Tenyleg mondom neked, nezz korul a falvakban, tele van mindenhol muholddal. Ha egy nograd megyei eldugott 500 fos zsakfaluban tud lenni minden masodik hazon, akkor hidd el, hogy mashol meg ennel is tobb van. A Viasat neha mar osszemerheto az mtv egy egy rosszabb pillanataval. Kulonosen mikor a helyszinelok megy. :) Amugy is a nezok mar leszarjak az adokat, oket a musorok erdeklik. Nem fogja kivarni, hogy a musorfolyam elerjen oda, ahol majd az o kedvenc musora megy. Arrebbkapcsol, es ujra es ujra, ameddig azt nem latja a kepernyon amit szeretne. A tematizalt musorsugarzas a jovo, es kb mindenki ejteni fog ra (mar most is joreszt) hogy min latja amit lat. Ezert bontodnak a "nagy" adok sok kicsire, mert hamarosan drasztikusan csokkenni fognak a rekambeveteleik. Talan a sok kicsi egyuttesen kihalasz a hirdetesi bizniszbol annyit, amennyi kell. Vagy nem. De mar most is is mukodik a dolog eleg jol. Elvegre ha tudomany es tech, akkor NatGeo (ennek is van ugye boven alcsatornaja), Spektrum, zenetevek sokasaga, ha hirek, akkor bbc, sky, cnn. Rajzfilm, filmcsatornak stb. Az a musorstruktura amit meg tobbe-kevesbe latunk, par ev mulva lehuzhatja a rolot.
Hidd el a sztargazsikkal egyutt sem az teszi ki a koltsegek jelentos reszet. Egyebkent meg van nekunk hirtv, storytv, echotv, mindenhol gyakorlatilag tetszoleges mennyisegu toke van a hatterben. A minoseget meg le lehet merni.
"Akit erdekel, az megveszi. Akit meg nem, annak tenyleg boven sok a Monikaso is."
Csakhogy az "akit meg nem"-bol (is) lesz a nezettseg. Mer'ugye most nem arrol volt szo, hogy melyik nezo dogoljon meg, hanem hogy az o szimpla letuk is segit nekem abban, hogy a nagyobb nezettseg altal generalodo nagyobb koltsegvetesbol szinvonalasabb musort lathassak. :-)
Meg arrol, hogy ha de facto ket "normalisabb" ado van, akkor azok egymast fogjak masolni, max. a kezdesi idopontokat tologatjak majd el ot perccel. Ez meg nekem mint nezonek konkretan kimondottan szar.
"Egyebkent pedig par ev es atallunk a foldi digit sugarzasra, akkor aztan vegkepp nem lesz ertelme ennek az ervelesnek."
Na, hat annak akkor orulni fogok. Me' engem marhara hidegen hagy az egesznek a technikai hattere; csak annyit latok, hogy nincs igazan verseny, oszt ezt en is megszivom. (Es nyilvan nem is a retegigenyeimre keresek mostan megoldast, szolok elore. :-) )
"Azert azt gondolom sejted, hogy a reklampiac egy adott osszeget szan egy evre. A tévé a reklámokból él. Tehát minél több tévé van, egyre annál kevesebb bevétel jut."
Viszont ha csokken a koltsegvetes, de tobb szereplo kozott oszlik meg kb. egyenletesen, akkor lehet, hogy a soksok szereplo kozul az egyik kiprobalja, hogy hatha nem Stohl gazsijara meg a csillogo uberdiszletbe kell olni a nagy penzt, hanem lehet esszel is kolteni.
Milyen ezmegaz? 2000 forintert lavortévéd van amin a kabelnel sokkal tobb adod van. Akit erdekel, az megveszi. Akit meg nem, annak tenyleg boven sok a Monikaso is. Egyebkent pedig par ev es atallunk a foldi digit sugarzasra, akkor aztan vegkepp nem lesz ertelme ennek az ervelesnek. Jó hogy nem a hosszuhullamot siratod. :)
Azert azt gondolom sejted, hogy a reklampiac egy adott osszeget szan egy evre. A tévé a reklámokból él. Tehát minél több tévé van, egyre annál kevesebb bevétel jut. Márpedig műsort csak pénzből lehet csinálni. Nem jó ez nekünk, hidd el.
Mondj ma' meg egyet hasonlo profillal es penzkerettel. :-)
"Vagy te meg mindig csak a foldi sugarzasuakat nezed?:)"
En leginkabb azokat se nezem, de itt sajna az szamit, hogy a nep miket nez. Marpedig ha csak az orszag felet fedik le kabellal meg ezmegazzal, akkor nem lesz ujabb, labdaba rugo szereplo, akkor meg ez a ketto ugyis egymashoz fog idomulni, mint eddig. (Jo, ennek a csucspontjat ma' elhagytuk par evvel ezelott, de erted, ha nem szereted a szappanoperat, akkor tokmindegy, hogy valaszthatsz a Joban-rosszban, meg a Baratokkozt kozul. Ha lenne egy tenyleg fajsulyos harmadik, az mar csak nem allna be ebbe a sorba.)
