Keresés

Részletes keresés

Dave87 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3861

"A Varga Hajcseppek nem kifejezetten a demodex follicolorum ellen lett kifejlesztve, de mindenképpen segít abban az esetben, ha a fejbőr demodex atkával fertőzött. Gyulladáscsökkentő gyógynövényi hatóanyagai nagy mértékben csökkentik az atkák okozta irritációt. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy ezek az atkák már 70%-os alkoholban elpusztulnak, 40%-os alkoholban pedig  legyengülnek és szaporodásra képtelenné válnak. A Varga Hajcseppek kizárólag gyógynövények koncentrátuma kb. 40%-os alkoholos oldatban, így alkoholtartalma a fejbőr felszínén gyengíti a demodex atkákat, a gyógynövények vitamin- és ásványianyag tartalma pedig a hajhagymákba kerülve újra erősíti az atkák által legyengített tüszőket, így erősebb, szebb, élettel telibb haj növekedését eredményezi."

 

Érdekes, hogy sok helyen azt írják, hogy semmi sem pusztítja el őket, csak a szaporodásukat lehet meggátolni, itt pedig ennél a cseppnél azt írják, hogy az alkoholtól elpusztulnak.

karakast Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3860

Mdodger! Te milyen ichtiolos szappant használsz? Csodálkozom hogy nem szárít,mert a yamunásra azt mondják hogy rettenetesen szárít.

Szóval akkor azt mondod hogy az elszarusodott bőrrétegeket(ami alatt nyílván a hajhagymák sem tudnak lélegezni) szárítani ,hámlasztani kell...nem pedig olajos ,krémes dolgokkal leválasztani mint mondjuk a csecsemőknél a koszmót?

Dave87 Creative Commons License 2015.10.24 0 0 3859

Kozmetikusod szerint ez a kezelés másoknál is hatásos? Nem került szóba, hogy a betegek hány százalékán segít? Csak azért kérdezem, mert nem mindegy, hogy találgat csak az orvos/kozmetikus, és azt mondja, hogy próba szerencse, vagy tapasztalata szerint ez igenis nagy százalékban megoldás erre a problémára.

 

Lehet hülye vagyok, mert egy esetleges megoldás ez, de nehéz megtenni az első lépést, mert mi van ha nem találnak ilyen kis állatkákat, akkor megint ott van az ember, ahol az elején.

Előzmény: mdodger (3858)
mdodger Creative Commons License 2015.10.23 0 0 3858

Ez így van, valószínűleg nem minden esetért felelősek az atkát. Valamennyire nagy még a bizonytalanság az SD-t illetően, de nálam egyértelmű javulást és a tünetek megszűnését okozta a módszer, amit már több ízben is felvázoltam. Azoknak akiknek az atka okozza a tüneteit, azokon egészen biztosan segít.

 

 

Két érdekes adalék. Végeztek egy kutatást, a gyulladt bőrű emberek mintáit vizsgálták (42%-nál találtak atkát).  Ezeknél az eseteknél az 1 cm2-re jutó atkák száma jóval magasabb volt a kontroll csoporténál.

Interestingly, examination of 388 follicles revealed the presence of Demodex in 42 percent of inflamed follicles and only 10 percent of noninflamed follicles (P=0.001).16 Increased number of Demodex mites has also been observed in perioral dermatitis.

 

Forton and Seys reported a mean mite density of 10.8/cm2 in 49 patients with rosacea and a density of 0.7/cm2 in 45 control patients.

 

Teljes egészében itt tudtok olvasni róla.

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2958185/

 

 

Ki kell próbálni a módszert, 3-4 hónap után lehet nyilatkozni, ha nem használ, mi vesztenivalója van az embernek?

Még azt sem mondanám, hogy kidob párszáz forintot az ablakon szappanra, mert szappant amúgy is venne, most legfeljebb más fajtát vesz, nem azt amivel eddig mosta az arcát.

A babakrém nem fogja megoldani a problémát, a szteroid sem, aki tud jobb megoldást, ossza meg.

