Szerintem le se szarják, főleg hogy a klubnak ebből ugye nincs olyan bevétele mint sokan gondolják, itt a pénz a pumanak megy.
De nagyon érdekelne, hogy pld a klubnak mennyi beleszólása van a mezbe? vagy épp a pumának? Mert tényleg jó ideje tart, hogy egy 10 éves gyerek paint-be rajzolgatva jobb mezeket tudna tervezni.
És igen, évről évre azért szezon közben sikerül mindig kiadni valami értelmes mezt, amire meg olyan kereslet van, hogy fél év mire megkapod. Teljesen értelmetlen az egész. :(
Für die anhaltenden Knieprobleme von #Chukwuemeka ist ein freier Gelenkkörper im Knie. Urspr. Plan: Bei früher Verpflichtung im Sommer direkt OP, kurze Reha & Integration in die Vorbereitung. Eingriff gilt als klein,Training wäre nach 2 Wochen wieder möglich. Jetzt will der BVB die OP aber erst in der Winterpause durchführen, obwohl eine schnelle Lösung in der Länderspielpause naheliegend gewesen wäre. Auf absehbare Zeit dürfte Chukwuemeka für mehr als Kurzeinsätze kaum infrage kommen. @ RN
Értem amit írsz, ezért is lesz fontos a következő meccs, itthon az Örmények ellen. Amit ugye mindenki úgy vesz, hogy tuti győzelem, miközben az egyetlen épkézláb centerünk kisárgázta magát. Nyilván ennek a csapatnak nélküle is meg kellene oldani ezt a feladatot, de az meg jól látszik, hogy vannak posztok, ahol nem tudunk minőségi pótlást felmutatni.
Egy szó mint száz, a dublini elvesztegetett 2 pont szerintem hiányozni fog a végén, de ne legyen igazam.
Én ennél egy fokkal optimistábban látom: nem hasonlítanám össze egy az egyben az ír-magyart és az örmény-írt. Előbbin az írek egy félidőt emberelőnyben játszottak hazai pályán, utóbbin idegenben azonos létszámban. A dublini meccs 2. félideje szakmailag értékelhetetlen a körülmények miatt. Így aztán a tegnapi ír vereségből nem következtetnék a mi erősségünkre vagy gyengeségünkre.
Egyébként eddig is úgy állt hozzá a többség, hogy az örményeket oda-vissza mindenki veri és nekünk az írek elleni két meccset kell pluszosra kihozni. Erre még most is minden esély megvan, ráadásul az írek veszítettek váratlanul 3 pontot. Én kicsit túlzottan optimistának tartottam/tartom az örmények elleni tuti 6 pontot, de most már van 3 vesztett pontnyi előnyünk az írekkel szemben, még egy jereváni döntetlennel is előrébb vagyunk náluk. Szóval a helyzet az első két fordulóval matematikailag nemhogy romlott, de némileg még javult is. Ha tegnap sikerül a pontszerzés, vagy dublinban győztünk volna, akkor szinte hátradőlhetnénk. Az egyetlen, ami bekavarhat, hogy hirtelen az örményekkel találjuk magunkat harcban a 2. helyért, de ehhez már kellene a mi balfaszságunk is.
Az elmúlt évek válogatott "sikerei" (magyar szemmel nézve, meg az előtte lévő 20 évet nézve) kicsit mindenkit elkényeztettek, no meg a Szoboszlai őrület is rátesz egy lapáttal erre.
Az nem kérdés, hogy a válogatott jó játékosokból áll, és Varga személyében most már van egy normális centerünk is, akivel lehetne eredményeket elérni. Viszont nagyon úgy fest, hogy a potenciál ami a válogatottban ott van, az mostanság inkább nem jön felszínre mint igen.
És ezen a ponton engem pont ez zavar, hogy most mindenki simogatja a csapatot, (nem baj Írországban az X, jó az, eleve 1 pontért mentünk, a bíró tehet róla nem a csapat, Portugália ellen ez nagyon jó eredmény, mindent megtettünk, stb, stb), ahelyett hogy arról beszélnénk, hogy a faszba sikerült egy megnyert meccset kiadni a kezünkből egy olyan csapat ellen, akit a világverő Örmények vernek, akik pár nappal előtte 5-öt kaptak otthon a Portugáloktól....De örüljünk az 1 pontnak, meg nem baj hogy feltörte a hátunkat a háló a Portugálok ellen.
Félreértés ne essék, én is örülök hogy nem az van mint 20 éve, én is mentem ki szurkolni nem egy meccsen, én is tomboltam a kocsmába amikor az EB-n gólokat lőttünk és továbbjutottunk (vagy épp kiestünk), de ez a fajta "dugjuk a homokba a fejünket" hozzáállást mindig is utáltam.
Most mindenki azzal jön, hogy nincs baj, örményeket verjük otthon meg idegenben, és helyben vagyunk. Legyen így, de azért senki se lepődjön meg, ha épp nem így lesz, de majd akkor lehet nagyokat pislogni meg a károgó szurkolókra, gyepre, időjárásra, bíróra fogni, hogy miért nem sikerült megint.
tényleg az erős középmezőnybe tartozik. A foci is jól megy, küzdeni tudás is jeles.
Tényleg nem a tegnapi (vagy a szombati) meccs alapján (egyikből sem néztem egy percet sem), inkább a definíció céljából: ez igaz lenne a magyar válogatottra? Az erős középmezőny nem a néhány évvel ezelőtti Svájc, Ausztria vagy Dánia? (A mostani mezőnyt nem ismerem.)
