Keresés

Részletes keresés

vycab Creative Commons License 2013.07.08 0 0 51988

Sziasztok!

Eddig egyszer írtam ide kérdést, ezért érdeklődöm, hogy ha eddig nem kaptam senkitől semmilyen választ, akkor nem tudtok segíteni? Április 29-én tettem fel a kérdésemet. Várjak még valaki segítségére, vagy akkor forduljak máshová?

Köszönöm!

Üdv

Előzmény: vycab (51947)
zentécske Creative Commons License 2013.07.07 0 0 51987

Sziasztok!nem tudja vki,hogy a mák mikor küldi ki a gyest megszüntető határozatot?be tudok menni érte személyesen is?kellene a papír de ezidáig nem jött,már több mint 3hete.előre is köszi a segítséget

Szandra26 Creative Commons License 2013.07.04 0 0 51986

Sziasztok!

Családi adókedvezmény kapcsán tudnátok segíteni?

Válás előtt állunk, két gyerekünk van, családi pótlékot én kapom. Adókedvezményt én érvényesítem. Válás után is igénybe tudom venni szinte ugyanígy?

Akivel összeköltözöm három gyerekek van. Családi pótlékot Ő kapja, adókedvezményt Ő érvényesíteni. Gyerekek viszont maradnak anyukánál, láthatás közös. Ő továbbra is igénybe tudja venni a családi pótlékot és az adókedvezményt is?

datakontir Creative Commons License 2013.07.04 0 0 51985

Mi a teendő, ha 06.30-áig kaptuk az első gyerekre a GYED-et, a második gyerkőcöt most júliusban (kíírás szerint 07.11-re) várjuk. A TGYÁS-t azért, hogy ne legyen kieső idő, meg lehet már most igényelni, vagy csak szülést követően? Ha igen, mi a menete, mi a teendő? Jól tudom, hogy a második gyerekünk utáni ellátásnak ugyanaz lesz az alapja, mint az elsőé volt? A választ előre is köszönöm.

1895 Creative Commons License 2013.07.02 0 0 51984

Köszönöm a segítséged! Akkor majd szüléstől igénylem, csak attól tartottam hogy utólag ezeket nem lehet, mert akkor megszűnik a munkaviszony folytonossága, hiszen ha lezárja az orvos a táppénzt akkor mi van másnap hivatalosan ha még nincs TGYÁS csak szeptembertől mondjuk.. ezen parázok folyton.

Micimalacka Creative Commons License 2013.07.02 0 0 51983

megnéztem, a tgyás foglalkoztatóin rajta van a szül.szab. első napja

Előzmény: Micimalacka (51982)
Micimalacka Creative Commons License 2013.07.02 0 0 51982

nahát ezt most így nem tudom, nem emléksze, hogy a te igénylődön van csak,vagy a foglalkoztatói is az igénylés, passz, nincs időm megkeresni, lehet, a foglalkoztatóin csak a bér/elltáások igazolása van és a tiéden a mikortól, de ezt megtalálod neten, nincs időm előekeresni

Előzmény: 1895 (51980)
1895 Creative Commons License 2013.07.02 0 0 51981

Nekem ez az egész sötét folt,és most már kevésbé értem sajnos. Ilyenkor irigylem azokat akik egy nagyobb cégnél dolgoznak, és ezeket elintézik helyettük a melóhelyen. Köszönöm a segítséget. Mindegy elkészíttetem a könyvelővel, aztán vagy elfogadják vagy nem.

1895 Creative Commons License 2013.07.02 0 0 51980

Még azt szeretném kérdezni hogy egyre inkább hajlok arra az egyszerűség miatt, hogy szüléskor lezárja a háziorvosom a táppénzt, majd utána férjem bemegy az OEP-hez a papírokkal, és szülés másnapjától igényeljük a TGYÁST. Ebben az esetben ha a héten vagy a jövő héten a könyvelő elkészíti nekem a foglalkoztatói igazolást, az még érvényes augusztus 20 körül is?

Nem gondoltam volna hogy a foklalkoztatói igazoláson is szerepel a TGYÁS igénylés dátuma, azt hittem hogy csak a nyilatkozaton amit én igénylek és töltök ki, és csatolom a fogl. igazoláshoz.