én amúgy is skoda fan vagyok. Családi verdánk egy skoda forman :D. majd egyeztetünk, csak a távolság jelenthet problémát, mivel mi a keleti végen működünk.
El is hiszem, hogy kipróbálnátok! Nem akármilyen gép ám: fehér Classic Combi, a jobb oldalon Octavia visszapillantó van, meg nem gyári extraként vannak még gumicsíkok az oldalajtókon. :-) Ha tényleg érdekel, dobjatok egy mailt! De aztán nem széthajtani ám! :-)
Szívesen kipróbáljuk a fábiát :). A suzu már csak ilyen, sok kimaradt belőle, ami nem volt szalonképes. Pl gyorsulás után derült ki h a jobb hátsóról hiányzik az egyik anya :D:D.
Hahaha! "Oda nem megyek, az biztos!" Ez jó volt! De azt az "állítólag motorikusan..." részt csak harmadszorra sikerült megértenem. Egyébként nem minden háromhengeres motor járása egyenletlen. Akarjátok kipróbálni a Fabiámat? :-) De a vége nagyon ott volt azzal a stáblistával, meg a Twin Peaks zenével! :-)
"A gond inkabb azzal lesz, hogy a sokkal tobb szereplos piac pont nem a minoseg eloterbe keruleset hozza, hanem a gagyidompinget"
Hat egen, de tan meg az is jobb, mint a mostani kartell (mer' most epp de facto van ketto db. szereplonk, szvsz mar egy harmadik komolyan veheto jatekos is segitene).
Egyébként lehet aggódni a televíziózás, mint műfaj miatt, de mint médium, én nem temetném, már csak a vázolt okok miatt sem. A gond inkabb azzal lesz, hogy a sokkal tobb szereplos piac pont nem a minoseg eloterbe keruleset hozza, hanem a gagyidompinget, meg a legjobb szandek ellenere is. Gondolom sejted miert.
De te nem "tévét" azaz műsorokat akarsz nézni ugyanúgy az interneten is? Dehogynem. Az pedig részletkérdés, hogy min jön. Most is egy dróton megy már az UCP-nél a tévé, a net, és a telefon. Az, hogy most nem egy URL-re kattintasz, hanem a távirányítót nyomkodod nem mind1? (Egyebkent nem, mert a távirányító kényelmesebb, pláne az ágyból. :)
Köszönjük azoknak akik szurkolnak nekünk és látogatják a blogunkat, és ha valamilyen csoda folytán megnyerjük a TC pályázaton a kamerát, máris tettünk egy lépést a technikai fejlődés terén. :)
Hogy mi köze a digitális lemezeknek a bakelit lemezhez? Hát, például azon kívül, hogy mindegyik lemez, még az is, hogy mindegyiket használják hanghordozónak. A tévén pedig tényleg azt lehet nézni, amit éppen adnak - kivéve, ha van hozzá videód is, vagy DVD lejátszód. Utóbbi persze lehet a számítógépben is, nekem például csak abban van, de mégis jobban szeretek a tévén filmeket nézni. Már csak azért is, mert a számítógép a szoba másik sarkában van, és csak egy kényelmetlen szék van előtte, én meg jobban szeretek kényelmesen elhelyezkedni a filmnézéshez. Sőt, még a sportközvetítésekhez is. Így aztán még elég sokáig fogok tévézni, azt hiszem. Sőt, még azt is, hogy eleget offoltunk már ezzel a témával. Egyébként én nem vagyok az alkotógárda tagja, ezért arra kérlek, hogy ne nekem címezd a műsorokra vonatkozó kommentjeidet, ha lehet!
A könyvnek megvan még az a nagyon lényeges - ha nem a leg - tulajdonsága, hogy nem köti meg a fantáziát. Olvasás közben minden esemény, szereplő, történés olyan formában jelenik meg az olvasóban, ahogy csak ő elképzeli. A nézhető megvalósításnál pedig ez elvész. Ott már egy valaki más által megálmodott formában jelenik meg minden, nincs a fantáziának szabad tere.
Ez a rettentő nagy előnye - és talán sikere is a könyvnek. Viszont. Sokan nem tudnak - szeretnek olvasni, így őket nem érdekli a fantázia szárnyalása, megnézik az előre csomagolt változatot.
És ahogy a könyv rokona a rádiójáték is kihalt - pedig mennyire nagyszerű műfaj -, így el tudom képzelni, hogy könyv olvasásra sem lesz ideje, türelme az embereknek, és így simán eltűnhetnek a könyvek is.
