Ha jól emlékszem Az Autocad 2007-et kb 650000-700000 Ft közötti áron értékesítik. Az Autocad LT 2007 kb. 150000 Ft-ba kerül, bár ezekben az adatokban nem vagyok teljesen biztos. Sajnos azt nem tudom, hogy használt Autocad-et mennyiért lehet venni.
Ha gondolod, én tudok neked segíteni, a logó megrajzolásában, csak sajnos nem látom a belinket képet, így sajnos nem tudom megállapítani, hogy mekkor munka is lenne ez számomra. Ha gondolod elküldheted a fotót az e-mail címemre: kissgy1028@gmail.com. Az is fontos lenne, hogy mik legyenek a kép méretei, és hogy milyen határídőre kellene a munkát elvégezni.
Sikerült alkalmazni az álatlatok leírtakat. Ez nagyon megkönnyíti a munkámat. El sem hinnétek, hogy mennyivel gyorsabban haladok a munkámmal, mióta ezt a módszert is használom.
1. A Nézet menüben "3D drótváz modell" vagy "2D drótváz modell" megjelenítést választasz (végülis ebben az esetben mindegy, hogy melyiket). 2. 3D-s forgatással beforgatod úgy, hogy lásd a nagy kocka élét (ugye ezt mindig látod), és a kis, belső kocka élét is egyszerre. 3. 3D műveletek vagy milyen eszköztáron van olyan, hogy "Kivon": egyik, majd másik test élére kattintasz, aztán kilép a parancsból és kész. 4. A megjelenítést szükség esetén visszaállítod.
Na?
Ha mindenképpen kellenek a parancsok, akkor szólj, elindítok egy Acadot és kikotrom belőle. Ha szépen kéred, kikeresem egy tankönyvből az angol megfelelőjét is. :))))
Köszönöm a segítséget! Sajnos még nem volt időm kipróbálni a leírtakat, de ha hazaérek a munkából az lesz az első hogy, kipóbálom.
Még egy kérdésem lenne. Otthon én az autocad 2007-et használom. Jobb-e annyival a 2008-as, hogy érdemes lenne lecserélni? Vagy nem sok a különbség a kettő között?
Még mindig nem világos, hogy hogyan tudom az egymásba ágyazott testekből kivonni az egyiket, úgy hogy az egymásba ágyazás helyén egy üreg keletkezzen. De lehet, hogy én nem magyarázom el normálisan, de már ennél érthetőbben nem tudom.
Milyen utasítást kéne használnom? Gondolom, van vmilyen parancs erre.
Renderelt alaknál valóban nehéz lehet, de ha drótvázmodellt választasz megjelenítésnek, a dolog könnyebb, mert így gond nélkül ki tudod jelölni a megfelelő élt, persze ha szükséges. Azonban ekkor érdemes még a kivonás megkezdése előtt elforgatni.
Ha egymásba rajzolok két négyszöget (persze ez akármilyen más síkidom is lehetne), úgy hogy a negyobbnak teljesen a belsejében van a kicsi, és utána azokat kihúzással térbeli testekké alakítom, akkor utána hogyan tudom a kisebbik testet kivonni a másikból, tehát, azt szereném elérni, hogy a nagyobbik test üreges legyen. Gonodlom van rá lehetőség, csak nem tudom, hogy hogyan kell megvalósítani. Ha paranccsal megoldható, akkor légyszi írjatok le az angol és a magyar utasítást is. Ha ilyen módszer létezik, akkor a 3d-ben végzett munkámat nagyban meg tudnám könnyíteni, és fel tudnám gyorsítani. A szel paranccsal már próbálkoztam, de sajnos eredménytelenül. Lehet, hogy én használom rosszul, de mintha ezt az utasítást csak úgy lehetne használni, hogy szelősíkokat adok meg, az meg körülményesebb, mint egy térbeli alakzat kivonása a másikból.
azt hiszem a 64 bites rendszerhez hozzávaló autokedet lehet csak telepíteni. Vagy a rendszert cseréld, vagy az autokedet. Ez az én tippem. nem hiszem h találsz 2004-esből 64 bitest. ergo marad az oprendszer, amit lehet jogtisztán downgradelni. de abból se a 64 bitest válaszd. egy próbát megérhet ,)
Talán nem is annyira CAD, mint Windows kérdés, de hátha már valaki belefutott ebbe, és tudna segteni...
Pár napja kaptam egy új laptopot, amin Vista Business 64bites oprendszer van.
A régi gépen évek óta használt (jól bevált és jogtiszta) AUTOCAD 2004 teleptés közben bemondta az unalmast, a telepteni kivánt fájlok másolása nem sikerült szöveggel leállt a telepitő.
Van valakinek ötlete, hogy miképpen lehetne ezt kezelni?
"Most éppen nincs pénzem" a legfrissebb licencre...
Nem tudopm kaptál e választ de probáld meg a group parancsot vagy ungroup. mert lehet csoportokat léátrehozni amit aztán mindig egyut kezel mondjuk konkrét gépek és belül szerepelnek a blokkok amiből anyaglistát lehet készíteni.
Most kezdem hozzá az Autocad valósághű animációk készítésének tanulásához, és arról szeretnék érdeklődni, hogy honnan tudnék 1-2 minta 3d-s tervet letölteni, hogy legalább lássak példát is, amely segíthet a tanulásban. Már sok dolgot meg tudok oldani, de szerintem néhány dolgora van egyszerűbb megoldás is, mint amit én használok. A példák mindig sokmindenre rávilágítanak, azokból szoktam a legtöbbet dolgot megérteni.
Ezeken a protálokon sok Autocad jegyzetet és könyvet találsz, amik nagyon hasznosak a felhasználók számára (több ezer oldalnyi anyag). Egy csomó utasítást, parancsot, billentyűparncsot stb. meg lehet belőlük ismerni, amelyekre még példákat is találsz. Tudom ajánalni más Autocad felhasználókanak is! Csak regisztrálsz és letöltöd a dokumentumokat!
hello mindenki! AutoCAD-hez, ha valaki tud billentyűparancsokat/gyorsbillentyűket, vagy ahogy hívják, kérem küldje el e-mailben (ha nem nagy gond), a következő címre: osukid@hotmail.com előre és köszönöm!
Nekem adtak egyet, de ott volt rajta, hogy 1 GB RAM kell neki, úgyhogy visszaadtam. Kellene a jó öreg 2004-es, az még könnyen használható volt, de gépcsere miatt elveszett. :-(
Elkezdtem ismerkedni autocad-el, és mindjárt bele is futottam pár dologba. Egy ilyen problémám pl a vonalvastagság. Ha fogok egy kész rajzot, amin adott vonalat szeretnék állítani, hogy tudom elérni, hogy csak ahhoz nyúljon hozzá?