Micimalacka Creative Commons License 2013.07.02 0 0 51979

kiírás mínusz 28 nap lehet igényelni. Egy nap nem a világ, szerintem.

Igényelni viszont később is lehet visszamenőleg.

Ha szükséged van a pénzre, akkor fixen találd ki, mikortól igényled. Ha viszont a szüléstől szeretnéd, akkor meg megvárod a szabi lejártát, és akkor igényled. Szerintem így ésszerű azalapján, amit írsz.

Előzmény: 1895 (51978)
1895 Creative Commons License 2013.07.02 0 0 51978

És ha én igénylem augusztus 1.-től, de július 31.-én szülök mert előbb jön a baba? A könyvelő meg sehol szeptemberig? :(

Előzmény: Micimalacka (51977)
Micimalacka Creative Commons License 2013.07.02 0 0 51977

a nyomtatványon rajta van, mikortól igényled, ha meggondolod magad, új dátum kell rá

Előzmény: 1895 (51976)
1895 Creative Commons License 2013.07.02 0 0 51976

Köszönöm és ennek a nyomtatványnak van "lejárata"? Értem ez alatt hogy augusztus 1.-től szeretnék TGYÁS-ra menni, aug. 22. a szülés kiírt dátuma, de a formanyomtatványokat el kell intéztetnem a főnökömékkel, mert ők és a könyvelő is július 15.-től szabira mennek szeptemberig. Ha a köv. 2 hétben elkészíti nekem a könyvelő az igénylőlapot akkor azt akár akkor is felhasználhatom még, ha időközben úgy döntök hogy inkább szüléstől veszem igénybe a TGYÁST? Most terhességi táppénzen vagyok.

Előzmény: Micimalacka (51975)
Micimalacka Creative Commons License 2013.07.02 0 0 51975

Igen

Előzmény: 1895 (51974)
1895 Creative Commons License 2013.07.02 0 0 51974

Sziasztok még mindig Tgyás igénylésének ügyintézésről szeretnék kérdezni, legyetek kedvesek segíteni, ha tudjátok hogyan kell. Ezt olvastam pl. ma egy fórumon. Ez igaz hogy kézzel kitöltött  foglalkoztatói igazolást nem lehet már leadni?

"Most már nem fogadnak el kézzel kitöltött foglalkoztatói igazolást, be is szüntették. Nyomtatvány kitöltő programmal kell kitölteni (általában a könyvelő intézi)."

1895 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 51973

Köszi!

Előzmény: zsanna (51972)
zsanna Creative Commons License 2013.06.28 0 0 51972

Egyenlőre az a két éves leírás teljesen oké. A kupoldában még értek rá átnyomni a már meglebegtetett újdonságokat. 

Előzmény: 1895 (51971)
1895 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 51971

Sziasztok, szeretném megkérdezni hogy hol tudok utánanézni annak, hogy ha táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesként, hogyan kell intéznem a továbbiakat, pl. TGYás stb, Olyanra gondolok hogy 8 hetem van a szülésig, táppénzen vagyok, és mi lesz velem ha megszülök, megszűnik a táppénz és amíg nem intéződik a tgyás (egyáltalán hol és hogyan kell intézni), azalatt lesz-e egyáltalán valamilyen betegbiztosításom, illetve megszűnik a jogosultságom gyedre is mert már nem lehetek táppénzen szülés miatt, de még tgyáson sem vagyok? A főnökömék elhajtanak állandóan, a könyvelőjük is, nekem kell intéznem mindent, kis cégnél vagyok. Megnéztem a családinetet de 2 éves az utolsó frissítés. Merre forduljak? Köszönöm.

Anne82 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 51970

Tisztelt Szakértő!!

Azzal a kérdéssel fordulok ÖnhÖz amire a munakahelyem ma kicsit érdekesen reagált.

