ja a párom most hívta fel), és majd megbeszélünk egy időpontot, ahol ő is ott lesz!

A közös zárolt számlával nekem csak egy bajom van, hogy mi elég sok kp-s önrészt viszünk bele ahhoz, hogy bármi probléma esetén azt másnak a hitelébe vagy a cégnek a hitelének fejébe betudják!

Előzmény: grkr (260)
Sica Creative Commons License 2007.07.31 0 0 261

Grkr,

köszi a hozzászólást! Nekem is pont ez a bajom. Hogy a rossz szájíz már megvan. Meg az a tehetetlenség, hogy ki vagy szolgáltatva nekik, nekem náluk van már közel 3 millióm, mit tehettem volna? Semmit, aláírtam. Amúgy egyátalán nem voltak rugalmasak. Kértünk pár dolgot, hogy írjanak át a szerződésben, de nálunk is az volt a válasz, hogy az jogilag nem körülhatárolható, meg pl. ha ő kihúzná, hogy én az ideiglenes használatbavételi engedélyt is teljeskörű teljesítésnek ismerem el (?!), (amit igen aggályosnak tartok, mert ugye azt még akár vissza is vonhatja az Önkormányzat, ha nem teljesülnek azok a feltételek, amik kellettek volna, hogy ne ideiglesen legyen), az akkor is érvényes lenne, mert én köteles vagyok azt is elfogadni. Persze a legnagyobb gond, hogy nemhogy az ideiglenes nem lesz, de mire kifizetem semmi nem lesz még...

Egyébként meg kb. erről van szó. Eladták így is a 60 %-át, emelik az árakat, hova engedjenek ők bármiben is?! Minek?

Előzmény: grkr (260)
grkr Creative Commons License 2007.07.31 0 0 260
Elég lesz a sima grkr is :-)

Érdekes. Nálunk (illetve az ÁF-es vevőknél) még sokkal rugalmasabbak voltak. Talán meg kellene kérdezni T. Zsuzsát, hogy mi ez a nagy változás. Bár azt hiszem: "Így is elég sok lakást eladtunk, tehát minek..." lenne a válasz.

Mondjuk a közös zárolat számla is jobb, mint a semmi. Elvileg ahhoz is csak akkor férhet hozzá, ha valami(ke)t letesz a bank asztalára. Csak kár, hogy a feltételeket nem ismerhetitek meg...

Ha az előszerződés előtt lennétek, én biztos felállnék a helyetekben, de így már (mint írtam) nehéz lenne és sokba kerülne... A rossz szájíz mindenesetre már megvan.
eleri Creative Commons License 2007.07.31 0 0 259

Kedves Grkr Ügyvéd úr! :-)

Csak annyit az előszerződés szövegmódosításának rugalmasságáról, hogy amikor én azt kértem anno tőlük, hogy az "Eladó számlájára átutalja", "eladó számlájára teljesíti" részt kérem, hogy írjuk át egyéni zárolt számlára, akkor az ő ügyvédüktől azt a választ kaptam, hogy az túl komplikált lenne körülírni a szerződésben az majd természetesen úgy lesz, és ezt a többiek is így írták alá! Én naiv pedig elhittem, hogy így is oké lesz, mert miért is ne lenne!

Ja jut eszembe bár nem úgy nevezik, de ez a "többiek is így aláírták alá" kb. egy kategóriába tartozik nekem a sokszor multiknál alkalmazott általános vásárlási / szállítási feltételekkel... 

Előzmény: grkr (258)
grkr Creative Commons License 2007.07.31 0 0 258
Hm. Talán én is beleférek az ismerős ügyvéd kategóriába...

De csak megerősíteni tudom, ha eláírtatok egy előszerződést, akkor az abban foglaltaktól már csak közös megegegyezéssel lehet eltérni. Mondjuk mi az előszerződés aláírása előtt több fordulóban változtattunk a szövegen...

De ha van előszerződés, akkor milyen biankó szerződésről beszéltek? Mert ugye ha azt odaadják, akkor illene utána az új szövegezésű előszerződést is odaadni, a vevőknek meg aláírás előtt elolvasni.
Sica Creative Commons License 2007.07.31 0 0 257

Egy gond van csak. Mégpedig az, hogy vagy aláírod, vagy bukod a foglalót. Mivel az előszerződést már aláírtad, és az sem volt kevésbé meredek...

