Keresés

Részletes keresés

iudex Creative Commons License 2000.07.04 0 0 248
Azt, amiben te szenvedsz, dementia névvel illeti az orvostudomány, te kis nyamvadék. Voltál már a mea culpában? :)))) Ezért a tévesztésért pláne mehetnél, finghuszár. :)))
Előzmény: PuPu (247)
PuPu Creative Commons License 2000.07.04 0 0 247
Dementio volt az, amivel kezelgettek sikertelenül, - olvastasd csak fel a zárójelentésed!
:O))))
Előzmény: iudex (246)
iudex Creative Commons License 2000.07.04 0 0 246
Ne röhögtess már. Engem rheumatoid arthritisszel próbáltak kezelni, az orvosom azt mondta, esze ágában sincs szteroidot adni -igaza volt!!!!-, mert a hormonháztartásra gyakorolt hatása miatt többet árt, mint használ. :)))))))) Akkor most te tévedsz, vagy ő? Nem döntenétek el addig is, míg én szenvedek miattatok mint állat? Láttam az ORFI-ban azokat, akiket szteroidokkal kezeltek. Kösz... Egyébként pedig nyavalyát tűnt el az ra, sőt, lefelé tolódott az időhatár. Már 6-8 éveseket is kezelgettek akkoriban, amikor velem is szórakáztak.
Béres-ügyben meg ajánlom pl. a Béres rt. honlapját. :)))))))
Előzmény: Mercurius (244)
Urby Creative Commons License 2000.07.04 0 0 245
Ugyanakkor kizárt, hogy az EDTA-val komplexbe vitt ionok közül olyan túl sok felszívódjon. Vas pl. biztos nem. Ami tulajdonképpen szerencse is, mert bár a Béres cseppet elsősorban tumoros betegek számára fejlesztették, de ha pl. a vas vagy egyéb létfontosságú ionok fel is szívódnának és hasznolsulnának, valószínűleg több bajt okoznának, mint hasznot. Ui. olyan nincs, hogy a hasznosuló roboráló komponens az egészséges sejteket erősíti a betegeket meg nem. Ha erősít, rősít mindent. Úgyhogy a bcs-t hagyjuk.
Urby
Előzmény: cc (238)
Mercurius Creative Commons License 2000.07.04 0 0 244
Na puff neki.
Nincs kedvem hosszú oldalakat teleírni, hogy mely betegségekben gyógyulnak meg szteroidtól a betegek. Talán az allergiák biztosan közimertek. A rheumatoid arthritisz meg szinte eltünt a szteroidok alkalnmazása óta.

A Béres csepp erredményeiről nincs közlemény. Bármi normális gyógyszert veszel, az irodalomban megtalálod a vizsgálatok eredményeit. Ilyet a Béres cseppre nem találsz.

Előzmény: iudex (241)
iudex Creative Commons License 2000.07.04 0 0 243
Én csak a tapasztalataimtól vagyok orvosutáló. Találkoztam életem során kb. 5-6 tisztességes orvossal, valamint mintegy 45-50 szemétládával. Ha óhajtod, közzé tehetem személyes tapasztalataimat, amik aligha egyedi pech következményei.
Előzmény: Mercurius (240)
Urby Creative Commons License 2000.07.04 0 0 242
Kedves Mercurius!
Írtad: "most 400%-ios béremelést kell igérni. (Amit visoznt
csak több lépésben lehet reálisan megadni). "
Kérdezem: Mikor kezdik? Két év már eltelt. Vagy ezt is úgy csinálják, mint a pedagógus-béremelést, hogy csak az érintettek jövedelmén nem látszik?

