Most elsősorban azokhoz szeretnék szólni, akik valamennyire ismerik Dobronay László halálközeli élményét.
Tegnap voltam egy könyvbemutatón, ahol szerzőként beszélt az "én jártam valahol" című könyvéről.
Nem is igazán az a kérdés, járt-e az anyagi világon túli világon az ő szelleme vagyis hát ő, hanem hogy az ott megtapasztalt és a könyvében leírt találkozások minden egyes emberrel, sőt állattal, sőt növénnyel, amivel, akivel az életében találkozott, nos ezek a dolgok mennyire lehetnek valóságosak, vagy egyáltalán van-e ezeknek értelmük az emberi lét szempontjából.
Igen, több is.... Az elsők közt ilyen volt a tűzönjárás.
Valaki elhivott - elmentem, és parázsszönyegen sétáltam én is végig. Pedig a 700 fok- az 700 fok.
Aztán sok egyéb is volt. Mindenestre megértettem;
"Több dolgok vannak földön és égen, Horatio, mintsem bölcselmetek. Álmodni képes. "
:))
Egy ilyen fórum - topic persze kevés az ilyen hitelt érdemlő átadására. Mindig lesznek, akik azt mondják: kamú !!
Az eszelösebbek meg : a sátántól való!
:))
Tudod, az én történeteim: az én " igazságom'. Neked : max csupán egy történet.
Viszont ha érdekel az ilyesmi, magad is utánajárhatsz.
Extraszenz érzékelés, torziós mezők, anyag- energia - információs rendszerek, elöző életekbe való utazások, stb: mind olyan, amiben saját magad is tapasztalatokat szerezhetsz.
Nem csupán mások történeteit hallgatod...:))
( Volt idő, amikor elhülve néztem: egy karate mester az ütését megállitotta s gyertya lángja elött: és a gyertya lángja elaudt az ütés általi légmozgás erejétöl.
Ez az Erő! - gondoltam..
Aztán azt láthattam - sok évvel késöbb - hogy egy ember rámutat a gyertyára. És a gyertya lángja elalszik. Hát: ez az Erő. )
Különkezelném ezt a két dolgot nevezetesen azt hogy valaki képes érzékelni úgymond "látni" a térben nála messzebb lévő dolgokat, történéseket, illetve hogy a halálnak nevezett story után mi következik.
Ez utóbbi minden ember fantáziáját megmozgatja és sok vallás kábítja is a történeteivel az embereket.
A kereszténység története szerint egy menge leszerű alak vára kapuban és jobbra vagy balra mint attól függ hogy jó vagy rossz voltál-e.
( Természetesen akkor voltál "jó' ha elhiszed az ő meséket)
Az iszlámban még meredekebb dolgok vannak rögzítve.
Egyik tanítás szerint em ha akár gyilkos merénylőként ártatlanokat ölsz meg a szent hited nevében akkor valami 70 szűz fogvárni a mennyek országában.
( A tanítás nem tér ki olyan részletekre hogy a szellem kukiddal fogod magadévá tenni őket? )
Annyi bizonyos hogy ezt minden egyes ember meg fogja tapasztalni a maga idejében.
( Én azokkal értek egyet akik azt vallják hogy az élet maga örök csak a formái megnyilvánulásai változnak).
Visszatérve erre a távolban látó dologra aki egy kicsit utána megy az elég sok sikeres kísérletről szerezhet információkat mint minden ilyesmit természetesen elsősorban a hadipar és a katonai komplexumok igyekeztek ezeket a dolgokat kiaknázni illetve , ennek megfelelően titokban tartani.
Aki kicsit utána megy az olvasa táról hogy az egykori szovjetunióban és elég sok ilyen sikeres kísérlet volt kijevben pedig kifejezetten az ilyen paranormális jelenségek körülményeit lehetőségeit kutatták meglehetősen magas fokon.
Szóval mi is van akkor ha találkozzon egy olyan emberrel aki képességei ezt lehetővé teszik?
A nap valószínűleg holnap is keleten fog felkelni és a csekkeket ugyanúgy be kell fizetni.
Biztosan tudja? Már az ébren szerzett emlékek is kérdésesek, jól mutatja ezt pl. az, amikor egy osztálytalálkozón az öregdiákok összevetik egymással az élményeket. Ennek ellenére a túlvilág (ha létezik) bizonyítható lehet a tanúk szembesítésévek, vagy olyan infókkal, amelyek még felfedetlenek. Pl. "Hahó, ott jártam, elárultak nekem néhány további Mersenne-prímet, diktálom!"
Lehet, hogy a "biztosan tudás" kimutatható, de én meg azt tudom biztosan, hogy létezik a "biztosan tudom" illúzió. (Azért elevickélek valahogy :o)
Szerinted hogy van a túlvilágon? és hahogy van is valahogy, arról lehet-e valós infó? Vagy csak akkor, ha a fekete hajú csajnak tényleg otthon volt lázasan a fia. azaz bizonyítékkal?
Ez tényleg így van, hogy rejtett tartománynak tekintik egyes keresztények? Hát nem tudom, te mit gondolsz?
Tényleg úgy van, hogy a keresztények nagy része szerint a túlvilágról óriási nagy nulla információ jelenhet meg itt a Földön, Isten így rendeli.
Egyedüli információ a fekete, bőrkötéses Biblia.
Még más keresztények szerint nem is van ilyen túlvilág, és aki meghal, az egyszerűen alszik, és majd föltámad. És addig meg óriási nagy nulla van. Így vélik.
Az a durva, hogy most meghallgattam több előadását, riportját, és mindenütt tökéletesen ugyanazokat az életepizódjait mondja el, szinte rituálészerűen, mint amit a könyvben is leír. Ez nem azért van, mert betanult egy színpadi előadást, és azzal haknizik, hanem azért, mert annyira beleégtek az elméjébe ezek a képek, hogy nem is tud szabadon válogatni a dolgok közül, mindig ugyanazt mondja, mintegy lefut benne a magnószalag.
Más: Említi hogy amikor testéből kilépve ott állt, látta, hogy valaki a nyomda portájáról telefonált a mentőknek. Ő közben TUDTA, hogy egy olyan fiatal nő volt a mentőszolgálatosoknál, akinek x cm hosszú fekete haja volt, és a gyereke lázasan egyedül feküdt otthon, mert egyedül nevelte.
A kollégám felvetette, hogy akkor régen meg kellett volna kérdezni a mentősöket, hogy tényleg dolgozott-e ott egy ilyen telefonos hölgy. Hoppá!!