A mozi a filmnézés közösségi élményét kínálja, a megszokottnál színvonalasabb hangtechnikával, nagy "képernyővel".
A könyv a tömegkommunikáció első médiuma, ősisége és formátuma fenntartja még ma is. Egy könyvnek szaga van, fizikai kiterjedése, színe, kötése és fel lehet tenni a polcra, ajándékba lehet adni. Funkcióját tekintve teljesen más, mint a hírlap vagy a magazinok, a nyomtatott médiumok közül alighanem ez fog a legtovább megmaradni.
Bakelit lemez kizárólag gyűjtőknek.
A CD-nek és DVD-nek azon kívül, hogy korong alakúak, mi közük a bakelithez? Ilyen alapon 20 forintost is gyártanak még... A dvd ráadásul alig pár éves találmány.
De mit tud nyújtani az internetes tv-hez képest a hagyományos TV? Semmit, mivel, ahogy talán írtam, előre csomagolt adást kapsz, azaz megetetnek valamivel. A távkapcsoló meg a műholdvevő óta sok menü közül lehet választani, de a választás erősen korlátozott: csak arra tudsz kapcsolni, amit épp sugároznak.
Az internet merőben más. Itt a gyakorlatilag végtelen mennyiségben felhalmozott információ és műsor közül te választhatod ki, hogy mire vagy kíváncsi, mit szeretnél megnézni. Mivel minden digitális, teljesen a saját képedre szabhatod a befogadandó információkat, így megkíméled magad rengeteg felesleges betevőtől. Ha felmész a Youtube-ra, nagy valószínűséggel megtalálod azt, amit keresel. Ha felmész egy torrent oldalra, szintúgy (le tudod tölteni, amit akarsz). Ha beírsz a google-be valamit, nagy valószínűséggel találsz róla valami olvasnivalót, legyen szó akár populáris, akár réteg témáról. És ami még nagyon fontos: az Internet ingyenes és mindenki számára nyitva áll - ezért lehet nektek is autós műsorotok.
A TV jelenlegi formájában halálra van ítélve, és bár valószínű, hogy még évekig velünk lesz, súlya nagyon erősen le fog csökkenni. Ez csak idő és sávszélesség kérdése.
Kíváncsian várom, hogy szerinted mit tud a TV pluszban nyújtani az Internethez képest!
(bár megjegyzem, helyesírásba belekötni a fórumon elég egyszerű dolog, sebaj, lépjünk)
Szerintem nem fikáztam a kommentemben, sőt a végén gratuláltam is az adáshoz, ellenben tartom, hogy nem volt tökéletes, és mivel neked nem mondhatja meg senki azt, hogy mi legyen a véleményed egy autóról (helyes), akkor nekem sem mondhatja meg senki azt, hogy mi legyen a véleményem egy médiatermékről.
Szurkolok amúgy a dologhoz, mindig is szimpatikusak voltak a lelkes amatőr kezdeményezések, főleg ha azok nem merültek ki a gyenge vicceskedésben, hanem valóban megpróbáltak minőséget előállítani. Nálatok ez utóbbit pedig érzem, ezért sok sikert kívánok és lehetőséget a fejlődésre (jobb technika pl.)
Szerintem Te is "szőrszálhasogatsz". Már miért ne lehetne meglepően jó egy lassulás? Szerintem sokkal inkább lehet, mint pl. azt a szót (?) leírni, hogy "higyjem". És hogy mihez képest? Hát az előzetes várakozáshoz képest. Ugyanúgy, mint a helykínálat esetében: ha így ereszkedik a tető hátul, akkor tényleg nem azt várja az ember, hogy a hátsó utasoknak valami baromi nagy fejtér lesz. Amúgy meg én azt gondolom, hogy vagy bárki megmondhatja, hogy szerinte mit gondoljak egy autóról, vagy senki sem. Nekem legalábbis hiába mond bárki bármit, ha nekem más a véleményem. Akár húsz autóban ült eddig, akár kétezerben. Ha Karottáék nem azt mondták volna a Rodiusról, hogy iszonyatosan ronda, akkor is ezt gondolnám róla. :-)
Na igen, de a mozit is eltemették már egyesek, és mégis van mozi. Sőt, könyvek is vannak még. Bakelit lemez ugyan már nemigen, de azért van még lemez is: CD, DVD, stb.
Én még nem terveztem ilyen motort, de azért ez már többeknek sikerült, sőt, van olyan 1000-es utcai motorkerékpár, amelyik 150-et is tud. Akkor azért csak meg lehet csinálni! Ezek itt még csak nem is versenymotorok. Igaz, hogy többet pörögnek, mint egy autó, de a 600-asból is kihoztak majdnem 100 lovat.