Átrágtuk tegnap százszor, azért ültünk ott 5 órán át. Felhívtunk ismerős ügyvédet is, aki csak annyit tudott mondani, hogy ha már aláírtuk az előszerződést, akkor ez van, megszívtuk. Csak remélhetjük, hogy minden rendben megy majd. Szóval gyakorlatilag meg van kötve a kezed. Semmit nem tudsz már csinálni. És az a durva, hogy ezen rajtunk kívül senki nem akadt ki. Mentek, aláírták, majd mosolyogva távoztak. Az a baj, hogy az emberek nem is értik, hogy mit írnak alá. De ha érted, akkor sincs más lehetőséged.

Előzmény: eleri (256)
eleri Creative Commons License 2007.07.31 0 0 256
Azt nem értem, hogy leülnek egy új projektben végleges szerződéseket kötni, és annyira nem telik valakitől, hogy átírja azokat a fejezeteket a bianco példányokon is, ami változott csak az ÁF-et átírjuk TZ-re oszt jól van!? És a korrekt szerződést rakni le a szerződők elé, hogy héjjj haver két nap múlva ezt fogsz jönni aláírni, és ne ott lepődj meg, hogy nem!
Előzmény: egérlány (253)
eleri Creative Commons License 2007.07.31 0 0 255

Köszi Grkr a hozzászólást! Mi is ezért vágtunk bele, mert itt is ezt ígérték! (Az "ÁF-nél rosszabb nem lesz"!)

Ennek a hangoztatása első perctől itt is megvolt, csak úgy tűnik, hogy nagy át b@szás az egész, magukhoz édesgetésnek volt jó! De a szavahihetőség és szavatartás már nem annyira jellemző rájuk!

Előzmény: grkr (254)
grkr Creative Commons License 2007.07.31 0 0 254
Csak 1 megjegyzés:
Az egyik indok, hogy az ÁF-ben vettünk lakást, az egyéni gyüjtőszámla volt...
Előzmény: egérlány (253)
egérlány Creative Commons License 2007.07.31 0 0 253

Szerintem ez több, mint "nem korrekt".

Én is megkértem őket, hogy küldjék el a teljesen végleges szerződést, tekintve, hogy az én "végleges" bianco példányomban a korábban idézett mondat szerepel az egyéni zárolt számlára vonatkozóan. Vagyis, hogy lesz.

Ez a kavarás pedig minden, csak nem bizalomkeltő!

Kértem az árpádföldesektől szerződést, hogy megnézhessük, mi minden változott még azóta...

Előzmény: eleri (252)
eleri Creative Commons License 2007.07.31 0 0 252

Szia E.T.9!

És számodra ez nem gáz így? Csütörtökön egyénit mondanak, hétfőn meg már nem?

Arról meg már nem is beszélve, hogy odaadnak egy szerződéstervezetet, amit hirtelen megváltozatanak, mire mész aláírni addig megváltoztatnak... 

Egyébként szerintem az nem feltétlen a banki ügyintézés miatt volt 2 hónap! Ugyanis a keretszerződéshez a kft adja le a neveket a banknak, mert konkrétan meg kell adni, hogy kik nyithatnak a projektben egyéni számlát!

Ja és hadd ne említsem ismételten azt az elhangzott mondatot, mely szerint ez a projekt semmiben nem lesz rosszabb, mint Árpádföld volt! Kérdés, kinek nem lesz rosszabb?

Előzmény: E.T.9 (251)
E.T.9 Creative Commons License 2007.07.31 0 0 251

Sziasztok!

Nos tegnap én is voltam az irodában.Rákérdeztem a számlára, mondván, hogy most már annyiféle info kering, mondják meg, hogy ténylegesen mi van. A válasz az volt, hogy nincs egyéni számla, csak gyűjtő, de ők ugyanúgy juthatnak csak pénzhez, mint az egyéni számlánál, viszont nekik külön nyilván kell tartaniuk, hogy melyik lakásra történt már meg a befizetés. A gond nemcsak az volt az Árpádfödnél, hogy 30.000 Ft-ba került a számlanyitás, hanem, hogy volt vevő, akinek 2 hónapba telt - a banki ügyintézés miatt - az egyéni számla megnyitása. Ennyit tudtam meg a dologról.

Előzmény: eleri (250)
eleri Creative Commons License 2007.07.31 0 0 250

Sziasztok!

Na azért ez is elég érdekes, odaadnak egy szerződés tervezetet, hogy nézd át, mert azt fogjátok aláírni, és ezek után rákényszerítenek az ellenkezőjére...