Az első gyermekem most 5-én lesz két éves, a másodikkal 7 hetes terhes vagyok. Eddig úgy tudtam, ha nem én igénylem a GYES-t, akkor kiadják a felhalmozott szabadságomat és az után mehetek táppénzre. Ők viszont azt mondták, hogy a szabadságot majd csak a második gyerek utáni visszamenetelkor vehetem ki, és nem tudják mehetek e táppénzre. Minden áron GYES-re akarnak küldeni.

Kérem segítsen abban, hogy nekik van e igazuk, vagy én tudtam jól? Van e erre valami jogszabály?

Csókaviszi Benedek Creative Commons License 2013.06.24 0 0 51969

...egyébként ha ténylegesen magyarországon él a család, akkor jár a családi pótlék, és ha a feleséged magyar vagy eu állampogár, akkor a gyes is. szerintem itt az a bibi, hogy azt gyanítják a hivatalok, hogy nem is éltek ténylegesen mo-n, és ezt próbálják kivizsgálni. miért, mit mondott az a sokféle ügyintéző olyan sokfélét?

Előzmény: Csókaviszi Benedek (51968)
Csókaviszi Benedek Creative Commons License 2013.06.24 0 0 51968

azt nem írtad, hogy a feleséged kicsoda-micsoda. pedig az nem lényegtelen. magyar állampolgár? eu állampolgár? harmadik ország állampolgára? és: ténylegesen magyarországon éltek? itt dolgozol? 

Előzmény: distomi (51963)
kathy Creative Commons License 2013.06.20 0 0 51967

Kedves Szakértők!

Pár éve már nagyon hasznos tanácsot adtatok egy barátnőm ügyében - így gondoltam, ismét megkereslek Titeket (ugyanaz a barátnőm ismét gyermeket vár).

Az lenne a kérdése, hogy vajon az egyszerűsített foglalkoztatás beleszámít-e a GYED jogosultsághoz szükséges két éven belül ledolgozott 365 napba? Ha beleszámít, akkor semmi probléma - ha viszont nem, akkor rossz esetben (tehát ha a gyerek mondjuk két héttel korábban jön a kiírtnál) akár el is eshetnek a GYED-től.

Ha logikusan gondolkodom, akkor az egyszerűsített foglalkoztatás biztosított jogviszonynak számít. Ugye?! Vagy nem?

Várom válaszotokat,

Üdvözlettel,

Kathy

Sirakava Creative Commons License 2013.06.13 0 0 51966

Jav: bocsánat, első gyerek 2 éves koráig természetesen nem gyest, gyedet kaptam!

Előzmény: Sirakava (51965)
Sirakava Creative Commons License 2013.06.13 0 0 51965

Sziasztok, szia Zsanna!

A következő lenne a kérdésem:

A jelenlegi munkahelyemen 2008. óta vagyok, 2009-ben született első, majd 2011-ben második gyerekem. 

Így alakult a jövedelmem: 1. gyerek születéséig táppénz, utána tgyás, majd gyes 2 éves koráig. Onnantól tgyás az új terhesség miatt, jelenleg gyeden vagyok.

Gyed idén október végén jár le.

Mivel tervezzük a harmadik babát, aktuálissá vált a kérdés, hogy jövedelmileg mégis hogy csűrjük-csavarjuk a dolgot. Ha teherbe esem a gyed lejártáig, akkor hogyan tovább? Érdemes-e "visszamenni" a munkahelyemre a szabikat kivenni, majd táppénzre menni a harmadik születéséig?

Ha igen, mi alapján számítanák a táppénzt (természetesen nem összegre vagyok kíváncsi infók híján), illetve a majdani tgyást? Tulképp a lényeg, hogy gyesnél magasabb ellátásban tudnék-e részesülni?

Köszönöm, bocs, ha kicsit kusza..

Sirakava Creative Commons License 2013.06.13 0 0 51964

Szia, én csak ahhoz tudok hozzászólni, hogy ha izgaoltan meddőségi programra jártok, akkor máris védett vagy! Csak írásban jelezned kell a munkáltató felé.

