Keresés

Részletes keresés

Aki78 Creative Commons License 2004.01.08 0 0 3987
Holnap megyek cihiátriára, sajnos meghalt az a doki, aki az ismerős volt, nem tudom, kihez tettek át.
Csak lehet vele beszélni...
Gyűjteni kell a papírokat a márciusi újrasorozásra...
SZORÍTSATOK!!!
Aki78 Creative Commons License 2004.01.08 0 0 3986
Holnap megyek cihiátriára, sajnos meghalt az a doki, aki az ismerős volt, nem tudom, kihez tettek át.
Csak lehet vele beszélni...
Szorítsatok!!!
Rézfánfütyülő27 Creative Commons License 2004.01.08 0 0 3985
Kösz a segítségeket!
Most azt tervezem, hogy átjelentkezek másik megyébe mert a Tatabányaiak packáznak velem.
A személyi érdekű szolgálathalasztásomból meg bennt maradt 1 év. Hátha azt megadják. Ha nem elmegyek a háziorvosomhoz és elmondom neki a gyomorfekély?em tüneteit. Ő erre valahova beutal.
A tobbi már a dokitól függ.
Minderre van cirka 1 hónapom.
Hát ez a terv.
Előzmény: Elm (3965)
iderf31 Creative Commons License 2004.01.08 0 0 3984
pszichikailag és fizikailag alkalmatlan :)

EE

Tiv Creative Commons License 2004.01.07 0 0 3983
ja és persze oltottak az "elvesszük a jogosítványát a teszteredményei miatt" dumával, de attól senki se szarjon be, mert el nem vehetik, maximum elküldhetnek egy PÁV vizsgára (mondjuk ilyenre sem hallottam még példát...) de az meg már (ha jól tudom) a Közlekedésrendészeti Főfelügyelet által szervezett dolog, és a kamionsofőr nyolc általánossal is leteszi, tehát nem vehetik el, és nem a katonaság vizsgáztat.... NO PARA!
Előzmény: Tiv (3982)
Tiv Creative Commons License 2004.01.07 0 0 3982
Nos miután én már ezeken túl voltam, és még régen (8éve) kaptam egy szép nagy A-t beballagtam a hadkiegre, és kértem egészségügyi állapotra való hivatkozással egy újrasorozást. Mákom volt mert egy olyan ügyfélszolgálatossal kerültem össze akinek volt agya meg szíve is, ezért (mivel sorozási időszak volt) három nap múlva elmehettem megpróbálni a dolgot. Addig gyűjtöttem egy tompalátást a bal szememre (ami mondjuk igaz is...) meg konzultáltam egy pszichiáter (vagy pszihológus?) arccal aki kicsit kiokosított tesztecskéről:)) Lényege az volt, hogy pici öngyilkosságra való hajlam, korrekt:) depresszió, és félénkség, és agresszivitásnak nyoma sem.... Egyből kaptam egy C-t, utána a sorozóorvos már rám sem nézett a szemem miatt pedig én E-t akartam :))))

Tanulság: ha van behívód, akkor is próbáld elérni az újrasorozást, és vigyél vmi kemény nehezen ellenőrizhető orvosi papírt, + egy kis ferdítés a tesztben, az öngyilkosságtól, depressziótól nagyon paráznak szerintem.... A vicc az volt, hogy a melletem lévő tajt paraszt gyereknek olyan papírja volt hogy csak néztem (pszihiátriai kezelés meg minden) de a teszthez nem volt agya és kapott egy A-t a majomja....

és a végső megoldás a megtagadás, én is gondolkodtam rajta, idáig még senki nem kapott letöltendőt, csak azért én meggondolnám, hogy most amikor egyre nagyobb arányban próbálnak kibújni a fiatalok, hiszen ki a f*sz akar utolsóként bevonulni, szerintem előbb utóbb valakin példát statuálnak. Ilyen ügyben amúgy az Alba kör még pár évvel ezelőtt ingyenes ügyvédet biztosított, meg nagy szakértelmet.

Ja és mégvalami: ha poliszolit kérsz, és elfogadják, aztán kitalálod, hogy időhúzás végett lemondod és így tovább, hát ezt nem lehet ha lemondasz a poliszoliról, akkor utána már nem kérheted többé, visznek és kész. Mondjuk azátfutási idő ki tudja mennyi, lehet az utolsó fél évben érdemes ezt megjátszani...

Remélem volt hasznos abban amit írtam, mindenkinek további jót..

Előzmény: Tiv (3981)
Tiv Creative Commons License 2004.01.07 0 0 3981
Sziasztok!

Látom sokan küszködnek itt a "dologgal"...