Előzmény: H_G (3857)
H_G Creative Commons License 2015.10.23 0 0 3857

Mert az SD valamennyire gyűjtőnév. szinte biztos, hogy sok eset atka-független.

 

Előzmény: mdodger (3856)
mdodger Creative Commons License 2015.10.23 0 0 3856

Még a bőrgyógyászok közül sem sokan ismerik az atkát és a seborrea közötti összefüggést. A kozmetikusoknál meg még kevésbé. Kriszti kifejezetten erre szakosodott, kidolgozott egy kezelést rá, azért járok hozzá, mert jólesik a bőrömnek, valószínűleg enélkül is rendben lennék.

Nem tudom, hogyan jelenik meg az atka, de a háziállatok is közrejátszhatnak.
Igazából ez a "speciális sampon" egy egyszerű mezei teafaolajos sampon és a chulevandevii. Heti 3x hajmosással eléggé szépen rendben tudom tartani a fejbőröm. Az arcomat pedig minden nap megmosom fürdés közben, ebben önmagában sincs semmi különleges. Fürödni, amúgy is fürdik az ember. Annyi a különbség, hogy a tusfürdő helyett az ichtiolos szappant használom az arcbőrre.

 

Azt, hogy kell-e duplán mosni, úgy mondanám, hogy az időmbe belefér, miért változtatnék egy már bevált módszeren? Mi az átlagnál érzékenyebbek lehetünk az atkákra, illetve arra a baktériumra, amit a bőr alá juttat. Ha az atkák számát le tudjuk szorítani, akkor ezt a problémát sikerülhet kiküszöbölni. Nem kell hozzá gyógyszert és szteroidokat szedni, csak a tisztálkodási szokásokra kell odafigyelni.
Ez szerintem nem nagy áldozat a jó közérzetért.

 

Nem tudom látszik-e valami különbség, a felső kép 5 hónappal ezelőtt készült, a másik ebben a hónapban. A hajhullás mértéke csökkent, hogy több hajam lett-e.... Passz :)

 

Előzmény: Dave87 (3855)
Dave87 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 3855

Minden épkézláb kozmetikus ismeri vajon ezt a problémát vagy specialistához kell menni?

 

Havi egyszer azért jársz, mert kell, hogy megmaradjon ez az állapot?

 

Egyébként kiderült az (ezt pont nem olvastam sehol), hogy ez az atka, hogyan jelenik meg? Levegőben terjed? vagy hogy? És gondolom életen át tartó speciális sampon kell, mert bárhogy is jelennek meg, akinek volt, megint lehet és kénytelen csinálni.

 

Most, hogy már okés minden, még most is duplán kell hajat mosni a teafaolajossal és azzal a spéci samponnal? Vagy mivel másabb most a mindennapi "kezelés", mint az elején? 

Előzmény: mdodger (3854)
mdodger Creative Commons License 2015.10.22 0 0 3854

Dehogynem, a hajhullás mértéke jelentősen csökkent, sőt, mintha meg is állt volna. Valószínűleg sosem lesz már olyan sűrű a hajam mint tinédzser koromban, de a mostani állapottal tökéletesen ki vagyok békülve. Anno teli volt a kád hajjal a hajmosások után. Viszont sokat gondolkoztam azon, hogy lehet, hogy a demodex okozta a hajhullást is? Amióta felvettem ellenük a harcot, a hajam is kevésbé hullik. Alig van pár szál haj a kádban a hajmosások után.

 

Az ichtiolos szappanra visszatérve. Amit használok nem szárít egyáltalán, viszont a hámlás segítségünkre lesz a gyógyulásban. A kozmetikusnál úgy indultunk, hogy hámlasztottunk, dörzsöltünk és egy steril gyulladást idéztünk elő, ami pár nap alatt lement.
Ahogy javult az arcbőröm, úgy már ezután a procedúra után egyáltalán nem gyulladtam. Szép puha maradt az arcbőr és nem hámlott. Eleinte gyakran, de most már havi csak havi 1x járok. Szeretem, hogy tisztának érzem utána az bőrömet.