Előzmény: mambadesz (51960)
distomi Creative Commons License 2013.06.07 0 0 51963

kedves hozzáértők véleményeteket kérem. kisfiam külföldön született 2012-ben, ott semmilyen családtámogatási dolgot nem vettünk igénybe. hazaköltöztünk már 4 hónapja intézzük a gyest és a családit. bár minden magyar és spanyol papirt leadtunk amit kértek még mindig nincs semmi változás. naponta járunk a hivatalba minden ügyintéző mást mond. a kérdésem: megeshet, hogy nem fogja a feleségem megkapni a gyest és a családit? vagy ez alanyi jogon jár mindenkinek, csak húzzák az időt? 

zsiráfmadár Creative Commons License 2013.06.05 0 0 51962

Kérdezhetek nehezet?
2010. áprilisi szülésem előtt egy cég alkalmazott.
Most lejárt a GYED után a GYES is.

GYETet fogok kérni, mert három gyerekem van.

2012. végétől özvegyi nyugdíjat kapok, nyugdíjasnak számítok.

A cég most kifizetné a gyermekgondozási szabadság alatt felgyűlt szabadságaimat.

Kell-e járulékot fizetnie a cégnek, és hogyan, módosít-e ezen a nyugdíj/a GYET?

Melyik ellátás jogán vagyok társadalombiztosított?

Szabadság, GYET, özvegyi -- ez a három megy-e együt? (A GYET és az özvegyi igen.)

Köszönöm, ha válaszoltok!

Ddorcii Creative Commons License 2013.05.31 0 0 51961

Kedves Hozzáértők!

Nem vagyok otthon a gyerekek után járó ellátásokkal kapcsolatban.
Aktív korúak ellátásában részesültem, majd 2012. jún. 04-től van munkaviszonyom, ami ez év június közepén valószínűleg megszűnik.
Nagyon szeretnénk már kisbabát, de eddig sajnos nem jött össze. Ha innen elmegyek munkanélkülire és még azelőtt összejönne a baba, hogy találnék új munkahelyet, milyen ellátást kaphatok és milyen összegben?
A Tgyás-hoz például megvan a 2 éven belül 365 nap biztosítási idő, de ugye megszűnik még jóval szülés előtt. Ebben az esetben jár? Gyes? Gyed?

mambadesz Creative Commons License 2013.05.16 0 0 51960

Kedves Szakértők!

Segítséget szeretnék én is kérni.

2006. január 1-től állok munkaviszonyban a munkahelyemen. 2007. április 21-től szülési szabadságon vagyok az első, majd második gyerekemmel. Jelenleg a felhalmozott szabadság napjaimat töltöm, május 27-ig. Visszavenni nem tudnak. 
Kérdésem az lenne, hogy amennyiben elküldenek munkáltatói felmondással, akkor nekem járna-e végkielégítés és mennyi; ilyen esetben van-e felmondási idő - ha igen, mennyi és járna-e bér erre az időre?
Próbálkozunk 3. gyermekkel 1,5 éve, most kezdtünk járni meddőségi programra - ha időközben sikerülne a baba, akkor felmondási idő alatt elmehetnék betegszabadságra / táppénzre és akkor nem szűnne meg a munkaviszonyom?

Még azt kérdezném, hogy a felhalmozott szabadság kivétele idejére a 2007-es bruttó béremet kapom. Kellett volna ezt emelni, illetve ezen napokra járna nekem is a többi munkavállalónak járó juttatás (cafeteria keretén belül)?

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Eszter

ludmilla24 Creative Commons License 2013.05.16 0 0 51959

Sziasztok!

Babát terveznénk júliusban,de annyi információt kaptam,hogy nem tudok kiigazodni sajnos.

2012. július 17-től vagyok jelenlegi munkehelyemen (3 hónap próbaidővel kezdtem), és 2012. december elsejével lettem határoztlan idejű.

Próba idő alatt is bevoltam jelentve.

Előtte 2 hónapig aktív korúak szociális ellátsát kaptam.Azelőtt pedig majd egy évig a munkaügyi szervezésében angol tanfolyamon vettem részt.

Sajnos úgynéz ki 2013. július 1-től megszűnik a munkaviszonyom.

Jogosult leszek e valamilyen ellátásra, ha a bejelentett munkahelyemen nem lesz meg a 365 nap, de előtte a munkaügyi fizette a TB-met?

Köszönöm előre is válaszotok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!