Amúgy elég érdekes információkat tudtunk meg. Beszéltünk ugyanis a Unicreditnél azzal a nagyvállalati hitelügyintézővel, aki a Terra Zebra ügyeit kezeli.

Most vagy csak minket akarnak rávenni, vagy a bank is nagyon csúnyán félre van informálva.

Ugyanis a banki ügyintéző azt mondta, hogy ez egy olyan projekt lesz, ahol kettős rendszer lesz életben már ami a közös gyűjtő számlát és az egyéni zárolt számlát illeti.

1. közös zárolt gyűjtő számla: ezt is csak múlt héten sikerült megnyitniuk, és ezért ilyen sürgős most a szerződés kötés. Ránk nézve abból a szempontból nem előnyös ez, hogy ha a cég ellen bármilyen bírósági ügy indul, akkor ezt  a számlát zárolják, mivel a nevükön van, meglépni ugyan nem tudnak a pénzzel, de Te sem juthatsz hozzá ahhoz a részhez, amit önerőből fizettél, mivel a bank a hitelének terhére ezt betudja. Ezt a bankos nő mondta.

2. elviekben lesznek egyéni zárolt számlák is, de ahhoz még valami keretszerződést kellene nekik benyújtani, mert Te mint magánszemély csak az ellenében tudsz egyéni számlát nyitni, amiben a Terra Zebra a kedvezményezett, de mindaddig semmi köze a pénzedhez, amíg ezt Te nem engedélyezed, és rátenni sem tudja senki a kezét, max. a bank, ha veszel fel hitelt is, akkor az önerős részből levonja és a maradékot visszafizeti Neked, ha valamiért felbomlana a szerződés.

Ezért egyértelmű, hogy most a gyűtjő számlát nyomják ezerrel, mivel a bankkal szemben nekik nagyobb biztosíték az, hogy ott van a pénz a gyűjtőn és nem az egyénin. Másrészt gyanítható az is, ha már annyira nem akarják megmutatni annak a szerződésnek azt a részletét, hogy ők milyen feltételekkel juthatnak a pénzhez a közös gyűjtőről, hogy ott nekik kedvezőbb a pénzhez jutási feltételek, mint az egyénin.

Másrészt, ha nem lesznek egyéni számlák, akkor kérdem én, hogy múlt csütörtökön miért mondta a saját ügyfelének (E.T.9) előszerződés megkötésekor Zsuzsa azt, hogy egyéni számlák lesznek, és hétfőn pedig rátol valakire egy olyan szerződést, amiben mégsem?

Az pedig, hogy a "projekt vevők részére lesz egy számla megnyitva" nem egyenlő azzal, hogy az egy egyéni számla, és a számla tulajdonos a vevő!

Előzmény: Sica (249)
Sica Creative Commons License 2007.07.31 0 0 249
Szia Eleri!

Az szerintem még az előző szerződésből volt, ahogy Te is írtad, az Árpádföldesből, mert abban, amit mi írunk alá abban csak annyi van, hogy köteles vagy befizetni a pénzt a Unicredites zárolt gyűjtőszámlára.

Kérdeztük, hogy egyénit lehet-e nyitni, de mondták, hogy arra nincs lehetőség. De ez is zárolt. Én meg mondtam, hogy akkor írják bele, hogy mi a feltétele annak, hogy a zárolt számla meűgnyíljon, és erre is azt mondta a vezető értékesítő, hogy nem, mert semmi közünk hozzá, nincs jogom megtudni, hogy mi van a köztük és a bank között létrejött szerződéshez. Mondtam neki, hogy én azt nem is akarom látni, csak egy nyilatkozatot szeretnék az én szerződésémbe az én pénzemről, hogy mi lesz vele. Mondta, hogy nem. Hát ennyire volt ő rugalmas...

S.
Előzmény: eleri (248)
eleri Creative Commons License 2007.07.31 0 0 248

Hello Sica!

Ez elég gázul hangzik!

És mi van azzal a szerződésrészlettel, amit tegnap Egérlány ide bekopizott? Hogy egyéni számla nyitás 10 napon belül a végleges megkötése után?

Erre mit reagáltak? Nem kérdeztétek?

Előzmény: Sica (247)
Sica Creative Commons License 2007.07.31 0 0 247
Na sziasztok!

Nemrég értem haza. Szerintem ez sokmindent elárul... Este 11-ig ott voltunk, de sok jót nem tudok mondani. Sajnos.

