Keresés

Részletes keresés

lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.30 0 0 185
Koalitionsführer...

és még fűrereznek is...nahát :DDDD
Előzmény: Wic (184)
Wic Creative Commons License 2006.05.30 0 0 184

Mint írják, a „szociálliberális” nem pontos, hiszen a koalíciót vezető Gyurcsány Ferenc mérföldekre van attól, hogy szocialista legyen."

Orbán kézivezélet német sajtó fujj-fujj-

 

Nyilvánvaló hazugság, hisz ezt írták:

 

"Sozialistisch-liberal" trifft es nicht, ist doch der Koalitionsführer, der Ministerpräsident Gyurcsany, meilenweit davon entfernt, ein Sozialist zu sein."

Előzmény: lilaköd mámor (183)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.30 0 0 183
Mint írják, a „szociálliberális” nem pontos, hiszen a koalíciót vezető Gyurcsány Ferenc mérföldekre van attól, hogy szocialista legyen."

Orbán kézivezélet német sajtó fujj-fujj-
Előzmény: Wic (180)
Wic Creative Commons License 2006.05.30 0 0 182
Glosse Politik


Wieder ein neues Ungarn


29. Mai 2006 
G.H. Die Wahlsieger haben in Ungarn ihre Koalition erneuert. Doch wie läßt sich das neue Bündnis aus Sozialistischer Partei und dem Bund Freier Demokraten kennzeichnen? "Sozialistisch-liberal" trifft es nicht, ist doch der Koalitionsführer, der Ministerpräsident Gyurcsany, meilenweit davon entfernt, ein Sozialist zu sein. "Sozial-liberal" könnte zumindest die deutsche Öffentlichkeit mißverstehen, ist doch die Koalition in Budapest (im Unterschied zu einem SPD/FDP-Bündnis in Berlin) eindeutig links positioniert. Dies darf nicht übersehen werden, wenn nun der mit einem großen Privatvermögen gesegnete Regierungschef "das neue Ungarn" anstrebt und dazu "den Staat und die Politik umgestalten" will. Zwar ist manches nur Modernisierung nach westeuropäischem Vorbild, und für neun Punkte ist sogar eine Zweidrittelmehrheit und damit das Ja der Opposition notwendig, aber am Ende könnte das Land noch fester in der Hand ebender heutigen Regierungsparteien sein. Vor allem die "Verschlankung" der Ministerien und der Umbau der Kommunalverwaltungen zwingen die Überlebenswilligen dazu, sich rechtzeitig als Anhänger Gyurcsanys zu erkennen zu geben, sonst könnten sie leer ausgehen.
Text: F.A.Z., 30.05.2006, Nr. 124 / Seite 10

 

 

 

Előzmény: Wic (180)
Wic Creative Commons License 2006.05.30 0 0 180
Előzmény: lilaköd mámor (178)
Wic Creative Commons License 2006.05.30 0 0 179

fúj, megin hazudik a Magyar Nemzet!

 

Előzmény: lilaköd mámor (178)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.30 0 0 178
Gyurcsányi megszorítások
A német nyelvterület sajtószemléje
2006. május 30. 9:59


Keresztes Lajos
Gyurcsány Ferenc a leépítéseket arra használná fel, hogy az országot még inkább a markában tartsa – írja a FAZ. A kijelölt miniszterelnök csöpögtetve adagolta az igazságot: kiigazításnak nevezett megszorításokkal kívánja a költségvetés rendbetételét megkezdeni – így a Der Standard. A Neue Zürcher Zeitung felveti, hogy Gyurcsány takarékossági tervei teljesen irreálisak.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (faz.net)

A konzervatív német napilap a magyarországi koalíciós szerződés aláírását kommentálja. A szerző meggyőződése, hogy Gyurcsány a leépítéseket arra kívánja felhasználni, hogy az országot még szorosabban a markában tartsa.

