Keresés

Részletes keresés

Lecso11 Creative Commons License 2004.07.10 0 0 11
Nem tudom, hogy kocsival mentek útközben sok helyen érdemes megállni (csak Franciaországban: Monte Carlo, Cannes, Nizza, Marseille)
Ha Barcelonába mentek semmiképp se hagyjátok ki Figuerast és Cadaquest /Dali múzeumok - mi az előbbiben voltunk, fantasztikus volt!/ Figueras és Barcelona között félúton van Girona, itt az óvárost érdemes megnézni.
Nem messze van Barcelonától Montserrat, oda nem elmenni óriási hiba :) Ha onnan még túlmentek már a Pireneusokhoz juttok, hihetetlen természeti szépségek vannak arrafele /hágók/.
Kötelező a városban a Sagrada Familia, a Güell park, ami egy magaslaton fekszik a városon belül. Gaudi által tervezett épületek és kertek is találhatók benne, nagyon szuper.
Ha felmentek a Muntjuich (ha jól írom :) hegyre rá lehet látni a kikötőre. Itt a hegyen van egyébként az Olimpiai Stadion a '92-es olimpiáról, érdemes bemenni, nekem nagyon tetszett. Itt a hegy lábánál van a "spanyol falu", ez egy skanzenféleség, itt egész Sapnyolország tájairól vannak épületek. Elég érdekes és fura hely egyben.
A Nou Campot (a Barca stadionja) is látni kell, de ez egészen másfele van a városban természetesen, nekünk sajnos akkor nem volt időnk bemenni, csak kintről néztük meg.
Bent a városban a Garcia sugárúton érdemes végigsétálni, itt vannak Gauditól épületek.
De mindemellett az a legjobb, amikor az ember csak kiül egy kávézó teraszára és csak "nézelődik" a városban, fantasztikus hely. Egészen más világ.
Még rengeteg dolgot lehetne róla írni, pl. egy nagy csomó helyet kifelejtettem most :)
Ahogy mondani szokták Barcelonára akármennyi idő is kevés...
Előzmény: neof (10)
neof Creative Commons License 2004.07.01 0 0 10

Szeptemberben megyünk Barcelonába, vannak valakinek okos tanácsait, mit nem szabad kihagyni, mit érdemes elkerülni?

promike Creative Commons License 2004.02.17 0 0 9
Van jobb Formula 1 kb 30eur 3 főre! Barcelona határában van ilyen Hotel!
Előzmény: bjump (-)
evike24 Creative Commons License 2003.03.11 0 0 8
A telefonszamot azert leirom, hatha megiscsak szukseged lesz ra.
93 555 15 03
08320 El Masnou, Camil Fabra 33, Espańa
A vonatok 10 percenkent kozlekednek, a beutazas mindossze 20 perc, bar az igaz, hogy ejfelkor megy vissza az utolso, aztan reggel 6-ig egy sem indul.
Biztosan jol fogsz majd donteni, nem a szallas a legfontosabb. Erezd magad jol Barcelonaban, kellemes idotoltest!
totoo Creative Commons License 2003.03.06 0 0 7
diakszallokat ismerem, ilyesmikben szoktam aludni. a sok ember nem feltetlenul sok, akar 4 is lehet, de van, hogy 12. kevesebb emberes szoba tobbe kerul ertelem szeruen. 17 euroert talan lattam 4 agyast. kempingbe egyedul az nem szimpatikus, hogy nagyon kint van a varosbol es nem johetek/mehetek kedvemre, hanem a vonatokhoz kell igazodnom.
Előzmény: evike24 (6)
evike24 Creative Commons License 2003.03.05 0 0 6
Barcelona szuper varos, sajnos mi 2 heten belul lelepunk, faj maris a szivem miatta. 3 honapot toltottunk itt, nagyon megszerettuk a varost, az, aki Veled tart, biztosan nem fogja megbanni. Ezt garantalom. A La Ramblan a cuccaidra nagyon vigyazz es ha Itt a piros hol a piros-t latsz, ne nagyon szolj bele. A "marka nelkuli" gyorskajaldakat keruld, az eldugottab helyen levo spanyolos kajaldakat kell kiprobalni. Sult calamaris, kulonfele husok, ezekhez nagyon ertenek.
A diakszallasok tenyleg nem tunnek tul draganak, de eleg sok embert ossze szoktak zarni, zsufolt szobakban alszanak, ez nem sajat tapasztalat, csak hallottuk.
A telefonszamot hozom legkozelebb, nem felejtem el mostmar, igerem.
totoo Creative Commons License 2003.03.05 0 0 5
na azt nagyon megkoszonnem!
amugy ha sikerul valakit ravennem, hogy jojjon el velem, akkor lesz sator. ha egyedul megyek, akkor diakszallo. senki nem akar Barcelonaba jonni!
Előzmény: evike24 (4)
evike24 Creative Commons License 2003.03.03 0 0 4
Mindenkepp olcso, ha nem koltesz tomegkozlekedesre, hogy a diakszallasig eljuss.
A kempingbe kijutni 1,15 Euro , tiz alkalomra persz olcsobban vehetsz jegyet. A sator 4,50 plusz egy fore is ugyanennyi. Ket szemelynek jobban megeri a satorozast. Elonye, hogy szemben van a tenger, kozel a part, barmikor lesetalhatsz. A kempingben uszomedence is van.
Ha kered, elhozom a telefonszamot, legkozelebb leirom.
totoo Creative Commons License 2003.03.02 0 0 3
en majus vegen keszulok barcelonaba. a kerdes: egy fonek olcsobb-e a kemping, mint egy 15euros diakszallas. mert hat az utobbi azert joval kenyelmesebb nem beszelve arrol, hogy van hova tenni a csomagodat.
evike24 Creative Commons License 2003.03.02 0 0 2
Hatha ennek is hasznat veszi valaki.
A belvarostol 20 percnyi vonatozasra van EL MASNOU, ahol klassz kis kemping van, ket fore satorral 13,50 egy nap, vagyis ejszaka.van meg 4 szoba is, de azoknak az arait sajnos nem tudom.
totoo Creative Commons License 2003.02.28 0 0 1
asszem egy picit keso, de hatha meg mas hasznat veszi. hostelek.
www.hostelseurope.com
15-17 eurotol van szallas barcelonaban.
promike Creative Commons License 2003.02.03 0 0 0
Hotel Oázis 30-40 Eur ennél olcsóbbat nem tudok.
Cím :azt hiszem St.Palau ez a Kolombus szobortól 200 m re balra van ha a tenger felé nézel ez azt hiszem É -i irány.:))
bjump Creative Commons License 2003.01.01 0 0 topiknyitó
Hello!
Barcelonában keresnék egy, vagy két éjszakára olcsó szállást, februárban. Kollégium-féleségre gondoltam, 20 EUR-ig. Ha valaki tud ilyenről, írjon legyen szíves!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!