Keresés

Részletes keresés

JFery Creative Commons License 2002.04.09 0 0 198
Kedves V.László!
Megkerestem a régi topikot,és átolvastam!
Tök kielégitő az elméleti eszme futtatásotok! Érdekes és persze, hogy pont ezt a szerkentyűt vesézitek! Én sem vártam s dologtól csodát, de ahogy Ti is írjátok ez a "gép" tényleg szokatlan módon működik, még ha a fizika logikáját nem is sérti!
De ahogy olvasom csak elméletileg foglalkoztatok vele, hát én már lassan a mérhetőség határáig jutottam a bütyköléssel, így hát nem vette kedvem a "megtalált" elmélet. Legalább értem az elvét és nem csak állok elötte mint boci... Már csak mulatságból is befejezem és megmérem, hogy DePalma miket hazudott!Jaj bocsánat tééévedett!
Dr.Lecter neked is köszönöm a segítségedet! A régi topik is utal a könyvre!

Továbbra is figyelem a topikot és ha végeztem a mérésekkel megírom már ha valakit érdekel. HA nem írok akkor Ti tévedtetek és elrepültem vele!!! PÁ köszi mégegyszer!

JFery

Előzmény: V.László (197)
V.László Creative Commons License 2002.04.09 0 1 197
Jé, ez olyan mint egy egypólusú generátor, nem tévedek? Kiástam egy régi topicot, talán érdekelhet (Egypólusú generátor).
Előzmény: JFery (192)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.04.09 0 1 196
A Budó Kísérleti fizika 2. kötetének 245. oldalán szépen le van írva az unipoláris indukció.
Előzmény: JFery (195)
JFery Creative Commons License 2002.04.09 0 0 195
Kedves Neurhlp!
Érdekel a magyarázat, még ha nem is nullpontis!Nekem még mindíg az vele a bajom, hogy DC , és, hogy folyik, nem tudom mi gerjeszti az elektron folyamot, csak azt tudom miktől függ!
Kösz a koromat de ez most tényleg nem számít.
Szeretek bütykölni, kísérletezni, ezért Érdekelnek a kísérleteid!
Kellene nekem valaki fizikus, vagy hozzáértő aki a hiányos ismereteimet kisegíti.
Dcsabas, Pompom 150 környékén látom kísérletekkel foglalkoztok. Ha nem túl kellemetlen, a személyes megszólításom kérlek segítsetek, mert nagyon zavar a tudatlanságom!

Köszi JFery

Előzmény: neurhlp (194)
neurhlp Creative Commons License 2002.04.08 0 0 194
Semmi nullponti energigia nincs abban amit leírtál. Olvastam valahol a magyarázatát, ami elég rövid de kicsit nehéz felfogni, de mivel nem volt benne nullpontienergia ezért nem jegyeztem meg.
A kísérleteid egyébként nagyon jók és ha nem vagy túl öreg (azthiszemnem de én 16 vagyok) akkor felvehetnéd velem a kapcsolatot nekem is van pár nagyon érdekes kísérletem(nem mind mosd ellen a fizikának :) )
Írhatsz az e-mail címemre: neurhlp@freemail.hu
Egyébként a kísérletezgetés csak hobbi, komolyan a Mesterséges Intelligenciával foglalkozok.
Ha kellene kísérletek akkor tudok neked adni szép számmal hogy kell megcsinálni ha szeretsz szerelgetni.
(Van jelenleg egy speciális vízbontó áramköröm amit ki kellene próbálni)
Neurhlp
Előzmény: JFery (192)
JFery Creative Commons License 2002.04.08 0 0 193
Mi ez az OFF ON izé? EZT miért irogatjátok?
JFery Creative Commons License 2002.04.08 0 1 192
Helló Dulifuli!
Eszemben sincs senkit sem minősíteni. Sem így , sem úgy!
Örülök, hogy valaki érdeklődik jelentkezésemre, és ha túl bonyolultan vagy nehézkesen fogalmazok az csak a gyakorlatlanságomból adódó lányos zavaromtól van!

