Keresés

Részletes keresés

Afonya&Bogyo Creative Commons License 2014.01.21 0 0 12132

Köszönjük az információt.

Nektek aláírja a kezelőorvosotok, hogy spa a betegségetek? NEkem ezt mondja, megmutatja rötgenen, stb. De a papírokra snsa-t ír, bno kódnak pedig "M46 Egyéb gyulladásos gerincbetegségek" szerepel. Szóval ezek alapján nekem nem jár. A háziorvosom pedig nem hiszi az egészet, bár jobb ötlete sincs.

Mi kell ahhoz, hogy egyértelműen kimondják a diagnózist?

Előzmény: Izibizi2 (12129)
zetecR Creative Commons License 2014.01.21 0 0 12131

És tényleg ott van a felsorolásban az M45 - SPA... Szóval súlyos fogyatékosok vagyunk. :(

Előzmény: Izibizi2 (12129)
judyttt Creative Commons License 2014.01.20 0 0 12130

Sziasztok! 26 éves vagyok, és most valószinüsitik nálam a SPA-t. Pár dolognak én is utána néztem már, de akinek van egy kis ideje, kedve, örülnék neki, ha megosztaná velem a tapasztalatait. Elöre is köszönöm!

Izibizi2 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 12129

Szia,

információk innen:

http://nav.gov.hu/nav/regiok/kozep_dunantul/kozepdunantul/ugyfelszolgalatok/segitbetegsegkedvezmeny.html

És a betegségeket tartalmazó korm. rendelet, guglizható:

335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet
az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevétele szempontjából súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről

Remélem segítettem.

Hogy vagytok? Senkiről, semmi információ :(

Előzmény: zetecR (12126)
OWL2 Creative Commons License 2013.12.31 0 0 12128

B.U.É.K.   Mindenkinek!!!!!

OWL2 Creative Commons License 2013.12.24 0 0 12127

Kellemes karácsonyi ünnepelet kívánok minden Fórum lakónak!

zetecR Creative Commons License 2013.12.23 0 0 12126

Az adókedvezmény igénybevétele milyen jogcímen történne?

Előzmény: Izibizi2 (12124)
Afonya&Bogyo Creative Commons License 2013.12.20 0 0 12125

Sziasztok!

A karácsonyi takarítás során ismét a kezembe kerültek a régi gyógyszereim. Mivel én biztosan nem szedhetem már, szívesen felajánlom az alábbiakat:

egy bontatlan doboz (100db) 2016-ban lejáró Salazopyrin,

egy bontatlan doboz (20db) 2014. 07-ben lejáró Celebrex.

Különböző felbontott nsaid-jaim illetve Controloc (pantoprazol) tablettám is van, amikre allergiás lettem.

A Salazopyrin átadásához kérek receptet bemutatni, a többihez valahogy indokolni az igényt. Ezek receptre kapható gyógyszerek, nem szeretném, ha a segítségemmel kísérlezene valaki magán.

Fájdalommentes téli hónapokat és békés karácsonyt kívánok mindenkinek!

Izibizi2 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 12124

Sziasztok,

nagyon el vagytok tűnve... remélem mindenki az ünnepekre készül már és nem fáj semmije.

Én nemrég kaptam az infót, hogy valószinűleg adókedvezmény igénybevételére vagyok jogosult, sőt 5 évre visszamenőleg. Ez igaz lehet?

Szép napot!

Maule Creative Commons License 2013.12.09 -1 0 12123

Es most faj, gyullad ferjem hata, szarul van. Ezekre a fellangolasokra tartogatjuk a gyogyszerszedes lehetoseget, erre tartogatjuk a majat, hogy ha ilyen van, lehessen gyogyszert szedni. Franc se tudja mitol jonnek ezek, talan stressz, talan mas. Szed izomlazitot, hogy ne essenek fajdalomgorcsokbe a hatizmai, szed gyulladascsokkentot, es remeljuk, hamar vege lesz. Ma nagy biznisz targyalas, de holnap az uszodaban kezdi a napjat, az eleg biztos.

Maule Creative Commons License 2013.11.26 -1 0 12122

Amikor osszeszedte magat a balesetbol - a karja egy evig bena volt, kicsavarodott kezet muteni sem mertek, mert nem tudtak, hova kerultek idegpalyak, jol tettek, idegpalyak ha csavarodottan is, de visszanottek, ahogy csontjai is  - folytatodott a Bechterew. Amig mas fajt, amig massal volt gond, Bechterew szunetelt. Kb mint Bechterewes kismamak, amig van mas fontosabb, Bechterew nem gyilkolja a szervezetet.