A győztesek megújították a koalíciójukat – olvasható a cikkben. Felteszik a kérdést, hogy miként lehet meghatározni az MSZP és az SZDSZ koalícióját? Mint írják, a „szociálliberális” nem pontos, hiszen a koalíciót vezető Gyurcsány Ferenc mérföldekre van attól, hogy szocialista legyen. Ugyan a modernizációs program néhány részlete nyugat-európai mintát követ, s a kilenc pont egyes elemeihez még kétharmados többségre, azaz az ellenzék támogatására is szükségük lesz. Végül azonban könnyen lehet, hogy az országot még szorosabban a mai kormánypártok tartják majd kezükben. Mindenekelőtt a minisztériumi leépítések és az önkormányzati képviselőtestületek átalakítása kényszeríti mindazokat, akik a politikai túlélésre játszanak, hogy még időben Gyurcsány hívének mutatkozzanak, ellenkező esetben semmit sem kapnak – írja a lap.
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=357143&rvt=108

******************************************************************

Hogy van az, hogy ha Dániában a hatalom a nyugdíjkorhatár felemelésével vagy az egyetemisták ösztöndíjának lefaragásával fenyeget, nyomban százezrek tüntetnek, figyelmeztetve a kormányt a társadalmi béke fennmaradásának feltételeire? Hogy van az, hogy ha Franciaországban két év helyett csupán egyévnyi garantált munkát biztosítana az állam a pályakezdőknek, akkor százezernyi ifjú véres tüntetések árán is megvédi jogait? Valóban nincs határa az áprilisban csúnyán becsapott magyar nép türelmének? Azt hiszem, ideje lenne egy hosszú sétának a kormányzati negyedben. Mert ezek még e patinás városrésztől – őseink által ránk hagyott örökségünktől – is megszabadítanak minket. És miért ne tennék, ha hagyjuk?
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=357070&rvt=114
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.30 0 0 177
Ezermilliárdos adócsomag jöhet

* Napi Gazdaság

2006. május 30., kedd 8:09

Akár 1000 milliárd forinttal, vagyis a bruttó hazai termék 4 százalékával is javíthatja a Napi Gazdaság számításai szerint a kormány a jövő évi államháztartás egyenlegét, ha elhalasztja az ötéves adócsökkentési programot, egyes adóknál emeli a kulcsokat, és új adókat is bevezet. Mindhárom lehetőség benne van a pakliban, de az év közbeni adóbevezetésre kicsi az esély.
http://index.hu/gazdasag/magyar/pres060530/


fizessük ki a kormány elcseszett 4 évét....?

jó lesz.
John Doe3 Creative Commons License 2006.05.27 0 0 176
Megfigyeléseim szerint a világ sok országában hatalmas hézag tátong a törvényes és a tényleges nyugdíjkorhatár között. Így van ez nálunk is. Javaslatom tehát:
1. Azonnali hatállyal szigorítsuk meg a rokisok rendszerbe vonását -- nem a kritériumok rosszak, hanem azok alkalmazásai, amit pl. névtelen elbírálási rendszerrel meg lehetne szüntetni, és/vagy azzal, hogy a bizottság elõtt sem csak a papírokból, hanem újból -- akár fekvõbeteg-gyógyintézetben elvégzett -- vizsgálatokból ítélkeznének. Ugyanakkor azon károsodások (pl. amputatio) esetén, amelyek javulása nem várható, a felülvizsgálat felesleges, így azok költségeit annak kell állnia, aki elrendeli azokat.
2. Az öregségi nyugdíjkorhatárt nem kell felemelni, csupán szigorúan be kell tartani. Ugyanakkor a törvény által kényszerként elõírt nyugdíjazási aktusokat azonnali hatállyal fel kell számolni.
Előzmény: lábatlan (175)
lábatlan Creative Commons License 2006.05.26 0 0 175
Igazad van a rokisokkal kapcsolatban. Ha a rokizást felülvizsgálná valaki, nagyon sok haragosa támadna egyből, rokis és korrupt orvos egyaránt berágna rá - és az a vicc, hogy mind a szocikra szavaztak eddig. Ezt tehát nem is várom el Gyurcsánytól. Ha megteszi, amit kell, és amire most példátlan felhatalmazása van a gazdaság szereplőitől, akkor megemelem a kalapomat előtte. A korhatáremelés például jó irányba tett, jó lépés.
Előzmény: lilaköd mámor (174)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.26 0 0 174
Mo-on iszonyat sok rokkantnyugdíjas van. Az ő 13. havi nyugdíját is a kitolt nyugdíjkorhatárral rendelkező, bejelentett munkavállaló fogja fizetni. Támogasd.
Előzmény: lábatlan (173)
lábatlan Creative Commons License 2006.05.26 0 0 173
Ebben támogatom. Ha meg tudja tenni.
Előzmény: lilaköd mámor (172)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.26 0 0 172
Gyurcsány a nyugdíjkorhatár emelésére készül
A győztes pártok programjában nem szerepelt az aktív időszak kitolása
2006. május 26. 9:00