Ami a témához kapcsolódik:
Tehát építettem egy Faraday korongot ami is leírva a következő:(aki ismeri annak csak úgy)
Egy vezető fémből, bronzból ( CU-SN )korongot készítettem, ennek közepébe furatot fúrtam,D=6 , a furatba sárgaréz( CU-ZN ) tengelyt tettem és a korongot erre rögzítettem. A tengely tulajdonképen egy menetes szál. Erre a tengelyre teramid műanyagból( ez egyfajta NYLON )a bronzkorong két oldalára koncentrikus és szimmetrikus hengereket készítettem és szereltem fel. Ezekre a hengerekre kerültek a mágnesgyűrük. ezeket kiszuperált hangszórókból szereltem ki (durva módon.)Így alakult ki a forgó fegyverzet melyben a mágnesek és a korong így helyezkednek el:
É-D korong É-D

Fontos, hogy a korong néhány miliméterrel nagyobb átmérőjű mint a mágnesek amik kb. egyformák és ha nem csalódok Ba-Fe összetevőjüek és műgyanta kötésűek.
Na most ha az egészet a tengelyében megforgatjuk mondjuk 2000/perc szintű fordulattal (esztergapadban)a tengely és a korong pereme közt a forgásiránytól függő egyenfeszültséget vehetünk le csúszóérintkezőkkel!
Igaz hogy csak néhány tíz milivoltot de a viszonylag alacsony belső ellenállás miatt több száz miliampert.
Na, Hát engem nagyon meglepett az hogy DC jön le. Meg is néztem szkóppal. Tök DC mint a laposelem!
Az is meglepő, hogy agyáltalán folyik az áram mert ha jól emlékszem úgy tanultam a fizikából, hoy az indukcióhoz fluxus változás vagy legalább is erővonal metszés kell.(ezt kérem valaki cáfolja, vagy igazolja!) Ezmeg itt együtt forog!
Egymáshoz képest a korong és a mágnesek nem mozdulnak el! A csúszó érintkezőkön megjelenő feszültség függ a kerületi sebeségtől, és a mágnesek erősségétől. Egy mágnessel is megy de kettővel nagyobb a villany.
Marha cseles a dolog mert ha a mágnes áll és csak a korong forog akkor is van villany, de ha a korong áll és csak a mágnes forog az energia termelés negszünik.
Hát lehet,hogy csak az én szerény tudásommal de ez nagyon érdekesnek tünt. A föld mágnességre godoltam de ha külső álló mágnesekkel (baromi erős Sa-Co) is csak kissé tudtam változtatni a feszültséget ami külömben is DC.
A fellelt leírásokban a szerzők lila köddel kifejtik,
Hogy a szerkezet a nullponti energiát alakítja át(ezt szeretném megmérni) és hogy csökketi befolyásolja a gravitációt,,( most egy mázsás géppel forgatom így nehéz lenne mérnem )
hogy ennek a Faraday disk nevű szerkentyűnek nincs álló része.
Na ezt is kipróbáltam. Ha nincs akkor meg lehet spórolni a csúszó érintkezőket ami a súrlódást adják és így igen kicsi energiával lehet forgatni(forgás test)egy DC motorral aminek mérem a fogyasztását ami ca. 1-2W és a terheletlen szerkenytű és a terhelt szerkenytű közti fogyasztás változásal lehetne mit mérni, számolni, következtetni.
Kicsit szeptikus vagyok , de a kezdeti tapasztalatok inspirálnak.
A Nem létező állórész sajnos nem igaz!
A szerkentyű álló része maga a csúszó érintkező!
A forgó korongra szerelt fogyasztón semmi energia nem folyik!
A szerkezet kicsatolási feszültségét tekercseléssel kívántam növelni, mivel a korongban radiális irányba folyi az áram É-D mágneses irányban kifele, D-É mágneses irányban befele ézért két szerkezetet azanos( taszító ) polusokkal közös tengelyre szereltem É-D -korong-É-D 5cm szünet D-É-korong-É-D.
Itt mind két csúszó érintkező a korongok peremén volt, és a feszültség kb. meg kétszereződött.
Happy!!!
Most már csak meg kell tekecselni és kész a jól mérhető teljesítmény a sok volttal.
A tekercset toroid tekercselés szerűen készítettem el.
Egy rohadt milivolt sem jött belőle!!!
Sokszor próbáltam de csak 20-30 mV -ot tudtam a 110 menetből kicsalni pedig voltokra lehetett számítani.
Vissza szereltem a szerkenytűt a tárcsákkal és úra volt 50 mV-om .
Meg akartam mérni a tárcsák feszültségét úgy, hogy a műszert is forgatom.
A kétség nem tünt logikusnak de már nem tudtam mire gondolni!De hogyan. 50 mv nem hajt meg semmilyen ízzót hogy láthatnám a fényét, nem égeti ki a kis áramű üvegcsöves biztit sem mert azok ellenállása 10 Ohm-os.
Vettem egy 470uF 16V elkót egyik lábát felforrasztottam (+) a csúszóérintkezőre a másik lábát egy SHOTTKY diódán át a másik csúszóérinkezőre (-)A dióda kb. 5-10mV kinyit. Elindítottam a gépet és az fel is töltötte a kondit 45 mV ra amit az tartott. A Kondit kisütöttem. A kondi -dióda komplexumot felforrasztottam a tárcsákra, rögzítettem,bekepcsoltam a gépet, majd kikapcsolás után mértem a kondi kapocsfeszültségét...
0mV. Nagy büdös nulla!Többször is. de mindig 0mV.
A korong széle kilóg a mágnesek közül kb 5 mm-rel.
Ezek után nem csodálkoztam mikor is a csúszóérinkezőt a korongmágnesekkel érintkezőoldala és a korong széle között radiálisan csúsztattam a feszültség kifelé haladva csökkent.Több mV-ot.
Hát nem tudom, hogy mit vontok le belőle én játszadozom tovább. Jól esik. Remélem amit leírtam érthető ( ha nem kérdezzetek) és érdekes is de ha minderre vannak válaszaitok, akkor írjatok mert nem a spanyol viaszt akarom kitalálni csak tanulni szeretné ezekből!