Annyira rugalmasak mint egy vasbeton oszlop. Egyáltalán nem számít, hogy Neked mik az érdekeid. Az elején szögezném le, hogy az Enikő és az ügyvéd srác rendesek voltak, csak épp semmit nem tudnak tenni... A vezető értékesítő hölgy meg hát... no comment. Az ő hozzáállása ehhez az egészhez ami számunkra a leginkább aggasztó.

És akkor a részletek, nagy vonalakban, mert nagyon ideges, és nagyon fáradt vagyok.

Egy nagy zárolt számla van, ha ez nem tetszik, hát nem tetszik, ez van. Hogy mire kapják meg a pénzt, arra volt több változat is, de persze a vége, hogy semmi közünk hozzá, hogy milyen szerződés kötettett a bank és a Terra között. Ez van. Állítólag a bank nem engedi, hogy a szerződést nyilvánosságra hozzák, de valahogy nekem ez sántít...

De a java, amin szerintem eddig mindenki elsiklott. Te fizetsz szépen dátum szerint, ők meg elvileg átadják május 30-ig. De ha nem, ja akkor 60 napig nincs kötbér, aztán még 60 napig szintén nincs semmi, és csak utána van kötbér, és ott is maximálva van fél millióban. Szóval már plusz 4 hónapnál járunk. Persze ideális esetben nem, de ugye ezekkel csak nem ideális esetben van gond.

De ami a legszebb, hogy ők május 30-ig azt vállalják, hogy átadják a házat, birtokba adják Nektek, csak épp használatba vételi engedély nincs rá. Nem is lesz utána még jó darabig, hogy meddig azt senki nem tudja, amíg az Önkormányzat rendben nem talál mindent, és amíg ki nem adja az engedélyt. Addig meg elvileg Te nem költözhetsz be. Gyakorlatilag igen, állítólag ez volt az Árpádföldnél is, és ott ezen senki nem aggódott, de én igen. Ugyanis amíg nincs használatba vételi, addig az csak egy üres helyiség és nem lakás. De szerintük ez nem gond, beköltözöl és kész. És ha lesz valami gáz, és nem kapja meg a ház évekig, akkor jó drágán vettél egy raktárat. Szerintük ezen sincs mit aggódni, minden új lakásos projektben van kockázat, szerintük persze nem lesz gond. Szerintem se, akarom hinni, de mi van, ha mégis? Akkor van csak gond.

A szerződésen semmi érdemit nem engednek változtatni, vagy aláírod birka módjára, vagy buktad szépen a foglalót. Ennyi. Az előszerződés aláírása után már sok lehetőséged nincs ugrálni. Annyit felajánlottak, hogy válasszunk akkor az Árpádföldben egy kész lakást, de persze ott egyáltalán nincs már olyan, ami nekünk megfelelne.

A kamatmentes munkáltatói kölcsönt meg a férjemnél is, meg nálam is használatbavételi engedélyhez kötik, az meg ugye nem jó, mert fizetni május 30-ig kell, akár megvan az engedély, akár nincs, úgyhogy úgy néz ki, hogy abból is piaci kamatozású hitel lesz. Ezt is buktuk.

Nagyon rossz szájízzel jöttünk el bevallom, most nagyon szarul vagyok. Hiszem, hogy nem lesz gond, de májusig, vagy még tovább bizonytalanságban élni, hogy lesz-e lakás, miután már kifizettem az egészet, ez azért nagyon durva. Nem effektiv azon aggódom, hogy felépül-e, inkább azon, hogy lakásnak nyilvánítja-e az Önkormányzat. Ennek sok sok feltétele, igazolás benyújtása a feltétele, amibe azért csúszhat hiba. Nem tervezik, én ezt értem, ők mindent rendben szeretnének, nekik is ez az érdekük. De akkor mi van, ha hiba csúszik a gépezetbe? Az ő akaratuk ellenére?

Persze aláírtuk, sokminden mást nem tehettünk, mint ahogy senki más, aki már előszerződőtt, mert abban is hasonló klassz kis feltételek vannak.

Kérdeztük, hogy bejárás hogy van, hányszor lehet megnézni, hogy hogy áll az építkezés, hogy oda tették-e a válaszfalat, ahova kértem stb. De az sincs. Bár remélem, hogy e téren még lesz változás, mert egy már leburkolt válaszfalat szerintem sokkal nehezebb lebontani és arrébb tenni...

Az egész szerződés meg semmi másról nem szól, mint hogy neked milyen kötelezettségeid vannak, hogy mit veszel tudomásul, mit fogadsz el, de hogy ők mit garantálnak, arról kb. egy szó sem. Én még ilyen egyoldalú szerződést életemben nem láttam...