Üdv
Urby

Előzmény: Mercurius (220)
iudex Creative Commons License 2000.07.04 0 0 241
Tévedsz, mert eddig volt gyógyhatású készítmény, ez év márciusától gyógyszer. Ártámogatásban nem fog részesülni. A "hol van olyan beteg" című -fölöttébb laikusra valló- kérdésedre a válasz minden bizonnyal a kutatási dokumentációban. Egyébként mutass nekem egy beteget, csak egyetlen egyet, aki szteroidtól meggyógyult. :))))))) Attól ugyanis csak betegebb lesz az ember, az orvosok mégis alkalmazzák. Sok egyéb gyógyszarral együtt. :))
Előzmény: Mercurius (239)
Mercurius Creative Commons License 2000.07.04 0 0 240
Reformra nem sok szükség van. Ez a reform a közgazdászok mániája. Egyelőre pénz kell a gyógyításhoz. Kemény demagógia (a boldogúlt szocializmus találmánya volt), hogy amikor nem biztsoítja az egészségügy müködéésnek feltételeit, akkor gyorsan megteszi bünbaknak az orvosokat.
Előzmény: iudex (236)
Mercurius Creative Commons License 2000.07.04 0 0 239
Legjobb tudomásom szerint nem lett gyógyszer belőle, csak gyógyhatású készítmény. Ami csak arra garancia, hogy nem árt. Hatóanyagvizsgálat nem is történhetet, hiszen nincs vegyület, amit a feltaláló megadott volna. Amúgy pedig eddig is osztogatta. Na most hol van olyan beteg aki meggyógyúlt a Béres csepptől? Ilyet még senki sem prezentált.
Előzmény: iudex (233)
cc Creative Commons License 2000.07.04 0 0 238
ez ugyan tenyleg off, de szerintem az az EDTA menyiseg, ami a kulonbozo kationok oldatban tartasahoz szukseges a berescseppben, mar tenyleg surolja a veszelyes mennyiseget, ugyhogy, ha nincs ez a nyomas, en nem hiszem, hogy megadtak volna a torzskonyvet. ha elmesz olyan helyekre, ahol a betegek nagyon nagy mennyisegben szednek bcset, az orvosok beszamolhatnak neked a csontritkulas magas aranyarol.
Előzmény: iudex (233)
iudex Creative Commons License 2000.07.04 0 0 237
Takarodj már végre a mea culpába. :)))))
Előzmény: PuPu (234)
iudex Creative Commons License 2000.07.04 0 0 236
Nem? Gondolod, hogy bármilyen reformot, pénzügyi injekciót be lehet adni a vezető réteg megkerülésével? Aligha. S emígyen lesz a kisujj megvágásából amputálás, szepszisnek az ő következtében. :) Másrészt a teljes orvostársadalomról is szólottam, méghozzá igen elítélőleg.
Előzmény: Mercurius (232)
Mercurius Creative Commons License 2000.07.04 0 0 235
"Az egesz koncepcionak hasonlitani kellene hadero reformra /kevesebb agyat, de arra
eleg szemelyzetet, megfelo felszerelest/. Azonkivul az egesz biztositast szamla alapura
kellene atalakitani. stb... "

Az a baj, hogy a betegek nem fogékonyak erre a "reformra" ők nem értik meg, hogy a kevesebb ágyhoz kevesebb beteg jár. Nem akarom elvizzelni, mert ennél sokkal és véresen súlyosabb a helyzet. Ahol ilyen "reformot" megcsináltak, ott a beteg egy része kiesik az ellátásból, sőt szegényebb országok esetén a rendszer össze is omlik. Hogy értsd mekkora marhaság volt a Bokros féle (valójában IMF) "reform", tudnod kell, hogy az AIDS-szel fogllakozó járványügyi szakemberek szerint az ilyen típusú reformok teremtették meg az AIDS világjárvány kialakulkásának feltételeit.

Előzmény: JO (224)
PuPu Creative Commons License 2000.07.04 0 0 234
Még szerencse, hogy csak te tudod így, - a világ meg másképpen.
És jobb, ha tőlem tudod, - nem te leszel az, aki a világ megítélésén változtani tud.
:O)))
Előzmény: iudex (230)
iudex Creative Commons License 2000.07.04 0 0 233
Miért gyanús? Mert végre 30 év után gyógyszer lett belőle pár hónappal ezelőtt? Meglepne, ha ez alatt a harminc év alatt egyedül a Béres-szer kapta volna a vizsgálatokra szánt pénzt... Ha pedig más gyógyszereket kifejlesztettek és bevizsgáltak ezen idő alatt (márpedig aligha kétséges), akkor nem értem, mi tartott ennyi ideig. Mellesleg nem financiális probléma volt a szerrel, hanem tartalmi, amennyiben számos orvos kóklerségnek tartotta (és tartja) a Béres-cseppet.
Előzmény: Mercurius (231)
Mercurius Creative Commons License 2000.07.04 0 0 232
Amit a vezetőkről emlitesz ez az aranyér súlyosságú probléma. Kellemetlen nyavalya, csakhát többnyire nem halunk bele. Mi viszont már közel vagyunk az elvérzéshez. Amint megkaptuk a "vérátömlesztést" beszélhetünk a további megoldandó problémákról.
Előzmény: iudex (230)
Mercurius Creative Commons License 2000.07.04 0 0 231
"Az elmúlt évtizedekben hány eljárási,
gyógyszerészeti, egyéb ügy volt, ami arra mutatott, hogy a vezető orvosréteg inkább
embereket hajlandó feláldozni (persze, közülünk, betegek közül), csak érdekeit ne
sértse semmi. Tessék pl. a Béres-ügyre gondolni..."