 

Sajnos nincs könnyebbik út a gyógyulásban, a hámlás és gyulladás eleinte végig fogja kísérni a folyamatot, de ahogy egyre gyérül az atkaállomány az arcodon, úgy lesz egyre inkább látványos a javulás.

 

Olyan nincs, hogy rákenünk valamit az arcunkra és egy csapásra minden gond megszűnik, 5-6 hónap is eltelhet, mire lényeges javulást tapasztalunk (egyénfüggő, illetve a probléma mértékétől is nagyban függ).

 

Előzmény: kk831228 (3853)
kk831228 Creative Commons License 2015.10.21 0 0 3853

Üdv!!  Olyan kérdésem lenne hogy neked nem hullott a hajad emiatt a szar miatt...  Olvastam hogy nincs köze a sebo-nak a hajhulláshoz, de nekem mégis mint ha azóta hullana a hajam...?? 

Előzmény: mdodger (3849)
karakast Creative Commons License 2015.10.21 0 0 3852

De az is kérdés hogy az elszarusodott bőrréteget szárítani kell-e vagy inkább valami olajos vagy vazelines krémmel kenegetni?

A vazelines krémről jut eszembe : az ALKSEBOR nevű készítményt próbáltátok már?

 

karakast Creative Commons License 2015.10.20 0 0 3851

3 boltban sem találtam yamuna ichtiolos szappant. De azóta olvastam róla és állítólag nagyon szárít ...nos ez a hajas fejrészen jó-e vagy sem.

Vagy van valami más jó ichtiol-t tartalmazó termék?

pastetomebihal Creative Commons License 2015.10.19 0 0 3850

Kérdés, hogy létezik-e, hogy a demodex kizárólag a fejtetőn található meg és nem megy át arcra, szempillára, stb.?

mdodger Creative Commons License 2015.10.19 0 0 3849

Ki kell próbálni, utána meglátod. Bármi jó lehet, ami tisztít és ritkítja az atkákat. Viszont minden nap meg kellene mosni a hajad, ha eredményt akarsz.

Nem mondom, hogy mindenkinek az atkák okozzák a tüneteket, de lesznek olyanok, akiknek megoldás lesz a problémáira.

Ha nem tartjuk be a napi tisztálkodást, esélyünk sem lesz úrrá lenni a fertőzésen, hosszú küzdelem, de megéri felvenni a harcot velük. Hihetetlenül nagy eredmény, ha kvázi tünetmentesen tudod élni az életed, mert megszabadulsz tőlük.

 

Egy kis info összeollózva a netről:

 

Életciklusuk igen rövid átlagosan 14,5 nap, ezt követően 5 nap van a párosodásra, és a pete lerakására. Rövid életük alatt a szaporodásra összpontosítanak. Egy ivarérett Demodex atka 20-25 petét rak le a szőrtüszőbe, majd elpusztul.

Tehát egész élete a gazdatesthez kötött. A szőrtüszőben kel ki, és ott pusztul el.

 

Amerikai felmérések szerint az ettől a bőrbetegségtől szenvedő betegek negyven százalékánál kimutatták ezt a baktériumot, és kiderült az is, hogy a rosaceás betegek arcán az átlagosnál jóval több, tízszer annyi Demodex brevis atka található. Megfigyelték azt is, hogy a rosaceás betegek tünetei felerősödnek a a bőratkák életfeltételeit javító meleg és magas páratartalmú környezetben.

 

Előzmény: karakast (3848)
karakast Creative Commons License 2015.10.19 0 0 3848

Az ichtiolos szappannal ha mosnám a rövid hajam,annak lenne értelme?

mdodger Creative Commons License 2015.10.19 0 0 3847

A tisztálkodási szokásokon kell változtatni. Önmagában az, hogy használod ezeket a termékeket hébe-hóba, nem fog segíteni. A gyakoriságot nagyon szigorúan be kell tartani, anélkül eredménytelen lesz az egész.