Én kb ugyanilyen szarbanm voltam: 28 év diploma, két év tanulmányi, egy év munkahelyi halasztást sikerült összehoznom, de elfogytak az indokok, és jött a behívó... (Elm tényleg rosszul tudod, tökmindegy mikor soroztak, ha A-t kaptál nem hívnak be sorozásra újra...)

Nekem Sikerült!!! Tájékoztatásul annyit, hogy a rettenetesen sok elkerüléssel próbálkozó emberke miatt (vajon miért) A Pest megyei hadkiegen akinek már kiküldték a behívót, nem nagyon vesznek figyelembe semmiféle kérelmet. Pl.: főiskolát végzett haverom másoddiplomás esti képzésről vitt papírt és az ember kiröhögte, el se vette a kérelmet tőle...

Ha még behívót nem kaptál, akkor érdemes szolgálathalasztást kérni, a tanulmányi az evidens, a szociális nagyon necces (van két gyereked meg feleséged? ) a munkahelyi is gázos, bár nekem sikerült eccer. A munkahelyi lényege az, hogy konkrét időtartamot jelölj meg, azzal a dumával, hogy PÁLYAKEZDŐ létedre felvettek egy céghez, ahol egy rendkívül fontos munkafeldatatot kaptál, ami pl.: január 1-től szeptember 1-ig tart, és ha a bevonulásod időpontját esetleg :) szptemberre terveznék, akkor a cég a katonaidőd letöltése után is alkalmazna, mert tudna előre tervezni...

köv 2. részlet..

Előzmény: kkk3333 (3968)
Elm Creative Commons License 2004.01.07 0 0 3980
Hajra! Csak kemenyen... :o)
Előzmény: Magic Horse (3979)
Magic Horse Creative Commons License 2004.01.07 0 0 3979
holnap megyek másodfokú sorozásra, szorítsatok
idw Creative Commons License 2004.01.07 0 0 3978
Ha nem allna fel a faszom en is azt az 1 tekintenem ferfiassagom legfobb bizonyitekanak.
Mosdatlanul, rongyokban, egeszsegtelenul taplalkozva hasznalhatatlan muszaki berendezesek mellett soprogetni... ELJEN A HAZA!
Előzmény: jack_torrance (3970)
Elm Creative Commons License 2004.01.07 0 0 3977
Mindenesetre ne menj el nagyon sorozasra, legalabbis ha nem erzel olthatatlan vagyat munderba bujasra...
Kozben levelezhetsz veluk mindenfele halasztasrol, de a biztos ha nem adsz nekik lehetoseget szvsz... :o)
Előzmény: globglob (3976)
globglob Creative Commons License 2004.01.07 0 0 3976
Szevusztok! Ha minden igaz idén befejezem az egyetemet, idáig minden ősszel szorgalmasan küldözgettem az iskolalátogatási igazolásokat. Sorozáson még nem voltam, annak idején még az orvosokkal kitöltendő nagy paksamétát is elfelejtették nekem kipostázni, aztán persze jöttek házhoz aggódni, hogy miért nem adtam le.
Ha továbbmennék másoddiplomára, akkor szerintetek kaphatnék még halasztást? Esetleg valami más tuti ötlet?
globglob Creative Commons License 2004.01.07 0 0 3975
Kétezer-hatszáz sorköteles vonult be

Magyarország.hu
2004. január 6. kedd
Jövő kedden és szerdán mintegy 2 600 sorköteles kezdi meg honvédségi szolgálatát. Ezt a Honvédelmi Minisztériumban közölték kedden, hozzátéve: a behívóparancsot már minden érintettnek elküldték.

A területileg illetékes hadkiegészítő parancsnokságok megküldték az önkormányzatoknak a bevonulási segély kifizetéséhez szükséges névjegyzéket. A bevonulási segélyek összege egyedülálló sorköteles esetében a kötelező legkisebb munkabér 60 százaléka, azaz 31 800 forint. Eltartásra jogosult gyermeknél ez az összeg a minimálbér 100 százaléka, vagyis 53 ezer forint. A segélyeket a behívóparancs bemutatása esetén a lakóhely szerinti illetékes önkormányzat jegyzője fizeti ki.

Január 16-án már eltávozást kapnak az újoncok

A bevonuló állomány döntő többsége az eskütételt követően január 16-án eltávozásra hazautazhat. A kiképzőközpontokból végleges állomáshelyükre március 3-án helyezik át a katonákat. A tájékoztatás szerint a sorkötelesek 77 százaléka korlátozás nélkül, 23 százaléka korlátozással alkalmas a katonai szolgálatra.