Köszi JFery

Előzmény: Dulifuli (191)
Dulifuli Creative Commons License 2002.04.08 0 0 191
OFF:

Kedves JFery!

Nem tudom, mit értesz azon, hogy "itt". Ha az Internetet, akkor igazad van: itt bizony a tegeződés a divat. Ez egy ilyen, peer-to-peer környezet. Már csak azért is, mert nem látod a másikat, tehát bárki lehet - legfeljebb a stílusából lehet következtetni.
Remélem, az enyémből nem fogod azt leszűrni, hogy büdös bunkó vagyok! :-))
Egyébként üdvözöllek az Index Fórumban!

Még valamit: ha el akarsz árulni valamit magadról, akkor beírhatod az adataidba, majd úgyis rákeres, aki kíváncsi!

ON:

A tapasztalataidat nyugadtan beírhatod, biztos lesz, akit érdekel! Például engem is.

Dulifuli

Előzmény: JFery (189)
loborin Creative Commons License 2002.04.07 0 0 190
wizenergia.freeweb.hu
JFery Creative Commons License 2002.04.07 0 0 189
Sziasztok!
Olyan korú vagyok, hogy bárki tegezhet, de úgy látom itt ez amúgyis megy!

Mivel az ismert fizikából amit értek az már nem érdekel, ami érdekel azt nem értem, ezért elkezdtem a nem tisztázott részek felé sodródni, merő kíváncsiságból. Végignyaltam GOOGLE-vel a netet és sok mindent találtam. Érdekeset ás ellentmondót is. Úgy látom semki sem szereti az elektromos szolgáltatóját és mindenki a megváltó nullponti energia csapját keresi. Mr Searl mágneses UFO-t épített, ( a leírásai zavarosak és ellent mondóak, főleg ha mint én az olvasó sem tud angolul, tehát a kisérlet megismétlése nem sikerült -nekem-- van-e akinek igen és még nem szált el- )Bruce DePalma N-gépet épített, stb, ...
Ami ezeknek az elektromos-mágneses szerkentyűknek úgytűnik az alapja az Faraday úr 1831-es kisérlete amit több helyen több féleképen is láttam leírva.
Ezt az eredeti Faraday féle mágneses korongot meg is építettem és most játszom vele.
Ha valakit érdekelnek a tapasztalataim szívesen megosztom. De tele vagyok kérdésekkel is amikre -lehet hogy csak én - még nem tudom a választ!