 

Az atkák létszámát kell csökkenteni, mivel nagyon gyorsan szaporodnak ezért kell az elején napi szinten szigorúan betartani a tisztálkodást. A hagyományos szappanok tisztálkodószerek sajnos nem jók ellenük. A teafaolaj és a kén is akkor használ, ha minden nap használod őket.

 

Lehetnek rosszabb periódusok, nekem nem okozott semmilyen gondot a szappan, de száríthat valamennyire.

Akinek nagyon gyullad az arcbőre még a csapvíztől is annak biztos, hogy eleinte kínszenvedés lesz, de csak azt tudom mondani, hogy kitartás! Nekem az orr melletti területek voltak néha problémásak. Néha néha begyulladt, illetve a szemhéjam és a szemöldököm is hámlott. Ekkor döntöttem el, hogy kipróbálom a dolgot.

 

Amikor elkezdtem ezt az egész procedúrát, 3-4 napnál tovább nem lehetett borostám, mert a bőröm begyulladt alatta.
Mostanra odáig jutottam, hogy kvázi május óta növesztem, nem viszket, nem gyullad. Nem használok semmilyen hidratáló krémet, vagy gyulladáscsökkentőt. A bőröm szép és egészséges.


 

 

 

 

Előzmény: Dave87 (3846)
Dave87 Creative Commons License 2015.10.19 0 0 3846

Eddig is szerintem sokan próbáltuk a teafa olaj sampont és a kénes sampont, nem sok sikerrel. Ez a ichtiolos szappan akkor az, ami igazi megoldás és a chulevandeevi? Ezek azok a pluszok? 

 

Gondolom ez is úgy ment, hogy az elején nagyon berobbant, főleg a szappanos mosás miatt. De ma már nem okoz ezek szerint semmi érzékenységet?

Előzmény: mdodger (3845)
mdodger Creative Commons License 2015.10.19 0 0 3845

3 hónapnál tovább tart a gyógyulási folyamat. Érdemesebb inkább fél-1 évvel számolni, a tünetek súlyosságától függően.

 

Nincs semmi extra trükk. A következőket kell betartani.

 

1. arcmosás (reggel és este) - én erre az ichtiolos szappant használom. (Bármit használhattok, amiben van kén vagy teafaolaj). Most már csak este mosom a szappannal az arcomat.

2. Hajmosás (teafaolajos és/vagy kénes sampon), utána chulevandeevi- az első hónapban minden nap kell mosni. Heti 3 alkalomra rendezkedtem be, de én gyakorlatilag tünetmentes vagyok. 

Ezenkívül heti 1x hámlasztok hétvégén, akiknek nagyon problémás az arcbőre, az csak óvatosan, addig amíg nem javul az arcbőrének az állapota.

Előzmény: Dave87 (3843)
Dave87 Creative Commons License 2015.10.16 0 0 3844

Valami ként is olvasok.....azt milyen formában és hogyan használod?

 

Nagyon kiestem ebből a dologból az elmúlt időben. Nagyon egyszerűen, mintha hülyéknek írnád, le tudod írni pontosan mit, mikor és hogyan használsz?

Előzmény: Dave87 (3843)
Dave87 Creative Commons License 2015.10.16 0 0 3843

Nos...kicsit visszaolvasva láttam, hogy neked már megszűnt a problémád. De nem vagyok teljesen biztos, hogy jól értem.

 

Tehát voltál bőrgyógyásznál/kozmetikusnál, demodex-et állapítottak meg, erre kaptál valamilyen sampont és krémet, amit az arcodra használtál, ezt 3 hónapig használtad és most tünetmentes vagy? És most már csak ezt a Faith in Nature+teafaolajos sampont használod és az ichtiolos szappant és ennyi? 

Előzmény: mdodger (3842)
mdodger Creative Commons License 2015.10.14 0 0 3842

Én a Faith in nature-t használtam, erőteljes teafaolaj illata van. Először moss hajat a kénessel, hagyd rajta 5-10 percig, majd jöhet a teafaolajos. 1 hónapig minden este csináld meg a procedúrát. Tudom macera, de próbáld betartani.
Az arcod ichtiolos szappannal mosd meg minden este (ha teheted reggel is).