Az újoncok 29 százaléka általános iskolai, 66 százaléka középfokú végzettséggel rendelkezik, 5 százalékuk diplomás. A bevonulók 96 százaléka nőtlen, 4 százaléka házas és zömmel gyermektelen, míg 0,3 százalékuk nős és egygyermekes.

[MTI]

Elm Creative Commons License 2004.01.07 0 0 3974
Igen?
Akkor Te az en szabalyomat erosito kivetel vagy... :o))

Vagy mittudomain. A regebbieket altalaban ujrasoroztak... de lehet, hogy ez teruletileg is valtozik, vagy csak honvedeknel szokasos hasrautes jelleg dominal... ki ismeri ki ezeket...

Előzmény: shifty (3969)
Aki78 Creative Commons License 2004.01.07 0 0 3972
Nem olvasol bele a fórumba, mielőtt véleményt nyilvánítasz?
Miről szól ma benn ott az egész... Hallottam ismerőstől. Semmi értelme, ráadásul tényleg kettétörik vele pl. egy olyan ember életét, aki 2 éve diplomázott, nagy nehezen talált nagyon jó állást, telket vásárolt a félretett fizetéséből, építkezne, családot tervez, stb...
Mindez azért, hogy az agyonfizetett tiszteknek legyen, aki kiviszi a szemetet...
Előzmény: jack_torrance (3970)
asdf_ Creative Commons License 2004.01.06 0 0 3971
Egyaltalan nem sikk. Csak az ember nem csesz el fel evet teljesen foloslegesen az eletebol tokhulyesegre. Nem kivan lemondani a zsold esetleg tobbszoroset jelento fizujarol. Nem kivanja otthagyni az asszonyt fel evre, neadjisten az allasat is (orokre)... Csak ilyen "aprosagok"...
Előzmény: jack_torrance (3970)
jack_torrance Creative Commons License 2004.01.06 0 0 3970
én igazából csak azt nem értem, hogy miért sikk ma megúszni a katonaságot.
volt idő amikor büszkék voltak rá a fiúk, hogy katonák lehetnek. én egy évet töltöttem bent és örülök, hogy nem szalasztottam el.
shifty Creative Commons License 2004.01.06 0 0 3969
"Masreszt 97ben az egesz EUM-HM rendelet megvaltozott, az az elott lesorozottakat is biztos hivjak ujra sorozasra, oket nem hivjak be katonanak csak ugy."

envok az elo pelda. engem kb 94-95 körul soroztak. esbizony csakugy behivnak. minden januarban.
a behivo ertesitokon azall "ujrasorozas nelkul".

Előzmény: Elm (3966)
kkk3333 Creative Commons License 2004.01.06 0 0 3968
Sziasztok,

Csak arra vagyok kíváncsi, hogy az alábbi paramétereimmel szerintetek megúszom-e a sorkatonaságot:
27 éves vagyok.
24 éves koromig iskolalátogatási papírokkal halasztgattam a bevonulást. Ekkor mentem először sorozásra. Itt azt mondta a sorozóorvos, hogy a fél szememre gyakorlatilag vak vagyok, mert jobb szemmel nem tudom elolvasni a táblát. (Ezt ilyen simán elhiszik a sorozáson?)
Beutalt a szemészetre, ahol azt mondta a szemész főorvosnő(!), hogy az egyik szemem kicsit rossz ugyan (max. 1,5 dioptria), de még szemüveget sem érdemes írni rá, mert a kettővel együtt jól látok.
A jogosítványomban sem szerepel, hogy szemüveggel vezethetek.
Időközben egyetemre is beíratkoztam, ezzel 2 évet nyertem. A második sorozásomra már vittem az iskolalátogatási papírt, ez simán ment, nem kötekedtek.

Ez, amit leírtam a szememről, a gyengébbik érv.
Az erősebbik:
Papír aranyérműtétről!!!
A kórházi orvosoknak (sebészeknek, proptológusoknak) szokott lenni magánrendelésük is, és ugyebár mindent a páciensért... :-)
Ilyen műtét után ugyebár kontrollra kell járogatni, nem szabad erőlködni, és ami fontosabb: diétázni kell.
Ez utóbbi pedig, ha jól tudom (valahol olvastam), elég alapos ok az alkalmatlanná nyilvánításra, elvégre nem hozhatnak nekem külön kaját a laktanyába.

És közben a szemem sem javult meg... :-), de szerintem simán tudnék depressziós tüneteket is produkálni, vagy nem lenne nehéz papírt szerezni arról sem, hogy nyugtatókon élek, vagy még az MBA képzésre is beíratkozhatok...