Reagáljatok!
Köszi JFery

Dulifuli Creative Commons License 2002.02.05 0 0 188
Ja, bocs! Azt hittem, Te tudod, miről beszélsz, és el is tudod magyarázni!
Előzmény: Dr. Lecter (187)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.02.05 0 0 187
Először tanuld meg az alapjait annak, amiről beszélsz, utána nevezd marhaságnak.
Előzmény: Dulifuli (186)
Dulifuli Creative Commons License 2002.02.05 0 0 186
A túrót nem! Hát nem Ő etette a népet olyan baromságokkal, mint a relativisztikus tömeg és az egyidejűség relativitása?
Egyébként amit Te írtál, az is marhaság. Mitől lenne más a hossz mérőszáma, ha maga a hossz nem változik?
Előzmény: Dr. Lecter (185)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.02.04 0 0 185
Azt, hogy a tárgyak igazából megrövidülnek, a Lorentz-elmélet mondja. Einstein papa éppen azt állítja, hogy nem a tárgyak mérete változik, a hosszuk mérôszáma más-más rendszerben mérve más és más. Szóval nem vert ô át senkit.
Előzmény: Dulifuli (184)
Dulifuli Creative Commons License 2002.02.04 0 0 184
Akkor mi a fenéről szól a speciális relativitás-elmélet? Szóval, mit is mondott az öreg?
Előzmény: Dr. Lecter (183)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.02.04 0 0 183
Einstein papa semmi ilyet nem mondott.
Előzmény: Dulifuli (182)
Dulifuli Creative Commons License 2002.02.04 0 0 182
A mozgási energia nem biztos, hogy jó ötlet, mert az csak akkor lehet, ha tömeg is van. A vákuumnak aligha lehet mozgási energiája.
Egyébként ez az egész rövidülés szerintem hülyeség. Nem rövidül meg semmi, legfeljebb rövidebbnek látszik. Einstein papa jól átverte a világot.
Előzmény: Translator (181)
Translator Creative Commons License 2002.02.02 0 0 181
Sziasztok!

Elvégeztem egy gondolatkísérletet:

Ugye egy részecske lendülete bizonytalanságának és a helyzete bizonytalanságának szorzata csak egy bizonyosnál nagyobb lehet (a la Heisenberg).

Tehát ha fogok egy üres térrészt (aminek a mérete adott) akkor az energiája kiszámítható. Valami ilyesmi a vákuumenergia ugye?

Ha ezt ráteszem egy relativisztikus sebességgel száguldó űrhajóra, akkor az üres térrész megrövidül, tehát nagyobb lesz az energiája. Ekkor most nézőponttól függ az energia? Esetleg ez korrelál a sebesség által szerzett mozgási energiával?

Translator

Holohedron Creative Commons License 2002.02.01 0 0 180
Kedves ASD!

Ilyen konkrét kapcsolási rajzot valószínűleg nem fogsz találni, de sok kísérleti berendezés pontos dokumentációja megtalálható Jean Louis Naudin oldalán. A pontos url-t nem tudom, de keress rá a JNlab kifejezésre a google-lal.
üdv
Holo

Előzmény: ASD (166)
Degeczi Creative Commons License 2002.01.31 0 0 179
Ez a "bemondas" zavar engem is, egyebek mellett ez is hiteltelenne teszi az egeszet. Nem lett volna nagy dolog egy ampermerot rakotni es a konkret aramfelvetelt mutatni, majd azt ahogyan az irany megfordul es immar tolti az akkukat. A nyugalmi kapocsfeszultseg valtozasa azonban nudli, semmit nem jelent az egeszre nezve.
Előzmény: NevemTeve (178)
NevemTeve Creative Commons License 2002.01.31 0 0 178
Osszefoglalnad magyarul is? Toredekes nyelvtudasom szerint valami olyasmirol van szo, hogy a 4500W-os kiemno teljesitmeny toredeke (300W) mukodtette a lampakat, a tobbit elvitte a cica... akarom mondani bemondasra el kell hinni hogy az elment a szoba futesere :-)
vomit Creative Commons License 2002.01.31 0 0 177
a jasker honlapon ujabb anyagok vannak kint.
rajottek, hogy a 3 egon ragodik mindenki :-))

That a few well-intentioned disbelievers have jumped to the conclusion that the figure of 4500 watts somehow equated to the draw of the three 240 volt, 100 watt bulbs. If they had raised the veil of partiality for one second and re-read the article surely they could have deduced that the 4500 watt drain on the batteries referred to the actual power consumed by the invention to supply a consumable surplus, -- part of this consumable surplus powered the bulbs to facilitate photographic illustration.

