Nem tudom, hogy kocsival mentek útközben sok helyen érdemes megállni (csak Franciaországban: Monte Carlo, Cannes, Nizza, Marseille)
Ha Barcelonába mentek semmiképp se hagyjátok ki Figuerast és Cadaquest /Dali múzeumok - mi az előbbiben voltunk, fantasztikus volt!/ Figueras és Barcelona között félúton van Girona, itt az óvárost érdemes megnézni.
Nem messze van Barcelonától Montserrat, oda nem elmenni óriási hiba :) Ha onnan még túlmentek már a Pireneusokhoz juttok, hihetetlen természeti szépségek vannak arrafele /hágók/.
Kötelező a városban a Sagrada Familia, a Güell park, ami egy magaslaton fekszik a városon belül. Gaudi által tervezett épületek és kertek is találhatók benne, nagyon szuper.
Ha felmentek a Muntjuich (ha jól írom :) hegyre rá lehet látni a kikötőre. Itt a hegyen van egyébként az Olimpiai Stadion a '92-es olimpiáról, érdemes bemenni, nekem nagyon tetszett. Itt a hegy lábánál van a "spanyol falu", ez egy skanzenféleség, itt egész Sapnyolország tájairól vannak épületek. Elég érdekes és fura hely egyben.
A Nou Campot (a Barca stadionja) is látni kell, de ez egészen másfele van a városban természetesen, nekünk sajnos akkor nem volt időnk bemenni, csak kintről néztük meg.
Bent a városban a Garcia sugárúton érdemes végigsétálni, itt vannak Gauditól épületek.
De mindemellett az a legjobb, amikor az ember csak kiül egy kávézó teraszára és csak "nézelődik" a városban, fantasztikus hely. Egészen más világ.
Még rengeteg dolgot lehetne róla írni, pl. egy nagy csomó helyet kifelejtettem most :)
Ahogy mondani szokták Barcelonára akármennyi idő is kevés...
A telefonszamot azert leirom, hatha megiscsak szukseged lesz ra.
93 555 15 03
08320 El Masnou, Camil Fabra 33, Espańa
A vonatok 10 percenkent kozlekednek, a beutazas mindossze 20 perc, bar az igaz, hogy ejfelkor megy vissza az utolso, aztan reggel 6-ig egy sem indul.
Biztosan jol fogsz majd donteni, nem a szallas a legfontosabb. Erezd magad jol Barcelonaban, kellemes idotoltest!
diakszallokat ismerem, ilyesmikben szoktam aludni. a sok ember nem feltetlenul sok, akar 4 is lehet, de van, hogy 12. kevesebb emberes szoba tobbe kerul ertelem szeruen. 17 euroert talan lattam 4 agyast. kempingbe egyedul az nem szimpatikus, hogy nagyon kint van a varosbol es nem johetek/mehetek kedvemre, hanem a vonatokhoz kell igazodnom.
Barcelona szuper varos, sajnos mi 2 heten belul lelepunk, faj maris a szivem miatta. 3 honapot toltottunk itt, nagyon megszerettuk a varost, az, aki Veled tart, biztosan nem fogja megbanni. Ezt garantalom. A La Ramblan a cuccaidra nagyon vigyazz es ha Itt a piros hol a piros-t latsz, ne nagyon szolj bele. A "marka nelkuli" gyorskajaldakat keruld, az eldugottab helyen levo spanyolos kajaldakat kell kiprobalni. Sult calamaris, kulonfele husok, ezekhez nagyon ertenek.
A diakszallasok tenyleg nem tunnek tul draganak, de eleg sok embert ossze szoktak zarni, zsufolt szobakban alszanak, ez nem sajat tapasztalat, csak hallottuk.
A telefonszamot hozom legkozelebb, nem felejtem el mostmar, igerem.
na azt nagyon megkoszonnem!
amugy ha sikerul valakit ravennem, hogy jojjon el velem, akkor lesz sator. ha egyedul megyek, akkor diakszallo. senki nem akar Barcelonaba jonni!
Mindenkepp olcso, ha nem koltesz tomegkozlekedesre, hogy a diakszallasig eljuss.
A kempingbe kijutni 1,15 Euro , tiz alkalomra persz olcsobban vehetsz jegyet. A sator 4,50 plusz egy fore is ugyanennyi. Ket szemelynek jobban megeri a satorozast. Elonye, hogy szemben van a tenger, kozel a part, barmikor lesetalhatsz. A kempingben uszomedence is van.
Ha kered, elhozom a telefonszamot, legkozelebb leirom.
en majus vegen keszulok barcelonaba. a kerdes: egy fonek olcsobb-e a kemping, mint egy 15euros diakszallas. mert hat az utobbi azert joval kenyelmesebb nem beszelve arrol, hogy van hova tenni a csomagodat.
Hatha ennek is hasznat veszi valaki.
A belvarostol 20 percnyi vonatozasra van EL MASNOU, ahol klassz kis kemping van, ket fore satorral 13,50 egy nap, vagyis ejszaka.van meg 4 szoba is, de azoknak az arait sajnos nem tudom.
Hotel Oázis 30-40 Eur ennél olcsóbbat nem tudok.
Cím :azt hiszem St.Palau ez a Kolombus szobortól 200 m re balra van ha a tenger felé nézel ez azt hiszem É -i irány.:))
Hello!
Barcelonában keresnék egy, vagy két éjszakára olcsó szállást, februárban. Kollégium-féleségre gondoltam, 20 EUR-ig. Ha valaki tud ilyenről, írjon legyen szíves!