Előzmény: 7606 (12118)
Maule Creative Commons License 2013.11.26 -1 0 12121

"like"

Előzmény: GoldApple79 (12119)
Maule Creative Commons License 2013.11.26 -1 0 12120

Ahogy irtam, a genvizsgalat hozta a Bechterewre hajlamosito gent, es a tunetek, a gyulladas - a masszirozasnal kesobb mar kitapinthato szij a gerinc korul - ami bambuszgerinc akar lenni, ez volt a bizonyitek a betegsegre. Nekunk mar nem kell keresni, hogy mi a baj.  Azt kell csak, hogyan lehet megallitani. Bioterapia nalunk nem lehet, lasd majkarosodas. En intezem a kajat, ami szerintem segit, gyogyszer nelkul, vagy minimalis gyogyszerrel elni. Ferjem intezi a mozgast, amiben o hisz, hogy ha mozog, akkor nem tud csontosodni. Uszik, tornaterembe jar, hetente legalabb 1x.  minden nap elvisszuk oreg kutyankat egy hosszu setara, parkolok legtavolabbi sarkaban allunk meg, mert az is mozgas, ha onnan setalunk. Biciklizni szeret a legjobban, nyaron megy hetente tobbszor. De ha rossz az ido, akkor a pinceben rakja fel a biciklijet levegoben forgora, es ott teker, ha uszodara vagy tornateremre nincs ideje. Ha megall, es nem csinalja ezt 2 hetig, elkezd fajni. 61 eves, es azt hiszem, egeszsegesebb, mint mas 61 evesek. 

Előzmény: 7606 (12118)
GoldApple79 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 12119

Szia!

Én 30 évesen szültem természetes úton első gyermekemet, és 34 évesen (kb. 6 hónapja) a második lurkót, szintén természetes úton. Fel sem merült a császár lehetősége, az orvosom azt mondta, hogy a SPA miatt egyáltalán nem indokolt. Semmi problémám nem volt, gyorsan meglett mindkét gyerkőc, a szülőágyra már csak a finish-ben feküdtem fel, vajúdás alatt sétáltam, illetve labdán ültem. 

Szerintem a fogantatás előtt célszerű abbahagyni a gyógyszer szedését, hiszen a terhesség és a szoptatás időszaka alatt sem fogod szedni, erre kell "berendezkedni". Nagyon sok alternatív módszer létezik a gyulladás csillapítására, remélhetőleg megtalálod a neked legjobbat. Én most még szoptatom a kisebbet, sajnos nem tudok annyira odafigyelni magamra, mint kellene, így a könnyebb megoldás mellett döntöttem: Advil Ultra Forte, mivel az ibuprofen hatóanyag a kicsire nézve nem probléma... A masszázs nagyon sokat segít, torna gyanánt, pedig a nagyobb gyerekkel kúszok mászok itthon, illetve a játszótéren. :) A gond majd akkor kezdődik, ha visszamegyek dolgozni, ott kevesebb lehetőségem lesz a mozgásra. 

Én az tanácsolom, hogy mozogj sokat, találd meg a módját, hogy mi a legjobb neked. Étkezés is sokat segíthet, erről rengeteget olvashatsz itt a fórumon. 

Minden jót kívánok! :)

Előzmény: Andika0202 (12107)
7606 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 12118

Valóban furcsa, hogy amíg a baleset által keletkezett sérülések gyógyultak, nem jelentkezett a gyulladás!

Remélem hamar a végére tudok járni a dolognak és kiderül, hogy mi a baj!!!

Előzmény: Maule (12117)
Maule Creative Commons License 2013.11.21 -1 0 12117

Nalunk a genvizsgalat bizonyitotta a betegseget. A tunetek megvoltak, elso orvos hulye volt ertelmezni oket, kemoterapiat rendelt, ami levitte a gyulladast, de csak addig. Addig ferjem egeszseges, sportolo ember volt, bizott az elso orvosban (igy lett tonkre a maja) Amikor masodik korben gerincmutet volt doki kovetkezo otlete, ferjem keresett egy biztositasan kivuli orvost, sajat penzbol - ez itt Amerika, mas rendszer, nem univerzalis egeszsegbiztositas - aki megvizsgalta a tuneteit, es 3 lehetseges okot talalt rajuk, az elso otlete az akkor, huszoneve, a meg ritkan felismert Bechterew volt. Genvizsgalat - szinten zsebbol. Krapek reagalt a gyulladascsokkentokre ezek utan, tunetei csokkentek, elkezdett uszni jarni, megjobban lett. Aztan jott egy baleset, darabokra torte magat, amig abbol gyogyult, Bechterew szinte nem is letezett. Ez cirka mint terhesseg, amikor szervezet masra figyel? Es amig fontosabb dolog van, nem bantja onmagat. Olyan fura.