Gyanus, hogy a Béres ügyet említed. Gyógyszer bevezetésére, törzskönyvezésére szigorú nemzetközi szabályok vannak. Ezeket nem lehet áthágni (kivéve, ha nem akarjuk, hogy Mo.-t egy szintre helyezzék olyan fejlődő országokkal, ahol varázslók gyógyítanak). Sajnos az előírt vizsgálatok drágák. Minimum 2-300 millió dollár az összköltség. Így eleve reménytelen, hogy új gyógyszerrel rukkoljunk elő. A mi anaygi ütőerőnk maximum új gyógyszer ötletének kimunkálására elég.

Előzmény: iudex (225)
iudex Creative Commons License 2000.07.04 0 0 230
Azért cc az orvostársadalom vezetőiről beszélt emlékezetem szerint, amivel teljesen egyet is tudok érteni. Vannak tisztességes magas pozícióban lévő orvosok (nem valami sokan), vannak lelkiismeretesen dolgozó alsóbb szintű orvosok (valamivel többen), de egészében véve tragikus az orvostársadalom szakmai tudása és erkölcsi színvonala.
Előzmény: Mercurius (227)
cc Creative Commons License 2000.07.04 0 0 229
kedves Mercurius, felreertettel. nem vonom ketsegbe, hogy a vezetok is latjak az egeszsegugy tarthatatlan allapotat. csak a privat zsebuk ellen nem fognak sohasem fellepni.
szvsz az egeszsegugy talan meg jobban megosztott ilyen szempontbol, mint az akademia, ott is minden reform az akademikusok fizetesrendezesevel kezdodik es sajnos nagyjabol ott is fejezodik be.
Előzmény: Mercurius (227)
Mercurius Creative Commons License 2000.07.04 0 0 228
irod:

"eleg az osztodassal szaporodo sote tanszekekre gondolni."

Legenda. Meghatározott keretszámok vannak. Az okatatott hallgatók és a bategforgalom alapján jön a pénz. A hallgatóság óraszáma rögzített. Úgyhogy presztizsokokból ma már nem lehet tanszéket létrehozni. Az 50-es években még lehetett. A 80-asokból két "tansámliról" tudok. Aztán kész. Azóta tanszék inkább csak megszünt.

Előzmény: cc (226)
Mercurius Creative Commons License 2000.07.04 0 0 227
Kedves CC,

az eleve egy hamis elképzelés, hogy a mostani helyzet az orvostársadalomnak kedvez. Kicsit kevesebb kollega kapna infarktust, ha olyan egészségügyünk lenne, amilyet az orvosok szeretnének (és persze a betegek is jobban gyógyulnának).

Teljesen értelmetlen bármiről is vitatkozni, amig ilyen kevés pénz van az egészségügyben. Kb olyan a felvetések többsége, mintha a sebésztre behoznának ütőeres vérzéssel valakit. Az egész team ott töri magát, hogy megmentse a beteg életét és a közönség azon sopánkodik, hogy a beteg aranyerével bezzeg senki nem törődik.

Mercurius

Előzmény: cc (223)
cc Creative Commons License 2000.07.04 0 0 226
en is valahogy igy gondolom.
hogy masrol ne beszeljunk, addig, amig az egeszsegugy valodi berrendezeset mindig azzal vagjak vissza, hogy ott a para, nagyon nehez barmit is tenni. a para fentartasaban viszont fokent a vezetoorvosok a legerdekeltebbek, de javits ki Mercurius, ha tevednek.
nem is beszelve arrol, hogy keptelenek a szemelyes presztizs ele helyezni a kozerdeket. eleg az osztodassal szaporodo sote tanszekekre gondolni.
Előzmény: iudex (225)
iudex Creative Commons License 2000.07.04 0 0 225
Attól tartok, a Bokrostól kidolgozott eü.-reform aligha lehetett szakmai, mármint egészségügyi szakmai szempontú. Vagyis lévén pénzügyér, az ő reformja alighanem fiskális ízű lett volna. Igaz ez persze minden előtte és utána regnáló pénzügyminiszterre. Vagyis az a félelmem van, hogy az egészségügy változatlanul és nem egymagában a maradékelv áldozata: ennyi van, osszátok be. A baj csak az, hogy közben döglenek az emberek. Hogy kissé árnyaltabban fejezzem ki magam, a népesség egészségügyi mutatói folyamatosan romlanak. Ugyanakkor valaki alább megpendítette az orvosi elit felelősségét is. Egyetértek vele, maximálisan. Az elmúlt évtizedekben hány eljárási, gyógyszerészeti, egyéb ügy volt, ami arra mutatott, hogy a vezető orvosréteg inkább embereket hajlandó feláldozni (persze, közülünk, betegek közül), csak érdekeit ne sértse semmi. Tessék pl. a Béres-ügyre gondolni...
Előzmény: JO (224)
JO Creative Commons License 2000.07.04 0 0 224
UDV!

