Bocs, de éppen azért van az oldalam, hogy ne másik 5 oldalra írogassam be a recepteket és töltögessem fel a képeket!
Amúgy meg más is betette a képtárát, a desszertmester tanfolyamát is reklámozták, nekik miért nem szólsz? Ne haragudj, de így azt kell hinnem velem van valami bajod!
Tejszínes eper, tejszínes túrós van fent az oldalamon képekkel. Tejszínes gesztenyét most csináltam hétvégén, azt ma teszem fel. Eperre nem tenném rá a borítást, a túrós megbírja és a gesztenye is.
őőő.. rájöttem, az lenne a legbiztosabb ha valaki irna egy tuti biztos tejszines epres, vagy tejszines túrós receptet, hogy ő mennyi zselét tesz bele és úgy biztos jó..
nézegettem a recepteket de amit találtam, választ kaptam (email) az lapzselatinos volt (nem konkrét recept csak hogy ő mennyi lapzs-t tesz bele).. én meg porral szoktam dolgozni
ha tejszines alapú tortát kellene bevonni (és még lehethogy formatorta is) , akkor jóval több zselét tegyek a töltelékbe, hogy elbirja a marcipán súlyát?
tejszines túrótortáról lenne szó , meg tejszines gesztenye
Köszike..sajna a pillangók nem sikerültek..eltörött a szárnya néhánynak..és a cukormáz is odaragadt a papirhoz..és igy üresek lettek a szárnyak :-( pedig egész vasárnap bíbelődtem velük..na mindegy..majd leközelebb más technikával csinálom..hátha ugy jó lesz.
Indítottam az oldalamon egy szavazást, aminek az eredménye az lett, hogy bonbonos doboz tortát készítsek el lépésről lépésre. El is készültem vele, az oldalamon megtekinthető. Közvetlen linket nem teszek be, mert nekem nem szabad. Aki szeretné megtalálja! :)
Ilyen lett:
Az alábbi tortákat is mostanában csináltam, természetesen ezeket is megtaláljátok bővebben, ha érdekel titeket!
Szuletesnap kovetkezik - es itt az otlet is hozza.
Tegnap este megcsinaltam a kremet a Coeur a la Creme-hez. A krem csodalatos izu, jo tartasa van, azt hiszem az lesz a szuletesnapi tortan a krem. A diszites meg malna, valahogy igy (elo kell vegyem a Wilton konyvemet, abban van az eredetije):
Bandimacs, jokat rotyogtem a hozzaszolasodon. Nekem sem szabad az ilyen boltokba nezelodni, mert vagy nagy fajdalommal es ures kezzel tavozom, vagy veszek dolgokat, ures penztarca es tanyer aznap. hihihi Kozben a ferjemnek szuletesnapja volt es keszitettem neki egy repulos tortat.A repter az feketeerdo torta volt a kifutopalya az fondant es a repcsi is. Mivel nemigen szeretjuk a nagyon edeset ezert a ropcsi leveheto model volt.Lanyok, bocsi de en nemigen tudok fotot hozni, hanem csak a fotoalbumomon keresztul tudjatok csak megkuksizni.
http://www.mijnalbum.nl/Album=IWG4GRNS Finom lett, mar nincs belole. hihi Megyek is mert harc folyik a computerert. Kellemes hetveget mindenkinek! Sziasztok!
Szeretnék tőletek segítséget kérni, nagyon régen, lehet, hogy nem is ebben a topicban olvastam, hogy Budán, lehet hogy Óbudán is van olyan bolt, ahol tortadekoráláshoz hozzávalókat lehet beszerezni.
Aki tud ilyen boltról kérem írja már meg a címét, mert holnap arra lesz dolgom és gondoltam be is tudnék ugrani a boltba.
Nem enged tovább, ha valamelyik kérdésre nem válaszolok, pedig van olyan kérdés, amire _szerintem_ nincs jó válasz illetve olyan, amire nem tudom a választ... mit javasolsz? Szívesen kitöltöm, de hazudni illetve tippelni egy attitűdöt / tudást is vizsgáló tesztnél nem szeretnék.
szeretnék segítséget kérni tőletetk a szakdolgozatom megírásához. egy vegetáriánus kérdőívet kellene kitölteni, kérlek szánjatok rá 5 percet. nekem óriási segítség lenne.
Nem, grammot sem :) mikor a felvertes órát kezdtük, és a tantónéni feltette a kérdést, hogy na és mit gondolunk, hogy marad szép magas a piskóta, valaki benyögte, hogy a sütőportól. Hát ha szemmel ölni lehetne, az egész csoport úgy fehér cuccban elhevert volna a szép inox asztalok körül, az tuti :)))))
Karácsony előtt voltunk nagymamámnál, aki szintén érdeklődött a témát illetően, és sütöttem neki egyet szemléltetésként, neki egy iszonyatosan öreg gáztűzhelye van, és mégis pöpec lett, meg a beszámolója szerint azóta neki is, szóval lehet, megér egy próbát.
Karika: amit aztán felvágsz x rétegre :) szóval a rendes, magas piskóta, amiből a torta lesz. Lap meg lap, amit vékonyan kikensz, és úgy sütöd meg.