Elég ennyi ötlet?

Na, szóval szerintetek ezzel megúszom?

Üdv:
kkk

GanXstaZolee Creative Commons License 2004.01.06 0 0 3967
hát küldhetik.. :) még 1 évig kb :)
Előzmény: Elm (3966)
Elm Creative Commons License 2004.01.06 0 0 3966
Biztos sorozopapir.
Egyreszt a "C"-s "D"-s eket mindenkeppen ujra soroztak, sorozzak, mert megvaltozott a jelentese.
Masreszt 97ben az egesz EUM-HM rendelet megvaltozott, az az elott lesorozottakat is biztos hivjak ujra sorozasra, oket nem hivjak be katonanak csak ugy. A 97 utanikanal valoban fennall, hogy hiba jart le egy ev mulva a betu ervenyessege (tehat 98ban mar nem volt ervenyes elvileg), megis behivhatjak oket, mert ugy valtoztattak a torvenyt, hogy az ervenytelenseget ado passzust egyszeruen eltoroltek.

Biztos sorozas miatt keresnek. Tegyek... :o)

Előzmény: GanXstaZolee (3964)
Elm Creative Commons License 2004.01.06 0 0 3965
Nincs jo otletem, meg a csaladfenntarto sem megy, annak ugyanis eleg szigoru kovetelmenyei vannak: pl. az eltarott keresokeptelen legyen (tehat a gyesen ehenhalo csalad se szamit, min. 67% rokkant feleseg kellene), ES ne legyen senki mas eltartasra kotelezheto rokona. Meg meg egy par dolog...
Szoval ez biztos nem megy. Azontul meg... passz. Ha nem lennel sorozva, aszondanam ne menj el sorozasra, de igy...
Előzmény: Rézfánfütyülő27 (3963)
GanXstaZolee Creative Commons License 2004.01.06 0 0 3964
shifty oké de akkor most mivan? én anno C-t kaptam 97ben az most tartalékost jelent. De néha szoktak küldeni valamit, behivó nem lehet szerintem, inkébb újrasorozás, mert közben jövök megyek külföld és csak szóltak volna ha nem mentem volna el bevonulni na meg lehet keresnének is :)
Előzmény: shifty (3961)
Rézfánfütyülő27 Creative Commons License 2004.01.06 0 0 3963
Segítsetek!
27 vagyok, vegyészmérnök, 2003 szeptemberben elkezdtem még 1 főiskolát (PSZF), beadtam a szolgálathalasztási kérelmemet tanulmányit, meg beleírtam, h vettem 1 autót hitelre. Azt hiszem ezt nem kellett volna. Elutasították, fellebeztem azt is elutasították vagyis jóváhagyták az elutasítást. Azt írják mert már sokat kaptam (5+1 tanulmányi, 1 év személyi érdekű), meg hogy felkészülhettem rá, és az autót ne is említsem mert tudtam, hogy elvisznek minek vettem fel hitelt.(Azért mert tutira vettem, hogy a sulival megúszom) 2002 okt-ban voltam sorozáson A-t kaptam. Mit tegyek?
Márciusra vagyok előirányozva.
Lehetek családfentartó ha elveszem a barátnőmet és papírral bizonyítom, hogy nem tudjuk az én fizum nélkül fizetni a hitelt+cascot+kötelezőt, albérletet meg a miegymást?
Miért pipák rám ennyire Kom-Eszt megyében?
Köszi
shifty Creative Commons License 2004.01.05 0 0 3962
háát dsanyi sztem a te helyzetedben is max a fekvo, fertozobeteg, gyogyszeres kezeles papper segithet csak szabadszallas ellen =)
szerválj vhonnan 1 et, hivd fel a hadkieget, mondel, h alig elsz, sirjá rijjá, aztán faxold át nekik az igazolast. (de mindenkepp erjen oda még a vonulas idopontja elott!!)
én a helyedben ha telleg lenne már 1 gyerekem kb kirohognem oket. a te esetedben sztem ha total +tagadod az egeszet psz el, tokkal vonoval akkor is max felfuggesztett, vagy penzbuntetes. letoltendo semmifelekepp. családapát má csaknem zárnak kaptárba.
napersze a tortura attomég tortura.
demég mindig jobb 2 ev felfuggesztett, mint felev szanalmas szarakodas.
Előzmény: dsanyi (3959)
shifty Creative Commons License 2004.01.05 0 0 3961
rosszul tod ganxsta. regen telleg azvot amit temondasz, de azota L toroltek az idolimitet..
ha 20 eve kaptal barmilyen kategoriat azis ervenyes^^
mongyuk azt nemertem teljesen hogygondolták, h L visznek valakit 10-20 evvel ezelötti 5 perces alibi vizsgalat alapjan. szanalmas nyomoroncok.
lehet azota má nincs 1 labam se^^ mer reszegen boklasztam a sinek közt=)
szal lenyeg a lenyeg ha kaptal barmilyen kategoriát az már nem évul L.
persze kérhecc ujrasorozast, de nemhiszem h azlenne a tutko +oldas.. max nyerszvele par honapot.
a poliszolis dologgal + azvan, h mivel sokan szorakoztak azzal, h ha jott a behivo psz-re kertek magukat, ha a psz volt idoszeru ujra honvednek, ezert mosmá ha 1* aszondod psz azbizony psz. nemtod visszacsináni. es akko is lekee toltened, ha esetleg már nincsis sorkotelesseg.
egyebkent minden sorstarsnak csak aztom javasolni, aki velem 1utt januar x edikere kapott behivot, h beszeljen a haziorvosaval, es szerezzen fekvobeteg, gyogyszeres kezelés alatt áll papírt. arra nemtudnak mitlepni. (persze ezsem a final solution, de idohuzasnak priman +teszi)
en remelem magam reszerol veglegesen +tom most oldani a dogot, ha sikerult beszámolok rola picit reszletesebben is.
good luck all :)
Előzmény: GanXstaZolee (3955)
minimus Creative Commons License 2004.01.05 0 0 3960
És a behívókat hogy úszod meg?
Előzmény: GanXstaZolee (3955)
dsanyi Creative Commons License 2004.01.05 0 0 3959
Sziasztok!