MNO
Még három évig maradna a 62 éves nyugdíjkorhatár, azután kijjebb tolódna az aktív időszak – mondta Gyurcsány Ferenc az Idősügyi Tanács tegnapi ülésén – értesült a Népszabadság. A korhatár felemelésével a nyugdíjrendszert szeretnék stabilizálni. A Fidesz számonkéri a kormánypártoktól: választási programjaikban nem ezt ígérték.


http://www.mno.hu/index.mno?cikk=356514&rvt=2
originalqszi Creative Commons License 2006.05.23 0 0 171
Ő biztosan nem megy!!!! Ő a szerencse fia!!!!! Neki a fekete leves is újházi, madárinfluenza vírus mentes levessé válik!!!!:DDDDDD Ő az, aki csak beszélni fog és hátra mutogatni és csak azt megtenni, ami nekik nem fáj, tehát még több olcsó és rosszminőségű virslit és a dobozkonfliktus miatt hihetetlen alacsony árú, kevés alkoholt tartalmazó, butító sört a vezető piacokra dobni:DDDDDDD
Előzmény: lábatlan (170)
lábatlan Creative Commons License 2006.05.23 0 0 170
Nem baj, hogy előkészítik neki a terepet, viszont az a nagy kérdés, hogy az előkészített terepen mihez kezd Ferkó. Leépíti a pazarló államot, vagy megszorítja a vékonyka középosztályt? Ha az előbbi, akkor le a kalappal. Ha a soha vissza nem térő, különösen kedvező közhangulat és hatalmi helyzet ellenére a könnyebb utat választja, akkor viszont menjen a fenébe.
Előzmény: secondkogy (169)
secondkogy Creative Commons License 2006.05.23 0 0 169
Hiába ragozod itt az elképesztő variációkat, hiába borzasztod el az olvasóidat a 900 milliárdos nadrágszíjhuzássa. Ezzel is a gyurcsibohóc malmára hajtod a vizet. Majd a kellően lezsibbadt pillanatban előáll, és előadja, hogy " mindenféle rémhírek terjengenek itt holmi 900 milliárdos megszorításokról. Én ilyet nem engednék. Tekintetbe kell venni a lakosság anyagi helyzetét, és a rászorultsági elvet is, ezért utasítottam a minisztereimet, hogy a csomag végösszege nem lehet több 780 milliárdnál. és az sem érintheti a hajléktalanokat "
(Akiktól úgyse tudna beszedni egy petákot sem.)
Szóval csak gyurcsibohócnak készíted elő itt a terepet.
Előzmény: lilaköd mámor (165)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.23 0 0 168
Tízezer tanárral kevesebbre lehet szükség

* Index

2006. május 23., kedd 7:30

A közoktatás reformja keretében a jelenlegi húszról huszonnégyre emelkedhet a tanárok óraszáma 2007-re, ezért becslések szerint néhány éven belül közel tízezer pedagógussal kevesebbre lesz szükség – írja a Népszabadság. A béremelés összegének felét differenciáltan osztják majd el a minőségi munka alapján.

http://index.hu/politika/belfold/kozokt9678/

antall Creative Commons License 2006.05.18 0 0 167

"ez olyan mint a kapcsolási díj?"