Az atkát ezt az intenzív támadást nehezen fogják átvészelni.
Gondolja bele ha egy héten 1x csinálod mi van... kinyírsz párat közülük, de lesz megint egy hetük szaporodni a következő hajmosásig, azaz, annyit ér egy hajmosás, mint halottnak a csók.

mdodger Creative Commons License 2015.10.14 0 0 3841

Az alábbi cikk részlet sok hasznos információt tartalmaz, gyakorlatilag ugyanez játszódik le nálunk is:

"A Dermodex folliculorum nevű féregszerű atkák általában ártalmatlanul élnek az arcon lévő szőrtüszők környezetében. Ezek az atkák normális körülmények között is megtalálhatók az arcon, számuk az életkor előrehaladtával, illetve bőrsérülések kapcsán (pl. napfényhatásra) megnövekszik. A rosaceában szenvedő betegek bőrén a Demodex atkák nagyobb számban vannak jelen, mint egészséges személyeknél, ami már korábban felvetette az atkák szerepét a betegség elindításában.

Később a Bacillus oleronius nevű baktériumot izolálták a Demodex atkából, és megállapították, hogy a baktérium immunreakciót provokáló molekulákat termel a rosaceában szenvedő betegeknél. Más vizsgálatok azt jelezték, hogy a rosacea különböző típusaiban szenvedő betegek reagálnak az e baktérium által termelt molekulákra – ami felvetette, hogy valószínűsíthetően ez szolgál a bőrbetegség triggereként. Sőt az is bebizonyosodott, hogy e baktérium érzékeny a rosacea terápiájában használt antibiotikumokkal szemben.

„A baktériumok az arc bőrén lévő Demodex atkák bélrendszerében élnek, egymással kölcsönösen előnyös kapcsolatban – magyarázza a közlemény szerzője, dr. Kevin Kavanagh. − Amikor az atka elpusztul, a baktériumok kijutnak és a környező bőrre kerülnek, ott szövetpusztulást és gyulladást kiváltva. Az atkák számának megszaporodásakor megnövekszik a baktériumok száma is – ilyenkor nagyobb a rosacea kialakulásának esélye. Az e baktériumokat megcélzó kezelések hasznosak lehetnek a bőrbetegség kezelésében és megelőzésében. A másik lehetőség az arc bőrén élő Demodex-populáció kontrollálása. Egyes gyógyszergyárak már jelenleg is dolgoznak ilyen terápiás módszerek kifejlesztésén, melyek újfajta megoldást jelenthetnek a sokak számára fájdalmat és frusztrációt jelentő rosacea prevenciójában és gyógyításában.”"

Előzmény: karakast (3839)
karakast Creative Commons License 2015.10.14 0 0 3840

Konkrétan melyikteafaolajos sampont ajánlod?

Én most a naturland kénes samponját használom

karakast Creative Commons License 2015.10.14 0 0 3839

Akkor ezek szerint az ichtiol jó az sd-re?

Na de szappannal mosni a hajat? Bár nagyon rövidre van vágva...

 

Almaecet,seborin hajszesz?

mdodger Creative Commons License 2015.10.14 0 0 3838

Ha atka okozza a tüneteidet, akkor a babakrém nem fogja megoldani a dolgot, mivel az atkákat nem pusztítja, legfeljebb hidratálni tudod a fejbőröd vele. Ilyenkor viszont a próbálj meg olyan terméket használni hidratálásra amiben legalább teafaolaj van.