Az én történetem a következő: 26 éves vagyok, 2x voltam sorozáson, mind a 2x A-t kaptam, eddig sikeresen halogattam bevonulásom iskolalátogatási igazolásokkal, SAJNA többet már nem iratkoztam be a BME-re, pedig felvettek (mindegy). Viszont ennek az oka, hogy megszületett gyermekem (1.) 2003. 09.10-én és azt mondták a hadkiegen, hogy megúsztam, mivel van egy olyan 2003-as ajánlás (vagy mi) hogy olyan emberkéket, akiknek van egy gyermekük már nem visznek el katonának. Ennek ellenére megkaptam a behívóparancsomat 2003. novemberben. Irány a hadkieg ott azt mondták, hogy gyorsan írjak egy szolgálathalasztási kérelmet (a gyermekre hivatkozva) amire biztos megkapom a halasztást, nos ez megint nem így történt, a Parancsnok Úr elutasított. Vissza a hadkieghez ott ismét azt a jó tanácsot kaptam, hogy fel kell lebbezni és nem leszek katona, megtettem, most már csak az a gond, hogy 2004 jan. 14-én vonulnom kell Szabadszállásra, ha addig megjön a határozat, akkor tudom mit tegyek (ha elutasítják, akkor polgári szolgálat, ha nem, akkor fél vagy 1 évet nyertem) viszont, ha nem jön meg a határozat akkor mi van?
Ha bevonulok, és utána kapom meg a halasztást, akkor (azt mondták a hadkiegen, hogy) leszerelnek, de ha nem? Már elég sokszor tévedt a tisztelt hadkiegészítő parancsnokság!
Ha bevonulok, és utána elutasítanak, akkor tökön szúrom magamat (hogy nem kértem polgári szolgálatot).
Ha polgári szolgálatot kérek a bevonulás előtt, és utána kapom meg a halasztást, akkor is le kell töltenem a polgári szolgálatot (szerintem). Akkor is tökön szúrom magamat.
Ha polgári szolgálatot kérek a bevonulás előtt, és utána nem kapom meg a halasztást, akkor így jártam, letöltöm a psz-ot.

Én úgy látom, hogy két lehetőségem van ha biztosra akarok menni:
-valahogy megsürgetni a határozatot, hogy megkapjam 2004. jan. 14-ig.
-nem bevonulni, míg meg nem kapom a határozatot.

Ha valakinek van valami ötlete, akkor megkérnem segítsen!

Bocs ezért a kis novelláért, de szerettem volna pontosan leírni a problémám, meg szerintem tanulságos (ha be tudsz iratkozni valahová ne hagyd ki!!!). Ha valami nem tiszta, kérdezed meg letisztázzuk!

jack_torrance Creative Commons License 2004.01.04 0 0 3958
katonaság rulez!
MEB Creative Commons License 2004.01.04 0 0 3957
1 évük van rá a sorozástól számítva.
De szerintem felejtős,nem hinném,hogy bármit is fognak tenni.
Előzmény: G3kk0 (3956)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!