Garbarek sohasem volt ideges, tipikus északi, hosszú hangok, jó ízlés és az újítások ízléses alkalmazása. Kedvencem a Gismonti-Garbarek-Haden trió két lemeze, de főleg a Folk Music című, illetve a Twelwe Moons körülötti lemezek (kicsit fúziós, de nem nagyon).
Egyébként érdekes. Most, molyolgatás, "dolgozás" közben neten hallgatok zenét, iTunes-ból gond nélkül jön minden finomság. Éppen pár perccel ezelőtt ütötte meg a fülemet egy nagyon kellemes, finom, nyugodt szaxofon muzsika. Odakukkantok a képernyőre: hát Garbarek...
Régebben nem szerettem annyira. Volt 1-2 CD-m tőle, de nem hozott igazán lázba. Azt meg pláne nem figyeltem, hogy ki játszik mögötte...
Most, "érettebb" korára úgy tűnik, picit lenyugodott...::))
Párdon! Én lettem nagy rajongója egyik pillanatról a másikra. És nem én kezdtem felhánytorgatni, hogy arrogáns a megjelenése...
Egy picit kéne csak visszanézni ebben az annyira nagyforgalmú, szite már átekinthetelen topicban és előbb megnézni, hogy kit is oktatok ki pedánsan???!!!!
Csak magadat égeted a szerénytelen véleményeddel. :D Inkább nem sorolom fel, milyen díjakat hozott el és hogy honnan. Ha nekik elég jó volt, akkor neked is az. :)
Menj el, ne nézd meg, hanem hallgasd meg, csukd be a szemed, és érezd jól magad.
TEgnap este véletlenül láttam egy félprofi felvételét a BJK-ból... Még jobban megerősösdött a szerény véleményem, hogy F. Juli nem igazán egy szinpadi jelenség. Ő egy nagyon jó stúdió énekes, szinpadra kiállnia elvben teljesen felesleges. De sajnos tudjuk, hogy remek stúdió fevételekből ma megélni nem lehet.....::)
Mindent meg lehet szokni, mondják, az egyéni humort és az iróniát is...:))
Tetszett a zenéjük, nyomát se láttam a megjátszásnak, szinészkedésnek.
Nem igazán érdekel, hogy milyen a nációjuk, hogyan és mit játszanak a lényeg.
Tököly Jakab játéka tetszett a legjobban nekem. Korman Péter a mi kis jazz trió, kvartett, kvintettünket juttatta az eszembe a Miskolci egyetemen, mikor jómagam is az ő szerszámától kaptam vérhólyagokat és végül tyúkszemet az ujjamra.
A szokásos kis iróniámal és ne mvéresen komolyan kérdezgtem akkor, hogy szegény Martin Uherek úrfi látványa során mi fog zavarni? A röttyent kis bajsza, a szemüvegkerete, vagy a nyakkendője???
Pedig naggggyon finom, nagyon elegáns, nagyon kultúrált jazzt játszottak maximális alázattal a MÜPA-ban. Semmi faxni, semmi hókuszpókusz agyonszólózva, klasszikus és még sem unalmas dallamok, remek, profin beállított hangzás - nem úgy, mint a legtöbb hazai csapat háza táján...
Nekem ez a szó ugrott be, látván erőltetett arckifejezéseit.
Talán a megjátszás szó se jó, de over the top volt mindenesetre.
Ja, kiváncsiságból belekukkantottam néhány videójába még, de ezek sem változtatták meg az 1 perc alatt kialakult benyomásomat róla. Ne érts félre, nem tartom rosz énekesnek.
1. Hmm, a "flegma" nem igazán érhető és osztályozható jelző... És különben is: miért éppen flegma? És erre hogya njöttél rá egy perc alatt???
2. Black coffee; Spring on Frank Square; - úgy látom én ezt a kettőt őriztem meg, de jó hosszú szám mindkettő.... (Ja igen, több szám volt a popos Zoohacker-rel. Azok se rosszak, de ide aztán igazi szentségtörés lenne.....::)
Egyáltalán nem becsülöm le, teljes, 2+ órás régi filmeket is töltöttem már le onnan.
Nem általánosságban beszéltem az intézményről, megírtam, hogy miért nem tetszett pont az a klipp, nem az énekesnő hangja vagy a videó minősége miatt. Megismételjem? :))
A barátod által csokorba fűzött HD felvételeknek mi a címe?
höhöhö... A jutyúúk valóban nem szokott "értéket" hozzáadni, nem is tud és nem is akar. A jutyúúk max. informálni tud, kedvet csinálni valamihez, vagy éppen: lebeszéni v.miről...
Ellenben a nevezett duó számainak zöme HD felvétel volt, stúdióminőségű hanggal és azokat szedte le a barátom és fűzte egy nagyon kellemes csokorba... Azóta is többször meghallgattam. Nem fájt.....
Komplet, 50-60 perces profi koncert felvételeket is lehet taláni a jutyúúúkon, ne becsüld le az intézményt annyira....
Én a jazzt Mari néném viaszos centiméterével mérem....
Egy barátom a napokban leszedtea Youtube-ról az említett hölgy számainak hanganyagait és egy jó kis összeállítást csinált belőle...
Ne egy percig kínlódj vele és ne az arcocskáját nézd. Hanem Sárik Péter játékát és az éneket. Nekem teccccik. Idehaza mostanában szerintem nincs nagyon jobb nála...
Én nem találtam felvételt, legalábbis Holéczynél (pedig megnéztem Simon Géza Gábor lexikonjában is, abban pedig mindden benne van). Persze lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, vagy megjelent filmzene lemez valamikor, ami ebben a lexikonban esetleg nincs benne (bár az furcsa lenne). Géczy Dorottya szinészként kezdte, sokat szerepelt zenés darabokban, de igen elismert sanzonénekesnő is volt.