 

 

:-))))

Előzmény: lilaköd mámor (166)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.18 0 0 166
A lényeg: csak az vehetné igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, aki vagy aki után megfizették az új közterhet.


azt sem tudja megmondani a TB-t ki után fizetik be..nem?

akkor azt minek kell perkálni?

vagy az nem azért van, hogy mehessek a dokihoz?

ez olyan mint a kapcsolási díj?
Előzmény: lilaköd mámor (165)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.18 0 0 165
Kötelezően fizetendő egészségügyi alapdíjat vezetne be a kormány a Népszabadság értesülései szerint. A lap úgy értesült, legalább ötezer forintot kellene havonta befizetni mindenkinek. Abban az esetben, ha a hétszázalékos egészségbiztosítási járulék ezt a minimumot nem éri el, az összeget ki kellene egészíteni ötezer forintra. Vagyis: 140 ezer forintos bruttó havi kereset alatt mindenki esetében ötezer forint volna a járulék, afölött pedig 7 százalék, szemben a jelenlegi négy százalékkal.

A javaslat egyezik a több neves közgazdász által korábban az Élet és Irodalomban közzétett programcsomagban foglaltakkal. A kérdés csak az, hogy a minden polgár számára kötelező díjat kinek az esetében vállalna magára az állam: a gyerekek után biztosnak látszik, hogy a költségvetés állja a számlát, de a nyugdíjasok esetében erről még vita zajlik. A Népszabadság emlékeztett: a közgazdászok javaslata az volt, a nyugdíjasoknak maguknak kellene fizetni. A lényeg: csak az vehetné igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, aki vagy aki után megfizették az új közterhet.

http://index.hu/gazdasag/magyar/adocsom06051/

5000-ért orvoshoz?

évi 60.000 minusz???

pikkkáns.
Előzmény: nrb (164)
nrb Creative Commons License 2006.05.18 0 0 164
13. havi nyugdíj eltörlése

Khm ... pikáns ;)
Előzmény: lilaköd mámor (163)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.18 0 0 163
Belehúznak: Dupla egészségügyi járulék, alapdíj bevezetése, adóemelés
900 milliárdos nadrágszíj-húzásra készül a kormány?
2006. május 18. 8:20


MNO
Majdnem a duplájára emelné a kormány a munkavállalók egészségügyi járulékát – értesült a Népszabadság. Az eddig megismert szándékok - az áfa emelésétől az általános ingatlanadó bevezetéséig – összesen 900 milliárdot hoznának a büdzsének.

• Sokkoló tervek: Tandíj, 65 éves nyugdíjkorhatár, 13. havi nyugdíj eltörlése


A jelenlegi 4 helyett 7 százalékos egészségügyi járulékot kell majd a munkavállalóknak fizetni jövőre – értesült a Népszabadság a kormány állítólagos terveiről. A lap információi szerint a kabinet az intézkedéssel párhuzamosan – négy neves közgazdász az Élet és Irodalomban megjelent javaslatát magáévá téve – kötelezően fizetendő egészségügyi alapdíjat vezetne be: legalább ötezer forintot kellene havonta befizetni mindenkinek. Abban az esetben, ha a hétszázalékos egészségbiztosítási járulék ezt a minimumot nem éri el, az összeget ki kellene egészíteni ötezer forintra. Vagyis: 140 ezer forintos bruttó havi kereset alatt mindenki esetében ötezer forint volna a járulék, afölött pedig 7 százalék.

Arról állítólag vita van, hogy az intézkedés csak a munkavállalói korban lévőket érintse vagy a nyugdíjasokat is. Jobban mondva az biztos, hogy ha az alapdíjat bevezetik, a csecsemőktől az aggastyánokig mindenkire kötelező lesz, ennek megfizetése jogosít az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére. A kérdés inkább csak az, hogy ki helyett állja a számlát az állam. Az biztos, hogy a gyermekek és az iskolások után fogja, az már azonban már kérdéses, hogy a nyugdíjasok is maguk fizessék-e az alapdíjat (a közgazdászok e mellett állnak ki), vagy az állam állja ezt.