Előzmény: 7606 (12103)
Handi71 Creative Commons License 2013.11.18 0 0 12116

Ebben van valami!

Én természetes úton szültem a gyermekeimet,igaz akkor nem volt még pontos diagnózis,de fájtak már az ízületeim,és gerincemmel is volt gond.

2004 ben szültem ,de én tudom,hogy talán az tette be a kaput,mert hiába vizsgálgattak össze vissza ,küldtek ultra hangra ,semmi rendellenes nem volt.A baba növögetett növögetett,még szülés előtt pár órával is elküldtek UH-ra,hogy mégis mennyi a súlya,és a doki nem odafigyelve dühösen közölte.Minek kell engem ennyit vizsgálni?A súly normális 3400 gr.Minden oké.Menjen szülni.Viszlát!

A fájások jöttek ezerrel ,de nem történt semmi.Órákat küzdöttem amíg megelégelték és úgy gondolták,akkor császároznak.Hírtelen történt valami és elindult a szülés,majd két dolog derült ki "útközben"

Egy:Nyakra tekeredett köldök zsinór.

Kettő: 4680 Gr súly.-Érdekes órákkal előtte nem ennyi volt,biztosan hírtelen felhízott addig  :D :D

Nem volt egyszerű szülés,de túl vagyok rajta és onnantól pedig felerősödtek a bajaim és nagyon intezzívvé váltak.

Tehát,gondolom valami köze van mekkora a baba,és hogyan is szüli meg az anyuka!

Előzmény: Izibizi2 (12113)
fannimartin Creative Commons License 2013.11.16 0 0 12115

Én amikor terhes lettem anno én is szedtem gyógyszert. Azonnal le is álltam vele és szerencsére a terhesség teljes időtartama alatt fájdalommentes voltam.

Persze az én első gyermekem "véletlen" volt, nem tervezett gyerek ( egészen addig amíg meg nem tudtuk, hogy jön :) ). Ha tervezett lett volna biztos én is hamarabb leállok a gyógyszerrel.

Mind a két gyerekemet természetes úton szültem. Végig a terhesség alatt arról volt szó mind a két esetben, hogy császárral fogok szülni az SPA miatt, de utána a nőgyógyászom és a reumatológus konzultációja után mégis megengedték, hogy normál szülés legyen. Persze a reuma doki kevésbé örült neki, viszont én meg nagyon szerettem volna. Lehet, hogy csak szerencsém volt, de minden rendben volt. Persze utána nagyon sokáig fájtak a csontjaim, amiért sokszor meg is kaptam a reuma dokitól, hogy Ő figyelmeztetett előre, de ha visszamehetnék az időben újra így csinálnám.

Ettől függetlenül én is azt mondom, hogy mindenképpen menj el egy nőgyógyászhoz, olyanhoz aki tisztában van azzal mi az az SPA és cselekedj úgy, ahogy jó neked!

Izibizi2 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 12114

:) szerintem a nőgyógyászok többsége azt se tudja, hogy a SPA-t eszik-e vagy isszák...

(Bár biztos vannak olyan kivételek is, akik valamilyen egyéb okokból tájéjozottabbak vagy lelkiismeretesebbek, privátban jöhet az elérhetősége...)

Előzmény: Köny (12111)
Izibizi2 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 12113

Szia! Én is szeretnék babát, de most gyulladáscsökkentőt szedek, utána bio. terápia és sok-sok torna, hogy megerősödjek és izmosodjak, utána jöhet a baba tervezetten, de addig még 2-3 év...

A kezelőorvosom javaslatára történik így, muszáj rendbejönni, mert a gyereket nemcsak megszülni kell, hanem utána orvosom szavaival élve "menedzselni" is kell, óriási fájdalommal és jó izomzat nékül lehetetlen lenne emelgetni egy pár kilós csöppséget.

Amit még tudok, hogy természetes úton nem nagyon szabad SPA-val szülni, vagyis nem ajánlott. Mondjuk én csak ezután másokkal beszélgetve tudtam meg (ami megdöbbentett), hogy nagyon sokszor az egészséges nők csípőjét/gerincét is megviseli a hagyományos természetes szülés... (erre a hanyattfekvő, szülőszékesre gondolok)

Szóval én azt tanácsolom, hogy mindenképp konzultálj orvossal, aki ért is hozzá, mert szerintem a terhességre a mi esetünkben (aktív SPA-val) bizony tényleg készülni kell.