Az erős középmezőny nekem azért összekapcsolódik azzal, hogy ha nincs is esélyük tornagyőzelemre, de a tornára való kijutás fix, ott még egy top4 is kipörög egyszer-egyszer, de a top8 szinte fix.
Az, hogy most már nem kell izgulni a válogatottért a leggyengébb ellenfelekkel szemben is, mint néhány éve, évtizede, mert azokat legalább (többé-kevésbé) simán verjük, a többin meg teljesen random, hogy mi lesz, a szememben még nem erős középmezőny.
(Ha jól látom a tabellát, ezúttal se beszélne a kutya sem reményteljes vb-kijutási esélyekről, ha nem hígitották volna fel a mezőnyt.)
"Két dolog határozta a végkifejletet, ebből az egyik a bíró volt, a másik a mi hozzállásunk az eredményhez, ráadásul mindkettő az 1. félidőben történt."
Erre a legjobb bizonyíték, hogy a Puskásban a felkészülési meccsekre is kimegy 50 ezer ember, a selejtezőkön meg évek óta nincs üres hely.
Szerintem minden normális focikedvelő ember szereti ezt a válogatottat, ugyanakkor élni kell feléjük a kritikával is, amikor az jogos.
A szombati eredmény nekünk elfogadható (csak a módja volt kicsit fájdalmas), mondhatni az előny nálunk van, főleg, ha holnap esetleg sikerülne pontot szerezni, bár erre kicsi az esély.
Annyit azért hozzá tennék, hogy mindig felmerül, hogy egy csapat önként "lemond, átadja" a kezdeményezést az ellenfélnek. és ez most nem csak erre a meccsre vonatkozik, a BVB-vel kapcsolatban is és sok más helyzetben is elhangzik ez az érv, "hisz miért adták át neki, miért nem folytatták 90 percig így..."
Dehát ez nem egészen így müködik, hogy az van amit én akarok, kész, másnak nincs ráhatása, ha én ezt és ezt fogom csinálni, akkor úgy is marad végig. Van ellenfél is, aki ezen tud változtatni és van bíró is, mint pl. szombaton, aki nagy mértékben hozzá tud járulni, hogy ez a változás beálljon. Ez történt szombaton is.
Egyébként a magyar válogatott összességében bizonyította, hogy tényleg az erős középmezőnybe tartozik. A foci is jól megy, küzdeni tudás is jeles. Én még jól emlékszek a 90-es 00-ás évekre mikor gáz volt az egész válogatott. Mostanra viszont már rég büszke lehet minden magyar a válogatottra, úgy lehet nézni a meccseket, hogy várja az ember.
Két dolog határozta a végkifejletet, ebből az egyik a bíró volt, a másik a mi hozzállásunk az eredményhez, ráadásul mindkettő az 1. félidőben történt.
A bíró nem büntette, hogy a colos jobbszélső egy perc alatt kétszer rúgott bele szándékosan Sallaiba, ezzel párhuzamosan a magabiztos labdatartásunkat szépen átadtuk az ellenfélnek, felélesztve bennük a hitet. A 2. félidőben történtek már csak ezeknek az eszkalációi voltak.
Biztosra vehető volt, hogy 40-45 perc emberelőny alatt 30-40 beadott labdából lesz egy-kettő, amit be lehet kotorni, sőt, valahol törvényszerű volt, hogy ebből az egyik a hosszabbításban lesz.
Ez az ír csapat a Puskásban a szombati játékából semmit nem fog tudni mutatni, nem lesz náluk a labda, ahhoz meg nagyon faék egyszerűségű a tudásuk, hogy kontrákat vigyenek végig, vagy támadásokat építsenek. Lehet, hogy a szombatinál is kínosabb lesz számunkra a meccs, ha rossz napot fogunk ki, vagy teljesen szétrombolják a játékunkat, de ha egy átlagosan jó játékot tudunk játszani, ennek sima 3-0-nak kell lennie.
Már az első félidőben is ment a provokálás, már eleve akkor meg kellett volna ezt a bírónak fékeznie. Aztán (hol) engedte (hol nem) a birkózást, meg úgy kb minden olyan dolgot aminek a focihoz semmi közé.
Az utólag visszafújt szabadjai külön "élményszámba" mentek. És nem, nem a bíró miatt lett X, hanem mert 2-0nál azt hittük megvan a meccs, ahelyett hogy lazába gurítottunk volna még 1-2-t ezeknek a kocsmaszökevényeknek, aztán röhögve hazajöttünk volna.
Valami rémlik halványan, 1-2 BVB meccs is talán, de inkább az, hogy semmi extrát nem művelt, mint "rossz" vagy "jó" ténykedés.
Nem úgy, mint tegnap, tegyük hozzá baromi nehéz dolga volt, a 2. félidőre pankrációba átmenő írek sikerrel provokáltak, miközben a mieink "eredménytartó" alibizése láthatóan buktára volt ítélve. Hülye volt, de mindkét fél tett róla, hogy ne legyen normális a meccs.
Én nem fektetnék bele ennyi energiát. Megnéznék néhány óra Várhidi Pétert és néhány óra Nyilasit, s szerintem lenne is egy életre elég patronom mindenféle helyzetre. (Nyilasi óta már az sem feszélyezne, hogy egyáltalán nem is a kérdésre válaszolok, hanem amit még a beszélgetés előtt kigondoltam.) Ahhoz Hegyi Ivánt meg se kéne néznem, hogy minden második szó után nyögdécseljek kicsit.
Egy könyvelőt kéne keresni. Ennyi lenne a feladatom, egyébként kb. holnap estére készen is állok a feladatra.