A járulék 3 százalékpontos emelése önmagában 180 milliárd forintot hozna, az alapdíj bevezetése pedig legalább százmilliárdot. A nyugdíjasokra kiterjesztett változatban az összeg biztosan elérné a 200 milliárd forintot évente, de még meg is haladhatja azt. Az utóbbi intézkedés tervét megkérdőjelezi, hogy a szocialista frakció nem támogatja az alacsonyabb keresetűeknek relatíve nagyobb terhet jelentő elvonás bevezetését.

Adóemelési tervből mindenesetre van egy néhány: a Világgazdaság pár napja arról írt, hogy a vállalati nyereségadó burkolt növelésére készül a kormány. A jelenleg Európában csábítóan alacsony, 16 százalékos nyereségadót meghagynák, ám bevezetnének egy akár 3 százalékos szolidaritási adót, amely szintén a profitot terhelné. Így a nemzetközi jelentésekben jól mutató nyereségadó-kulcs megmaradna, ám az állam százmilliárdos bevételre tehetne szert. Általában emlegetett intézkedés még az áfa középső kulcsának emelése: az áram, a gáz, a tömegközlekedés, az élelmiszerek és a vendéglátás árát az intézkedés 4 százalékkal emelné – az adót magát 15-ről 20 százalékra növelnék. E két adóemelés bevezetésére akár szeptembertől is sor kerülhet, ezzel tarthatná a kormány az idei hiánytervet.

A jövő évi változások között a személyi jövedelemadó kedvezményeinek megszüntetése szerepel – ez a 2004-es igénybevételi adatok alapján akár 130 milliárdos megtakarítást is hozhat az államnak. Az értékalapú ingatlanadó bevezetése pedig szinte bármekkora bevételt eredményezhet: az leginkább a behajtás eredményességétől és az adó mértékétől függ. Eredményes behajtással és az ingatlanok értékének fél százalékát kitevő éves adómértékkel számolva 150 milliárdos bevétel biztosan elérhető.

Mindez együtt több mint 900 milliárd forintos többletet eredményezne a büdzsének. A kormány az idén 1500 milliárd forintos deficittel számol és azzal, hogy ezt mintegy ezermilliárddal kell csökkenteni ahhoz, hogy az euró bevezetéséhez szükséges kritériumokat Magyarország teljesítse. A most megismert tervek önmagukban elérnék ezt az összeget, holott a szakértők az állami működés átalakításából és a szociális támogatási rendszer újragondolásából is szívesen látnának megtakarításokat.

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=354986&rvt=2
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.18 0 0 162
A megszorítások elintézik a lakáspiacot

* Index/portfolio.hu

2006. május 17., szerda 13:48

A beharangozott megszorító intézkedések - főleg az áfaemelés és a közszféra várható létszámcsökkentése - miatt sokan elhalaszthatják lakásvásárlásaikat egy felmérés szerint. Az ingatlanpiaci folyamatok azonban alapvetően javuló tendenciát mutatnak. Bár javarészt a befektetési céllal épített ingatlanok javították fel a GKI és az AL Holding fővárosi ingatlanindexét, az is kiderült: soha nem akartak még ennyien lakást vásárolni Budapesten, mint most.

http://index.hu/gazdasag/magyar/lakpi060517/?main&rnd=716

alakul
szerelő Creative Commons License 2006.05.15 0 0 161

Hagyományos (konzervatív) gazdaság
Van két tehened. Az egyiket eladod, és az árából veszel egy bikát. Az
állatállományod gyarapodik, a jövedelméből nyugdíjba mész.

Indiai gazdaság
Van két tehened. Szentként tiszteled őket.