Nem vagyok kedvenc Lajosunknak fanatikus rajongoja, de egy dologt azert meg kell jegyeznunk a vedelmeben , amirol itt mindenki megfeledkezett. Megpedig azt, hogy Bokrosnak volt egy kidolgozott, vegrehajthato programja az egeszsegugy atfogo reformjara. Epp e reform miatt mondott le mert osszekulonbozott a Gyulaval. Az agyszamleepites onmagaban tenyleg keveset er, de ha egy atfogo reformmal egyik elemekent vezetik be, akkor el tudja erni a kivant hatast. Mivel itt csak agyszamleepites volt ezert az lett, ami lett.
Az egesz koncepcionak hasonlitani kellene hadero reformra /kevesebb agyat, de arra eleg szemelyzetet, megfelo felszerelest/. Azonkivul az egesz biztositast szamla alapura kellene atalakitani. stb...

A munkaero hiany oka pedig a berek leszakadasa versenyszferatol. Es nem az inflacio onmagaban, mert az ugyanugy sujtja a kozalkalmazottat es a maganszferat egyarant. /A Lajos-csomag hatasara az inflacio fel ev alatt 13,5%-rol 30%ra nott, majd 98 elejere ismet elerte a 12-13%-t. E kozben a ffiz. merleg az allamhaztartas hianya es a kulfoldi adossagallomany nagymertekben csokkent/

Es ami a legrosszabb, hogy a miniszter szerint volt beremeles, de valojaban nem volt, csak bedobtak a hirt a sajtoban. A legnagyobb emeles amirol en a kornyezetemben hallottam az elmult evben 100!! Ft volt.

m.t.:
JO

cc Creative Commons License 2000.07.04 0 0 223
Kedves Mercurius,
kicsit egyoldaluan iteled meg a helyzetet. egy kutatotol kicsit tobb objektivitast, vagy legalabbis a dolgok tobboldalu megkozeliteset varna az ember.
szvsz talan a helyzet elemzeset azzal kellene kezdeni, hogy ha mindenki latja, hogy az egeszsegugy rohad, akkor megis kinek az erdeke, hogy semmi ne valtozzon.
en speciel az orvosi tarsadalom mindenkori vezetoire tippelnek.
amugy nem hiszem, hogy BLnek ez lett volna a szandeka, van erre valami konkret informaciod, vagy fogjuk fel erzelmi kitoresnek es iroi munkassagod reszekent :)
Előzmény: Mercurius (222)
Mercurius Creative Commons License 2000.07.04 0 0 222
Kedves Micácska,

reflexiók:

1. Üres kórházi ágyak, szobák a legtúlterheltebb rendszerben is lesznek.
- átalakul a betegprofil. Pl. ha a születések száma csökken akkor kevesebb nőgyógyászatra és és gyerekosztályra van szükség.
- vannak szezonális ingadozások. Influenza járvány pl. ritkán van nyáron.

2. Az ágyszámcsökkentés minden neoliberális "reformcsomag" része. Ugyanígy ágyszámcsökkentést követelt az IMF pl. OLaszországban is mikor ott dolgoztam. Nem az ágyakon van ráadásul a hangsúly, hanem az orvos létszámon. Az ágyszámcsökkentésből tudnillik automatikusan jönnek az elbocsájátások.

3. A neoliberális Eü modellben nincs szükség ekkora egészségügyre, mert ebben a modellben csak annak jár ellátás, aki magánerőből meg tudja fizetni.

