Végre hazánkban is a kultikus brit sci-fi sorozat. Mindenkinek, akit érdekel a kilencedik és tizedik doktor története, de a klasszikus sorozat kedvelői is teret kaphatnak itt.
Egy linket akkor kérnék, ugyanis a rengeteg új oldal közül fogalmam sincs melyiket készíted :) (Egy tippem azért van, bár nem vagyok benne biztos: http://www.tardis-info.eoldal.hu )
Szerintem minden mindennel összefügg, a klóndokiknak is lehet pl. köze Amy terhességéhez, és ahhoz hogy egy Hús-klónjával utaztak együtt , míg Amy valahol máshol volt. Van egy erős sejtésem , hogy ha nem is teljesen, de nagyrészt a történések mikéntje és sorrendje a Doktor műve, mind mind a Doktor tervének egy egy részlete lehet. Úgy, mint pl. a megrendezett halála. Máshonnan nézve ami még említésre méltó körülmény, amikor az epizód végén a klón-Doktor azt mondja Amynek, "Push.......but only when she says!". Ami ,mint kiderült a szemkötős nőre, ás Amy szülésére utal. Namármost elképzelhetőnek tartom, hogy a Doktor szándékosan hagyta, hogy Amy Hús-klónja utazzon velük, mivel az epizód legvégén azt is megmondta hogy Amy nincs velük "Long.......long time ago" :) Szóval szerintem a Doktor tervez nagyrészt.
Igen a Klón Doktort elolvasztották, de a Hús nagyon érdekelte őt. Szerintem több ilyen Ganger is készült. Én arra gondolok, hogy a Doktor tudta, hogy meg fog halni és arra is rájött, hogy több hasonmása is van. Tehát elküldte a klónt meghalni. De akkor mi történt az eredeti Doktorral? Steven Moffat az 5. évadban minden epizódban elrejtett valamit, ami később a megoldáshoz közelebb juttatott. Most a Gangerek is ilyen részlet, ami biztos, hogy még egyszer fel fog kerülni.
No, én most jutottam el odáig, hogy egyben megnéztem a 6x05-06-ot. Nagyon jók voltak. Eddig nagyon tetszik ez a 6. Évad. Remélem a további részekben sem adják alább a színvonalat. :)
Helo. :) Olvasgatom itt a teoriákat, és érdekes mind, viszont én magam egy idő után arra a következtetésre jutottam hogy meglehetősen nehéz(de nem lehetetlen :) ) eltalálni a végkifejlet irányát. Mindenesetre zseniális, ahogy Moffat-ék a szálakat vezetik, imádom ezt az új stilust amit az 5. évaddal elkezdtek. Hogy a témához szorosabban hozzászoljak , érdekes a Hús-klón fejtegetés, már szinte majdnem egészen biztos vagyok benne , hogy a klón-Doktor fog meghalni,ezt egy-két emlitett dolog erösíti is : pl nem látni a Tardist stb.viszon elviekben nem tudni hogy a Hús képes e a teljes szintü másolat létrehozásáram azaz pl a Doktor regenerációs képességét is le tudja e másolni ahogy láttuk a halálakor. Mindenesetre érdekes lesz. a jol emlékszem, az Impossible Astronaut-ban a "holt"Doki kora kb 200 év plusz. Na most hogyan kerül abba az idösíkba, és mit csinált a Hús-Doki 200 évig. Hacsak nem a másolatot joval késöbb hozta létre. Hiszen mint megtudtuk , Amytöl megtudta a saját halálát, annak körülményeit és idöpontját pedig már ö alakitotta.
Szerintem Amynek már volt előtte is Hús klónja, mivel amikor a "The Day of the Moon"ban a gyerekotthonban voltak, és jött a Csend, mire odaért a Doktor már csak azt a kis minigépet találták meg. Szerintem akkor szintén csak elolvasztották, és amikor felébredt a Csendnél, akkor már jó a kijelentés, hogy már sok napja ottvan. :)
A doktor tudja, hogy megfog halni, hisz Amy elmondta neki. Hisz ahogy mondta a doktor cipőt cseréltek, így akihez odament amy hogy elmondja, hogy ő látta őt meghalni, az az igazi doktor volt. Több utalás is van rá pl. mikor a másolatot küldik el és az igazi másolat (akire azthiszik a doktor) mondja hogy " ő a doktor" ill. a vége fele mikor megemlíti hogy a halálukban viszont nem osztoznak majd gyorsan rávágja hogy semmi. Ugye ezzel nézték amyt is hogy bevette az egészet és végig a másolatot tartotta igazinak és ragaszkodott hozzá jobban.
+ mosthogy megtutok hogy amy másolat volt kiváncsileszek hogy nemi modositoták emy emlékeit is egy kicsit mikor a csend fogságába volt momentán ara gondolok hogy kitis szeret a dokit vagy rory mer a mikor a csend fogságába volt ugy hangzot
a üzzenet rögzitön mintha a dokit szeretné remélem most hogy amy visza került az igazi testébe az emlékei ishejre álnak és megmongya a dokinak hogy öt szereti +szerintem a doki is érez iránta valamit csak nem akarja bevalani
Én nem egészen úgy gondoltam, hogy ezt egy részbe kellett volna sűríteni. Inkább arra, hogy annyira nyitottan és cliffhanger-esen ér véget, ráadásul "to be continued" felirattal, hogy ez csak a második része lehetne egy hármas epizódnak.
daleksec: "A másolat Doktor fog meghalni. Nem tudom, hogy milyen alak volt képes ezt észrevenni.".
Csak az a bökkenő, hogy ha a mostani rész végét figyelmesen megnézed, amikor a másolat Doktor a szónikussal a skorpiószerűséget megsemmisíti, egy pillanattal később ő és a nő is szétomlanak.
És végre volt "Lazarus-os beütésű mutánsos üldözéses jelenetet". Jó volt a grafikája, csak az elolvadás. Na az egy picit gyenge volt. A történet ütős volt, bár igaza van tgundá-nak, mert ezt simán bele lehetett volna préselni egy részbe, és akkor a "Doctor's Wife"-ot két részre osztani, új szereplőkkel, kalandozásokkal az aszteroidán, és az aszteroidában látni az undorító izét belül, még több futkozás a TARDIS-ban, még több részét megismerni, stb.