Pakisztáni gazdaság
Egyetlen tehened sincs. Bejelented, hogy igényt tartasz az indiai
tehenekre. Felszólítod a világot, hogy nyújtson segítséget: az USA pénzt
adjon, Kína katonailag segítsen, Nagy-Britannia adjon harci gépeket,
Olaszország ipari berendezéseket, Németország technológiát, Franciaország
tengeralattjárókat, Svájc nyújtson kedvezményes hiteleket, Oroszország
szállítson gyógyszert, Japán pedig gyártósorokat - mindezt ingyen. A
kapott támogatásokból megveszed az indiai teheneket, majd deklarálod, hogy
a világ kizsákmányol téged.

Amerikai gazdaság
Van két tehened. Az egyiket eladod, a másikat pedig arra kényszeríted,
hogy 4 tehén helyett tejeljen. Megdöbbensz, amikor a tehén váratlanul
elpusztul. Az esetet ráfogod egy olyan országra, amelyiknek van tehene, és
azokat természetes körülmények között tartja. Bejelented, hogy az ország
veszélyt jelent az emberiségre. A világ megvédése érdekében megtámadod az
illető országot és elkobzod a teheneit.

Francia gazdaság
Van két tehened. Sztrájkolsz, mert három tehenet akarsz.

Német gazdaság
Van két tehened. Továbbfejleszted őket, így 100 évig élnek, havonta csak
egyszer esznek és megfejik önmagukat.

Angol gazdaság
Van két tehened. Mindkettő kerge.

Olasz gazdaság
Van két tehened, csak nem tudod, hogy hol vannak. Elmész sziesztázni.

Svájci gazdaság
Van 5.000 tehened, de egyik sem a tied. Másokkal fizettetsz a
megőrzésükért.

Japán gazdaság
Van két tehened. Átalakítod őket, így az eredeti méret 1/10-ére
csökkennek és hússzor több tejet adnak, mint a normál méretű tehenek. Ezután
cuki kis rajzfilmfigurákat készítesz róluk, és Cowkimon néven az egész
világon árusítod őket.

Orosz gazdaság
Van két tehened. Megszámolod őket, és azt tapasztalod, hogy öten
vannak. Újra megszámolod, ekkor 72 tehén az eredmény. Megint megszámolod,
most 17 tehenet találsz. Feladod és kinyitsz egy újabb üveg vodkát.

Nigériai gazdaság
Van két tehened. Az egyiket megeszed, majd bejelented, hogy ellopták. A
rendőrség megkezdi a nyomozást, és 100 km sugarú körön belül mindenkit
letartóztat. Addig kínozza őket, amíg valaki be nem ismeri, hogy ő lopta
el a tehenet. A rendőrség büntetésül minden letartóztatott személytől
elkoboz 1-1 tehenet. Így most te visszakaptad a tehenedet, a rendőrségnek
pedig van egy új tehénfarmja.

Magyar gazdaság
Van az államnak két tehene. A felelős vezető a tejet hazaviszi, majd
bebizonyítja, hogy a teheneket privatizálni kell, hiszen az üzletág
ráfizetéses. Elhatározzák a tehenek jelképes összegért történő eladását,
majd meghirdetik a helyi újságban, amely egypéldányos és csak a vezetőnek
jár. A vezető megpályázza a marhatendert, és csodák csodája meg is nyeri.
Rögtön tart egy sajtótájékoztatót, hogy a részéről mekkora áldozat a
vállára
venni ezt a két gyengén működő tehenet. Ezután politikai pályára lép, és
ilyen módon az eredeti két marhával maga köré gyűjt még egy csomó marhát.

