Keresés

Részletes keresés

Foltos Creative Commons License 2007.02.12 0 0 301
A Közlekedési Múzeum főigazgatónője felhatalmazott, hogy itt is közzétegyem az infót: a Petőfi Csarnokban (és gondolom a ferihegyi skanzenban) lévő gyüjtemény kiköltöztetésének folyamatát, előkészítését felfüggesztették egy hónapra, ezalatt Kócziánné a repülésben érintett civil szervezetekkel is meg szeretné beszélni a gyüjtemény jövőjét! A főigazgatónő a siófoki megoldással a mostani formájában érezhetően nem ért egyet. Csak legyen kikkel, legyen milyen szervezettel tárgyalnia - ez már az én magánmegjegyzésem.
Rep-Air-rer Creative Commons License 2007.02.10 0 0 300
Vgyuri! Szeretnélek arra kérni, hogy hasonlítsd össze az általam javasolt keresőn azonos magasságból a francia és a budaőrsi hangár alapterületét. Ott 2006-ban mintegy 80 gépet tároltak és galéria csak az U alakú épűletrészben van. A napi használtban lévő gépek tárolására területbérleti jogot biztosított a helyi prefektúra /önkormányzat/ 30-40 éves időtartamra sajáterős hangárépítési lehetőséggel. Budaőrsön a jelenleg beszedett bérleti díjjból és az állandóan akadozó üzemanyagforgalmazásból az MRSZ véleményem szerint képtelen fenttartani a b.őrsi létesítményeit és rákényszerűl az állam kegyelemkenyerére, vagyia a mi adóforintjainkra költsévetési kiegészítés formájában. Felteszem a kérdést, érdemes-e továbbra is egy feneketlen kútba dobálni az adóforintjainkat ami egy szűk réteg kedvtelését szolgálja, vagy az országimázst javító tevékenységre fordítani azt?
Előzmény: Vgyuri (299)
Vgyuri Creative Commons License 2007.02.10 0 0 299

Megnéztem, aki akar, tényleg oda tud menni. De...

 

Érzésem szerint az MRSZ hangár (ha el is zavarnak mindenkit Tökölre) magában kevés a PeCsából kiszedett és még itt-ott fetrengő gépekhez.

 

Utána jön a CentroPlane épület, ők nem szívesen mennének el és egyébként is ők lehetnének a műszaki háttér a múzeum repülőképes részéhez.

 

Az utána levő (ex-MÉM RSZ?) épületekben nem tudom mi van most, igencsak arra is szükség lenne.

 

Úgyhogy további építések nélkül (valahol a Kőérberki út- Repülőtéri út ficakban) szerintem a budaörsi ingatlan kevés a repülőmúzeum végleges megoldásához.

 

Előzmény: Rep-Air-rer (298)
Rep-Air-rer Creative Commons License 2007.02.09 0 0 298
Vgyuri! Figyelmedbe ajánlom: Gogle Earth 48fok29'44.54"N, 2fok20'36,80"E.
Rep-Air-rer Creative Commons License 2007.02.09 0 0 297
Természetesen a leendő látogatók az üzletközpontok előtti parkolókban és az odavezető utak mentén is tájékoztatva lennének a közelben lévő reptörténeti kiálításról, hasonlóan más országokhoz pl. Franciaország. La-Ferte-Alaisban alapítványi formában működik a repülőmúzeum és az is repülőtéren található ahol szintén lehet a repképes gépcsodákkal sétarepűlni. Közel 80db 1.-2. v.háborús és 1960-ig épített gépük van és ennek több mint fele a mai napig repűl. A kisváros üzleteiben lehet belépőket vásárolni állandóan és egy limtált összeg feletti vásárlás esetén ajándékba belépőt adnak. Az ajándék belépőket a kereskedők a múzeunak nyújtott "anyagi támogatásért" kapják, amiket a saját marketingtevékenységükhöz használnak fel. Láthatóan nagyon jól működik aminek egyik jele, egy DC-3-as kivételével minden kiálított gép fűtött hangármúzeumba van elhelyezve. Egyébként 2006-ban az augusztusi légibemutatóra onnan sikerűlt idecsalogatni a JAK-11-est és a LA-5UM-et.
Előzmény: Vgyuri (296)
Vgyuri Creative Commons License 2007.02.09 0 0 296

3. A reptér közvetlen szomszédságában található bevásárló központokkal közösen végzett marketing tevékenységgel véleményem szerint fokozatosan növekvő látogatószámot lehet elérni, ami mindkét félnek gyümölcsöző lenne.