De bízom benne, hogy kiderül így a finishben, hogy mégse SPA beteg vagy és a megoldást mihamarabb megtaláljátok és persze mihamarabb babáztok ;)!

Mindenképp tájékoztass, hogy hogy döntöttetek és mit tanácsoltak az esetedben.

7606 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 12112

Neked is köszönöm a tanácsokat és az infokat Handi71!

Ha végeztem a kezelésekkel és visszamegyek areumatológushoz, megbeszélem vele a MRI-t!

Előzmény: Handi71 (12109)
Köny Creative Commons License 2013.11.15 0 0 12111

Szerintem ezt a kérdést egy nőgyógyásznak vagy egy reumatológusnak tedd fel, de én józan paraszti ésszel nem látok túl sok összefüggést a SPA és a teherbeesés között, tehát a 2 dolog nem zárja ki egymást. Kivéve, ha biót kapsz, mert ott már más a leányzó fekvése...

Köny Creative Commons License 2013.11.15 0 0 12110

"MIRire sokat kell várni még itt pesten is"

Ha magánban mész, már másnap mehetsz (30ezer Ft).

Előzmény: Handi71 (12109)
Handi71 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 12109

Szia!

Az MRI volt az a vizsgálat ami kimutatta,hogy mi a baj.Mert azon látszik a gyulladás ,én is végigcsináltam mindent ahogy leírtam,de senki nem gyanakodott és fel sem merült ez a betegség.

Miután meg volt az MRI derült ki ez az egész.

Nem tudom merre laksz,de minél előbb kellene egy MRI még a RTG is kevés vagy a test és csont szintigráfia -bár nekem ezeknél is voltak eltérések.

MIRire sokat kell várni még itt pesten is ,úgyhogy üsd a vasat és minden irányba kell menni ha jók a kezelések..még akkor is.

Más dolog!

Mindenki figyelmébe!!!

Tegnap jutott el hozzám  a darwin's marketing evolution memetikai tanácsadója az  SPA-ról érdeklődnek. Olyanok jelentkezését várják, akik még nem kapnak biót. Bp és vonzáskörzetében házhoz is mennek, a humira gyártójának kérésére "kutakodnak". kurti@darwins.hu Itt van a mail cím,ide lehet írni akit érdekel vagy részt venne benne!

Előzmény: 7606 (12103)
7606 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 12108

Köszönöm az infokat zetecR!

Kitartást és hatékony kezelést kívánok neked!

Előzmény: zetecR (12106)
Andika0202 Creative Commons License 2013.11.14 0 0 12107

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek a spa-val nehezebbb a teherbeesés? Igazából az érdekelne, hogy vajon teherbe lehet-e esni akkor is, ha közben a betegség éppen "aktív", tehát vannak fájdalmak, és emiatt muszáj szedni a gyulladáscsökkentőt? Vagy próbáljam nem beszedni? Csak akkor meg éjjel nem tudok aludni :( 30 éves nő vagyok, és 7 éve tudom, hogy spa-m van. 

zetecR Creative Commons License 2013.11.14 0 0 12106

Nem tudom, hogy merre vagy; ha Debrecen nincs nagyon messze, akkor dr Szántó Sándort tudom ajánlani - elég nagy tudora a témának.

Előzmény: 7606 (12105)
7606 Creative Commons License 2013.11.14 0 0 12105

A legtöbben azt írják, hogy a vérképük nem jelez semmi gyulladást. Egyelőre azt hiszem végigcsinálom a kezeléseket, ha bírom, aztán beszélek az orvossal, hogy próbáljuk kizárni vagy megerősíteni az SPA-t.

Teljesen tanácstalan vagyok!

Előzmény: zetecR (12104)
zetecR Creative Commons License 2013.11.14 0 0 12104

A vérképem nekem is hibátlan (a több mint 1 év bio mellett is), úgyhogy az önmagában nem mérvadó.

Volt MR, CT, röntgen, stb ezek és a tünetek szummája lett az SPA.

Jó pár évvel korábban már vizsgálgattak ezen tünetek miatt, de akkor még inkább a NEM felé dőlt a mérleg nyelve, most viszont egyértelműen IGEN.

Előzmény: 7606 (12101)
7606 Creative Commons License 2013.11.14 0 0 12103

Szia Handi71!

Mi volt az a vizsgálat, ami végleg bizonyította a betegséget?

Egyébként most, hogy járok a kezelésekre, már nem olyan merev a hátam ébredéskor. A csípőm továbbra is fáj és néha húzza a görcs a lábam. Néha fáj a talpam /mindez a jobb oldalamon/, de már nem olyan elviselhetetlen, mint a kezelések előtt.

Előzmény: Handi71 (12102)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!