 

 :)))

lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.15 0 0 160
A nemrég megszellőztetett javaslat szerint a magánszemélyek vagyongyarapodásának hátterét azokban az esetekben is vizsgálhatná az adóhatóság, amikor nagy értékű vagyontárgy – például prémiumkategóriás személygépkocsi –, vagy értékes ingatlan kerül egy magánszemély tulajdonába. Ha az illető szja-bevallásából az derülne ki, hogy a szóban forgó összeget nem fizethette ki adózott jövedelméből, valamint nem tudna jogszerű vagy hitelesen igazolható magyarázattal szolgálni a pénz forrásáról, annak egy részét adóhiányként állapíthatná meg a hatóság.

http://index.hu/gazdasag/magyar/vagy060515/
TuathaDéDanann Creative Commons License 2006.05.08 0 0 159
Megszorító javaslatok – Fekete évek jönnek az oktatásban
Működésképtelenné válhat a rendszer
2006. május 8. 0:03


Magyar Nemzet - Farkas Melinda
Negyvenezer fő elbocsátása a közoktatásból, a pedagógusbérek befagyasztása, iskolabezárások, a tandíj bevezetése a felsőoktatásban és az államilag finanszírozott egyetemi férőhelyek 50 százalékos csökkentése – ezek az oktatást érintő legfontosabb, kormány közeli szakemberek által javasolt megszorítások. Ha ezek megvalósulnak, működésképtelenné válhat a közoktatás, fizetésképtelenné válhatnak az egyetemek.

---------------------------------------------------

Tudás-alapú társadalom....
Wic Creative Commons License 2006.05.08 0 0 158
az ugyebár nem segítene, mert itten visszamutogatásról van nagyba szó.
Előzmény: RontóPál (154)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.08 0 0 157
A kormány nagyvonalúan elengedte az iraki adósság 80 %-át. Ez cc. 37 és fél milliárd Ft, ennyire jól állna a költségvetés.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9142983&la=54643114

óóó mit számít. tankokat ingyen nekik, legyen mivel mészárolni a saját népüket.


adósságot elengedni? persze. mert ők ingyen adják egy ideje az olajat ugye.
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.08 0 0 156
rendszert:))

jaaaaa. igaz is. én is erre eszmáéltem:)

aztán eszembe jutott a gázárkompenzáció. és annak kommunikálása (fuj) a gazdagokat támogatjuk...mert....ők fogyasztanak sokat. ezt hallottam . a szegényeknek nincs gázuk sem (!!!). minek is amikor az erdőn ingyen van a fa. nemde?



a nagycsaládok? ááááá. nincsenek.
3000 m3-es korlát??? áááá felejsd el.

ezt fogjuk hallgatni.


ne támogassuk a gazdagokat. (és a minimálbéren bejelentett genyáknak jut majd minden nefélj.) ez a duma jön.

készüljetek.
Előzmény: Wic (152)
lilaköd mámor Creative Commons License 2006.05.08 0 0 155
"Személyt csak a feladat ismeretében lehet találni, előtte össze kell rakni a kormányprogramot, és meg kell határozni a kormány szerkezetét" – válaszolta Lendvai Ildikó a Nap-keltében a koalíciós egyeztetések állását firtató kérdésre. A sorra megjelenő, és meglehetősen borúlátó gazdasági elemzések kapcsán a szocialista politikus elismerte, hogy az állami vízfej hatalmasra duzzadt, pótköltségvetésre azonban szerinte (még) nincs szükség. Lendvai hangsúlyozta ugyanakkor, hogy kevesebb tárcát és köztisztviselőt akarnak, takarékosabb parlamentet sürgetnek, igazságosabbá tennék a gázárkompenzáció rendszerét, a megyerendszertől a régiók felé mennének, a kistérségi szövetségekkel pedig jelentősen csökkentenék az önkormányzati képviselő-testületek számát. A kérdésre, hogy mennyire felelősek azért a helyzetért, ami miatt most nyilvánvalóan megszorító intézkedésekre van szükség, a politikus azt válaszolta, hogy az elmúlt négy valóban túlságosan sok szociális kiadást növelő elemet épített a költségvetésbe, de hangsúlyozta, hogy a mostani intézkedések ezeket nem kurtítják majd. (hirado.hu)

http://www.vilaggazdasag.hu/index.php?apps=cikk&cikk=124143
Előzmény: lilaköd mámor (151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!