 

Nézegettem a Repülőtéri út-M1/M7 találkozópontját az iGo autós térképen, de nem látok tisztán. Az Auchan stb. parkolójából nyilik, tehát egy jóképű táblával a parkolóban megállókat oda lehetne terelni a múzeumhoz?

 

Előzmény: Rep-Air-rer (290)
Miocsó Creative Commons License 2007.02.09 0 0 295

 

 

  Üdv

 

 Véleményem szerint is Budaörs lenne a jobbik választás. Rep-air-er nagyon jól megindokolta. Ott van két igazán jó műemléék ami szervesen kapcsolódik a repüléshez, mi kéne még hogy a látogató tényleg repülőtéren érezze magát.

  Ha meg még utána a hangárban is kijelölnének egy sétautat látni lehetne a javítási, restaurálási munkákat is. Az angolok mintha hasonlót csináltak volna Duxfordon.

  De mi lenne a felszállómezővel, ez érdekelne mert úgy nézem lassan megfolytják a környerző épületek a repteret.

 Lehet, hogy hosszabb távon mégis Siófok lenne a nyerő? Már mint ha repülni is akarnak a régi üzemképes gépekkel.

 

 Egy megjegyzés: ha 8 millióból akarják szét-összeszerelni és szállítani a gépeket akkor jobb ha egyből a szemétbe viszik azokat, mert ha barbárok szedik szét és szállítják az rettentő károkat okoz majd a szárnyakban stb.

 

  Bár már lenne egy rendes repmúzeumunk!

 

  Üdv

Utas2 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 294

Melyik is volt az utolsó mondat?

 

Ja, hogy a redneck-ek ökrök.

 

Igaz.

Előzmény: viricsi (293)
viricsi Creative Commons License 2007.02.08 0 0 293

Emlékeztetnélek kedves Vince, hogy a gép Malév tulajdon.

Ha jártál mostanában arra, akkor úgy néz ki a dolog, hogy csak a bal szárnyát nyesegették meg, így beljebb került az épületekhez a madár. A jövő héten csinálok fotókat és közkinccsé teszem a képes topicban. Ezt hagyjuk meg a tizennyolcasnak.

Az utolsó mondatoddal azonban, teljes mértékben egyetértek. :)

Előzmény: vince (285)
Rep-Air-rer Creative Commons License 2007.02.08 0 0 292
Köszöntelek HA-Roli. Megtudhatnám, hogy mi az a "horror összeg"?
Előzmény: HA-Roli (291)
HA-Roli Creative Commons License 2007.02.08 0 0 291
Szia!

Nem az a gond a PeCsával, hogy nem lehet fűthetővé tenni, hanem az hogy évente horror összeget fizetnek a BÉRLÉSÉRT. Az épület nem a múzeum tulajdona, piaci áron bérlik, több tízmillió Ft-ért! Ha ez a pénz a gépek restaurálására lett volna költve, akkor a repüléstörténeti kiállítás már régen kinőtte volna a PeCsát, ugyanis felújítani való van bőven a raktárakban...