Szomorú Sica

ui.: gondolom nem ezt vártátok... :-(

Előzmény: eleri (246)
eleri Creative Commons License 2007.07.30 0 0 246
Oké, oké! Mi most (nem mintha eddig nem) extra figyelmet szentelünk a fórumnak! :-))
Előzmény: Sica (245)
Sica Creative Commons License 2007.07.30 0 0 245

Sziasztok!

Na akkor ma ugrik a majom a vízbe :-)

Jó ez a nagy figyelem, igyekszem majd meghálálni. :-) Este, miután hazaértem, jelentkezem. Nem tudom, hogy mikor sikerül, mert a gyerekeket elvisszük addig a férjem szüleihez, értük megyünk, hazaérünk, de jövök, írok, ígérem!

S.

Előzmény: eleri (244)
eleri Creative Commons License 2007.07.30 0 0 244

Na ez jól hangzik, reméljük nem csak azért szerepel így, mert az Árpádföld szerződésen átírták a cég nevet Terra Zebrára, hanem valóban így is lesz!

Sica,

azt hiszem, ma délután egy emberként Rád figyelünk! :-))) 

Előzmény: egérlány (243)
egérlány Creative Commons License 2007.07.30 0 0 243

Sziasztok!

Kaptam e-mailben végleges bianco szerződést. Ebben szó szerint a következő áll a letéti számlára vonatkozóan:

"Vevő a további befizetéseit a saját költségén az UniCredit Bank Hungary Zrt-nél megnyitásra kerülő zárolt letéti számlára köteles teljesíteni. Vevő köteles a letéti számlát a jelen szerződés aláírásától számított 10 napon belül megnyitni. Szerződő felek kijelentik, hogy az egyes pénzösszegeket akkor tekintik megfizetettnek, ha a megjelölt számlán jóváírásra került."

Szerintem ez értelemszerűen saját névre szóló lesz. Hogy ennek valójában mekkora a költsége, azt majd Sica tudja meg először pontosan.

Előzmény: eleri (242)
eleri Creative Commons License 2007.07.30 0 0 242

Tényleg tök jó volt személyesen is találkozni és nem csak így nick nevek mögé bújni! Mi is nagyon örültünk a találkozónak! :-))

Előzmény: egérlány (241)
egérlány Creative Commons License 2007.07.29 0 0 241

Kedves Mindannyian!

Kimaradtunk a hétvégi fórumozásból, pedig mennyit írtatok!!

Viszont volt szerencsém személyesen is összefutni Elerivel az építkezésen, aminek külön örültem:-)) Így élőszóban kaptam zanzásítva az infókat, és teljesen egyet tudok érteni vele. Nekem is azt mondták az első találkokzáskor, hogy a pénzem egyéni zárolt számlán lesz elhelyezve, úgyhogy ez legyen is így: ezt én is szeretném belevenni a szerződésbe. Ha ennek plusz költsége van, nem örülök, mert bele kellene, hogy férjen, meg így szólt az elején az ígéret, de ennek ellenére állnám, hogy mindenképp legyen egyéni zárolt letéti számla!

Elerinek teljesen igaza van: szimpatikus a projektcég, és szép a bizalom, de én is szeretnémb biztonságban tudni a pénzem, ebből nem engedek!

Sica, várom én is az infókat a hétfői szerződéskötésről; mi szerdán megyünk.

E.T.9 Creative Commons License 2007.07.29 0 0 240
Mi ugyan Zsuzsánál vagyunk, nem Enikőnél, de szívesen csatlakozunk a mozgalomhoz. Érdekeltek vagyunk családilag  társasházi lakásnál és villa lakásnál is.Bár nekünk még az előszerződésnél is azt mondták, hogy a végleges szerződésnél egyéni számlára kerül a pénz, mert én is rákérdeztem, úgyhogy igazán jó lenne tudni, hogy mi is van. Ez csütörtökön történt.
Előzmény: Sica (238)
eleri Creative Commons License 2007.07.29 0 0 239

Helyes! Mi is azt szeretnénk, hogy ha kell, akkor saját költségünkön egyéni számlán tarthassuk a pénzünket, mivel elvileg így az építettő sem kerül hátrányosabb helyzetbe, mert ugye a közösről is ígérete szerint a végén kapna pénzt, én viszont így érezném magam nagyobb biztonságba! Ha pedig a mindent az ügyfélért hozzáállás továbbra is áll, akkor ez bele kell, hogy férjen! Nem? :-))

Előzmény: Sica (237)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!