gpsz Creative Commons License 2002.01.29 0 1 176
Ha a véletlen elém sodorná egy ilyen eszköz működésének elvét, millió helyre küldeném szét a világba. Szegény maradnék... lehet, ismeretlen maradnék... lehet, de szeretném azt hinni, hogy nagyon sokan mások is így cselekednének. Számomra nem elsődleges a haszonszerzés.
vomit Creative Commons License 2002.01.25 0 0 175
azota kisse at kellett irnom.
termeszetesen en szurtam el, ahogy az egyik leveliro figyelmeztetett, a feltalalo szerint az akkuk terhelese volt 4.5kW, amit joreszt a szerkezet energiafelvetele, es nem az izzok adtak.
a jasker honlapra bekotottek a reuters eredetit. ott van egy fenykep is a kutyurol. most teszi be nalunk a html.szerk.
nyomjatok a szavazogepet is :-)
Előzmény: Degeczi (174)
Degeczi Creative Commons License 2002.01.25 0 1 174
Ha nem akarnam, h csalonak nezzenek, akkor termeszetesen! Epp ez a lenyeg.
Fotok alapjan utanepiteni legfoljebb egy mechanikus szerkezetet lehetne, tehat ez a veszely nem fenyegetne. A cimet titkolni akarja, rendben van (bar a hirugynoksegtol igy is nyilvan ki tudna szedni a Nagy Energiamaffia - ha ez tenyleg igy lenne), de ilyen zart belso mellett (ugyanakkor latvanyos, atveresekre jellemzo a kulsoseg) automatikus a feltetelezes, h belul is akkuk vannak.
Előzmény: micu (172)
micu Creative Commons License 2002.01.25 0 1 173
Hogy csak egy egyszerű lehetőséget fölvessek: kisméretű, nagy teljesítményű hajtóművet (pl: videkoazetta-méretben) a haragosunk hátizsákjába csempészve, majd távvezérléssel beindítva a tejútig röpíthetnénk.
Nem sokkal nagyobban szvsz már össze lehet hozni egy atombombát enélkül is. De szvsz a kívánatos eredményt sokkal 1xű2b elérni egy hagyományos pokolgéppel (minek a Tejútig repíteni amikor egy kézigránát is fasírozottat csinál az illetőből sokkal olcsóbban).
Előzmény: Domi (165)
micu Creative Commons License 2002.01.25 0 1 172
Ha neked lenne ilyened mutogatnád a belsejét ?
Előzmény: Degeczi (170)
micu Creative Commons License 2002.01.25 0 1 171
Nem jut eszebe, hogy ha egyszer a gep tobb energiat termel, mint amennyit fogyaszt, akkor a termeltbol fedezve a fogyasztast letrehozhatna az orokmozgot, ami meg energiat is termel? Mibol allt volna kikotni azt az elemet?
Később állítólag lekötötték. A benzinmotor sem indul el indítómotor vagy kurbli nélkül de utána jóval több energiát biztosít mint amit az akku az elején belefeccölt. Ez nem igazán bizonyíték sem pro sem kontra. Mint ahogy a zárt dobozba zárt eszköz sem: egy hűtőszekrény méretű dobozba be lehet tenni annyi akkumlátort hogy hetekig elhajt pár százas izzót.
Szeretnem elhini, hogy vannak ilyen energiak, es vannak dolgok, amelyekkel kapcsolatban hatalmasat teved a fizika.
Ebben biztos lehetsz. Pontosabban abban hogy a jelenlegi fizikai világképünk még messze nem teljes. Elég ha Pl. a gömbvillámokra gondolsz amire ugyan magyarázatok vannak de finoman szólva nem túl meggyőzőek.
Előzmény: Mage (168)
Degeczi Creative Commons License 2002.01.25 0 0 170
"2 eve nem kell villanyszamlat fizetnem"

Idezet a cikkbol:
"cold stone outhouse on a windswept Irish hillside [...] he has supplied all his own domestic power needs free for 17 months"

Ezt fenntartasok nelkul el is hiszem. Roppant erdekes, h sem a haz kulsejerol, sem a keszulek belsejerol nincs semmi kep - am szep logo persze van. Tipikus atbaszas.

Előzmény: Mage (168)
xfree-errorfree Creative Commons License 2002.01.25 0 1 169
Mage: Ha te ilyent feltatlálnál, egy kicsit közelebb helyezkednél el, mint a Mars, már rég a "holdon lennél", pontosabban végeztek volna veled, mint ahogy gondolom már történtek is ilyen esetek. Emiatt is tudnak ilyen nehezen "megvalósulni" azon találmányok, melyek a hatalmas olajipar érdekeit veszélyeztetik. Kis országunkban is iszonyatos pénz, ebből következőleg hatalom a birtoklása, gondold el világméretekben ez mit jelent. És hát ha nem lenne mit vásárolni a közelkelelettől, pénz hiányában nem tudnának beszerezni tömegpusztító stb. fegyvereket, akkor meg kitől kellene rettegnünk ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!