Üdv: Roli
Előzmény: Vgyuri (288)
Rep-Air-rer Creative Commons License 2007.02.08 0 0 290
Olvasva repülésszerető sorstársam idézetét, támogatom Vgyuri a repgyűjtemény budaörsi retérre való költöztetésére tett javaslatát. Indokaim: 1. Jelenleg a reptér már három objektuma repűléstörténeti műemlék. A jelenlegi MRSZ hangár, a körépület /mindkettőn emléktábla is van/ valamint a reptér Zsolnai Kerámiával alácsövezett része. 2. Megközelítése az M1-M7 közös ki-bevezető szakaszáról 5 perc. 3. A reptér közvetlen szomszédságában található bevásárló központokkal közösen végzett marketing tevékenységgel véleményem szerint fokozatosan növekvő látogatószámot lehet elérni, ami mindkét félnek gyümölcsöző lenne. 4. Itt székel az ország egyetlen veterán repűlőket üzemeltető alapítványa, ahol megfelelő időjárási körűlmények között lehet sétarepűlni. 5. A hangármúzeum oldalhajói a restaurációs munkáknak ismét alkalmassá tehetők. A hangár beltéri magassága lehetővé teszi a korszerű felső sugárzófűtés beépítésé, ami a téli nyitvatartás egyik feltétele.
Előzmény: repülésszerető (287)
indexalfalima Creative Commons License 2007.02.08 0 0 289
Tavaly összesen 8000 ember látta a PECSÁ-ban lévő kiállítást, ami töredéke a Közlekedési Múzeum látogatóinak. Egy repülésbarátnak szerintem tejesen mindegy, hogy hova telepítik át a gyűjteményt, csak jól megközelíthető és egész évben látogatható legyen. Vidéki emberként szívből örülnék, ha nem minden néznivaló a vízfej területén lenne elérhető.
Előzmény: Vgyuri (288)
Vgyuri Creative Commons License 2007.02.08 0 0 288

Hihetetlennek tartom, hogy a gépek költöztetése kitelik 8 millióból, de reméljük igaz. De függetlenül minden pártszimpátiától Budaörs nekem tetszene. Ott ez a repülőtér helyett lenne, vagy abba beágyazva? Csak ne esne ennyire ki a forgalomból. Siófokon a rossz idő miatt vagy csak a napozást/pancsikálást megunó turisták is beeshetnek pár órára.

 

De egyszerübb lenne adni egy kis pénzt a Közlekedési Múzeumnak, hogy fűthetővé tegyék a PeCsában levő kiállítást. Az új mb. főigazgató MSZP közeli káder, ennyit nem tud elintézni?

 

 

Előzmény: repülésszerető (287)
repülésszerető Creative Commons License 2007.02.08 0 0 287

Sziasztok, ma olvastam...

 

"

Balra vagy jobbra szálljanak a repülők? - A fideszes vezetésű Siófok helyett a szocialista irányítású XI. kerületbe költözhetnek a repülők a Közlekedési Múzeumból. Ezért az intézményt felügyelő kulturális tárca ellen perre készül az a vállalkozó, akinek már szerződése van a siófoki kiállítás üzemeltetésére. A Közlekedési Múzeumot február óta megbízott főigazgató vezeti, Kócziánné Szentpéteri Erzsébet egyben az Országos Műszaki Múzeum igazgatója is. Az előző vezetőnek, Sági Zoltán megegyezett a siófoki önkormányzattal, hogy oda költözik a repüléstörténeti kiállítás negyven gépe. A műtárgyaknak jelenleg helyet adó Petőfi Csarnok ugyanis nem fűthető, télen akár mínusz húsz fokra is lehűl. A fűtésre nincs pénz, a kiállítás évtizedek óta az őszi és a téli hónapokban nem látogatható. Siófokon a képviselők január végi testületi ülésükön hagyták jóvá a gépek befogadását. Vállalták, hogy fizetik a nyolcmillió forintos költöztetést, egy iparcsarnok évi negyvenmillió forintos bérleti díját és rezsiköltségét, valamint három éven belül három hangárt építenek egy tematikus park kialakításával a Kiliti repülőtéren. A távozó főigazgató elmondta: a minisztériumból nem hivatalosan közölték vele, az volt a baj, rossz várost választott. "Úgy tudom, a minisztérium a budaörsi repülőteret támogatja új helyszínként, én azonban soha nem színek alapján választottam meg a szakmai együttműködő partnereket" – mondta. Riba Attila, a repülőkiállítást üzemeltetni kívánó cég ügyvezetője azt mondta, Kócziánné február 2-án, hivatalba lépése után egy nappal, két percre magához hívatta, és szóban közölte vele, felmondja a szerződést, mehet pereskedni. "Eddig legalább ötmillió forintot költöttünk az előkészületekre" – mondta Riba Attila. (Magyar Hírlap 6.o.)..."

pocok2007 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 286
Egyetértek, ökörség
vince Creative Commons License 2007.02.08 0 0 285

Ezek nem angolok basszus, hanem skótok.