4. Mivel népességünk jelenleg elöregszik (sajnos), így a betegek aránya nő (az öreg korban törvényszerüen több betegség kínozza az embert). Ha ezzel párhuzamosan leépítjük az egészségügyi ellátó rendszert, ahogy Bokros szerette volna, akkor 10-15 éven belül visszakerülünk a középkorba (nagy járványok, magas halálozási ráta, alalcsony átlag életkor).

Üdv:
Mercurius

Előzmény: micacska (221)
micacska Creative Commons License 2000.07.03 0 0 221
Kedves Mercurius!
Inkább arról van szó, hogy Te válaszoltad meg a Speaker által feltett nekem sandának tűnő kérdést/kik miatt kellett beígérni a 400%-ot/.
Te is tudod Mercurius, hogy sok kórházban vannak kihasználatlan ágyak. Bokros ezek számát szerette volna csökkenteni, de a kórházigazgatók vagy oszt. vez. főorvosok "megvezették", így több kárt okozott mint hasznot.Vajon ki szeretné, ha megszünne az osztálya?/Nem szeretném megírni melyik kórház nőgyógyászatán volt egy teljesen üres "őrzőnek" nevezett szoba, mit szoba, csarnok!!!/
A másik oldal is igaz: emberhalál indokolatlan öszzevonások miatt, Székesfehérvár.
Persze a juttatás az ágyak után jár, így "befektetnek" akkor is, ha ambulanter kezelnek, legalábbis ilyen papírt is aláírt egyik ismerősöm.
Ez abszolút méltatlan, ehhez kell folyamodnia egy kórháznak, hogy legyen elég gyógyszere.
Méltatlan a paraszolvencia is és az is, hogy egy orvosnak a magánpraxis fenntartása- beteg kezelésének folytatása e keretben- éri meg igazán.
SZVSZ Gógl az érdekképviseletből jön, ezért bíztak benne szinte vakon az orvosok. De az, hogy az utolsó pillanatban végezzen egy kis tűzoltást és az elosztható többletérték szűkösségére hivatkozzon: ezt senki nem várta tőle.
Egész mást vártak.Ezért- beismerem- talán az indokoltnál nagyobb a kiábrándulás.
Üdv: mic.
Mercurius Creative Commons License 2000.07.03 0 0 220

ekem úgy tűnik, hogy félre értetted Speakert.
Sorban:

1. Az egészségügyet már rohasztották 89 elött is. Szerintem az alapjai itt rakódtak le annak, hogy most 400%-ios béremelést kell igérni. (Amit visoznt csak több lépésben lehet reálisan megadni).
2. Nagy lapáttal rátett erre a dombra Bokros Lajos, aki igencsak visszafogta a bérünk, miközben nyomta az infációt. Istenigazából ekkor maradtunk le. Hónapokon belül felét érte a keresetünk.

Ráadásul Bokros egy konzisztens rögeszme rendszerben gondolkjodott.
- ha az egészségügyiek nem tudnak megélni a fizetésükből, akkor elhagyják a pályát
- ha elmennek az emberek akkor összeomlik az ellátás
- ha összeomlik, akkor azt lehet mondani, hogy azért omlott össze, mert állami és meg lehet privatizálni.

Bokros ebből a szép kalkulációból kihagyta, hogy a privatizált egésszségügyben a kevésbé fizetőképes betegek végleg kiszorulnak az ellátásból.

Emellett az előző kormány néhány aknát is beépített.
Szépen megkurtította az OEP költségvetését.
Törvényben további ágyszámleéoítést írt elő.

Mercurius

Előzmény: micacska (219)
micacska Creative Commons License 2000.07.03 0 0 219
Speakerkém , Neked igen csavart logikád lehet, ha szavaimból az alábbi "logikus" következtetésre jutsz./216. 1. sor/
Mostmár nem világos: ha be kell szerinted ígérni ekkora béremelést, akkor
csak be kell ÍGÉRNI, TELJESÍTENI nem kell? Ezen értelmezés felelőtlenséget jelentene, remélem Te legalább nem így gondolod.
Lehet, hogy Gogl igen, ezért volt a 50 városban tüntetés.Demagógnak is nevezte a szónokokat, jobb híján.És nem zászlóavatáson lett volna a helye!!!
Tudod, Speaker, az a csoda, hogy sok ember túléli e kórházi körülményeket.Ez csak néhány orvos és nővérke erőn felüli áldozatos munkájának köszönhető, mert ők még nem mentek el Norvégiába.
Gogl Árpád nem veszi észre: az emberek számára legdrágább kincsről, az egészségről nyilatkozik cinikusan/NAP-TV/.
Üdv: mic.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!