Egy mechanikus szerkezet már 2-3 év egy helyben álldogálástól is besülhet. Tíz év után már a többségük besül, a mieink meg jóval régebb óta állnak (szerintem 80-as évekbeli, fel nem használt gyártás lehet mind). Szigorúan órás szemmel megközelítve a dolgot, a kenésük már bizonyosan nem ér semmit, akkor sem, ha nem sültek be - így a "felkészítő szerviz" elvileg akkor is feltétlenül elvégzendő lenne rajtuk, ha egyébként működnek. Ez olyan dolog, hogy ha veszel egy kocsit, ami a fészerben állt öt éve, akkor még azon esetben is azonnal kicseréltetsz minden olajat-vizet-folyadékot, és alkalmasint az elöregedésre alkalmas, kritikus dolgokat is (szíjak, főleg a vezérműé), ha egyébként pöccre beindul a kocsi. Ha nem így teszel - az már a te kockázatod...
Nem hiszem, hogy a MIMI tagok amiatt „kilépnének” (hogy is?) a buliból, mert az eddigiek után még egy szervizelést kell kifizetni. Én nem ellenzem, és ha csak azon múlik, hogy gyorsabban legyen náluk a MIMI, vajon a többiek? Ez a fő (10 éves) gond? Gondolom volt még más is...
Aki megkapta az óráját, az nyilván szabadon rendelkezhet vele, így én nem foglalnék állást azügyben, hogy mi van, ha valaki eladja. Én biztos nem fogom megtenni, de konfrontálódni sem kívánnék senkivel, ha megteszi.
Ami viszont a szerkezeteket illeti: ez a project bizony piszkosul elhúzódott, már minálunk is tíz évesek lassan a szerkezetek, holott jó eséllyel már azelőtt, hogy mi megvettük volna őket, is álldogáltak 10-20 évet dobozban, az sem kizárt, hogy akár többet. Tény, hogy igazándiból szervizelni kellene átadás előtt mindet - az én saját példányom (Omega - P7001) másnapra állt meg, mint a szög, és le is kellett szépen szervizelnem, hogy életre keljen.
Ezzel semmiképpen sem számoltunk a project elindításakor - de most reálisan számolni kell azzal, hogy ha nem vitrindísznek, hanem valós használati tárgynak vesszük őket, akkor bizony szervizzel kell(ene) indítani minden példány esetén. Ez viszont most már aligha építhető be az eredeti projectbe, így szerintem ki-ki számoljon vele egyénileg, és oldja meg, ahogy tudja - gondolom P.Kiss is hajlandó leszervizelni az összerakás előtt álló szerkezeteket, de ez nyilván külön megállapodás kérdése lesz.
POTYOROU – Apropó első decemberi sorsolás (szerinted: Alfonz Brown 22, Órásbácsi 53, Mechanikus 57, XXL 12, Herkules 24) , beszéltem az elektro-mechanikus-al, ő nem tudott a sorsolásról, órát se kapott… Majd jelentkezik nálad és tudd újabb fekvőrendőr elérhetőséget is!
Pedig reméltem, hogy csak viccelsz. Azért azt gondolom, hogy nem szerencsés, ha a sorsolást -gyakorlatilag ellenőrzés nélkül végző-személy így gondolkodik, ezért javaslom, hogy a jövőben csak nyilvános sorsolást tartsunk. Azt gondoltam nem nehéz feladat felfogni azt, hogy ha van egy kalap amibe többen raktunk bele mint ahányan kivettek belőle, akkor aki szerencsés volt és már kivette még tartozik némi felelősséggel a többinek egészen addig míg mindenki nem kapta meg a sajátját. Várom mások véleményét is.
Ez mellékvágány, nem árulja komolyan, csak viccelt… Ha sértegetjük, még sorsolás se lesz, azt tényleg felmegy az ár, ha az enyém hirtelen 33-ik az elkészült 15-ből :-(
"Az enyémet nem kellett finanszíroznia senkinek, mivel én az elsők között fizettem be a teljes összeget! ;-)"
Azért ne legyél tévedésben, mert bizony amíg nem kapta meg mindenki az óráját, addig az a helyzet, hogy beérkezett X összeg amiből elkészült Y óra, és van aki megkapott egy órát van aki nem, tehát ha valamiért mondjuk 10 év múlva összesen 20 óra elkészülte után a projekt ellehetetlenül akkor fog kiderülni csak, hogy hány óra készült el a befizetett X összegől vagyis mennyi volt egy óra önköltsége. Addig viszont csak az biztos, hogy 50.000 Ft-ba minimum kerül egy óra, és hiába fizette be valaki elsőként az 50.000 Ft-ot (én is többek között) annyiból nem lehetett volna elkészíteni 1 db órát. Szóval ez egy közös projekt a maga szükséges igazságtalanságaival, de azért mégsem tartanám szerencsésnek, hogy pont aki sorsolja az órákat az eladná mielőtt mindenki megkapná. Bár gondolom Te sem gondoltad az eladást komolyan, ezért biggyesztettem a sajátom után a :-DDD jelecskét.
Apropó sikerlista: Nem lehetne „frissíteni” a http://www.poljot.hu/mmii/ című honlapunkon lévő taglistát, úgy hogy láthatóvá váljon ki vehette már fel az adott időpontban óráját, ki vár még, stb.? Vagy az a honlap már "muzeális" és itt kellene vezetni a listát??? Fekvőrendör jelentkezett?