 

Hogy szárny nélkül kevesebbet kell fizetni.  Necsinálják má.  Azt mond kedves BAA mi a túrót fogsz kezdeni a felszabaduló 2 szárnynyi területtel?  Ez má télleg ökörség.

Előzmény: Airbus A320 (279)
pocok2007 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 284

Sziasztok!

 

Szükségem lenne a HA-LCA-ról képekre, leginkább a pilótafülkéről!(E-mailomra kicsilaibl@freemail.hu)

 

Nemrég láttam egy videót "Nyugdíjban a TU-134" címmel ami a HA-LBG-ről szól, amikor gyakorlatoznak rajta a tűzoltók, szó szerint elsirtam magam.

De most szerintem a HA-LCA-t nem is használják semmire, csak ott áll szerencsétlen.

Február első napjaiban láttam képeket a HA-MOG-ról amikor már az Emlékparkban áll, nagyon szép helyet kapott:)

 

És az, hogy a HA-LCE-nek levágták az egyik szárnyát egyszerűen felháborító.

 

És egy kérdés: TU-134-es csak ezek vannak: HA-LBE, HA-LBF, ÉS A "MEGHALT :( HA-LBG??

 

Mindent előre is nagyon szépen köszönök!

 

 

 

viricsi Creative Commons License 2007.01.22 0 0 283

Még csak félszeg, a másik szárnya megvan.

Előzmény: Airbus A320 (280)
Devil 505 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 282

Mintha a britek levágnák a Cutty Sark árbocait, mert azok magasra nyúlnak...

 

:-(((((

BJani Creative Commons License 2007.01.22 0 0 281

Ráadásul lehet, hogy szegény MOG-ot újra menteni kell, skanzenbéli társaival együtt!

:((

Előzmény: Airbus A320 (280)
Airbus A320 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 280
szegény 154
Előzmény: Airbus A320 (279)
Airbus A320 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 279

Csak megfosztották szény 154-estől a szárnyait!!!:((((((((((

http://www.airliners.net/open.file/1161989/M/

vmartina Creative Commons License 2007.01.19 0 0 278
Készülődünk, még hiányzik egy apróság.
Előzmény: heted7 (276)
Hamster Creative Commons License 2007.01.19 0 0 277

Mit lehet erről tudni, tényleg valós a hír?

 

Budapestről Siófokra szállnak a gépek

a skanzen+a PeCsa tartalma?

heted7 Creative Commons License 2006.12.09 0 0 276
Persze, jöhet!

Nem volt szó valami topiktaliról odakinn? Most még egész enyhe idő van.
Előzmény: Dkrisz (275)
Dkrisz Creative Commons License 2006.12.09 0 0 275

Sziasztok!

 

Néhány barátommal ma tettünk egy kis "kitérőt" a HA-MOG-hoz a spottekedés közben.

 

 

 

 

Még löttem néhány képet, majd még töltök fel, ha érdekel valakit!?

 

Üdv.: Krisz

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 274
Köszi a képeket!(is!!!) :-)))
Előzmény: kiskockas (273)
kiskockas Creative Commons License 2006.12.01 0 0 273








Előzmény: Törölt nick (272)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.01 0 0 272

Így is történt!Már korán reggel ott volt a madár a múzeum mellett,a hosszútávú parkolóhoz vezető út kerítése melletti füvön.Még így megkopott festéssel is nagyon szép.

Köszönjük azoknak,akik tettek azért,hogy így legyen!

Előzmény: budairport (268)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!