 

Nagyon gyorsan szaporodik ez a kis dög, ezért kell kitartóan használni, a teafa, kén, alkohol kombót. Ezek közül egyiket sem szereti. Az alkohol nagyon szárít. Hosszútávon a teafaolajos sampont mindenképp ajánlom (még mielőtt vénhalász megint meggyanúsít, hogy kozmetikai ügynök lennék, azt mondom, hogy bármelyiket veheted, én a biotermékek mellett tettem le a voksomat). A chuleevandevit is használom mindegyik hajmosásnál. Az, hogy egyszer arcot mosunk ichtiolos szappannal nem elég, a plakkrétegtől nehezen tudunk megszabadulni, addig pedig eredményesen sem lehet harcolni az atkák ellen. Nem elég csak az arcot vagy csak a fejbőrt kezelni, ha egyiken van, akkor a másikon is biztosan lesz, ezért kell kompletten kezelni a problémát. Nem egy, nem kettő hónap lesz mire helyrejön a bőröd. Ennél azért nehezebb dolgunk lesz. Ha nem csinálod kitartóan, nem jössz ki belőle. Egy teafaolajos sampon és ichtiolos szappan beszerzése nem fog senkit földhöz vágni anyagilag.  Ichtiolos szappanból is lehet találni a googleban keresgetve. Ha elszánod magad a rendszeres tisztálkodásra ( 2 hónapig naponta meg kell mosnod a hajad, az arcodat is reggel és este!, akkor a 2 hónap vége felé már láthatsz valamiféle javulást, de nem szabad leállnod vele)

Én már kicsit lazítok, heti 2 hajmosás, és naponta mosok arcot ichtiolos szappannal, de teljesen tünetmentes vagyok hónapok óta.
A hámlás nem az ellenségünk, egy csomó atka tojástól is megszabadulunk azáltal. Néha tiszta kénes oldattal is átdörzsölöm az arcom (ennek hámoldó hatása van, az atkákat is oldja), de azoknak akiknek gyulladt, vörös a bőrük,  semmiképpen nem ajánlom, ők először vigyék végig a 2 hónapos intenzív arctisztítást és utána majd meglátják mennyit bír a bőrük.



Előzmény: karakast (3837)
karakast Creative Commons License 2015.10.14 0 0 3837

Az utóbbi napokban kicsit elment a fórum ,ezért újra beírok.

Nekem az sd a fejtetőn van de sajnos egyre nagyobb területen.A fórumot olvasgatva tegnap óta kenem rá a rossmannos babakrémet.Eredmény később.A múltkor olvastam az ichtiol seborreára gyakorolt jótékony hatásáról.Valaki próbálta már az ichtiolos szappant használni?

Az egyik hidratál a másik szárít.Mire van inkább szükség?

pastetomebihal Creative Commons License 2015.10.13 0 0 3836

A diéta erre egy rossz szó. Ez életmód váltásnak nevezném inkább. Mi szükség is van fehérlisztre, cukorra? Pláne 2015-ben, amikor egészséges összetevőkre is letudod ezeket cserélni.

Előzmény: kk831228 (3835)
kk831228 Creative Commons License 2015.10.13 0 0 3835

Ez nagyon jó , akkor Te életed végéig diétázni fogsz...??  Hm...   Szerintem nem ez a legjobb megoldás , bár lehet én gondlom rosszul... :D

Előzmény: termosz (3834)
termosz Creative Commons License 2015.10.12 0 0 3834

Diétázom..nem eszem lisztes dolgokat , édességet stb ! Tegnap előtt becsúszott egy falatka csokoládé és egy szelet pizza is.. Ma kijött rajtam viszkető pattanás is és piros folt is !

mdodger Creative Commons License 2015.10.10 0 0 3833

Evezzünk más vizekre.... Nem lehetne visszatérni a topik témájához?

 

Azok után, hogy én lebuktam a kozmetikai ügynök mivoltommal és kiderült, hogy pár embernek nincs agya, lehetne boncolgatni tovább a seborrával kapcsolatos tapasztalatokat. Remélem egyetértesz.

Ui: Ha sokat fizetsz, a te termékeidet is reklámozni fogom, kell a pénz a balatoni nyaralóra :-D

vénhalász Creative Commons License 2015.10.10 0 0 3832

Csak annak, akinek van agya. Te ne próbálkozz!

Előzmény: pastetomebihal (3829)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!